Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי r129 1991 שהמערכת ההידרואלית של הגג לא תקינה במהלך הקיץ הרכב היה עם הסופט-טופ ולפני שבוע החלטתי לשים לו את הארד טופ באופן ידני ע"פ הowner manual . זה הלך מצוין אך לא הצלחתי לנעול את הפין בצד ימין. למרות שהוא תפוס שם. ותוך כדי נסיעה הזמזם אזהרה מזמזם וזה מטריף את דעתי.

האם יש דרך לנטרל את הזמזם ? (מבלי להתעסק בקטע של הנעילה של הגג)

בתודה,

(למי שלא יודע r129 זה SL)

פורסם

ממליץ לך לבקר במוסך מומחה לרכבים האלו ולפתור את התקלה, זה עדיף מאשר לנסות לבד לבטל זמזם שאולי מזמזם בצדק (ייתכן שיש סכנה בטיחותית בנסיעה בצורה כזאת).

יש לך רכב נדיר, מאוד מורכב מבחינה חשמלית, מכנית והידראולית - דרושות ידיים מיומנות כדי לטפל בו.

אם אתה מאיזור הצפון (גם אם אתה לא - אני חושב ששווה להגיע דווקא למוסך הזה) - אני יכול להמליץ לך על מוסך מדהים לרכבי מרצדס. כאן כתבתי חוו"ד על מוסך ויש גם קישור לאתר שלהם: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3721748#post3721748

ממליץ בחום. מאז שכתבתי באותו שרשור, יש לי כבר מרצדס שלישית - כמובן מטופלת באותו מוסך :)

איזה מנוע יש לך? זה M103 או M119? (או אולי M120 :twisted:)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה רבה , סוף סוף מישהו שאפשר לדבר איתו... :) הבעיה זה שברכב אך ורק חלקים מקוריים וכול צילינדר לגג עולה מגרמניה סכום מגוחך ... + עבודה זה מיותר...

אני ממש לא נוסע ברכב ביום יום ... יש בכול זאת דרך?

תודה מראש,

לגבי המנוע אני צריך לבדוק ...

גם אתה בעלים של sl?

פורסם

גם אתה בעלים של sl?

לא, יש לי דגם אחר ואני גם לא נוסע ביום יום :).

לגבי מנוע, אם זה SL300 אז M103, אם SL320 אז M104. אם SL430/SL500 אז M119. אם SL600 אז M120.

לגבי התקלה - עדיף להראות את זה למומחה. הוא לפחות יגיד לך אם אפשר לנסוע ככה או לא. אולי יש לך בעיה קטנה יחסית של מיקרו מפסק כלשהו שלא מתפקד. אני מאמין שאפשר למצוא פיתרון לחיבור של הארד טופ. פשוט חיבור של גג זה דבר קריטי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הרכב הוא 300 sl 24 valves זה משנה לגבי הגג?

עריכה חשובה ששכחתי לציין:

הרכב אינו בארץ .. הוא בארהב מחכה שהיה כבר רכב אספנות :) ניסיתי בbenzworld לא נתנו שם אינפורמציה ... הלכתי בקיץ לדילר הם כמובן רצו סכום מגוחך על החלקים והעבודה...

פורסם

לא חושב שזה משנה לגבי הגג, אבל אצלך מנוע M104 - זה מנוע 6 טורי עם 24 שסתומים. יש לך כ230 סוסים.

פורסם

לגבי זה שדיברת על מפסק וכו זה לא. הסיפור טרגי קמתי בבוקר הגג היה סופט טופ סגור. וכול הנוזל ההידראולי היה כל הרצפה. באמת שכאב לי הלב. הבעיה זה גם הרול בר שלמזלי היה למעלה.

פורסם
לגבי זה שדיברת על מפסק וכו זה לא ... הסיפור טרגי קמתי בבוקר הגג היה סופט טופ סגור... וכול הנוזל ההידראולי היה כל הרצפה... באמת שכאב לי הלב ... הבעיה זה גם הרול בר שלמזלי היה למעלה...

לצערי אין לי מידע שימושי לספק לך בנושא של מנגנון גג נפתח - אף פעם לא היה לי רכב עם גג כזה.

מוזר שבBENZWORLD לא ידעו לתת לך תשובה. לרוב יש להם לא מעט מידע שימושי.

אין לכם שם מוסכים מומחים לרכבי מרצדס שהם לא דילר?

פורסם
לצערי אין לי מידע שימושי לספק לך בנושא של מנגנון גג נפתח - אף פעם לא היה לי רכב עם גג כזה.

מוזר שבBENZWORLD לא ידעו לתת לך תשובה. לרוב יש להם לא מעט מידע שימושי.

אין לכם שם מוסכים מומחים לרכבי מרצדס שהם לא דילר?

טוב תודה רבה , לא לצערי ... ואם כן הם עושים שם קומבינות .. שאלה אחרונה מאיפה השגת את המידע הטכני... ?

פורסם

בגוגל אפשר למצוא המון מידע טכני על מרבית התקלות (יש פה סיכון מסויים שאי אפשר לדעת אם הפתרון שנתנו באמת נכון). גם אני מנסה באופן לוגי להבין מה יכולה להיות הבעיה לפי הסימפטומים, מתיעץ עם המומחים במוסך וגם רואה איך הם מטפלים בתקלה.

דיאגנוסטיקה בלי מחשב היא לוטו. אני כימעט בטוח שחיבור מחשב דיאגנוסטיקה מקורי יראה לך באיזה חיישן יש בעיה.

פורסם

אני מודע לכך יש לי שם סקנר סנאפ און מכוון שהאוטו מתחבר בOBD1 אז זה קצת בעייתי אבל לא היו קודים חוץ מכשל במערכת ההידראולית שזה לא מחדש לי כלום,

מה ששאלת כל המוסכים שם .. לחבר שלי עם 1992 sl שהנעילה המרכזית הפסיקה לעבוד אז בוא הלך למוסך .. אמרו לו שהמנגנון וואקום הלך.. הוא ביקש ממני להעיף מבט ... החלפתי fuse והנעילה חזרה לתפקד .. אז זאת דוגמא קטנה למה שהם עושים שם...

ובמידע טכני התכוונתי לכ״ס ולביצועים לא שאני הולך לנצל את הרכב :)

פורסם

בלי מוסך מקצועי אי אפשר להחזיק רכב כזה.

פורסם
בלי מוסך מקצועי אי אפשר להחזיק רכב כזה.

אכן קשה מאוד ! זאת הסיבה שאני פונה רק לדילר..

תודה רבה על הכול .רק מאיפה המידע על ההספק של הרכב?

פורסם

בכיף :)

מידע על הספק הרכב מכאן:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_R129

300 SL-24 with a [url="http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_M104_engine"]M104[/url] 3.0 L 24-valve DOHC [url="http://en.wikipedia.org/wiki/Straight-6"]L6[/url] (231 PS (170 kW; 228 hp) at 6300 rpm),

• תוכן חדש...