Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זרקה לנו את המטאטא והיעה לפח, הוציאה את מעמד הכביסה לחצר(צמוד קרקע) , סידרה את המיטה והזיזה כל מיני דברים[מאוורר לפה, כיסאות לשם וכו'].

אותי זה מעצבן. דיברתי איתה בנחמדות, הסברתי לה שאין בעיה שתראה את הדירה כשאנחנו לא בבית, אבל בבקשה שלא תיגע לנו בדברים. לא נראה לי שהיא מתכוונת להתייחס לבקשה הזו ברצינות.

טענה שאחרי הסידור שלה הדירה נראית יותר גדולה[דירה של 40 מ"ר, שפרוסים בצורה מזעזעת. שום דבר לא יכול לגרום לה להיראות גדולה יותר].

כמו כן טענה שזה אינטרס שלנו שהדירה תושכר כמה שיותר מהר[למה באמת? הרי החוזה שלנו מסתיים עוד חודשיים, ואנחנו יוצאים משם. מה אכפת לי אם היא תושכר או לא?] ולכן כדאי לי כן להסכים שהיא תסדר את הבית כראות עיניה.

יכול להיות שהיה פה איום סמוי? שאם היא לא תמצא דיירים היא איכשהו תחייב אותנו בישפוץ/סיוד השד יודע מה? [לפי החוזה אנחנו אמורים לסייד, אבל הדירה מסויידת - אין ליכלוך על הקירות והיא נראית שמורה היטב].

קיצר מעצבן.

פורסם

במשפחה עברנו כמה בתים בשכירות אז יש לי ניסיון קצת עם זה.

קודם כל זה החפצים שלך ולא שלה,אין לה אישור לגעת בשום דבר, תגיד לה שאם היא תזיז תזרוק או כל דבר אחר שתצפה למכתב מעורך דין בנוגע לזה.

זה כמו שתשכיר למישהו בית והמפתח יהיה שלך ומדי פעם שהם לא יהיו בבית תכנס הביתה ותעשה מה שבא לך.

לא שמעתי על דבר כזה שחייבים לסייד אבל אם חתמתם היא יכולה גם לבקש ממכם סתם כי בא לה לדעתי, אלא אם כן תטענו בתוקף שהבית מסודר ונקי ואין צורך בסיוד בכלל.

בכל מקרה שהחוזה תם אין לכם, חוץ מעניין הסיוד שנמצא בסימן שאלה,כל התחייבות.

Miata ND2

פורסם

אסור לה לגעת בכלום, אפילו להיכנס לבית היא צריכה לבקש אישור ולתאם זאת מולכם.

אגב, לפי החוק, אפילו מותר לכם להחליף צילינדר בלדת הכניסה לבית ולא להביא לה מפתח! גיליתי זאת בעקבות מקרה שקרה לפני מספר חודשים לחבר טוב מאוד שלי.

כך, כאשר היא תרצה להראות את הדירה, היא תצטרך לתאם איתכם יום ושעה. כמובן שעליכם להיות איתה הוגנים ולאפשר לה להראות את הבית לשוכרים פוטנציאליים.

למשל במקרה של החבר שלי, הם סגרו על יום בשבוע שבו הם יהיו בבית ויאפשרו לאנשים לראות את הדירה. גם בזה בעל הבית לא עמד.

בקיצור, זה שהיא בעלת הבית, לא נותן לה זכות לעשות מה שהיא רוצה, למרות מה שהיא חושבת.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

מסכים עם הבחור מעלי.

אני בחיים לא הסכמתי שבעל דירה יראה את הדירה כשאני לא נוכח.

הצעד הראשון בכל דירה שנכנסתי הוא החלפת הצילינדר (שמתי את הצילינדר של בעל הבית בצד והחלפתי חזרה כשיצאתי), גם לך תדע אצל מי מסתובבים עותקים של המפתחות הנוכחיים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

את הקטע שמותר לשוכר להחליף צלינדר זה הנפצה מענינת ,אולי מותר לו גם לשבור קירות ולעצב כראות עניו את הדירה? ממש לא . לגבי זה שהיא נוגעת בדברים וזרקה רכוש שלך לפח אתם רשאים וצריכים לבקש את השווי הכספי של מה שניזרק ,לגבי הסיוד עם ניקבע בחוזה שאתם צריכים לסיד, עם פינוי הדירה .אתם צריכים לעשות כך וכן אסור לה לסדר לכם את הדירה כראות ענייה .

פורסם

נהוג להחליף צילינדר מטעמי ביטחון אבל צריך לקבל אישור של בעל הנכס.

יחד עם זאת לא יעלה על הדעת שבעל הבית יכנס לדירה כרעות עיניו בלי להודיע לדייר. אלא אם כן זה מעוגן בחוזה.

בתור משכיר כמה נכסים אני שמתי צילינדרים שאי אפשר לשכפל להם מפטחות. צריך כרטיס מיוחד ובכך אני שולט על כמות המפתחות שיש לדיירים שלא יפתחו אכסניה בדירה. אני גם מתעקש שכן יהיה לי מפתח ואפשרות כניסה לדירה במקרה ודרושה תגובה מיידית, כמו פיצוץ בצנרת או משהו כזה ומעגן בחוזה כניסה בלי תאום אך ורק במקרים כאלה.

כמובן שלא יעלה על הדעת שאני אגע להם בדברים.

פורסם
את הקטע שמותר לשוכר להחליף צלינדר זה הנפצה מענינת

מעניינת מאוד - אבל לא הנפצה.

יודע מה , מצא לי סימוכין אחד שאומר שאסור. (רמז לא קיים)

סתם דברים לכיוון ההפוך:

http://www.peleg-advocates.com/%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%91%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%A8%D7%A9%D7%90%D7%99-%D7%9C%D7%94%D7%97%D7%96%D7%99%D7%A7-%D7%91%D7%9E%D7%A4%D7%AA%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%94

ותמצא תשובות דומות בהרבה פורומים ואתרי עורכי דין.

הרבה זכויות יש למשכיר - גישה לנכס ללא תיאום עם השוכר - לא אחת מהן.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

1. אסור לה.

2. תודיע לה שאם אתם לא בבית היא לא יכולה להיכנס, ובמידה ותיכנס זו הפרת חוזה מצידה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בכל דירה ששכרתי בחיי, הוספתי לחוזה סעיף בכתב יד, שלבעל הדירה מותר להכנס לדירה רק בנוכחותי, ובהתראה של 3 ימים מראש.

על ההתראה לא תמיד הקפדתי אבל לא היתה כניסה לדירה שלא בנוכחותי.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• תוכן חדש...