Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע הזמן להחלפה של הרפידות הקדמיות, לעזרתי נחלץ אריה רוזנקויט חבר מועדון החמש והסניף הצפוני.

דבר ראשון מעמידים את האוטו במקום נוח לעבודה, מוציאים את הג'ק מהבגז' (אגב הידית של הג'ק משוכללת, היא יכולה לעשות הכל), משחררים טיפה את הג'וזונים של הגלגל ומרימים את האוטו על הג'ק.

כשהאוטו מספיק גבוה מוציאים את הגוזונים ואת הגלגל החוצה ומטים את ההגה לכיוון הרצוי בכדי שתהיה גישה נוחה להתעסק עם הברקסים.

attachment.php?attachmentid=8268&stc=1&d=1372788936

attachment.php?attachmentid=8266&stc=1&d=1372788936

attachment.php?attachmentid=8267&stc=1&d=1372788936

לאחר מכן מפרקים את הבורג התחתון של הקליפר

attachment.php?attachmentid=8269&stc=1&d=1372788936

attachment.php?attachmentid=8270&stc=1&d=1372788936

כאן הוא כבר בחוץ

attachment.php?attachmentid=8271&stc=1&d=1372788936

תוקעים מברג בפנים בכדי לשחרר אותו

attachment.php?attachmentid=8272&stc=1&d=1372788936

כאן הוא משוחרר ורפידות הבלימה נחשפות, על הדרך צינורית שמן ברקס מתחילה לטפטף קלות ואנו פותחים את מכסה המילוי בכדי לשחרר לחץ.

attachment.php?attachmentid=8273&stc=1&d=1372788936

כל שנותר הוא להוציא את הרפידות ממקומן, כאן ניתן לראות את הרפידות הגמורות שהיו על האוטו

attachment.php?attachmentid=8274&stc=1&d=1372788936

וכאן ניתן לראות את הרפידות החדשות מתוצרת יפן שאריה השיג לפי המידה

attachment.php?attachmentid=8275&stc=1&d=1372788936

עכשיו מכניסים את הרפידות החדשות

attachment.php?attachmentid=8276&stc=1&d=1372788936

הרפידה הפנימית בפנים

attachment.php?attachmentid=8277&stc=1&d=1372788936

ולפני שהספקתי לצלם גם את השניה אריה כבר סגר את הקליפר

attachment.php?attachmentid=8278&stc=1&d=1372788936

לאחר מכן מחברים את הכל חזרה למקום, צינור שמן ברקס ובורג תחתון

attachment.php?attachmentid=8279&stc=1&d=1372788936

הולכים לכיסא הנהג, לוחצים על ברקס בזמן שאריה בודק שהכל מתפקד כמו שצריך, מחזירים את הגלגל למקום וזהו!

אה, וכמובן לא שוכחים שיש עוד צד :)

attachment.php?attachmentid=8280&stc=1&d=1372788936

attachment.php?attachmentid=8281&stc=1&d=1372788936

תודה ענקית לאריה, כבר פעם שניה שהוא עוזר לי לעשות את ההחלפה הזאת, סביר להניח שקניה והרכבה עצמית של הרפידות חסכו כ 400 שקל.

זמן עבודה = שעה (בערך הזמן שלוקח לחכות במוסך עד שיטפלו לנו באוטו).

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

כל הכבוד על העבודה העצמית אבל:

אתה עובד בצורה מסוכנת לא עובדים רק עם גק חיבים לשים גם בוק נוסף לאבטחה

אסור לתלות את הקליפר על הצינור הגמיש הוא אינו מיועד לשאת משקל בשביל זה יש אזיקונים

הצינור מסוכן לשימוש וחיבים להחליפו במידי

תסביר לי את מה שכתבת :התחילה נזילה של נוזל בלם מהצינור אז פתחתם את מכסה המיכל?

אסורה שתהיה נזילה חיבים למצוא את מקורה ולתקן ואז לנקז אויר מהמערכת ואין פלא שהיתה נזילה לאחר שמשקל הקליפר היה על הצינור

מקוה שתקבל את הדברים ברוח טובה תלמד לפעם הבאה אבל לעכשיו אל תסע עם הרכב אפילו מטר זה מסוכן

תביא אותו למכונאי (ולא בנסיעה )שיבדוק את המערכת ויחזיר אותה לכשירות ואפשר גם בהזדמנות זו לרענן את הנוזל בלם

ועוד דבר שאצין לפי חוק אסור לך לטפל במערכות בלימה אבל זו לא הנקודה פה

בברכה ניר

פורסם

ראוי היה לציין בתחילת הפרוייקט שהעבודה על אחריות בלבד והשיתוף אינפורמטיבי, בפרט כשעוסקים במערכת בלמים.

בכל מקרה, מדוע לא גירזתם את הצד החיצוני של הרפידה בגריז נחושת (מעט)

פורסם

אהלן ניר,

תודה על הביקורת, לעניין הבוק הנוסף לאבטחה אתה צודק במידה ומישהו נכנס או מכניס איזה איבר מתחת לאוטו, במקרה הזה אין סיכון לפגיעה.

לגבי הנוזל, ברגע שמפרקים את הצינור אז מן הסתם שהוא יתחיל לנזול, זה לא קרה בגלל תקלה, אני מניח שהיה אפשר לדאוג שהוא יהיה בזוית \ לעטוף אותו \ לסתום אותו או כל דבר אחר שימנע מכמה טיפות לרדת, מעבר למה שכתבתי אני יכול לוודא עם אריה את סדר הפעולות שננקטו בכדי לבדוק שלא השמטתי איזה הסבר או פעולה נוספת.

לא הבנתי למה אסור לי לנסוע עם האוטו אפילו מטר? ההחלפה בוצעה ללא שום בעיה, שום חלק ברכב לא נפגע או לא היה תקין חוץ מהרפידות, מפלס השמן תקין לחלוטין.

הרכב כבר נסע מאז 30 קילומטר וחוץ מבלימה טיפה יותר טובה הכל נשאר אותו הדבר.

לגבי האיסור, אם זה המצב אז "אופס". :roll:

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

יש איזשהוא טאבו בדעותיהם של אנשים על התעסקות עם מכלולים בטיחותיים בטיפולים עצמיים, לכן צפה לתגובות כאלו ואחרות.

אני מסכים עם הדעות הללו חלקית, כי אם לא מנסים לבד אף פעם לא נדע, מה שחשוב שעשית את הפעולה בעזרת מישהו שמבין ויודע מה הוא עושה ולא לקחת סיכון עיוור.

לגבי הצינור הנוזל ההגיון אכן אומר שלא אמורה להיות שום נזילה ולכן אני גם ממליץ לך לקפוץ למוסך רק שיעשה בדיקה קטנה שהכל בוצע כמו שצריך ושאין נזילות קיימות, וכן שהצינור במצב תקין ואין סיכון בנסיעה שוטפת.

פורסם

לגבי הגריז נחושת, הסתכלתי באינטרנט במה מדובר, זה נותן סיכוך טוב יותר ומניעת חריקות בלמים (שבאמת היו לי).

אני בהחלט יעשה את זה, תודה.

ארז

פורסם
יש איזשהוא טאבו בדעותיהם של אנשים על התעסקות עם מכלולים בטיחותיים בטיפולים עצמיים, לכן צפה לתגובות כאלו ואחרות.

אני מסכים עם הדעות הללו חלקית, כי אם לא מנסים לבד אף פעם לא נדע, מה שחשוב שעשית את הפעולה בעזרת מישהו שמבין ויודע מה הוא עושה ולא לקחת סיכון עיוור.

אני אגיד את האמת, הטיפול הזה נובע מכיוון שנמאס לי להוציא סכומי כסף גדולים במוסכים.

הרכבים שלי מיוחדים ורק מוסך מורשה מסויים יודע להתעסק איתם, אמנם רפידות כל מוסך יכול להחליף אבל כשיש הפתעות והאוטו על הליפט רצוי שהוא כבר יהיה במורשה הזה ולא בידיים של מישהו שלא מבין.

כניסה למוסך אומרת שלכל פעולה יש זמן תקן מסויים ולא משנה אם העבודה תקח להם 5 דקות, אם כתוב זמן תקן חצי שעה כך זה יהיה, מחיר של שעת עבודה הוא 225 שקל לפני מע"מ אם אני זוכר נכון.

גם שמנים וחלקים מתבלים כמו רפידות עולים במוסך הרבה יותר ממה שהם אמורים לעלות, כך אני מוצא את עצמי משלם סכומים גבוהים מדי על טיפולים פשוטים יחסית, דיי נמאס.

ארז

פורסם

יש שעתון עבודה במוסך ולא משנה כמה זמן לקח בפועל לטפל ברכב משלמים לפי השעתון(מחירון בקיצור).

אם במוסכים המחיר היה לפי הזמן שבפועל עבדו על הרכב זה יכול להיות לטובת הלקוח (אם לקח 10 דקות אז הלקוח הרוויח), ואם המכונאי שעבד על הרכב שתה קפה בזמן העבודה ומרח את העבודה על הרכב שעות רבות הלקוח היה מתעצבן שהמונה דופק.

לכן זה לא עובד ככה, מוסך זה לא מונית שמשלמים לפי מונה, לכל סוג עבודה יש שעות מקובלות שע"פ הם קובעים את המחיר.

בשביל להחזיק רכב צריך לשלם, ביטוח, טסט, דלק, טיפולים, תקלות, כשמחזיקים רכב צריך לעשות את השיקול הכלכלי הזה ולקחת בחשבון, ואין מה לעשות שאת הרכב לעיתים צריך להכניס למוסך ולשלם עבור התיקונים.

אם יש לך קצת ידע וניסיון בטיפול עצמי, ומוכן לקחת על עצמך את האחריות לטפל בכוחות עצמך בבית מה טוב, רק קח בחשבון גם שהתעסקות עם מערכת הבלמים היא אסורה למי שלא הוסמך לכך, ובמקרה של תאונה חלילה כתוצאה מכשל בבלמים תהיה בבעיה רצינית אפילו אם היא לא קשורה באופן ישיר לטיפול שאתה ביצעת האחריות מתגלגלת עליך.

בבלמים לא צריך לקחת סיכונים מיותרים, המערכת הזו חיבת לפעול ללא שום תקלה או חשש לתקלה, בלמים צריכים לעבוד כל הזמן וכל ליקוי יש לתקן במהרה, לכן עדיף להכניס את הרכב למוסך, שעל הדרך בודקים את מצב הצינורות בלמים, הח' נוזל בלמים וגירוז וניקוי קאליפרים ולבסוף נסיעת מבחן לבדיקה כללית.

כשאתה עובד על הרכב בתנאים כאלה בבית אתה גם מסכן את עצמך בזמן העבודה, הרכב לא מאובטח כמו שצריך ומורם על ג'ק שעלול לקרוס כל רגע, כל נזק שיגרם לך בזמן העבודה תהיה בבעיה עם הביטוח ואפשר להסתבך בקלות אחרי פציעה כתוצאה מטיפול עצמי ברכב. ואם נגרם נזק במהלך העבודה הברכב מושבת עד שתזמין גרר ותמתין מספר שעות שיבאו לגרור את הרכב למוסך, או שתחחיל לחפש חלקים עם רכב אחר, או שפתאום חסר לך כלי מסויים בקיצור מסוכן מאוד, בזבוז זמן ומה לא.

לעניין הצינורות בלמים, אסור שהצינור יחזיק את הקאליפר כשהוא תלוי עליו, הדבר גורם לנזק פנימי לצינור ומחליש אותו בזמן ממושך, במיוחד לצינור שעבר ימים טובים והוא לא חדש.

פורסם

בבלמים לא צריך לקחת סיכונים מיותרים, המערכת הזו חיבת לפעול ללא שום תקלה או חשש לתקלה, בלמים צריכים לעבוד כל הזמן וכל ליקוי יש לתקן במהרה, לכן עדיף להכניס את הרכב למוסך, שעל הדרך בודקים את מצב הצינורות בלמים, הח' נוזל בלמים וגירוז וניקוי קאליפרים ולבסוף נסיעת מבחן לבדיקה כללית.

ומה תגיד אם אספר לך שהרכב שלי עבר טיפול גדול במוסך שהומלץ ע"י חבר הפורום עזרה, שעליו קיבלתי רושם ממש טוב, החליפו בין היתר רפידות וצלחות אך לא שמתי לב שעשו גירוז ובטח שלא עשו ניקוי קאליפרים (וצפיתי בכל התהליך), לא עשו נסיעת מבחן (שאלתי, אמרו שלא צריך לעשות) והחלפת נוזל בלמים המליצו לי שלא לעשות עקב היתכנות סתימות וכשל במשאבות ושהאופציה היחידה שלי אם אני רוצה זה מוסך שיש לו מכשיר מיוחד ששואב את כל הנוזל ויקחו לי בסביבות ה 600-700 שקל, המליץ לי לא לגעת.

בנוסף חלק מההסכם היה בדיקת הבלמים האחוריים, הוא פתח אותם (דראמים) הוציא (בחוסר חשק) את האבק/חלודה שהיה בפנים רק בדק במבט חטוף וסגר. בעוד 5 דקות מאמץ היה גם עושה לי ניקוי כמו שצריך.

בקיצור, בין הרצוי למצוי יש הבדל משמעותי, גם מוסך שאמור להיות אחלה לא עושה הכל BY THE BOOK.

פורסם

זאת כבר בעיה אחרת שפנית למוסך שלא מקצועי ומחפף בעבודה.

כמו שבנאדם חולה הוא הולך לרופא ומקבל טיפול גם רכב אותו הדבר.

יש גם רופאים שיחפפו ולא יבצעו את הבדיקות הנכונות ומי שימשיך לסבול הוא החולה, מה לעשות שפנית למוסך לא טוב? זה אומר שכולם ככה? יש מוסכים ויש מוסכים.

פורסם

אני לא רואה שום מניעה אם הבנאדם יודע לעבוד ולבצע את העבודה כמו שצריך. במיוחד אם יש לו מישהו מיומן איתו.

העבודה שהוא יבצע תהיה הרבה יותר טובה מרוב המוסכים. בנוסף, פעם הבאה שתהיה לו תקלה יהיה לו יותר קל לאתר אותה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
אני אגיד את האמת, הטיפול הזה נובע מכיוון שנמאס לי להוציא סכומי כסף גדולים במוסכים.

הרכבים שלי מיוחדים ורק מוסך מורשה מסויים יודע להתעסק איתם, אמנם רפידות כל מוסך יכול להחליף אבל כשיש הפתעות והאוטו על הליפט רצוי שהוא כבר יהיה במורשה הזה ולא בידיים של מישהו שלא מבין.

כניסה למוסך אומרת שלכל פעולה יש זמן תקן מסויים ולא משנה אם העבודה תקח להם 5 דקות, אם כתוב זמן תקן חצי שעה כך זה יהיה, מחיר של שעת עבודה הוא 225 שקל לפני מע"מ אם אני זוכר נכון.

גם שמנים וחלקים מתבלים כמו רפידות עולים במוסך הרבה יותר ממה שהם אמורים לעלות, כך אני מוצא את עצמי משלם סכומים גבוהים מדי על טיפולים פשוטים יחסית, דיי נמאס.

היי ארז,

למיטב זכרוני, אתה בעל חנות מחשבים, נכון?

כשמגיע אליך לקוח לרכוש משהו, האם אתה מחייב אותו לפי המחיר ששילמת לספק שלך או שעל הדרך אתה גוזר פרמיה מסויימת?

אין צורך שתענה, זאת שאלה רטורית.

ככה גם במוסך, עו"ד, מסעדה או כל נותן שירות אחר: העלות משקפת רק בחלקה את זמן העבודה/עלות המוצר. כל השאר מגלם הוצאות קבועות של העסק ו... כן, גם מומחיות - שהרי אם היה מדובר בחאפר ולא במכונאי אמיתי, מראש לא היית מפקיד בידיו את מכוניתך.

לצורך העניין, להחליף שמן ומסנן שמן באוטוביאנקי אני יכול גם לבד ועדיין אני מעדיף לתת למוסכניק שלי לעשות את זה. אתה מבין, זה לא שלסובב מפתח ברגים זאת משימה מורכבת מידי עבורי - אני פשוט מעדיף לתת לו לעשות את זה במקומי, רק בגלל הסיכוי שאולי אולי באותה הזדמנות הוא ימצא ליקוי כלשהו שאני בעצמי אינני מקצוען מספיק כדי למצוא בעצמי. וכן, לי זה שווה את הפרמיה שהוא גובה ממני.

בהצלחה ותמשיך ליהנות מהסובארו שלך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
ברגע שמפרקים את הצינור אז מן הסתם שהוא יתחיל לנזול, :roll:

לא הבנתי, מדוע לפרק את הצינור? אין צורך בכך כאשר מחליפים רפידה.

כמו כן, רצוי לבצע רטרקציה (החזרה) לבוכנה כאשר הקליפר עדיין מורכב

לצורך כך, ניתן להשתמש במלחציים יעודיות או "קלובה" של מסגרים.

בנוסף, "הג'ק" של האוטו מסוכן מאין כמוהו חובה להשתמש לפחות בבלוק.

פורסם

העניין עם הנזילה לא ברור לי !

האם שחררתם את צינור הבלם מהקליפר ?

אם לא , אז לא היתה צריכה להיות אפילו טיפת נזילה - ואם יש צריך לסדר את זה מייד ! (נזילה של נוזל בלמים על הרפידה הורס אותה והיא לא תבלום ! ).

אם כן שחררתם את צינור הבלם מהקליפר , הרי צריך לאחר החיבור בחזרה לנקז את האוויר במערכת - ביצעתם את זה ?

יתכן וכרגע הרכב עוצר באופן סביר כי 3 הגלגלים האחרים בולמים היטב וחוסר הבלימה בגלגל המסויים הזה אינו מורגש .

יתכן ובבלימת חרום או כל בלימה חזקה מאוד הגלגל המדובר לא יבלום חזק כמו האחרים .

אם יש ברכב ABS זה מקשה עוד יותר על האיתור כי המערכת תאזן את רמת הבלימה בין הגלגלים (אני לא בטוח ב 100% אבל אני חושב שבגלל שבגלגל אחד הבלימה לא תקינה יתכן והמערכת תחליש את הבלימה מכל שאר הגלגלים באופן יחסי)

פורסם

אלעד, ארז וולף הוא בעל חנות המחשבים, אני הארז השני.

אהבתי את התגובה של ba323f, צודק ב 100%, אני רק רוצה להתייחס לדבר אחד, אני מבין שלמוסך יש הוצאות, עלות השטח, מיסים, ארנונה, חשמל, תשלומים לעובדים וכו', הוא צריך להתקיים ולכן מבקש מחירים \ קבעו לו שעתון שבעזרתו יוכל להתקיים.

אני כן נכנס למוסך לטיפולים וביקורת הרבה מאוד, בממוצע של לפחות פעם בחודש עם כל רכב פעיל אצלי, לא תמיד פותח כרטיס לפעמים זה רק בשביל להתייעץ עם בעל המוסך לגבי איזה תופעה חדשה שנראת לי מוזר.

הרכב עובר בדיקת רכב מיושן במוסך פעם בחצי שנה, הפעם האחרונה היתה לפני חודשיים ומערכת הבלימה נבדקה והטסט עבר חלק.

אני מוכן מפעם לפעם "לקחת את הסיכון" ולחסוך כמה מאות שקלים בטיפולים שמתאפשר לבצע לבד.

ארז

• תוכן חדש...