Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח תקבל הסבר באשר להיווצרות החלודה המופיעה בתמונות להלן ובאשר למשמעותה (האם יש לכך משמעות בטיחותית? האם לתקן?)

אגב, הרכב הוא שנת 2007.

תודה רבה,

שגיא

DSC_0013.jpg

DSC_0014.jpg

פורסם

יש לי סיויק 07 קיים גם שם... תקין ואין בעיה עם זה (על פי המוסך המרכזי ששם הרכב מטופל), והם האחרונים שיפספסו הזדמנות לחלוב ממך עוד כמה שקלים. :roll:

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

מודה לכם על התשובות.

ובכל זאת, עכשיו שאני מבין מכם שזה תקין, מישהו מוכן להסביר לי למה זה קורה?

כלומר, לא את ההסבר הכימי של היווצרות חלודה, אלא מדוע רק בחלק מהרכבים (טרם נתקלתי בכך..)? מדוע לא משתמשים בחלקים או מצפים חלקים כך שלא תיווצר עליהם חלודה?

תודה רבה

פורסם

כי אלו חלקים מתכלים והחלודה שם היא לא יותר משיטחית, גם על הדיסק עצמו מתפתחת חלודה לפעמים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

צלחות בילום מקוריות / תחליפיות מגיעות ללא שום ציפוי כיוון שאין בו צורך.

מדובר על ברזל שאינו עמיד לשיתוך, הדבר תקין כיוון שהשיתוך מופיע בפני השטח בלבד ויקח המון המון שנים עד שהחומר יאכל. סביר להניח שהצלחות יוחלפו הרבה הרבה לפני עקב בלאי .

הקליפר הינו ברזל יציקה ולכן גם הוא לא עמיד לשיתוך אך גם כאן מדובר על קורוזיה בפני השטח בלבד והיא אינה חודרת לחומר.

פורסם

ראיתי תופעה דומה במפלטים (אגזוזים) ונאמר לי שגם שם הנחת העבודה של היצרן היא שהחלק יוחלף עקב בלאי זמן רב לפני שהחלודה תכריע אותו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מדובר על ברזל שאינו עמיד לשיתוך, הדבר תקין כיוון שהשיתוך מופיע בפני השטח בלבד ויקח המון המון שנים עד שהחומר יאכל. סביר להניח שהצלחות יוחלפו הרבה הרבה לפני עקב בלאי .

הקליפר הינו ברזל יציקה ולכן גם הוא לא עמיד לשיתוך אך גם כאן מדובר על קורוזיה בפני השטח בלבד והיא אינה חודרת לחומר.

ציפוי הכוונה לצבועות, ורוב הצלחות בילום המקוריות בהחלט מגיעות צבועות אפילו נתקלתי בכאלו שצבועות כולן כולל שטח המגע עם הרפידות.

פורסם

צלחות בילום שרכשתי לפני שנה תוצרת ATE עבור גולף דור 5 בהחלט מגיעות עם ציפוי למניעת קורוזיה.

באיזור החיכוך של הרפידות עם צלחת הבילום הציפוי יורד לאחר כמה לחיצות בזמן .running-in

לא בכול הקליפרים מופיעה קרוזיה חיצונית מכיוון שיש קליפרים עם ציפוי הגנה חיצוני.

איזה כייף לי :)

פורסם
שלום לכולם,

אשמח תקבל הסבר באשר להיווצרות החלודה המופיעה בתמונות להלן ובאשר למשמעותה (האם יש לכך משמעות בטיחותית? האם לתקן?)

אגב, הרכב הוא שנת 2007.

תודה רבה,

שגיא

לפי דעתי החלודה על הקליפר זו פשוט 'אבקת חלודה' שירדה מהצלחת ומלכלכת את הקליפר.

שטיפה בעזרת צינור מים תנקה את הקליפר.

איזה כייף לי :)

פורסם

אצלי גם יש חלודה על אחד הקליפרים באחד הרכבים. זה רכב יחסית חדש שעדיין באחריות. אצלי זה בטוח לא אבקת חלודה ובטוח לאא יורד עם צינור. לדעתכם אפשר למשש את האחריות בנושא כזה?

פורסם

בקצרה, זו חלודה שטחית מאוד שנוצרת מהמגע של המתכת עם האויר הלח (יכול להיות שאתה גר באיזור עם לחות גבוהה יותר ולכן זה בולט אצלך יותר).

בבלימה הראשונה שתבצע החלודה תרד מהדיסק כי הרפידה פשוט תנקה אותו.

כמו שכבר אמרו לך, זה תקין.

לגבי צלחות בלימה, בחלק ניכר מהצלחות כן יש ציפוי מונע קורוזיה\חלודה על הדיסק עצמו, כמובן שעם הזמן הדיסק נשחק והציפוי מאבד מהאפקטיביות שלו.

מעבר לזה, בסיס הצלחת (כלומר החלק שמתחבר לנאבה) לרוב אינו מצופה באותו ציפוי וברוב המקרים יראה חלוד, זו הסיבה שלעיתים בעלי רכבים ספורטיביים צובעים את בסיס הצלחת בצבע מיוחד המנוע חלודה\קורוזיה בטרם ההתקנה, כך שלאחר ההתקנה לא תיווצר חלודה שתפגום להם במראה של כל העסק שם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...