Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא כל כך מעוניין שהוריי יהיו מודעים לעניין, סתם עוד דאגה לאימי.

בנוגע להרגשה - בקצרה ובלי הסבר, ההרגשה היא כמו של דאגה, דפיקות לב, אנדרלין, עצבים, פחד וכו'. מה שיש למשל כשאתה בלחץ כשאתה נניח רב עם מישהו וכו', רק שאצלי זה נובע ממחשבות.

זה משגע. אני יכול להסתכל על אדם ברחוב ולראות אותו כאיום, להתחיל להריץ מחשבות בראש ובסופו של דבר להתעצבן ולהרגיש כאילו הרגע הלכתי מכות עם יעקוב אלפרון.

זה בלי הסבר ופירוט, סתם המחשה של משהו מפגר שהולך אצלי.

למה אני רושם את זה? כי אולי באמת אני צריך פסיכיאטר שייתן לי כדורים שיאזנו את הכימיקלים במוח ואז לא אצטרך להרגיש את כל מה שאני מרגיש.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה מתחיל טיפול פסיכולוגי תיקח בחשבון שיכול להיות שלא תראה שיפור או שהוא יגיע לאחר שנים .

למיטב ידיעתי פסיכולוג לא רושם תרופות אלא רק פסיכיאטר. היות ומפגש עם פסיכיאטר דרך הקופה עולה הרבה פחות ולפסיכיאטר יש גם אפשרות לרשום כדורים הייתי ממליץ להתחיל משם ולא מטיפולים פסיכולוגיים יקרים מאוד.

אם הוא יפנה אותך לפסיכולוג אז כנראה שזה מה שאתה צריך ואם אני לא טועה ישנם כ-12 מפגשים בתשלום נמוך יותר עם פסיכולוג של הקופה שיעזרו לך לקבל תמונת מצב ולהחליט אם להמשיך הלאה בטיפול.

במידה ויירשמו לך כדורים זה גם לא הסוף מכיוון שלא כל הכדורים משפיעים על כולם במידה שווה ויש להם לא מעט תופעות לוואי והכי חשוב זה למצוא את המינון הנכון. מינון לא נכון יגרום לך להתייאש ולהפסיק לקחת את הכדורים וזה משהוא שאסור שיקרה. ההמלצה שלי היא להתחיל מהמינון הכי נמוך שיש ולהגביר אותו לאט לאט במידה ואין שינוי.

בהצלחה ותפסיק לקחת דברים ללב, חיים פעם אחת ואין טעם לסבול.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

תוכל לקרוא על זה בהרחבה באינטרנט אבל זה טיפול פסיכולוגי ממוקד יותר בבעיות שאותם תיארת והוא מוגבל בפגישות.

how it's like to drive :twisted:

פורסם

תתחיל מפסיכולוג, ושהוא כבר ישלח אותך לפסיכיאטר במקרה הצורך.

טיפול תרופתי הוא המוצא האחרון, ואני לא אומר את זה בתור מומחה בתחום אלא פשוט בתור אדם עם שכל ישר.

פורסם

אני אבדוק ממה להתחיל. תודה!

לגבי מה שנאמר - אני יודע שחיים רק פעם אחת. יותר מכך, אני מודע לכך שכל השטויות שאני מרגיש ומדמיין זה רק אצלי בראש, אבל בכל זאת, אני לא מצליח לשלוט בהרגשה ובמחשבות. אני יודע שזה שטויות אבל לא מצליח. בגלל זה אני צריך מומחה שיגיד לי אם יש לי בעיה כלשהי ויפתור לי אותה.

פורסם

גש לפסיכילוג. אם הוא יחשוב שאתה צריך תרופות הוא יפנה אותך לפסיכיאטר. יש פסיכיאטרים שמסובסדים ע"י הקופות, כך שמפגש יעלה לך פחות מפסיכולוג (100 שקלים נניח). אצלי זה היה הרבה לשפוך את הלב, משהו שלא הרגשתי בנוח לעשות עם אנשים אחרים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מה שתיארת כדפיקות לב אנדרלין ופחד זה חרדה.

ציפרלקס/אסטו יעזרו לך מאוד וזה דרך רופאת משפחה.

אני ממליץ לך קודם להתחיל ברופאת משפחה שתפנה אותך לפסיכולוג / פסיכיאטר או אפילו תתן לך טיפול בעצמה כדוגמת כדור ציפרלקס/אסטו נגד חרדות.

לי האסטו עשה פלאים והחזיר אותי לקו חיים הנורמלי שהייתי רגיל אליו.

פורסם
מה שתיארת כדפיקות לב אנדרלין ופחד זה חרדה.

ציפרלקס/אסטו יעזרו לך מאוד וזה דרך רופאת משפחה.

אני ממליץ לך קודם להתחיל ברופאת משפחה שתפנה אותך לפסיכולוג / פסיכיאטר או אפילו תתן לך טיפול בעצמה כדוגמת כדור ציפרלקס/אסטו נגד חרדות.

לי האסטו עשה פלאים והחזיר אותי לקו חיים הנורמלי שהייתי רגיל אליו.

פריזמה עדיף. היא מהדור החדש יותר. מה גם שהציפרלקס גורם לעלייה במשקל

how it's like to drive :twisted:

פורסם

התגובה של כל אדם לתרופה היא מאוד אינדיבידואלית. אני מכיר שני אנשים שנטלו ציפרלקס - אחד מהם סבל מתופעות של חוסר שינה ועצבנות וחזר תוך כמה ימים לרופא שלו כדי שירשום לו תרופה אחרת, ולעומתו אחד אחר שהתרופה הזאת פשוט הצילה אותו וכיום הוא נוטל אותה בקביעות מידי יום וחי חיים נורמליים ומאושרים.

אגב, האדם שסבל מהציפרלקס קיבל במקומה פלוטין. ברגע של בדיחות הדעת הוא אמר שביום קבורתו, בקשתו היחידה היא להיקבר עם חפיסה של התרופה הזאת.

סמירו, זה שיש לך בעיות זה לא אומר שאתה משוגע. להרבה מאיתנו יש בעיות, פשוט אתה לא מודע לכך כי אנשים אינם נוטים לדבר על זה. חלקנו מצליחים להתמודד עם הבעיות הללו בעצמם, חלקנו נעזרים בחברים כמו שברווז הציע ולחלקנו אין מנוס מקבלת עזרה מקצועית, וזה בסדר גמור.

כשיש מחלה - בין אם היא פיזית ובין אם היא נפשית - חייבים לטפל בה. ממש כפי שלא היית מזניח שפעת או דלקת כלשהי, כך עליך לטפל בבעיה ממנה אתה סובל, למענך ולמען יקיריך.

כמו שתמיר ציין, ציפרלקס אפשר לקבל גם דרך רופא המשפחה. מכיון שיש לי היכרות קרובה עם הנושא (לא אני עצמי אבל אדם שבהחלט מקורב אלי), אני ממליץ לגשת קודם כל לרופא המשפחה. גם אם אין באפשרותו לתת לך עזרה ארוכת-טווח, הוא בוודאי יוכל לתת לך עזרה ראשונה כלשהי.

מאחל לך שתרגיש טוב ושתהיה בריא.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

סמירו, יש עוד אופצייה אחת.

ממה שרשמת, אני חושב שעילות גופנית נמרצת תעזור לך- למשל אמנות לחימה.

כשאני התאמנתי, מחשבות "רעות" פשוט לא עברו אצלי. הרגשתי מעולה, השינה השתפרה פלאים, הגוף הרגיש מעולה עם עצמו, המח היה רגוע ועוד הרבה תופעות טובות.

פלוס, כשתהיה מודע לכך שאתה יכול לגבור על "איום ברחוב" כמו שתיארת בלי להתאמץ הרבה, אתה גם תהיה יותר רגוע.

בהחלט הייתי ממליץ לך לחשוב על זה לפני שתלך להוציא כספים על עצות ותרופות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

התאמנתי בקרטה, עשיתי קרב מגע בצבא, הדרכתי קרב מגע בצבא. אומנויות לחימה אני כן יודע כפי שאתה רואה, אם כי עכשיו אין לי את האפשרות להתאמן יותר מדי. רק מדי פעם על אגרופים והגנות.

אני אפנה לרופאת המשפחה ואנסה לקבל את הכדורים נגד חרדה.

פורסם

אל תלך לרופאת משפחה ובזה תגמור את העניין.

הכדורים מטפלים בתסמין, ולא בבעיה. רופאי משפחה לא מבינים כלום בעניין, הם אכן יכולים לרשום לך כדורים, אבל מעבר לזה לא יתנו לך מענה. הם לא מבינים בבריאות הנפש, בוודאות.

מהדברים שלך מסתמן שאתה צריך שילוב של כדורים (לפחות בהתחלה על מנת להקל על תחילת הטיפול והגעה לשורש הבעיה עם פסיכולוג) + טיפול פסיכותרפיסטי (פסיכולוגי). יש פסיכיאטרים מסויימים שעברו הכשרה גם כפסיכותרפיסטים, אבל טיפול אצלם יעלה ככל הנראה הרבה כסף. הדבר הכי טוב בשבילך זה לקבוע תור אצל פסיכולוג\ית דרך הקופה או פרטית, במחיר שיתאים לך, ומעבר לכך לקבוע תור גם אצל פסיכיאטר דרך הקופה (אני מאמין שצריך הפניה של רופא משפחה), שיוכל במידת הצורך לכתוב לך כדורים ולעקוב אחריך.

אין לך מה לחשוש, וממה שאתה מתאר החיים שלך יכולים להראות אחרת לחלוטין, עם איכות חיים טובה הרבה יותר.

שיהיה בהצלחה!

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

• תוכן חדש...