Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איחוד קופת גמל/קרן פנסיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רבותי,

יש לי קרן פנסיה וקופת גמל מהעבר שאינן פעילות, והסכומים שהצטברו בהן יחסית נמוכים (עשרות אלפי שקלים בודדות). החסכון בהן נעשה עד סוף 2006, ומאז הן שוקטות על שמריהן.

אין לי שום חסכון פנסיוני פעיל בארץ.

האם ניתן לאחד אותן במקום אחד למרות שכרגע מדובר במוצרים שונים?

אני מבין מכאן שאת קרן הפנסיה אפשר להעביר רק לקרן פנסיה אחרת, אני מפספס משהו?

ישנן השלכות מיסוי?

אני מעוניין במסלול הוני ולא בקצבתי עקב הסכום הנמוך עליו מדובר, אם זה אפשרי בכלל.

מבחינת חברה שאני מעוניין להשקיע בה, מעדיף מישהו שקשור כמה שפחות להון שלטון (ד"ש מיטב?). יש המלצות?

תודה

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מבחינת חברה שאני מעוניין להשקיע בה, מעדיף מישהו שקשור כמה שפחות להון שלטון (ד"ש מיטב?). יש המלצות?

תודה

אם תסתכל במיה, תראה שלילין לפידות יש בד"כ פיזור נכסים גבוה בהרבה מן הממוצע וביצועים טובים.

במיטב הייתה רמה גבוהה של אינטגריטי, לא יודע כיום.

אנליסט חזקים מסורתי במנייתי.

אלטשולר שחם כנראה לא רעים בתשואות, מבחינות אחרות איני מכיר.

מהפניקס אני נמנע.

יש שונות רבה בדמי נהול.

בהינתן דמי ניהול דומים, הייתי מתחיל הבדיקה מילין לפידות.

פורסם

אם אתה חשוף לאפשרויות השקעה עצמיות בחו"ל, במקומך הייתי פשוט פודה את הכסף, משלם את הקנס (מס), ומשקיע את הכסף בעצמי.

זה מה שאני עשיתי עם כל קרנות הפנסיה וביטוחי המנהלים שלי בישראל.

בהתחשב בפטור על מרכיב הפיצויים (על חלק מהסכום הנצבר), יצא לי לשלם בין 20 ל-25 אחוז מס על הסכום, ואני משקיע אותו בעצמי ללא דמי ניהול שנתיים.

אם אתה משאיר את הכסף בישראל, אתה תשלם עד הפרישה X אחוז בשנה מהצבירה, ואם יש לך המון שנים עד הפרישה (כמוני), מדובר בהרבה יותר מ-20-25 אחוז במצטבר.

כל זה בהנחה שאתה יודע מה אתה עושה כמובן :-)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אני באמת מתפתה לעשות את זה, הביצועים הפנסיוניים שלי הרבה יותר מרשימים בחו"ל, ויש לי עוד לפחות שלושים שנה עד פרישה, אלא אם אעשה בוננזה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

חשבתי שלא ניתן למשוך את כספי הפנסיה והפיצויים עד גיל הפרישה..איך עושים זאת מעשית?

בנוסף - ניטש, אם אתה מוכן, הרחב בבקשה על ביצועיים פנסיוניים בחו"ל - מה הכוונה? איך הגעת לזה?

פורסם

למיטב ידיעתי אפשר למשוך, משלמים על זה קנסות גדולים.

היות ואני מועסק בחו"ל (מספר מדינות), יש לי מספרי ת"ז של אותן המדינות, ויכולת לפתוח חשבונות השקעה בלי בעיה.

בנוסף על כך מקום העבודה שלי מפקיד כספים לפנסיה, בדומה לארץ, כך שהכסף מופקד מהברוטו במקום הנטו.

בניגוד לארץ, יש לי שליטה מלאה על הכספים הללו. אני יכול להשקיע אותם בני"ע בודדים, או באמצעות קרנות ותעודות סל.

אין דמי ניהול בכלל, החברות מרוויחות מעמלות הפעולה. היות ויש לי גמישות ושליטה מלאות, זה מאפשר לי להגדיל בקלות את החשיפה כשהשווקים עולים, ולהכנס לבונקר כשיש משבר. למרות שספגתי כאפה ענקית בתקופת המשבר האחרונה, לאורך 6 ומשהו השנים במהלכן אני חוסך, התשואות משאירות אבק לפנסיה בארץ.

ישנו כמובן יתרון נוסף, ההשקעות נעשות בשוק גדול הרבה יותר. בביצה הקטנה בארץ יש הרבה אינטרסים זרים שנוגסים בתשואות (הנפקות אג"ח מפוקפקות, סחר על פי מידע פנים וכו').

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

יכול להעיד על קנדה:

כל תושב לענייני מס יכול לפתוח חשבון RRSP - זהו למעשה חשבון בנק נפרד לצורך חיסכון לפנסיה.

אם נתעלם לרגע מהטבות המס שניתנות על הסכומים המופקדים בחשבון זה, בשורה התחתונה מדובר בחשבון בנק לכל דבר.

על אחריותך להשקיע את הכספים בחשבון זה ככל העולה על רוחך - אם בפקדונות, באג"חים, תעודות סל, קרנות נאמנות, או מניות.

אף אחד לא לוקח לך דמי ניהול מהצבירה על הכסף, את דמי הניהול אתה משלם רק אם בחרת להשקיע באפקים שדורשים דמי ניהול (כמו תעודות סל או קרנות נאמנות).

מי שחסר לו ידע בתחום ההשקעות יכול לשלם ליועץ חיצוני שימליץ לו מה לקנות או למכור, אבל זה לחלוטין אופציונלי.

אני מפזר את תיק ההשקעות שלי על פני מספר גדול של שווקים ומטבעות כדי לצמצם סיכונים ככל הניתן. יש לי מניות קנדיות, ומניות אמריקאיות, תעודות סל על מדדים בחו"ל, סחורות, מגזרים שונים (אנרגיה, consumer staples, חברות utilities) - הכל בשליטתך.

אני אוהב את השליטה שיש לך על הכסף שלך - לא עוד כסף ששוכב בסל שמנוהל כקולקטיב, ודוחות שמגיעים פעם ברבעון. אתה יכול בכל רגע נתון להתחבר ולראות מה הסטטוס של הכסף שלך, לקנות ולמכור ככל העולה על רוחך.

אתה יכול לנהל את החשבון הזה בחברות ברוקראז' שנותנות אפליקציות מעולות למסחר, גם בסלולר, ואתה יכול להגדיל התראות אם אירועים חריגים מתרחשים בתיק ההשקעות שלך.

בסופו של דבר, חברות הפנסיה בישראל משקיעות במוצרים לפי האינטרסים שלהם - למשל ילין לפידות ישקיעו כספים בקרנות נאמנות של ילין לפידות, וכך נוצר מצב שאתה משלם דמי ניהול כפולים - בקרנות הנאמנות או תעודות הסל, וגם עמלות נוספות מהצבירה מידי שנה.

פשוט חובצים את התיקים של הלקוחות, מכיוון שאתה לקוח שבוי, או בור, או שניהם.

פורסם

מניות בכורה, או preferred stocks - אתה יכול לקנות בלי שום בעיה אם הן נסחרות בבורסה.

אני מכיר כמה וכמה תעודות סל שמתעסקות עם מניות בכורה (בעיקר בגלל שיקולי מס ודיבידנדים)

למשל: https://www.google.ca/finance?q=TSE%3AXPF&ei=C-V_UeCYF8zD0AHL0AE

אם יש לך סבלנות, אתה יכול לדוג בעצמך מניות בכורה, הסימבול שלהן בד"כ מסתיים ב-.A (נקודה A)

בנוגע למכרות - אתה יכול לקנות מניות של מכרות ספציפיים, או תעודות סל בתחום.

מה מעניין אותך? מתכות? מחצבים? רק זהב? רק תבחר... :-)

• תוכן חדש...