Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , עקב פרסומים בפורום על נהגים שנתפסו המהירות מופרזת , אני שואל את עצמי מה הממשלה לא מגבילה ברכבים את המהירות . הרי המהירות המרבית המותרת בישראל היא 110 קמ"ש , ועם חריגה של 10 -15 % זה יהיה 120-130 במיוחד בכביש 6 ,

אז למה לא להגביל את המהירות למקסימום 130 קמ"ש .

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כי זה מסוכן.

כי יש לך חופש שלהגביל לך אותו זה עבירה על החוק.

כי מילא זה הגבלת מחשב ואנשים יפתחו אז למה לטרוח.

צריכת דלק מוגברת.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

מי שנוסע במהירות כאלה זה לא "בטעות" בדרכ',

אני מאמין שאם יגבילו את המהירות תוך 5 דקות כל חובב מהירות גבוה יוריד תהגבלה דרך איזה מוסך או סדנת שיפורים.

Seat Ibiza 3d 2010 כרגע...

ובעתיד...אלפא אלפא אלפא ואלפא!

פורסם

+1 לדברי WonderDin.

מילא להגיע "בטעות" למהירות של 120 קמ"ש, אך 140 וצפונה משם זו ממש לא טעות.

במידה ואכן תהיה הגבלה על המהירות של כל הרכבים בארץ אני יכול להבטיח לך שאני אהיה בין הראשונים שיסיר אותה איכשהו, ולא בגלל שאני נוסע במהירות גבוהות תמיד, פשוט עצם המחשבה שאני מוגבל ברכבי שלי משגעת אותי.

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

כי ממש לא בא לי שעוד כמה חאפרים שהם "מורשי משרד התחבורה" יתחילו להתעסק עם ניהול מנוע.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אני מאמין שאם יגבילו את המהירות תוך 5 דקות כל חובב מהירות גבוה יוריד תהגבלה דרך איזה מוסך או סדנת שיפורים

אז שיוסיפו במסגרת בדיקת הרישוי השנתית בדיקת Dyno שתבדוק אם הרכב נשאר מוגבל, או שהגבלתו הוסרה. רכבים שהוסרה להם ההגבלה, שיורדו מהכביש.

אינני מוצא בעיה בהגבלה גורפת של כלל הרכבים ל 130-140 קמ"ש אמיתיים והדבר כיום אמור להיות בר-ביצוע די בקלות, כשמרבית המצערות ברכבים הן אלקטרוניות.

פורסם

אני לא רואה איך פעילות המצלמות תפגע מהגבלת כלל הרכבים ל 140 קמ"ש. עדיין יהיו לך נהגים שייסעו 100 בכביש של 60, ועדיין יהיו לך נהגים שנוסעים 130 בכביש של 90.

אם רוצים לקחת את הצעד הזה קדימה ולהפוך את המצלמות ופסי ההאטה ללא רלוונטיים בעליל, אפשר לקשר בין ההגבלה האלקטרונית ברכב ל GPS, שאוטומאטית תגביל את הרכב למהירות המותרת בכביש עליו הוא נוסע, עם השארת מרג'ין לעקיפות/תמרוני חירום.

פורסם

בהחלט גאוני.

כביש של 100 שכולם נוסעים בו 100, מוגבלים אלקטרונית.

פתאום, מתפוצץ לרכב שקצת לפניך בנתיב מימינך הצמיג והוא מסתחרר לכיוונך בזמן שאתה עם הילדים באוטו, מנסה להאיץ ולצאת מנתיב ההתרסקות שלו אך אבוי, המערכת מצפצפת לך (ועליך) "אתה מוגבל חביבי, לא יותר מ100" ואתה נסחף לשוליים השמאליים עם הרכב שהרגע נכנס בך.

אפשר להמציא עוד מיליון מצבים כאלה.

פורסם

אפשר להחיל את המערכת על כבישים עירוניים/משולבים בלבד. וכפי שכבר ציינתי, לא מדובר על הגבלות עגולות, אלא הגבלות עם מקדם סטיה שיאפשר להתמודד עם מצבים כפי שציינת.

פורסם

אין חוק קבוע למהירות סופית, לכול רחוב בעולם יש מהירות חוקית אחרת.

אז לפי מה יגבילו את המכוניות?

טופגיר נהגו בניסן GTR ביפן והמכונית הייתה מוגבלת למהירות סופית.

הם נכנסו למסלול מרוצים וההגבלה נעלמה

אייל

פורסם
אפשר להחיל את המערכת על כבישים עירוניים/משולבים בלבד. וכפי שכבר ציינתי, לא מדובר על הגבלות עגולות, אלא הגבלות עם מקדם סטיה שיאפשר להתמודד עם מצבים כפי שציינת.

אוקיי.. בוא נפתח תכנית להגבלת מהירות.

משרד התחבורה יעשה בדיוק מה שאמרת לפי השלבים הבאים:

1. כל רכב שמגיע לארץ, יכנס למוסך מורשה ותוגבל מהירותו עד ל-140. (זמני מוסכים+ עבודה= כסף)

2. כל רכב יעבור יעבור בדיקת דיינו בטסט (להוסיף את האלמנט הזה בכל מכון טסטים = כסף)

3. מעכשיו כל רכב לא יעבור על חוקי המהירות.

והנה מה שיצא. הממשלה תוציא על זה 50 מליון שקלים בשנתיים.

לא יהיו טסטים/תאוריות חוזרות כי אנשים לא יצברו נקודות.

עבירות מהירות קשות שמזכות את הפושעים בנקודות ואת המדינה בכסף כבר לא יהיו.

אין מנגנון הכנסת כספים, אך בזבוז על הפרוייקט יש אין סוף.

(הכנסת בקלות את משרד התחבורה והממשלה לגירעון מטורף).

מכאן יש שתי אופציות, האחת, יעלו לנו את המסים/דלק/ארנונה בשביל לכסות את הגירעון הזה.

השניה, כל דוח חניה של 100 שקלים בכחול לבן, יהפוך ל1000 שקלים כדי לכסות את הגירעון.

פורסם

מגבילים מהירויות ברכבים מהירים במיוחד ל250, בכל מיני רכבי שטח ל160, במשאיות ל90, באוטובוסים ל100.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...