Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש המון, המון, ה-מ-ו-ן פוטנציאל ב B3 החדשה, בתמחור נכון היא יכולה להיות להיט מכירות חדש גם בסקטור הפרטי וגם ליסינג.

עם דגם כזה צריך רק לעבוד בחכמה ואם עושים זאת נכון, צריך להזמין הרבה שקים גדולים מאוד, שיהיה לאן לגרוף את כל הכסף.

אפשר לדעת על מה מבוסס הבטחון שלך בהצלחת B3? ניסיתי למצוא קצת מידע על הדגם ברשת ללא הצלחה מיוחדת.. היא לא תימכר ב-UK, מה שאומר שלא נזכה למבחני דרכים באנגלית לגרסה אירופית. מידע על מנועים ותיבות הילוכים לא מצאתי מלבד זה שיהיה לה מנוע 2 ליטר עם 150 כ"ס, כנראה לא שונה בהרבה אם בכלל מהדור הקודם. הדגם הקודם היה נחות לדעתי גם מקוריאניות, אז מה יחדש לנו הדגם הבא?

פורסם

אני מבסס את הדברים על מנוע 1600, 115 כ"ס, הנעה קידמית ועפ"י נסיעת מבחן ארוכה ב XV, ה B3 תהיה תחרותית מאוד בקטגוריה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני חושש שהאימפרזה החדשה תאכזב מאוד את הלקוח הישראלי הטיפוסי.

במשך עשרות שנים יפנאוטו ביססה לסובארו בישראל תדמית של עוד יפנאומטית משפחתית שאמורה להתחרות בפלח הליסינג הבינוני.

בשנות ה90 ובתחילת שנות ה2000 היצרן גיבה את הגישה הזו, וסיפק ליפנאוטו גרסאות זולות במיוחד לפי דרישתה. זה בא לידי ביטוי במנועים קטנים, גרסאות הנעה קדמית ואימפרזה בדגם R עם שתי כריות אויר בלבד.

אבל היצרן שינה פניו במהלך העשור האחרון, וזוכה לפריחה מדהימה וגידול עצום במכירות ובתדמית.

יפנאוטו לא הצליחה לבצע את המעבר התדמיתי הזה, והתעקשה להמשיך למכור B3 וB4 לליסינג גם כשהמחירים שהיצרן נתן לה היו בלתי אפשריים.

האימפרזה החדשה רק תדגיש את ההבדל הזה בין היצרן ליבואן.

המכונית תהיה יקרה מאוד, וכדי להביא אותה לכאן במחיר סביר יאלץ היבואן לאבזר אותה באבזור מינימלי בלבד.

זמנים יגידו ואני מקווה שאני טועה.

פורסם
אני חושש שהאימפרזה החדשה תאכזב מאוד את הלקוח הישראלי הטיפוסי.

זמנים יגידו ואני מקווה שאני טועה.

גם אני חולק על דעתך ומקווה שאתה טועה :lol:

בדומה לבאגירה, גם אני יצאתי בתחושה טובה מה-XV. אני משוכנע שלו הרכב הזה היה מתומחר בסביבתו הטבעית וההגיונית - 140 אש"ח - הוא היה נמכר בכמויות נאות ומביא לסובארו קהלים חדשים שלפני כן לא היו שם; לקוחות של גולף, אוריס ומאזדה 3 הצ'באק, בין השאר. השילוב של כניסה ויציאה נוחות לרכב די גבוה עבור מבוגרים, מרווח הגחון הגבוה והפוזה המאופקת בטוב טעם, הם שילוב מנצח לרבים - והשילוב הזה הרבה יותר מוצלח מ-SX4 הצ'באק, ג'וק או אלטרנטיבות אחרות.

וטרם דיברנו על ההנעה הכפולה, על המנוע העדיף ושאר יתרונות.

אלא שבמחיר בסיס של 160+, הפוטנציאל מוגבל.

עם זאת, התחושה שלי היא שהיתרונות מופיעים גם באימפרזה החדשה, שהרי XV היא חלק ממשפחת האימפרזה. הגיר הרציף מוצלח וחסכוני, נוחות הנסיעה - תודות למתלים ארוכי המהלך - טובה, איכות הבנייה מצויינת. בכלל, המכונית מעניקה תחושה טובה ואיכותית. ישנם לא מעט לקוחות שמחפשים מכונית משפחתית טובה. לא מצועצעת, טובה - ואלו ימצאו את מבוקשם באימפרזה החדשה.

אתן לכם דוגמה מנסיוני האישי, מרכבי חברה שהיו ברשותי, שניהם מודל 2011, בנפחי 1.6; מאזדה 3 וטויוטה קורולה.

מאזדה 3 - מכונית מצועצעת בעיצובה, צפופה עד כדי קלאוסטרופוביה, חלשה, קופצנית, רועשת ולא חסכונית.

קורולה - מכונית פשוטה ומשעממת אך מרווחת, זריזה, נוחה לנסיעה ולשיוט וחסכונית.

ברור שהשתיים אינן פונות לציבור חובבי ההגה, אך לפחות אחת מהן ניתן להגדיר כמכונית טובה - וזה לא הולך ברגל.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
גם אני חולק על דעתך ומקווה שאתה טועה :lol:

.

אם יצרתי את הרושם שאני חושב שהצלחתה של האימפרזה תהיה מוגבלת בגלל המכונית, אני הנה אני מתקן.

על טיב המכונית אין ויכוח. האימפרזה החדשה, כמו הXV, תהיה מכונית מצוינת מכל הבחינות.

יפנאוטו נתקלת היום בקושי אמיתי בגלל בעיות התמחור. המכונית מאוד יקרה ליבואן מה שהופך אותה למאוד יקרה לצרכן, ובשורת התוצאה - כמו שאתה אמרת - הסיבה הטבעית של הXV היא 140K ש"ח, אבל מתומחרת ב160-170K ש"ח.

תראה את התמחור של הפורסטר החדש, שפגע לו מאוד במכירות.

פורסם

וזו בדיוק הסיבה שכתבתי מפורשות שיש לרכב המון פוטנציאל בתמחור נכון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
למה, עכשיו מישהו קונה סובארו? הדבר היחיד שיש להם ואין לאחרים זה הנעה כפולה גם בסגמנט העממי. מה שמיותר לגמרי בארץ. לכן אין שום סיבה לרכוש את הרכב הזה אצלנו.

איזה חוסר הגיון.

האם לדעתך אין סיבה לרכוש בארץ טויוטה מכיון שאין להם שום דבר יחודי? (לסוברו יש לפחות יחודיות של 4X4 בדגמים זולים יחסית)

כדאי שתחשוב קצת לפני שאתה כותב.

יהודה

פורסם
וזו בדיוק הסיבה שכתבתי מפורשות שיש לרכב המון פוטנציאל בתמחור נכון.

תמחור נכון משיגים כשמוכרים כמויות גדולות, וזה די קל להשגה מיצרן קטן יחסית.

עם כל הביקורת על ה B3 היוצאת, היתה לה נוחות נסיעה מצויינת ושילדה טובה למדי, ונקווה שגם מחליפתה תהייה נוחה לנסיעה כמוה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
תמחור נכון משיגים כשמוכרים כמויות גדולות, וזה די קל להשגה מיצרן קטן יחסית.

עם כל הביקורת על ה B3 היוצאת, היתה לה נוחות נסיעה מצויינת ושילדה טובה למדי, ונקווה שגם מחליפתה תהייה נוחה לנסיעה כמוה.

חן, העיקרון שאתה מציג נכון אבל אתה שוכח את צידו השני של המטבע: לא תוכל להשיג תמחור טוב אם יש ביקוש לדגם מסויים שהיצרן מעדיף לנתב לשווקים אחרים בהם הוא מרוויח מהיבואן שלו שם רווח גדול יותר ואז הוא מקצה לישראל כמות מצומצמת של מכוניות. השיקול של היבואן הישראלי הוא כמו שכל עסק היה עושה: יש לי כמות מוגבלת של מכוניות ואני יכול למכור את כולן גם אם המחיר יהיה X אז למה שימכור ב-X מינוס 10 או 20 אחוז ?! הוא ינסה לקבל מחיר אופטימלי ולמקסם רווחים. אגב, מדובר אולי ביצרן קטן אך תחת טויוטה הוא מתמקד בדגמים מסוימים אותם משווק בשווקים מסויימים שאוהבים אותם במיוחד (ארה"ב, קנדה, שוויץ, בריטניה וכמובן יפן. את ישראל כבר מזמן אף אחד לא סופר, גם לא סובארו ...).

• תוכן חדש...