Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

WIL, שכחת את עלות הביטוח בחשבון שלך.

לגבי העסקה בכלליות, אני מראש לא נכנס לעיסקה לטווח כל כך ארוך שאני לא יודע איך אני יוצא בסופה. פשוט לא אוהב הפתעות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באיזה חישוב שכחתי את עלות הביטוח?

זה של רכישת רכב חדש מול רכב משומש?

ההבדל בביטוח בין רכב חדש של 80K לבין רכב משומש של 40-50K הוא לא כל כך גדול למיטב ידיעתי.

בחובה בכלל לא יהיה הבדל,

במקיף אולי כמה מאות שקלים לשנה ואולי גם זה לא.

ההבדל הגדול הוא אם בחדש יש דרישה למערכת איתור - המערכת עצמה עולה כסף ובנוסף יש עליה גם תשלום חודשי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לא ברכישה אלא בנושא עלות התפעול השנתית.

בכלל אני דוגל בשיטה של לקנות עם מה שיש.

פורסם
ב-4872 שקל לשנה אני מטפל בצרפתיה ספורטיבית בת 12, ועוד נשאר לי עודף.

רכב חדש ב30 החודשים הראשונים בעיקרון אמור להיכנס למוסך במקרה הרע מאוד ל3 טיפולים שוטפים+החלפה של סט צמיגים אחד+בלמים פעם אחת+מצבר אחד. זה יעלה בקושי 4000 שקל לכל התקופה ולא 12180.

יש מצב שזה כולל ביטוח חובה/מקיף?

פורסם
גיל שלום,

אם ברצוני לאחר 30 חודשים לעבור לרכב חדש. האם עלי לשלם מקדמה פעם נוספת?

לאחר 30 חודשים עסקה אחת מסתיימת ותוכל לעבור לרכב חדש במסגרת עסקה חדשה לגמרי ואכן תצטרך לשלם מקדמה נוספת

שכן המקדמה היא חלק מתשלום העסקה החדשה.

יש מצב שזה כולל ביטוח חובה/מקיף?

ב-4872 שקל לשנה אני מטפל בצרפתיה ספורטיבית בת 12, ועוד נשאר לי עודף.

רכב חדש ב30 החודשים הראשונים בעיקרון אמור להיכנס למוסך במקרה הרע מאוד ל3 טיפולים שוטפים+החלפה של סט צמיגים אחד+בלמים פעם אחת+מצבר אחד. זה יעלה בקושי 4000 שקל לכל התקופה ולא 12180.

שיהיה ברור - אני לא תוקף אותך על עצם ההצעה, אולי יש אנשים שה"שקט הנפשי" שווה להם (אותם אנשים שקונים "ביטוח" לתקלות במכשירי חשמל ביתיים בסכומים מופקעים לגמרי), ואז אין מה להתלונן שמחלקת מכירות מוכרת להם מה שהם מבקשים.

חבילת השירות כוללת בתוכה מס' מרכיבים - כיסוי ביטוחי לרכב - חובה + הגבלת אחריות לנזק (מקיף), ובנוסף שינוע הרכב וביצוע טיפולים שוטפים לפי הוראות היצרן.

פורסם

1. המוקש באדום כמובן.

כל רכב מקבל מכות כאלו ואחרות אלא אם כן הוא עטוף בצמר גפן במוזיאון הפרטי של איזה אספן.

כשהלקוח בא להחזיר את הרכב הוא לקוח מאוד שבוי ואין לו אפשרות לערער על דו"ח השמאי.

לכן אני תמיד ממליץ למי ששוקל את העסקאות האלו להתעלם מאופציית החזרת הרכב ולצאת מנקודת הנחה שבסוף התקופה משלמים את הסכום המוסכם מראש וממשיכים לנהוג ברכב (ואז באמת אין שמאות ואין הפתעות)

רק כך ניתן להעריך את כדאיות העסקה באופן שכל התנאים ידועים מראש.

2. גיל - שתי שאלות באמת לגבי תאונה בתקופת החוזה עם ירידת ערך.

א. נניח שבתחילת התקופה היתה תאונה באשמת צד ג' והשמאי פסק י.ע של 5% כאשר הרכב שווה 100K, כלומר 5000 שקל.

אני מבין שחברת הליסינג מקבלת את הסכום הזה מייד ולא מחזיק הרכב. (אלא אם יבחר בסוף התקופה להישאר עם הרכב ואז יקבל בחזרה 5000)

בסוף התקופה הרכב שווה נניח 60K, כלומר י.ע של 5% שווה 3000 שקל בלבד.

אני צודק בהבנה שהלקוח הפסיד 2000 שקל?

ב. נניח שהיתה תאונה באשמת הנהג ברכב. נקבעה ירידת ערך 5% כאשר הרכב שווה 100K.

אבל בביטוח יש השתתפות עצמית 1.5% ראשונים מירידת הערך ולכן הביטוח משלם 3500 שקל בלבד לחברת הליסינג.

האם המחזיק ברכב צריך באותו רגע להכניס את היד עמוק לכיס ולשלם 1500 שקל לחברת הליסינג?

אם תבחר לעשות את חבילת השירות הכוללת מה שציינתי בתשובתי הקודמת ,תשלם אך ורק את ההשתתפות העצמית ולא תהיה מעורב בהחלטות שמאי למינן וזו כבר תהיה פעילות שלנו בלבד.

אם התאונה אינה באשמתך, גם את ההשתתפות העצמית לא תשלם.

פורסם

לדעתי הדרך הנכונה היא קניית רכב יפני אמין בן 5-6 שנים.

ספג כבר את כל הירידת ערך הגדולה, אם טופל כראוי במוסך מורשה אז יראה אמינות רוב הסיכויים. וגם יהיה יותר מפנק מידנית חדשה ב 80.

פורסם

חבילת השירות כוללת בתוכה מס' מרכיבים - כיסוי ביטוחי לרכב - חובה + הגבלת אחריות לנזק (מקיף), ובנוסף שינוע הרכב וביצוע טיפולים שוטפים לפי הוראות היצרן.

כולל גם טסט?

אפשר מידע על עוד רכבים שמוצעים בשיטה הזאת.

פורסם
אם תבחר לעשות את חבילת השירות הכוללת מה שציינתי בתשובתי הקודמת ,תשלם אך ורק את ההשתתפות העצמית ולא תהיה מעורב בהחלטות שמאי למינן וזו כבר תהיה פעילות שלנו בלבד.

אם התאונה אינה באשמתך, גם את ההשתתפות העצמית לא תשלם.

גיל,כל סריטה מתומחרת כפגיעה נפרדת עם השתתפות עצמית משלה או שהכל ביחד נחשב לפגיעה אחת מבחינת ההשתתפות העצמית?

פורסם
גיל,כל סריטה מתומחרת כפגיעה נפרדת עם השתתפות עצמית משלה או שהכל ביחד נחשב לפגיעה אחת מבחינת ההשתתפות העצמית?

בכל אירוע שבגינו מופעל הביטוח משלמים השתתפות עצמית, אם הנזק הוא באשמת הלקוח.

בתום התקופה מבצעים שמאות ברכב על הנזקים שאינם בלאי טבעי. ללא קשר להשתתפות העצמית, תיקונים אלה עולים פחות מעלות השתתפות עצמית בדרך כלל, אך כמובן כתלות בגובה הנזק ולפי הערכת שמאי.

כולל גם טסט?

אפשר מידע על עוד רכבים שמוצעים בשיטה הזאת.

חבילת שירות אינה כוללת טסט ,רכבים אחרים לדוגמא יכולים להיות:

יונדאי PREMIUM CW I40 מנוע 2000 ,מקדמה של 9900 +2072 ש"ח*30 חודשים ,חבילת השירות הינה תוספת של 509 ש"ח לחודש.

שברולט מאליבו LUXURY מנוע 2400 +גג חשמלי ,מקדמה של 9900 + 1980 ש"ח*30 חודשים ,חבילת השירות הינה תוספת של 487 ש"ח לחודש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

1. המוקש באדום כמובן.

כל רכב מקבל מכות כאלו ואחרות אלא אם כן הוא עטוף בצמר גפן במוזיאון הפרטי של איזה אספן.

כשהלקוח בא להחזיר את הרכב הוא לקוח מאוד שבוי ואין לו אפשרות לערער על דו"ח השמאי.

לכן אני תמיד ממליץ למי ששוקל את העסקאות האלו להתעלם מאופציית החזרת הרכב ולצאת מנקודת הנחה שבסוף התקופה משלמים את הסכום המוסכם מראש וממשיכים לנהוג ברכב (ואז באמת אין שמאות ואין הפתעות)

רק כך ניתן להעריך את כדאיות העסקה באופן שכל התנאים ידועים מראש.

דיברתי עם אוויס, וניתן לסיים את העסקה עם שמאי מטעמך, ואפילו ליישר קו על במוסך משלך אם יש צורך בכך.

בכלל אני דוגל בשיטה של לקנות עם מה שיש.

לא מסכים - ככה זה אולי עבד פעם, אני מעדיף שהכסף יהיה בבנק ויעבוד מאשר ישרף על הכביש.

כמובן שהכל תלוי באיכות העסקה המוצעת.

אני שוקל ברצינות, נראית עסקה טובה.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עידכון - חתמתי היום בבוקר על העסקה על מאזדה 2.

עד עכשיו הרושם מצויין.

נעדכן שוב כשנקבל את הרכב..

Renault Megane RS Trophy

פורסם

וכמובן מחובתך המצפונית לחזור לפה עוד שנתיים וחצי כדי לדעכן כמה יצא בסופו של דבר החשבון שהסופי.

אולי תוכל לנפץ את כל הסטיגמות אשר רצות פה בשרשור.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• חברי המעגל הראשון
פורסם
וכמובן מחובתך המצפונית לחזור לפה עוד שנתיים וחצי כדי לדעכן כמה יצא בסופו של דבר החשבון שהסופי.

אולי תוכל לנפץ את כל הסטיגמות אשר רצות פה בשרשור.

לא הצלחתי להבין לאלו סטיגמות אתה מתכוון?

Renault Megane RS Trophy

• תוכן חדש...