Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבוע קניתי פולקסווגן גולף 99 והחלטתי לקחת על עצמי פרוייקט לשפץ את הפלסטיקה ,של החלקים מבפנים באוטו.

חיפשי בפורמים ולא מצאתי מידע שיעזור לי ,לכן אני פונה אליכם אם יש לך אם יש לך מושג בקשר ..

למדריך שמסביר איך ללשפץ זאת .

מאיפה אני מביאה את הצבע בשביל לצבוע את הפלסטיק

ואיזה צבע זה ,כדי שהוא יחזיק לזמן רב (ולא צבע שיחזיק לחודש )

אשמח מאוד אם תעזרו לי בנוגע לכך :)

פורסם

כל הפלסטיק דהוי ובלוי ,צריך לצבוע אותו מחדש .

ולכן אני צריכה עזרה מאיפה אני יכולה להשיג את הצבע ואיך לעשות את זה .

פורסם
כל הפלסטיק דהוי ובלוי ,צריך לצבוע אותו מחדש .

ולכן אני צריכה עזרה מאיפה אני יכולה להשיג את הצבע ואיך לעשות את זה .

האם יש אפשרות לצרף תמונה כדי שנוכל לראות מה סדר גודל "הנזק" ?

יתכן שעדיף לנקות טוב טוב את הפלסטיק, ואז לרסס חומר שיחזיר את הברק, נראה לי עדיף על צביעה (אלה אם המצב חמור ביותר, לכן נשמח לראות תמונה של הפלסטיק)

בהנחה שהפנים של הרכב לא מתלכלך באותה תדירות כמו מבחינה חיצונית, אז החומר צריך להיות אפיקטיבי כ 3-4 חודשים ויתכן יותר, ובכל פעם יש לחזור על הפעולה.

פורסם

תלוי מה חומרת המצב.

אם הפלסטיקה מטונפת אולי איזה תכשיר יעזור.

אם הפלסטיקה סתם שרופה, מדבקת קארבון יכולה לפתור את הבעיה.

אם יש שברים אמליץ לך לחפש חלקים בפירוקיות.

Honda civic EJ6

פורסם

זה לא קשור לברק ושום ספריי קסם לא יעזור במקרה הזה. זאת מחלה ידועה בגולפי מהשנים האלו, בהם הפלסטיקה מצופה במין שכבה דקה שאמורה להיות נעימה למגע אבל עם הזמן נאכלת והופכת לג׳יפה.

יש בפורום כמה פרויקטים יפים שבוצעו לחידוש הפלסטיקה בגולף, שימוש בכפתור חיפוש יניב שלל תוצאות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מה שאת צריכה לעשות זה כך:

לאחר שפירקת בעדינות יתרה את הפלסטיקים, תצקי עליהם מים רותחים ושפשפי מיד עם סקוטשברייט או נייר פלדה עד שכל השכבה הדביקה יורדת. את יכולה להיעזר בשלב זה גם בנייר זכוכית עדין יחסית. השלב הבא הוא ליטוש לקראת צביעה עם נייר מים מספר 1000 עד שהשטח מאוד חלק. מבחינת צבע-את צריכה צבע שניקשר לפלסטיק וחלילה לא על בסיס מים. כל צבא אחר פשוט לא יחזיק מעמד.

ואחרי כל ההקדמה היפה, בתור אחד שעשה פרויקט כזה ברכב כמו שלך אני ממליץ לך לחפש פלסטיקה חדשה באי ביי :-)

פורסם

אם את סגורה על לצבוע, יש כמה בעלי מקצוע שמוכרים ספריים שהם מכינים במקום מצבעים שמיועגים לרכב. טופ קולור וברק צבעים (נדמה לי) הם שניים מהם, יש עוד כמה.

בכל מקרה,

בשלב הראשון צריך לנקות בצורה יסודית את כל המשקעים שנוצרו על הדיפונים והפלסטיקה משומנים ושאר חומרים כמו ספריים לחידוש הברק. רצוי עם מסיר יעודי שנמכר גם הוא בספריי (לא זוכר את החומר/שם).

שלב שני יהיה בסיס מקשר לפלסטיק

שלב שלישי - בהנחה שהמקשר אינו משמש כפריימר אלא רק כמקשר יש לרסס פריימר (עדיף פריימר פילר, יותר עבה ועמיד)

שלב רביעי - ריסוס צבע. אם הצבע הוא מה שנקרא high gloss צריך לוודא שהוא מגיע עם מקשה. בדרך סוג צבעים כזה הוא דו-רכיבי ולא מגיע בספריי אבל לרוב לא מצריך לכה.

שלב חמישי - אם הלכת על צבע רגיל או מטאלי, יש לרסס לכה בשתיים - שלוש שכבות.

שימי לב שצביעה תהיה רגישה יחסית לשריטות ופולישבצביעה במיכלי ספריי, עקב עובי שכבות הצבע. במקרה ותכננת לצבוע רק חלקים מהדשבורד, הייתי שוקל לפרק ולשלוח לציפוי אבקה שעמיד פי כמה לחום ושריטות.

את החלקים שלא ניתן לפרק היית שוקל לרפד. יש לא מעט אופציות לריפוד הדשבור

אופציה אחרונה תהיה באמת להשתמש במדבקות ויניל, בין עם צבעוניות, קרבון, או מט.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

מניסיון קודם כל כדאי לנסות עם מגבונים לחים ועם האצבע לשפשף בעוצמה זה מוריד את כל השכבה הדקה של הצבע והפלסטיק נראה חדש לגמרי.

פורסם

אני עשיתי ציפוי קרבון על חלקי פלסטיקה בפנים, זה המון עבודה, ומומלץ לחלקים שאבד עליהם הקלח, בהמשך החלפתי גם את הריפודים שבמרכז הדלתות לקרבון (המון עבודה, וחייב שתהיה מקצועית, חלקים מסובכים שעשיתי לבד נהרסו בחום הקיץ, מה שנעשה כמו שצריך, שרד).

אבל לדעתי התוצאה טובה.

הייתי מוסיף עוד תמונות אך הרכב נגנב:cry:.....

בתמונה אפשר לראות את הידית לאחר ציפוי. (מדובר ברכב זהה).

תעלי תמונות של המצב הנוכחי, והספרי של STP באמת מחולל קסמים לפלסטיקה.

IMG_0742.jpg

SCANSPEAK

פורסם

בצעתי פרוייקט זהה לפני כחצי שנה כשקניתי את הרכב שלי, חיפוש בהודעות שלי יניב תמונות לפני-במהלך-אחרי.

אגב, כעבור חצי שנה הכל תקין ואין קילופים של הצבע או דהייה שלו.

בהצלחה

• תוכן חדש...