Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רבותי,

יש לי מגאן 2006. אורות קדמיים הפסיקו לעבוד. החשמלאי הראה לי את הקונקטור שיוצא מתיבת הפיוזים ליד המצבר כשהוא מתחיל להתפרק. במחסן רנו לא מביאים כזה דבר כי הוא מגיע עם צמת החוטים הצמודה אליו ועולה המון כסף. מפירוק עוד לא מצאתי - כנראה שאני לא היחיד שזה קרה לו... יש למישהו רעיון אחר? האם ניתן להשיג רק את ה"תקע" הפלסטי המתאים לשקע בתיבת הפיוזים ו-"לתקוע" לתוכו חוטים?

תודה מראש,

עדי

פורסם
שלום רבותי,

יש לי מגאן 2006. אורות קדמיים הפסיקו לעבוד. החשמלאי הראה לי את הקונקטור שיוצא מתיבת הפיוזים ליד המצבר כשהוא מתחיל להתפרק. במחסן רנו לא מביאים כזה דבר כי הוא מגיע עם צמת החוטים הצמודה אליו ועולה המון כסף. מפירוק עוד לא מצאתי - כנראה שאני לא היחיד שזה קרה לו... יש למישהו רעיון אחר? האם ניתן להשיג רק את ה"תקע" הפלסטי המתאים לשקע בתיבת הפיוזים ו-"לתקוע" לתוכו חוטים?

תודה מראש,

עדי

גם אנחנו מחפשים מדי פעם תקע לצמה, זאת בעיה אמיתית, אף אחד לא מיבא את זה . צמה מושלמת בחברה עולה אלפי שקלים

ולכן יש לחפש בפרוקיות. אני מקוה שתצליח למצוא.

פורסם

אולי תעלה תמונה ואז אחד החשמלאים, יציעו איך לנסות לתקן, או יחפשו לך בEBAY אחד.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

לא נראה לי סטנדרטי דני.

אם הבנתי נכון מדובר בקונקטור שמתחבר לקופסת פיוזים ולא למנורה עצמה, (בטח עוד איזה פטנט צרפתי גאוני).

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

אנשים, תודה על התשובות! ידע הוא כח.. ובמקרה של פורום זה גם מונע עגמת נפש ובזבוז זמן וכסף.

מצרף תרשים של תיבת הפיוזים עם סימון מקום התחברות הקונקטור.

מחר אעלה תמונות מהרכב עצמו.

בעצתו של natco דיברתי עם "חיווט נאה" שהציעו להחליף הקונקטור משני צדדיו, כלומר לחתוך החוטים מתחת לתיבה ומעליה, ולהחליף את הקונקטור גם בצד הזכר וגם בנקבה. זה כמובן דורש, ברנו, עבודה של חשמלאי.

למישהו יש מושג כמה צריכה לעלות עבודה כזו / רוצה לתת הצעת מחיר?

עדי

קונקטור_אורות_בתיבת_פיוזים_מגאן.jpg

פורסם

טוב, זה בדיוק מה שחשבתי להציע.

תארתי לי שהסיכוי למצוא קונקטור מתאים, הוא קלוש, וממילא, בצד השבור תצטרך להחליף.

אם אתה משיג לוחץ מתאים, אתה יכול לבצע את העבודה בעצמך. זה ממש לא מסובך כמו שזה נראה, בתנאי שאתה מחבר כל חוט לחוט הנכון שמולו בקונקטור.

אם לא, דבר שוב עם סלבדור. יש להם מחלקה שמייצרת צמות כאלה (לכל מיני שימושים,וגם לרכב).

אני לא בטוח שהם מיומנים לעבוד ממש בתוך הרכב, הם רגילים שהצמה פרושה להם על שולחן המעבדה, אבל אולי הוא יסכים להכנס לזה. בכל מקרה, הוא יוכל להסביר לך איך ללחוץ את החוטים לקונקטור.

לחליפין- תוכל לבקש ממנו קונקטור עם "חתיכת צמה" מכל צד, ואז תתחבר לחוטים הקיימים בליפוף חוט לחוט+שרינק (אם תוסיף הלחמה זה כבר יהיה ממש מושלם...)

ללכת עם קונקטור לחשמלאי שיבצע את העבודה, עלול להעלות את המחיר מאד. אני לא יודע איך וכמה, משום שזמן העבודה גבוה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

לחליפין- תוכל לבקש ממנו קונקטור עם "חתיכת צמה" מכל צד, ואז תתחבר לחוטים הקיימים בליפוף חוט לחוט+שרינק (אם תוסיף הלחמה זה כבר יהיה ממש מושלם...)

רעיון טוב! אני אנסה לראות במה זה כרוך לפרק את צד הנקבה של הקונקטור והצמה מצד הקופסה ולחבר חוט לחוט כעצתך.

יש לי הרגשה שזה לא פשוט במגאן, אבל שווה בדיקה.

פורסם

בדר"כ אם אני לא משיג קונקטור שכזה, מה שניתן לעשות הוא להוציא את היחידה שנקראת UPC, להלחים חוטים ישירות למגע על ה PCB מהצד שעובר את הפיוז ולהתחבר איתם על הצמה.

אני לא אוהב את השיטה הזאת אבל יש מצבים שאין ברירה הגיונית אחרת.

פורסם
בדר"כ אם אני לא משיג קונקטור שכזה, מה שניתן לעשות הוא להוציא את היחידה שנקראת UPC, להלחים חוטים ישירות למגע על ה PCB מהצד שעובר את הפיוז ולהתחבר איתם על הצמה.

אני לא אוהב את השיטה הזאת אבל יש מצבים שאין ברירה הגיונית אחרת.

אני רוצה להניח שבקוודרנטים הדרושים ליחידות התאורה לא משתמשים בPCB אלא בחוטים של ממש.

אבל ברנו אני לא רוצה להתחייב על כלום.

בכל מקרה, בהנחה שאתה צודק, הייתי מנסה לכל הפחות לפרק את הלוח בשלמותו (אם זה לא יגרום לי לפורר קונקטורים אחרים...), לקחת אותו לשולחן המעבדה, ושם עם אור, וולר הגון ושואב בדיל לבצע את העבודה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

לא צריך חדר נקי, וגם לא מעבדה משוכללת לבצע הלחמה פשוטה למדי לנקודות קיימות במעגל מודפס.

הפירוק של היחידה קל מאוד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון קצר לטובת מי שייתקל בצרה הנפוצה יחסית הנ"ל. סרקתי כשמונה חצרות פרוק באיזור הצפון. מסתבר שהצמה הנ"ל בביקוש גבוה.. פגשתי כחמש שש מגאנים נטולי הצמה הנ"ל. לבסוף השגתי אחת במצב טוב בחצר הבאה. החשמלאי הלחים החוטים ובינתיים, טפו, טפו, הכל בסדר כחמישה חודשים.

פורסם
עדכון קצר לטובת מי שייתקל בצרה הנפוצה יחסית הנ"ל. סרקתי כשמונה חצרות פרוק באיזור הצפון. מסתבר שהצמה הנ"ל בביקוש גבוה.. פגשתי כחמש שש מגאנים נטולי הצמה הנ"ל. לבסוף השגתי אחת במצב טוב בחצר הבאה. החשמלאי הלחים החוטים ובינתיים, טפו, טפו, הכל בסדר כחמישה חודשים.

סתם לידיעה - איפה מצאת את הצמה?

• תוכן חדש...