Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ללכת למכון זה לא שווה כי המחיר של הרכב עומד על 6 אלף

ואבא שלי אומר לי להגיד למוכר שיבוא למוסך שבישוב שלנו ואז רק לקנות

והבעיה שלאנשים אין זמן להגיע. אז אני לא יודע מה לעשות הבן אדם שמוכר

הוא מראשון לציון ואו שאני ילך לאיזה מוסך שיבדוק לי תרכב או שאני ילך אבל

אני לא מבין בזה כלום אז אני יכול לקרוא באתר כמה דברים אבל אני לא ידע מה

אני עושה ממש.

פורסם

הכי ריאלי זה לקחת את הרכב לבדיקה במוסך הנמצא באיזור של המוכר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הרכב עולה לך חצי מהמחירון. בדקת למה?

הוא טוען שהרכב עומד לו והוא לא משתמש בו

וזה הסיבה שהוא רוצה להעיף אותו.

מעבר לזה הוא לא סיפר על תקלות מיוחדות.

פורסם

בתור אחד שהיה לו פונטו ספייס 2001 ELX אוטומטית במשך שנה, אנסה למסור כמה פרטים.

להסתכל מתחת לרכב ולבדוק נזילות. לא להסתכל על הרצפה ולראות אם יש כתמים על הכביש אלא להסתכל על גחון הרכב ולראות אם אתה רואה נזילה. אתה אמור לראות גחון נקי משמן. קצת הזעה מהמנוע זה סביר (בכל זאת רכב בין 12) אבל יותר מזה, זה כבר נזילה ולא תוכל לדעת מה המקור שלה וכמה יעלה לתקן אותה עד שתעשה שטיפת מנוע.

סתם כדי לסבר את האוזן, לי היו 2 מחזירי שמן דפוקים, עלות התיקון הייתה 2100 ש"ח, כולל מע"מ ועבודה. זה היה במוסף מורשה פיאט. במוסך אחר זה יהיה בערך 1500 ש"ח.

לבדוק היסטוריית טיפולים. זה רכב איטלקי והאיטלקיות רגישות להזנחה. טיפולים בזמן ובמוסך מורשה עושים עבודה נהדרת במניעה של תקלות, כמובן שלא הכל מושלם.

לבדוק שבוצע טיימינג בזמן!

מנוע הגה חשמלי. אין איך לבדוק אותו מלבד לסובב עד הסוף ימינה ועד הסוף שמאלה מספר פעמים ולראות אם הוא נתקע או לא. אם הוא ייתקע אתה תרגיש, ותידלק לך נורה בצורה של הגה בלוח המכוונים. תבדוק שמצב CITY עובד.

סתם כדרך אגב, החלפת מנגנון הגה במוסך פיאט עולה בערך 3000 ש"ח לפני עבודה.

חבר את הרכב למחשב אקזמינר ותריץ בדיקה על תיבת ההילוכים, מנגנון היגוי, מערכת הזרקה, ומנוע.

עלות בדיקה במכון בדיקה עולה בין 400-500 ש"ח. לא יודע כמה זה יעלה לך במוסך, אני מתאר לעצמי שקצת פחות.

מומלץ לעשות בדיקה, ככה אתה לפחות יודע שיש לך שלדה שלא רותכה מחדש. ראיתי כבר כאלו גם.

מקווה שזה עוזר...

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
בתור אחד שהיה לו פונטו ספייס 2001 ELX אוטומטית במשך שנה, אנסה למסור כמה פרטים.

להסתכל מתחת לרכב ולבדוק נזילות. לא להסתכל על הרצפה ולראות אם יש כתמים על הכביש אלא להסתכל על גחון הרכב ולראות אם אתה רואה נזילה. אתה אמור לראות גחון נקי משמן. קצת הזעה מהמנוע זה סביר (בכל זאת רכב בין 12) אבל יותר מזה, זה כבר נזילה ולא תוכל לדעת מה המקור שלה וכמה יעלה לתקן אותה עד שתעשה שטיפת מנוע.

סתם כדי לסבר את האוזן, לי היו 2 מחזירי שמן דפוקים, עלות התיקון הייתה 2100 ש"ח, כולל מע"מ ועבודה. זה היה במוסף מורשה פיאט. במוסך אחר זה יהיה בערך 1500 ש"ח.

לבדוק היסטוריית טיפולים. זה רכב איטלקי והאיטלקיות רגישות להזנחה. טיפולים בזמן ובמוסך מורשה עושים עבודה נהדרת במניעה של תקלות, כמובן שלא הכל מושלם.

לבדוק שבוצע טיימינג בזמן!

מנוע הגה חשמלי. אין איך לבדוק אותו מלבד לסובב עד הסוף ימינה ועד הסוף שמאלה מספר פעמים ולראות אם הוא נתקע או לא. אם הוא ייתקע אתה תרגיש, ותידלק לך נורה בצורה של הגה בלוח המכוונים. תבדוק שמצב CITY עובד.

סתם כדרך אגב, החלפת מנגנון הגה במוסך פיאט עולה בערך 3000 ש"ח לפני עבודה.

חבר את הרכב למחשב אקזמינר ותריץ בדיקה על תיבת ההילוכים, מנגנון היגוי, מערכת הזרקה, ומנוע.

עלות בדיקה במכון בדיקה עולה בין 400-500 ש"ח. לא יודע כמה זה יעלה לך במוסך, אני מתאר לעצמי שקצת פחות.

מומלץ לעשות בדיקה, ככה אתה לפחות יודע שיש לך שלדה שלא רותכה מחדש. ראיתי כבר כאלו גם.

מקווה שזה עוזר...

תיקון הגה כוח 3000 ש"ח לפני עבודה? חבר תיקנת או שאתה סתם זורק מחירים?

תיקון כזה כולל עבודה עולה בסביבות ה1000 ש"ח.

ואני מדבר מניסיון ב2 רכבים....

חוץ מזה באמת חשוב לבדוק את כל המחלות שזה הזרקת דלק, הגה ומה שהבחור למעלה פירט....

פורסם

בפונטו גהג הכח הוא חשמלי - וזאת אכן עבודה יקרה.

אייל נוימן מראשל"צ ועפר קצב מגנות יודעים לתקן את ההגאים האלה במחירים שפויים יחסית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מישהוא יכול להמליץ לי על מוסך בראשון שיוכל להיסתכל ולבדוק לי את הרכב,

היתקשרתי לכמה והוא אמרו לי בפלאפון שהם לא עושים את זה.

אז אתם מכירים איזה מוסך טוב בראשון שיטכל להיסתכל על האוטו .

פורסם

Zakash, אני מדבר מנסיון. היה לי פונטו ספייס 2001, מנוע הגה כח (שהוא אכן חשמלי) הלך. תוך כדי נסיעה ההגה היה מתקשה והנורה הייתה נדלקת. מאותו רגע, עניין של מזל אם זה חוזר לעבוד או לא.

כתבתי בהודעה שלי החלפה ולא תיקון כמו שאתה כתבת, שים לב...

הפונטו שלי הייתה מטופלת במוסך פיאט מורשה מיומה הראשון (מתועד), הייתי אצלהם לקבלת הצעת מחיר, ונאמר לי 3000 ש"ח לפני עבודה. יותר מדויק מזה?

בסוף מצאתי בחור נחמד בפורום פיאט הישראלי, שיש לו 2 רכבי פונטו מפירוק, קניתי ממנו מנוע הגה ב300 ש"ח והרכבנו אותו ביחד. Works like a charm.

אתה כנראה מתכוון לשיפוץ מנוע הגה, שיש בחור מאוד נחמד בחולון לדעתי, שהציע לי שיפוץ, בעלות 800 ש"ח. עם אחריות.

אני תמיד מדבר מנסיון. אם לא מנסיון, אז אני אומר ש"שמעתי", "אמרו לי", "הבנתי ש" וכו'. אני לא מטעה אף אחד.

Always go sideways

פורסם
Zakash, אני מדבר מנסיון. היה לי פונטו ספייס 2001, מנוע הגה כח (שהוא אכן חשמלי) הלך. תוך כדי נסיעה ההגה היה מתקשה והנורה הייתה נדלקת. מאותו רגע, עניין של מזל אם זה חוזר לעבוד או לא.

כתבתי בהודעה שלי החלפה ולא תיקון כמו שאתה כתבת, שים לב...

הפונטו שלי הייתה מטופלת במוסך פיאט מורשה מיומה הראשון (מתועד), הייתי אצלהם לקבלת הצעת מחיר, ונאמר לי 3000 ש"ח לפני עבודה. יותר מדויק מזה?

בסוף מצאתי בחור נחמד בפורום פיאט הישראלי, שיש לו 2 רכבי פונטו מפירוק, קניתי ממנו מנוע הגה ב300 ש"ח והרכבנו אותו ביחד. Works like a charm.

אתה כנראה מתכוון לשיפוץ מנוע הגה, שיש בחור מאוד נחמד בחולון לדעתי, שהציע לי שיפוץ, בעלות 800 ש"ח. עם אחריות.

אני תמיד מדבר מנסיון. אם לא מנסיון, אז אני אומר ש"שמעתי", "אמרו לי", "הבנתי ש" וכו'. אני לא מטעה אף אחד.

צודק, טעות שלי.

אבל בכל מקרה צריך לציין את זה כי אם הבחור יתקל בבעיה בהגה הוא יברח מהרכב מכיוון שיחשוב שזה יעלה לו 3000 ש"ח לפני עבודה שבתאכלס אפשר לפתור את הבעיה הזאת בהרבה פחות. חוץ מזה שאני לא מכיר מישהו שהיה מחליף לחדש ברכב מיושן כזה....

ושוב, מתנצל.

פורסם

האמת שאתה צודק. הייתי צריך לציין שניתן לעשות זאת ביותר זול, כמו שעשיתי עם עניין הנזילות.

על כן נתונה גם התנצלותי.

לגבי החלפה לחדש, אף פעם אל תגיד אף פעם. אל תשכח, פראיירים לא מתים, רק מתחלפים. במדינת ישראל יש קונה לכל דבר.

ובאותו עניין, בכל רכב, לכל חלק, אפשר למצוא תחליפי, או מקורי משומש. תמיד יותר זול ממקורי חדש.

Always go sideways

פורסם

חברה אני הולך אליו עם חבר השבוע.

יש מוסך בראשון שאני יוכל ללכת לשם ואני רק צריך שהמוסכניק יעלה את האוטו על ג'ק ,יסתכל עליו ויגיד לי מה הבעיות שהוא רואה.

• תוכן חדש...