Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום חברים,

חודש לאחר מכירת האופנוע וחודש התלבטויות על בחירת רכב הגעתי לישורת האחרונה בבחירה בין הדגמים הנ"ל.

ההתלבטויות כל כך גדולות שהחלטתי להכניס אתכם לתמונה.

בהתחלה בעיקר הייתי סגור על המאזדה 2.0 (לגבי כל הדגמים מדובר על שנת 2008 )שחורה שמאוד אהבתי. כבר מצאתי רכב מעניין יד 2 ק"מ 70 K אבל עם הרבה תיקונים קוסמטיים לבצע. מאידך שוכנעתי עלידי חבר לבדוק בכלמוביל יונדאי, שם ראיתי יונדאי I30 מנוע 2000 יד ראשונה כסופה במצב מצוין (בלשון המעטה) ק"מ 70K גם כן.

שניהם ידועים בצריכת הדלק הגרועה יחסית. התלהבתי בעיקר מהפנימיות ומה שמקבלים ביונדאי אךהמראה החיצוני שלה לא הכי לטעמי. במאזדה הסיפור בדיוק הפוך: אני מאוד אוהב את הלוק והאינטריור גם לא רע (אבל לוקה ביחס ליונדאי).

השימוש שלי ברכב הוא נסיעות יומיומית של 60 ק"מ (+ דלקן ממקום העבודה), ילד בן חצי שנה בשבילו יהיה כסא תינוקות מאחורה (מפעם לפעם - לרוב הוא ברכב של אשתי) ומקום לעגלה בבגאז' (לאחר בדיקה נכנס גם ביונדאי שיותר קטנה).

נסעתי על2 הרכבים אבל נמצא בהתלבטות נוראית. חשבתי להכניס אתכם לתמונה בכדי להעלות נקודות חשובות.

המראה והביצועים חשובים לי, העניין הוא למצוא את התמהיל הנכון ולהתאים אותו לאחד מ-2 הרכבים הללו. כמו כן שחוב לי גם הסחירות של הרכב וקלות המכירה בעוד 3-5 שנים (הערכה כמובן)

חשוב לציין כי הבחנתי נפתחו לא מעט ת'רדים באשר לרכבים אלו ולכן ציינתי את מטרות השימוש שהן קריטיות.

אודה לכם על עזרתכם.

שבת שלום חברים.

HU : Pioneer 770, AMP : Hifonics Titan TX4405

F.Comp : Morel Dotek Ovation+MT22, R.Speaker : Pioneer 450w, Sub : P.Gold ZR12

פורסם

אם אתה מעוניין בהנאה כלשהי מהנהיגה אז לא תמצא אותה ביונדאי. היא אוחזת לא רע עם הצמיגים הגדולים אבל ההגה אילם לחלוטין ולפעמים קצת בלתי צפוי בעקבות התגבור המשתנה שלו.

שתיהן בסדר לדעתי מבחינת נוחות נסיעה למרות שעבור הרוב הן תהיינה קשות מדי, אני מעדיף את זה ככה ולא אוהב רכבים שמתרסקים על מהמורות.

מבחינת תאי נוסעים האיכות דומה אבל ליונדאי יותר אבזור כמו ריפודים משולבים בעור, מערכת לבקרת לחץ אויר בצמיגים, חיישני אור וגשם, מחשב דרך ומראות מתקפלות חשמלית.

לדעתי היונדאי דווקא לא נראית כל כך רע, בעיקר בדגמים המאובזרים ואילו המאזדה הרבה יותר אטרקטיבית בדגמי ההאצ'בק שנראים הרבה יותר טוב.

מבחינת השימוש שלך שתיהן יתאימו.

לגבי סחירות אי אפשר לדעת. אתה בסך הכל רוכש רכבים שכבר ספגו את ירידת הערך המשמעותית שלהם ומדובר במספר קטן יחסית של רכבים פרטיים מהדגמים האלה לעומת היצע רכב של רכבים יוצאי ליסינג. בזמן המכירה אם תחזיק ברכב שמור היטב המחיר הריאלי בעבורו יהיה גבוה בפער גדול יחסית מדגם בסיסי ויוצא ליסינג מאותו הרכב ואותו השנתון ורוב קהל היעד יחליט לדעתי לקנות את הדגם הזול יותר. אבל יש את המיעוט שעדיין מחפש רכבים עם ידיים פרטיות בלבד ומדגמים מאובזרים יותר והם יהוו את קהל היעד בעבור הרכב שלך.

ממליץ לך בחום לנסות ולערוך נסיעת מבחן על 2 הרכבים, רצוי כמה שיותר מקיפה ולבדוק למה אתה יותר מתחבר. כמו כן בדוק בטרייד אין של היבואנים (כמו כלמוביל שציינת, טופ טרייד מוטורס של דלק מוטורס, אוטודיל, קרסו טרייד ודומיהם) תוכל למצוא שם רכבים שהגיעו בעיסקאות טרייד אין מאנשים פרטיים אבל שעדיין יהיו מגובים באחריות כלשהי של הסוחר.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

מה לגבי פוקוס ghia 2.0?

ההאצ'בק נראית טוב, ומאוד מאובזרת. איכות החומרים טובה מביונדאי ומבמאזדה. ביצועים דומים, מחיר דומה, אבל הפוקוס הרבה יותר מהנה לנהיגה, הגה מעולה!

• תוכן חדש...