Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריכת הדלק של המפלצת מוערכת ב 40 ק"מ לליטר בשימוש של נהג ממוצע, והם מציעים בנוסף לטנדר גם SUV וגם ואן ענק, כולם על בסיס אותה מערכת הנעה.

הפיקאפ מסוגל לנסוע כ 40 מייל על חשמל בלבד, ולאחר מכן הופך לרכב היברידי בעל צריכת דלק של כמחצית מהפיקאפ הרגיל. מה שמוגדר כהיברידי נטען PHEV או רכב חשמלי עם מאריך טווח EREV.

עד היום לא שמעתי על החברה, VIA מוטורס, אך מסתבר שהמשנה למנכ"ל ג'נרל מוטורס לשעבר, בוב לוץ, שפיתח את השברולט וולט, עובד שם כיום. מאחד האנשים שפיתחו אינספור דגמים זוללי בנזין, הוא הפך לאחד המאמינים הגדולים בעתיד החשמלי.

מה שמרשים מאוד בתכנון שלהם, הוא המנוע. מנוע עם 402 כוח סוס, עם מערכת קירור שמן, שמסוגל להכנס בפח האשפה שמתחת לכיור, ובמשקל של 49 ק"ג בלבד!

בנוסף למנוע יש:

גנרטור 150 קילוואט (200 כ"ס) מחובר למנוע 4.3 ליטר. (שזה קטן ביחס ל V8 הרגיל...)

המצבר מקורר מים עם כימיה פנימית של LiFePh בקיבולת 24.4 קוט"ש, מתוכם מנוצלים כ 19 קוט"ש. זהו שיפור לעומת השברולט וולט שלה יש מצבר בקיבולת 16 קוט"ש מסוג ליתיום-מנגן-ספינל (שהיא כימיה בעלת אורך חיים קצר יותר) ולכן מנוצלים מתוכו רק 10.5 קוט"ש.

לטנדר יש יציאה עם שקעי חשמל כדי להפעיל מכשירי חשמל באמצע שום מקום, בעוצמה של 15 KW (מספיק לשני בתים...) השקעים לוקחים חשמל מהמצבר הגדול, ואם הוא מתרוקן הגנרטור מתעורר.

אתר החברה כולל וידאו של ג'יי לנו בוחן את הרכב:

http://www.viamotors.com/videos/jay-leno-features-via-vtrux-with-bob-lutz-on-lenos-garage/

via-motors-vtrux-powertrain-inside.jpg

פורסם

למה מנוע 4.3L?

למה לא מנוע דיזל?

זה מה שתמיד אמרתי, רק שאני אמרתי לשים מנוע 1L טורבו דיזל, שיפעל רוב הזמן, גם ככה בסלד של 2500-3000 סלד הוא לא יאכל הרבה, גם 1-30 KM זה נתון מצויין!

פורסם

אמריקה במיטבה.

כבר מזמן טענתי שמערכת שמשלבת מנוע דלק ומנוע חשמלי נטען היא העתיד.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

בהמה גדולה עדיין נשארת בהמה גדולה, גם אם היא חשמלית.

צריכת חשמל מזעזעת - 300 ואט/שעה לק"מ - וזה על פי היצרן (מצבר 19 קוט"ש ל-40 מייל, במציאות בטח הרבה יותר גרוע).

בהנחה שהמנוע הוא דיזל חסכוני להפליא ומייצר 5 קוט"ש לליטר - מדובר ב-16.5 ק"מ לליטר בחישוב האופטימי ביותר.

נתון של 40 ק"מ לליטר הוא ברמה של מד"ב ומתייחס רק לנסיעות קצרות יחסית שבהן רוב הכוח מגיע מטעינת המצברים מהשקע.

עדיין - זה הרבה יותר טוב מנתוני צריכת הדלק הנוכחיים של טנדרים אמריקאים גדולים.

ועוד משהו - המון מומנט ממנוע קטן, אמינות מופלגת, תחזוקה זולה וצריכת אנרגיה אפס בסרק, מבטיחים שנראה בעתיד המון מנועים חשמליים ברכבי שטח יעודיים, טרקטורים, מחפרים ושאר כלי עבודה.

פורסם
למה מנוע 4.3L?

למה לא מנוע דיזל?

זה מה שתמיד אמרתי, רק שאני אמרתי לשים מנוע 1L טורבו דיזל, שיפעל רוב הזמן, גם ככה בסלד של 2500-3000 סלד הוא לא יאכל הרבה, גם 1-30 KM זה נתון מצויין!

אני יכול לחשוב על כמה סיבות:

מנוע דיזל גדול שיש במלאי פשוט לא נכנס פיזית, כי הוא ענק. וגם אם יכנס המשקל שלו פוגע בטווח הנסיעה החשמלי של הרכב ובביצועים.

מנוע דיזל 1 ליטר לא מספיק חזק כדי למנוע מהסוללה להתרוקן (כלומר לייצר חשמל בקצב שבו הוא נצרך). הכוונה שלי בתרחישים של נסיעה בעליה ארוכה עם טנדר עמוס. תצטרך מנוע 2 ליטר טורבו דיזל מתקדם ויקר.

מנוע דיזל יקר יותר וחוסך 30% מהדלק, מה שהופך אותו לרצוי עבור הרבה נהגים. אך כאן יש לנו רכב חשמלי/היברידי. אחרי שהטכנולוגיה הקטינה את הוצאות הדלק מ 4000 דולר לשנה ל 1000 בלבד, חסכון של עוד 300 דולר מתוך ה 1000 הוא זניח ולא משתלם.

פורסם

צעצוע נחמד, אישית אני מעדיף את הטנדר שלי עם V8 שמשודך ישירות לתיבת הילוכים ומשם לטראנספר וכן הלאה,

אמריקה במיטבה.

כבר מזמן טענתי שמערכת שמשלבת מנוע דלק ומנוע חשמלי נטען היא העתיד.

התחבורה כבר מכירה את השיטות הזאת שנים רבות, מנוע דיזל שמחובר לגנרטור, - ראה: קטרי רכבת,

diesel-electric-locomotive_2.jpg

ואם כבר לרדת למV8 לV6 אז עם הבודי הזה:

59173_4898724906905_1801389640_n.jpg

(טוב, אני כבר לא אקבל פרס נובל לאקולוגיה)

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

קנוורת', תזהר כשאתה צועד בסמטאות אפלות, אל גור מחפש אותך.

המחיר צפוי להיות מעל 80K$ ובמחיר כזה לא מקובלת הבחירה במנוע בנזין מגושם, מיושן וזול (מדובר קרוב לוודאי במנוע וורטק של GM). לא חסרים מנועי טורבודיזל מודרניים קטנים יחסית (סביב 4 ליטר) שיתנו הספק מתמשך של 150 קילוואט.

פורסם

כמנוע מאריך טווח יש בזה הגיון.

מנוע כזה יכול לספק 50KW באופן מתמשך, מספיק לשיוט ולטעינת המצבר באופן מהיר יחסית (בתוך פחות מחצי שעה). למצבים שצריך יותר כוח (אחוז קטן יחסית מהזמן בנסיעה שגרתית) יש את המצברים.

מספר חברות כבר בודקות את האפשרות להתקין מנועים מאריכי טווח קטנים במכוניות חשמליות (לדוגמא מנועי וונקל זעירים), במקרים אחרים יש אפשרות לרכוש טריילר עם גנרטור.

אפשרות מעניינת תהיה אפשרות לרכוש מנוע בנזין קטן (לדוגמא מנוע וונקל 150 סמ"ק שיספק כ-10 קילוואט) בתוך מודול שניתן להתקין ברכב אם מתוכננת נסיעה ארוכה ולפרק ולפנות מקום איחסון בזמן נסיעות מנהלתיות קצרות.

פורסם

בנוסף למנוע דיזל או בנזין , כמה אפשרויות למאריכים טווח:

מנוע ואנקל קטן, טורבינת גז קומפקטית, נגרר עם מצברים או נגרר עם גנרטור.

להוציא 50KW רצוף, 65 כ"ס, ממנוע 1 ליטר זה לא מומלץ. המנוע "נקרע" ומרעיש ומחוץ לאזור החסכוני שלו (סל"ד גבוה מדי).

לייצר 10 קילוואט לצורך מילוי המצבר זה לא מספיק

במכונית משפחתית, נסיעה מהירה בכביש 6 תגמור מצבר של 20 קוט"ש תוך 40 דקות. צריך למלא את המצבר לפחות באותו הקצב בו הוא מתרוקן, כלומר נדרשת אספקה של 30 קילוואט.

פורסם
ניר תסביר לי בבקשה איך מנוע 1.0 יהיה טוב למפלצת כזאת?

להעמיס אותו פחות ממה שהם מעמיסים עכשיו מנוע 4L, ולהפעיל אותו לטווחים יותר ארוכים.

שכתבתי לשים מנוע 1L, כנראה שכחתי לציין שאני מדבר על מכוניות קטנות ולא על טנדר-משאית.

רכב משפחתי עם סוללות וגנרטור קטן המחבר למנוע 1L או קצת יותר גדול, זה הכי אידיאלי והגיוני. (אז לא תיהיה צריכה של 1\50, אבל ל1\25-30 אתה תגיע וזה מצויין!)

בדומה לפריוס, רק שאני אומר, מנוע בנפח קטן יותר שפועל יותר זמן.

• תוכן חדש...