Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים ושנה טובה.

כאמור בכותרת, ברשותי פיאט פונטו ספייס אוטומטית שנת 2001. מטופל במוסך מורשה, עבר טיפול גדול רק לא מזמן, לפני כשנה וחצי הוחלפו סלילי הצתה...גם מצבר הוחלף בשנה האחרונה. סה"כ נוסע מעולה כ-12-13 אלף ק"מ בשנה.

בחודש-חודשיים האחרונים מדי פעם האוטו לא מניע על המכה הראשונה, פשוט שומעים את הרעש של הנסיון להתניע, אבל אין הצתה. אחרי עוד 2-3 נסיונות הרכב מניע בלי שום בעיה, עם קצת גז שאני נותן (ולפעמים בלי צורך לתת גז).

זה לא קורה בקביעות. לפעמים זה קורה באותו יום כמה פעמים ברצף, ולפעמים גם במשך שבועיים אני יכול להניע בלי שום בעיה אחרי פחות משנייה ובמכה הראשונה. שוב יש לציין שהנסיעה חלקה לגמרי והאוטו באמת במצב מעולה עם מעט ק"מ יחסית (כ-140 אלף ק"מ בלבד ולאוטו עוד מעט יש בת מצווה).

האם שווה לבדוק את זה (כנראה שכן אבל בכל זאת אני שואל), מה זה יכול להיות, ואם יש צורך בטיפול מקצועי (וזה לא משהו קטן שאני יכול לנסות לסדר לבד כמו כבל רופף), מה הפתרונות וכמה זה אמור לעלות (החלפת סטרטר/מצבר?). ובהזדמנות הזו אשמח להמלצה למוסך (אם צריך) באזור חיפה שיטפל באוטו כמו שצריך וייקח מחיר הוגן.

תודה מראש ושנה טובה ומתוקה לכולם,

אסף

עריכה: ממש ברגע הזה בדקתי. בנסיון הראשון זה לא הניע לי. בנסיון השני נתתי בהתחלה חצי סיבוב, חיכיתי כמה שניות ואז זה הניע בלי שום בעיה. כיביתי את האוטו וניסיתי עוד פעמיים להניע רגיל וזה שוב הניע חלק.

פורסם

בדיוק אותם הסימפטומים של הבעיה הנ"ל קרו באוטו של חברה שלי , הבעיה הייתה

משאבת דלק בסוף חייה , תיקון במורשה 1500 שקל .

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם
בדיוק אותם הסימפטומים של הבעיה הנ"ל קרו באוטו של חברה שלי , הבעיה הייתה

משאבת דלק בסוף חייה , תיקון במורשה 1500 שקל .

אני מאוד מקווה שזה לא זה ושיש אופציה אחרת אולי. לצערי אם כן זה ייצא שאני מוציא אלפי שקלים במוסכים בשנתיים שהאוטו אצלי. אמנם אוטו באמת טוב, אבל לצערי עם השנים הוא חולה יותר ויותר והתחזוקה שלו הופכת ליקרה מדי. טוב, כנראה שהגיל עושה את שלו...לא?

אני אחכה לעוד תשובות ברשותך, ולצערי אם יסתבר שזה מחיר התיקון (הגם שצריך טסט עוד חודשיים) אני איאלץ לחשוב על פרידה ועל התקדמות לשנתונים מאוחרים יותר :(

פורסם

[בוצעה מחיקה של השוואות לא רלוונטיות לדגם רכב אחר בעל טכנולוגיה קודמת בדורות.]

אם הבעיה רק בבוקר,הייתי גורר את הרכב לחשמלאי /מוסך מתמחה ברכב כדי שינסו להניע בבוקר ולבדוק מה קורה.

ד"א- רכב שיש לו עוד מעט בת מצווה-זו פריוויליגיה גדולה מידי לטפל במורשה ולשלם הון תועפות.

יש מוסכים מתמחים ברכב ומוסכים כלליים מספיק טובים שיעשו את אותה עבודה של ה"מורשה" ויכאיבו לך הרבה פחות בכיס.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
[בוצעה מחיקה של השוואות לא רלוונטיות לדגם רכב אחר בעל טכנולוגיה קודמת בדורות.]

אם הבעיה רק בבוקר,הייתי גורר את הרכב לחשמלאי /מוסך מתמחה ברכב כדי שינסו להניע בבוקר ולבדוק מה קורה.

ד"א- רכב שיש לו עוד מעט בת מצווה-זו פריוויליגיה גדולה מידי לטפל במורשה ולשלם הון תועפות.

יש מוסכים מתמחים ברכב ומוסכים כלליים מספיק טובים שיעשו את אותה עבודה של ה"מורשה" ויכאיבו לך הרבה פחות בכיס.

הבעיה אינה רק בבוקר. היום למשל בצהריים בפעם הראשונה לא הניע, בפעם השנייה כן. כשחזרתי זה הניע מיד. אתמול בערב חג פעם ראשונה לא הניע, פעם שנייה כן. בחזור הניע בלי שום בעיה.

לגבי ההערה על המורשה - מסכים איתך עם הסתייגות קטנטנה. יש מוסכניק חבר של המשפחה שלא הצליח לסדר בעיית חשמל שהייתה פעם, ומאז אני קצת פחות סומך על היכולות שלו (לזכותו ייאמר שבגלל שהוא חבר של המשפחה הוא מן הסתם על הבדיקה לא לקח לי שקל). בעוד מוסך ליד הבית לא הצליחו וסתם לקחו כסף על כלום. רק במורשה הצליחו, ומאז הלכתי עוד פעם למורשה. אמנם עולה יותר, אבל לפחות אני יודע שיסדרו לי את הבעיה.

אם יש למישהו המלצה על מוסך באזור חיפה שיודע לטפל בפיאט פונטו, אני אשמח לשמוע. גם אני לא נהנה להוציא הרבה כסף במורשה, אבל אני מעדיף את זה על פני מוסך שאני לא מכיר שגם ייקח לי כסף וגם לא יפתור את הבעיה.

פורסם

בחיפה יש את רשת מוסכי טכנו-טסט (בעיר ברחוב מאי 6 אאל"ט) ויש אחד ברחוב ההסתדרות בכביש השירות לכיוון קרית אתא.

בקרית אתא,(בצומת קרית אתא אם אתה מגיע מכיוון חיפה ופונה ימינה),יש לך שני מוסכים מצויינים לפיאט:מוסך דודו ומוסך דוד רחמים (שניהם לא מורשי פיאט אבל מומחי פיאט ומכירים את הרכבים הללו כפי שאתה מכיר את כפות ידיך :-P) אז זה שווה ניסיון.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כאשר אתה בא להניע, תפתח סוויץ'-תסובב את המפתח למצב ON אבל בלי להתניע. במצב זה אתה שומע מכיוון המושב האחורי מימינך, זמזום שזה משאבת הדלק שמעלה את לחץ הדלק. האם אתה תמיד שומע אותו ? אם תנסה למשך איזו תקופה להניע את הרכב רק כך שאתה מעביר ל-ON, ממתין שהשמשאבה תעלה לחץ (שניות) ורק אז מתניע, האם הרכב מניע תמיד או לא ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

חברים תודה על העזרה.

אני כרגע בעבודה (הגעתי באוטובוס, יותר נוח ומהיר ולא צריךלהסתבך עם חניה), אז אני לא יכול לבדוק את זה, אבל היום יש לי נסיעה לאזור חיפה ואני אעדכן אתכם במה שצריך.

chenrp- איך מנקים את החיישן הזה? האם צריך ידע מקצועי רציני, האם קל לגשת לחיישן הזה או שזה דורש פירוק של כמה חלקים?

student -היום איך שאגיע הביתה אנסה מיד את מה שאמרת.

שוב תודה! :)

פורסם

לילה טוב.

כשחזרתי מהעבודה יצאתי לנסיעה של כשעה וחצי עם שתי עצירות בדרך. ניסיתי לתת חצי סיבוב ואז לנסות להניע ועד כה זה מצליח אפילו מהר בלי שאני נותן גז. אני אכן שומע מעין זמזום קל בחצי סיבוב וכשאני מסובב עוד כדי להניע עד כה זה עובד, ובכוונה ניסיתי את זה כמעט עשר פעמים היום.

למישהו יש רעין חדש עכשיו? להישאר עם זה או לרוץ למוסך בטרם אתקע בדיוק בעיתוי מאוד לא נוח?

תודה מראש ולילה טוב

פורסם

למישהו יש רעין חדש עכשיו? להישאר עם זה או לרוץ למוסך בטרם אתקע בדיוק בעיתוי מאוד לא נוח?

ללכת או לא למוסך זו החלטה שלך.

אם לא תלך אז תנסה למספר ימים את מה שהצעתי. האם הרכב תמיד מתניע ?

אחרי כמה ימים כאלו תחזור לשיטה הרגילה, להניע ישר בלי לחכות. איך מתניע עכשיו ?. אגב, לא צריך ללחוץ על הגז בהתנעה בכלל.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
ללכת או לא למוסך זו החלטה שלך.

אם לא תלך אז תנסה למספר ימים את מה שהצעתי. האם הרכב תמיד מתניע ?

אחרי כמה ימים כאלו תחזור לשיטה הרגילה, להניע ישר בלי לחכות. איך מתניע עכשיו ?. אגב, לא צריך ללחוץ על הגז בהתנעה בכלל.

היום הנעתי את האוטו 4 פעמים (כמה נסיעות קצרות). סובבתי חצי סיבוב, חיכיתי כמה שניות ואז הנעתי, היה חלק לגמרי. בינתיים אני מקווה שזה ימשיך להיות ככה ולהניע טוב.

לגבי מוסך - כרגע אני לא אלך למוסך, בטח לא באופן בהול, מהסיבה שזה לא ליקוי בטיחותי. כמובן שאם זה היה עניין של ברקסים או צמיגים לא הייתי חושב לרגע ובטח שלא מתקמצן.

נעדכן בהמשך, שוב תודה ושבת שלום :)

פורסם

עדכון מצב:

טוב, אני שמח לבשר שלאחר מספר ימים רצופים של שימוש ברכב והנעה באמצעות סיבוב למצב ON ורק אז להניע, טפו טפו טפו יש לא פחות מ-100 אחוזי הצלחה. לא ניסיתי להניע ישר, חיכיתי עד שה"זמזום" ששומעים בהתחלה ייפסק ואז הנעתי, הכל חלק בינתיים.

אם כך, למישהו יש מושג מה זה יכול להיות ומה עליי לעשות, אם בכלל לעשות?

תודה מראש וגמר חתימה טובה,

אסף

• תוכן חדש...