Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם נפח 160 מספק אותך, ברוח הקידמה המהירות והאמינות אז למה לא כונן SSD?

מוגש כשרות מחשבתי לציבור.

160 יכול לספק גם מבחינת המחיר, הרי SSD 160 לא עולה כמו HDD.

חוץ מזה מתוך נסיון SSD גם מתים, אני החלפתי כבר שתיים שמתו. לא נעים. ושלחנו לשחזור וזה כרוך בשליחה של דיסק לארה"ב

וביזבוזים מתחילים מ 700$ בלי אחריות :)

פוסט עם כל הלוחיות היפות http://bit.ly/1w7byAl

מנהל קבוצת "לוחיות רישוי יפות" בפייסבוק

זה חתיכת פריק שואו מה שהולך פה
פורסם

אתה כנראה מתכוון לדורות הראשונים של הSSD, מה שיש כעת הרבה יותר אמינים.

ישנם מעבדות בארץ אשר מבצעות שחזור גם מSSD, מחירים בסביבות ה2000 ש"ח, תלוי כמות המידע וסוג הנזק.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
אתה כנראה מתכוון לדורות הראשונים של הSSD, מה שיש כעת הרבה יותר אמינים.

ישנם מעבדות בארץ אשר מבצעות שחזור גם מSSD, מחירים בסביבות ה2000 ש"ח, תלוי כמות המידע וסוג הנזק.

SSD בן פחות משנה, לא זוכר דגם מדוייק.

הנזק היה באמת הזוי, כל המערכת של הדיסק תקינה אבל אי אפשר לגשת למידע.

ניסינו במעבדת צ'יף בנס ציונה.

והיה לי OCZ VERTEX 3 שנתן לי שגיאות אז גם את זה החלפנו.

פורסם
בשביל זה מחזיקים עוד דיסק רגיל בנפח גדול ומבצעים אליו גיבויים או אפילו image של הדיסק הקטן.

מבחינת מחיר מול תועלת זה משתלם.

או כן :) הלוחיות שלי מגובות על שלושה שרתים עם מערכים של RAID60 וRAID6, העתק על דיסק לא מחובר למחשב, קלטת LTO,

וגם JPGים עולים לאתר שלי כל שעתיים, כשהגיבוי מהמקור מתבצע כל חצי שעה :) למדתי על בשרי מה זה לשבת ולשחזר סקטור סקטור :)

ובדיוק ברגעים האלה אני יושב ומגבה 90TB של חומרי וידאו של החברה למשלוח לחו"ל למקרה של מלחמה :)

פורסם

בנוסף לדאגות שהועלו ע"י ארז, מה שמדאיג אותי יותר הוא הכונן -

אין ולא ניתן להשיג כבר שנים כונן קשיח בגודל 160,

ולכן אני חושד שמדובר בכונן משומש.

בכל מקרה, כונן גיבוי חיצוני הוא פריט חובה, והמהדרין קונים שניים.

בכל כונן צריך להיות מספיק מקום ל-3 דורות של גיבויים. הווה אומר,

אם כל המידע על המחשב הנוכחי תופס 100 ג'יגה, אז 3 דורות = 300 ג'יגה,

ויאללה מעגלים ל-500. :-)

שחזור זה עניין של מזל, לפעמים הפגיעה קלה ואפשר לשחזר את רוב החומר.

אם הפגיעה קשה, גם אלפי שקלים לא יעזרו. יותר זול לא להגיע למצב הזה בכלל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עלו המון נקודות בפוסט אז אני אתייחס בנקודות:

1. כפי ש-TheWolf אמר, אין כוננים של 160GB בגודל 3.5" (גודל של מחשב נייח, לניידים עדיין יש), יש בכונני SSD אבל המחיר ל-GB הוא הרבה יותר גבוהה.

2. כונן קשיח יכול להסתובב גם 15 שנה אם לא תעצור אותו, אבל ברגע שאתה מכבה/מדליק את הכונן אתה מגדיל את השחיקה שלו (זה לא אומר שאם תכבה ותדליק כל היום הוא ימות תוך שבוע, אבל שערות שיבה הוא כנראה לא יצמיח).

3. לגבי הכונן הקשיח שמת, אם מדובר בכשל טכני כוננים קשיחים נוטים להודיע מראש, הם מתחילים לחרוק, לטקטק, וזה הזמן המושלם להתחיל לגבות הכל ולהחליף לפני שהוא מת טוטאלית. אם מדובר בכשל אלקטרוני (בכונן קשיח יש כרטיס אלקטרוני - המוח) אז זה מעולה, אפשר למצוא ביד2 דגם זהה לכונן שיש לך, להחליף את המוח והכונן חוזר לחיים (בנקודה הזאת אגב, מגבים הכל והכונן המנותח עף לפח).

4. מי שפאנט של גיבויים, מומלץ לקנות 2 כוננים זהים, ולהשתמש בפונקציה הנקראת RAID (במצב 1), כך שהמידע נכתב/נקרא לשני ומשתי הכוננים, שימו לב ש-RAID אמיתי דורש בקר ייעודי (לשימוש משרדי ההבדל זניח לעומת בקר RAID מובנה על לוח האם).

5. משחה טרמית נועדה למנוע מצב של בועות אוויר בין גוף הקירור למעבד (הלוהט), במידה ויש בועות אוויר חום מצטבר בהן ואז מתחילים לקבל מסכים כחולים.

6. אם את רוצה להימנע מוירוסים, תחפשי בגוגל "magic card מערכת הפעלה", מדובר בכרטיס פיזי (והסיוט של כל טכנאי מחשבים) שמתקינים במחשב, הכרטיס מונע כתיבה על המחיצה של מערכת ההפעלה (המידע שנכתב ייעלם לאחר הפעלה מחדש), במקרה כזה, את כל המסמכים/מצגות וכו' שומרים על מחיצה נפרדת.

את כל זה אני כותב אחרי שראיתי את יצאת צדיק הערב, על טכנאי מחשבים, חטפתי זפטה ממה שהלך שם, אומנם אני עובד עם שרתים, אבל בעקבות התוכנית אני שוקל לשנות כיוון.

----

פורסם

בעניין השחזור, עלות של שחזור היא בסדרי גודל של אלפי שקלים, הייתי שוקל כמה באמת חשוב המידע ואם הוא שווה את הכסף.

יש בארץ 2 חברות *גדולות* שמתמחות בתחום הזה (ועשרות חאפרים עם תוכנה מהאינטרנט ב50$ שלא יהססו לגבות מחיר זהה)

החברות האלה מחזיקות אנשים שיודעים להתערב גם ברמה הפיזית שהתקלקלה (מנוע, בקר, פלטה ספציפית) וגם ברמה לוגית (שחזור קבצים שנמחקו, שחזור Partition Table שנהרס וכו').

יצא לי לא פעם לעשות עבודות עבור החברות האלה בעיקר בנושאי ראיות פורנזיות, אבל עיקר העיסוק שלהם הוא שחזור.

אני מציע לך ליצור איתן קשר ולקבל איזשהי הצעת מחיר.

דבר עם אבנר שרון מחברת מיטסי או עם יואב זילברשטיין מחברת טיק-טק.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

לשנות כיוון - להוריד קצת תפוקה בשרתים ולעבור יותר לתיקון מחשבים באיזור.

אני לא מת על תיקון מחשבים - זה דיי מונוטוני ואין בזה את האתגרים שיש בשרתים וצריך לבקר אצל אנשים בבית.

אבל אם זה המצב בשוק. צריך להכניס קצת תחרות הוגנת באיזור בקעת אונו.

אבי.

----

פורסם
אני קניתי מK.S.P. בשבוע שעבר כונן קשיח חדש למחשב ניד,ב306.03 ש,ליפני מס .160G .

למחשב נייד עוד ניתן לרכוש כוננים 160GB, לנייחים זה כבר סיפור אחר.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

4. מי שפאנט של גיבויים, מומלץ לקנות 2 כוננים זהים, ולהשתמש בפונקציה הנקראת RAID (במצב 1), כך שהמידע נכתב/נקרא לשני ומשתי הכוננים, שימו לב ש-RAID אמיתי דורש בקר ייעודי (לשימוש משרדי ההבדל זניח לעומת בקר RAID מובנה על לוח האם).

בשביל ארגונים/חברות מסוימות זה בהחלט פיתרון אפשרי, בשביל המשתמש המצוי זה לא נותן כלום.

אם מגבים פעם בחודש, אצל משתמש מצוי, לא ייאבד שום דבר רציני או בעל ערך.

סידור של RAID הוא חסר תועלת אם הוא לא מהווה חלק מחבילה כללית של גיבויים, הכוללת...

גיבוי חיצוני פעם בחודש. וכמובן שכונן הגיבוי חייב להימצא במקום שונה בבית.

סיטואציה לא דימיוניות בכלל - מכת ברק / נחשול שמחסלים את שני הכוננים בבת אחת

(הרי שניהם מחוברים לחשמל ועובדים בו זמנית). אין גיבוי, הכול הלך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...