Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לא נתתי זכות קדימה לאופנוע והוא נכנס בי ועיקם את כל הקנף, מראת צד וג׳אנט. כמובן שהבאתי לו את פרטי הביטוח שלי והוא יתבע את הנזק שנגרם לו לאופנוע שהוא יחסית קטן. השאלה אם כדאי גם לי לערב את הביטוח שלי או לתקן לבד? האם אני בכלל צריך להתקשר לביטוח שלי? הרכב הוא גולף 2010 אני מאמין שהתיקון יהיה יקר כמה אלפי שקלים. האם אני יכול לתקן ולהגיש להם בסוף חשבונית?

שוב , התאונה היא באשמתי.

תודה

פורסם

אתה יכול לתבוע מהביטוח תיקון לרכב שלך רק במקרה שיש לך ביטוח מקיף. מיכוון שהתאונה באשמתך, אם יש לך רק ביטוח צד ג' אז הוא מכסה נזקים רק לצד השני. בקשר לשאלה האם להפעיל ביטוח על מנת לתקן את הנזק שלך התשובה היא פשוטה מאוד. אם מחיר הנזק שקרה לך הוא גדול בהרבה ממחיר ההשתתפות העצמית שלך אז בוודאי שצריך להפעיל ביטוח, הרי בשביל זאת עשית ביטוח מקיף.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
מחיר הנזק שקרה לך הוא גדול בהרבה ממחיר ההשתתפות העצמית שלך אז בוודאי שצריך להפעיל ביטוח, הרי בשביל זאת עשית ביטוח מקיף.

לא בדיוק, אם מחיר הנזק גדול בהרבה ממחיר ההשתתפות העצמית+אובדן הנחה בביטוח במקרה של העדר תביעות/העלאת פרמיה בשנים הבאות רק אז כדאי לתבוע את ביטוח.

יש מיקרים שעדיף לשלם אלף,אלפיים שקל יותר העיקר לא לאבד את ההנחה שניתנת בהנחת העדר תביעות.

יש רכבים שההנחה הזאת מאד משמעותית.

בכל אופן יש דבר אחד שהסוכנת ביטוח שלי כבר אומרת לי שנים: "גם אם אתה אשם אל תודה באשמה,אל תחתום על שום דבר ואל תבטיח דבר ! תהיה רגוע,תרשום פרטים ותצלם את הרכבים ואם יתמזל מזלך והצלחת להוציא מהצד השני אשמה הרי זה משובח"

לך תדע אולי יש לך חוסר בידיעת החוק ובמיקרה אתה לא האשם,או שהיית בלחץ ולא הבנת בדיוק את השתלשלות האירוע.

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

נכון מאוד, צריך להוסיף את פקטור העלאה בפרמיית הביטוח בשנה לאחר מכן. בכמה העלאה הזו הולכת להתבטא? בכמה מאות שקלים אם בכלל?

בקשר לסוכנת הביטוח, החלקלקות שלה מזכירה לי את הקטע המלוכלך שהיה לי עם איזה בן חלאה שסירב לתת לי כל פרט כל שהוא חוץ משם סוכנת הביטוח שלו. בן הבליעל דפק לי את האוטו בזמן שזה חנה והוא ניסה לברוח. רק כאשר הוא הבין שיש עדים שרשמו את המספר שלו הוא חזר בחזרה למקום.

סוכנת הביטוח שלו סירבה בכל תוקף לתת לי פרטים עליו. רק הבהרה שאני אגש למשטרה להגיש תלונה על פגע וברח ריככה את הנהג הפוגע. בסופו של דבר הוא שילם לי מכיסו את הנזק.

עצוב מאוד שסוכן ביטוח עושה יד אחת עם עבריין.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אם נהג האופנוע יתבע את הביטוח שלך נראה לי שבכל מקרה זה יפגע לך בהיעדר תביעות בשנה שלאחר מכן,

ואז השיקול היחיד שישאר זה העיניין של ההשתתפות העצמית.

פורסם

מניסיון של השבוע- הרכב שלי גם עבר תאונה ותאמין לי שעשיתי את הבירורים כמה יעלה לי להחליף- טמבון, כנף שמאלית, פנס , בטנה של כנף שמאלית, גריל, פנסי ערפל, לוחית רישוי- הנזק עלה יותר ממה ששיערתי הן בחלקים תואמים או חלקים מקוריים.

הבעיה פה- שאתה חושב שמה שצריך להחליף זה אך ורק פלסטיקה אבל יש דברים שלא גלויים לעין שלנו ורק מוסך יכול לבדוק את זה... לך תשלם על כל פיפס שימצאו.

יש לך ביטוח מקיף? תערב אותם תן להם לשבור את הראש .

פורסם

האופנוע יתבע את הנזק מן הביטוח שלך, לא משלו.

עליך לדווח לחברת הביטוח על התאונה או שהוא יתבע אותך על הנזק.

מנין אתה מסיק שהנזק של האופנוע קטן?

לרוב גם פגיעה במהירות נמוכה תגרום לעוות של המזלג הקדמי או לפגיעה במיסב הכידון המחייבת החלפה שלו.

הפלסטיקה של אופנועים היא גמישה ולא תמיד סימני הפגיעה בשלדה נראים במבט ראשון.

פורסם

אל תשלם לבד - תערב את הביטוח - הרי צריך לתקן גם את הרכב שלך וגם את האופנוע.

אין לך מושג, כמה עולים חלקים של אופנוע.

אבל עוד לפני כן, לדעתי התיקון של הרכב שלך בלבד, לפי מה שרשמת, מצדיק הפעלת ביטוח.

בשביל זה אתה משלם כל שנה אלפי שקלים, כדי שבמיקרה של תאונה הם יתקנו את הנזקים.

לפני 3 חודשים אופנוען נתקע בטמבון שלי (באשמתי). הדבר היחיד שנשבר לו, זה מגן אגזוז.

החלפנו פרטים וביקשתי ממנו לא להפעיל את הביטוח, והנזק נראה קטן מאוד, ונסתדר.

אחרי יומיים הוא חזר אלי עם המחיר - 1800 ש"ח על שני פלסטיקים.

לא האמנתי, התקשרתי למוסך שמטפל באופנועים (YAMAHA), והם אמרו לי את אותו המחיר.

בסוף האופנוען היה הרבה יותר מבסדר (וגם לא רצה להתעסק עם ביטוחים) - הוא הרכיב מגן משומש תחליפי, שילמתי לו 500 ש"ח ונגמר הסיפור.

אבל נראה לי שלא כל יום נתקלים באנשים כמוהו...

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

האופנוען תובע את הביטוח שלו (ומשלם השתתפות עצמית), הביטוח שלו תובע את הביטוח שלך (עבור הנזק, ואם זוכה מחזיר לאופנוען את ההשתתפות העצמית שלו), בהנחה שאתה אשם והאופנוען יודע זאת (ואתה מודה שאתה אשם) גם אם עכשיו לא תודה שאתה אשם והאופנוען עקשן, רוב הסיכויים שהעניין יגיע לבית משפט לאחר מספר שנים (אלא אם כן הביטוח שלך יגיע להסדר עם הביטוח שלו)

בבית משפט כנראה שתצא אשם ותאלץ לשלם את השתתפות העצמית, הפרמיות יעלו וכן הלאה וכן הלאה.

כלומר, תחסוך לעצמך כאב ראש, וויכוחים, עצבים, הופעות בבית משפט, וכו' תשלם השתתפות עצמית, תודה שאתה אשם ותסיים עם הסיפור הזה.

• תוכן חדש...