Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי החומר הסיני:

ההשחרה מאחורה היא super dark black יש גם ultra super dark black אבל לא מצאתי.

מקדימה זה black.

ומאחורה כמובן ווילון שחור וממש כיףף לשבת באוטו גם בימים החכמים.

בנוגע למי שיושב מאחורה הם רואים מה הולך בחוץ אבל די חשוך להם :) בלילה מבחוץ בכלל לא רואים שיש מישהו שנוהג.

אני זוכר שעשיתי את ההשחרה בחורף גם קדימה וגם אחורה,ופשוט אין לך טעם להסתכל במראות שטח מת על הכל,לחנות בחורף זה אחד הסיוטים שיש,לא משנה לאן תסתכל לא תראה כלום.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה צודק, לכן זה בעייתי(לא רק מבחינת החוק) להשחיר מקדימה, אבל אחוריים עושים את העבודה מספיק טוב לטעמי, הכי גבוה או אחד לפני ובנוסף וילון אחורי וזה באמת אמור לעזור, לפחות בהיגיון.

פורסם

אחוריים חובה לכל רכב לדעתי.

לא מבין את האנשים ששמים על החלון האחורי גרב,נראה מגעיל ולא כל כך עוזר תשקיעו סכום סימלי כדי לקבל גם יופי לאוטו וגם להגן על היושבים מאחורה במקרה ויש לך ילדים קטנים זה ממש עוזר.

לקדימה זה לא חוקי להשחיר ובצדק!

פורסם

יש סטיגמות על חלונות שחורים וקשה להילחם נגד זה.אחרת היית רואה את כל הקורולה שלי מושחרת:roll:.

בקשר לגרב, אני דוגל בזה אם שמים את זה כמו שצריך, זה נראה סביר.

פורסם
אחוריים חובה לכל רכב לדעתי.

לא מבין את האנשים ששמים על החלון האחורי גרב,נראה מגעיל ולא כל כך עוזר תשקיעו סכום סימלי כדי לקבל גם יופי לאוטו וגם להגן על היושבים מאחורה במקרה ויש לך ילדים קטנים זה ממש עוזר.

לקדימה זה לא חוקי להשחיר ובצדק!

הם מוצאים את זה כפיתרון זמני, למקרה שיחליטו שזה לא מתאים להם או שהם פשוט מתקמצנים :)

האמת היא שלא שמתי לב שהשחרת את החלונות מקדימה.

אושריקו,

תתבגר ותפסיק לכתוב על סטיגמות בכל הודעה.

פורסם

נייר מדבקה כזה עולה כולה 30 שקל עם משלוח חינם לבית הלקוח. כמו שאמרו של 300X50.

יש אתר שאני אישית קניתי ממנו כי חבר קנה שם ואמר שהגיע אליו בסדר גמור וגם דיי מהר.

ושם יש לך את הדרגות השחרה לפי אחוזים ולא לפי שמות. זה נשמע לי יותר הגיוני ויותר קל להבין.

וזה הכל מבחינת ההשחרה ודרגותיה, אם מישהו מכם טוב בלעשות את זה... אנחנו נשמח לעזרה במקום לפנות לאנשי מקצוע. אני חושב שאני מדבר פה בשם אושרי כמו שאני מדבר בשם עצמי, זה כמובן אם הוא מרגיש נוח עם זה.

:-)

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

BLACK - בתמונה השנייה רואים שהחלון הקידמי מושחר.

אושר- אף אחד לא מכריח אותך לעשות השחרה,פשוט מה שמנסים להגיד לך שלהשחיר את החלונות האחוריים לא הופך אותך לאיזה גנגסטר.

פורסם
אחוריים עושים את העבודה מספיק טוב לטעמי, הכי גבוה או אחד לפני ובנוסף וילון אחורי וזה באמת אמור לעזור, לפחות בהיגיון.

"המביא דברים בשם אומרם - מביא גאולה לעולם":

אם יש לכם וילון בחלון האחורי' date=' רצוי להורידו - האינפורמציה שנמנעת מהנהג שנוסע מאחריכם המשקיף דרך חלונות הרכב שלכם, עשויה לסכן גם אתכם.[/quote']

שדה ראיה זה תמיד דבר מבורך - זה נכון כשיודעים לכוון את המראות נכון, לא תולים עצי ריח/בובות/קוביות/דיסקים על הראי הפנימי, ולא שמים וילונות וכל מיני שטויות אחרות על המדף האחורי. עכשיו תגיד לי שברכב שלך כל אלו תקינים.

הטוב שבווילון הוא שהרכב פחות לוהט מבפנים, בעיקר אחרי חנייה ממושכת בשמש הלוהטת. המחיר הבטיחותי הוא בכך שהנהג מאחור מתקשה לראות מה מתרחש לפני המכונית - השמשה האחורית חסומה ויוצרת מעין קיר. אין סיכוי שהנהג מאחור יוכל לתכנן פעולות כראוי. האפשרות שלו לבצע עקיפה או לשמור על מרחק עם מקדם ביטחון הופכת לבעייתית. בתנאי הכבישים בארץ ובעומסי התנועה, הווילון הוא ללא ספק גורם מפריע לתנועה. במכוניות המודרניות ניתן לשלוט על הווילונות באופן חשמלי ומרחוק. מה שלא קיים בוילון הפשוט המותקן במכוניות רבות.

וילון אחורי אביזר מסוכן, ומי שחושב שהוא חייב להגן על ילדיו מפני השמש, שיחשוב שמא, אולי הוא מגן מהשמש אבל מסתכן בתאונת דרכים.

קיימים שני סוגים של וילונות אטומים ואטומים למחצה, שניתן אפילו לקבלם כאביזר מקורי מהיצרן, לעיתים עם הפעלה חשמלית.

בכל מקרה התקנת וילון היא מסוכנת הן לנוהג ברכב, והן לנוהגים אחריו וזאת משתי סיבות: הראשונה, שדה הראיה לאחור איננו מספיק טוב למרות שהוילון הוא "שקוף למחצה", הוילון האחורי חותך את השרשרת שרואה את אור הבלם הגבוה דרך חלונות כלי הרכב בשיירה, מי שמתקין מסתכן יותר בתאונה מאחור.

הסיבה השנייה היא ששדה הראיה לאחור עם וילון, הוא פחות טוב, וההסבר הרגיל של הנוהגים "אני רואה טוב זה לא מפריע לי" הוא פשוט לא נכון כי בבטיחות לא עושים קיצורי דרך, ואם יש דרך לראות טוב יותר ללא הוילון, כך צריך לנהוג, בדיוק כמו ש"עץ ריח" התלוי על המראה הוא אביזר והרבה נוהגים אומרים לי "זה לא מפריע", אבל בלילה חשוך זה עלול להיות ההבדל בין להתנגש בגמל/חזיר בר או הולך רגל לבין לא להתנגש. אמנם, אצל חלק מהיצרנים כפי שציינתי לעיל ניתן לקבל וילון מקורי, אך זה לא מכשיר את השרץ, ולא עושה ממנו אביזר בטוח.

Quod Erat Demonstrandum

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כל הכבוד על הסבלנות, חן. גם אני נגד השחרה/ וילון/ כל כיסוי מכל סוג על כל אחד מחלונות הרכב (פרט לזה שמאחורי הנהג).

לך תסביר לבן אדם שדרך החלון האחורי הימני הוא יכול לראות בזווית העין רכב שצמוד אליו.

כולי ציפייה לראות לאן השרשור הזה ימשיך.

אני פסימי. מאוד.

ולמי שלא מכיר את הנפשות הפועלות המצוטטות מעליי- מורה לנהיגה בעל דיפלומת נהיגת ראלי, מדריך נהיגה מתקדמת ובוגר בית ספר לנהיגת מרוצים באנגליה, ושני נהגי מרוצים, אחד מהם גם מהנדס רכב והשני פעמיים אלוף צרפת במרוצי ראלי ומדריך נהיגה מתקדמת אף הוא, אבל מה הם יודעים...

:evil:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

למשאיות גדולות גם אין מראה מרכזית. אז תוריד מהרכב שלך את המראה??

פורסם

שביט, אפשר להשחיר בצורה די כהה ובכל זאת לראות דרך החלונות באור יום זה בטוח.

אתם יודעים חן ושביט מה באמת מפריע ומסוכן יותר? מגני רוח. לי אישית יש מגני רוח והקדמיים מסתירים את הקורות למעלה וזה חוסם שדה ראייה בכיכרות וכו. זה למשל, אני משער שיבוא יום וזה לא יהיה חוקי. זה בעייתי פי 600 מוילון אחורי!. למה אין על זה דיון? כי זה תורם לעישון ותורם לפתיחת חלונות בכל מהירות, בכל סיטואציה, עם קצת רעשים אך בלי רוח מטורפת על הפנים ועל הגוף. כנ"ל לגבי חלונות שחורים, מוריד חום לא? וילון-חוסם את הקרני השמש הישירות. :?.

פורסם
שביט, אפשר להשחיר בצורה די כהה ובכל זאת לראות דרך החלונות באור יום זה בטוח.

נכתב כבר כמה פעמים, בעיקר בדיונים "אורות ביום- מיותר?", שהחיים הם לא שחור ולבן, אפס או מאה, ושקיים תחום אפור רחב מאוד.

רוצה לומר, שדרך חלון מושחר אפשר לראות, אבל דרך חלון בצבע שקוף בהיר לא מושחר אפשר לראות עוד יותר, קאפיש?

בהצלחה למשחירים, סעו ברכה (הטעות במקור)

• תוכן חדש...