Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למשאיות גדולות גם אין מראה מרכזית. אז תוריד מהרכב שלך את המראה??

אם זו לא תגובה ילדותית, אז מה כן?

אם כבר, אז חשוב לשמור מרחק מהמכונית לפנייך ולא לחוות עצירת פתע.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפי החומר הסיני:

ההשחרה מאחורה היא super dark black יש גם ultra super dark black אבל לא מצאתי.

מקדימה זה black.

ומאחורה כמובן ווילון שחור וממש כיףף לשבת באוטו גם בימים החכמים.

בנוגע למי שיושב מאחורה הם רואים מה הולך בחוץ אבל די חשוך להם :) בלילה מבחוץ בכלל לא רואים שיש מישהו שנוהג.

אני זוכר שעשיתי את ההשחרה בחורף גם קדימה וגם אחורה,ופשוט אין לך טעם להסתכל במראות שטח מת על הכל,לחנות בחורף זה אחד הסיוטים שיש,לא משנה לאן תסתכל לא תראה כלום.

על מה לעזאזל אתה מדבר SUPER DARK BLACK\ULTRA? זה בכלל הולך לפי אחוזים, אחוזי השחרה ולא סופר דופר או מה שלא רשמת פה.

לפותח האשכול, יש לי השחרה ברכב ואני יכול להגיד לך ככה, תלך למתקין מקצועי אל תעשה לבד, סתם יצא לך מכוער ועם בועות,עדיף לשלם 150 שקל פעם אחת ולצאת מרוצה (לזוג חלונות 150, אחורה 200-זה המחירים המקובלים, יותר מזה זה סתם שוד לאור יום).

בנוסף, ביום רואים הכל, בלילה ברחוב חשוך אתה לא תראה משאית זבל גם אם היא תעצור לך ליד האוטו, בנוסף יש את הפן הבטיחותי שנכנס כאן שבגללו השחרת חלונות קדמיים אינה חוקית במדינת ישראל כמו עוד 99% מהדברים שניתן להוסיף לרכב שאינם חוקיים כאן.

הסיבה שבגללה השחרת החלונות במדבקה אסורה היא מכיוון שהראות במראות התשקיף בלילה נפגמת משמעותית וגם הריאות של הנהג , למשל אם אתה נכנס לפנייה בלילה חשוך ואין לך שדה ראיה לתוך הפניה, וירד לך בנאדם לכביש, זה יגמר בכך שאו שהוא יראה אותך ויברח מהר מהנתיב, מה שלא קורה ב99% מהפעמים, או שאתה תדרוס אותו מה שכן יקרה ב99% מהפעמים.

לי יצא להיות באוטו שההולך רגל שירד לי לכביש במקרה היה עירני, כל מה שאני יכול להגיד לך שלא רואים כלום ברחוב חשוך בלילה ועוד עם חלון כהה מקדימה, ושיום למחרת הורדתי את המדבקות מקדימה.

זה הכל, ואם אתה חושב לעשות השחרה מקדימה, תעשה בכהות הכי נמוכה של 35% שיאפשר לך ראות סבירה בתנאים של חושך מוחלט, כי זה נטו בשבילך.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
על מה לעזאזל אתה מדבר SUPER DARK BLACK\ULTRA? זה בכלל הולך לפי אחוזים, אחוזי השחרה ולא סופר דופר או מה שלא רשמת פה.

לפותח האשכול, יש לי השחרה ברכב ואני יכול להגיד לך ככה, תלך למתקין מקצועי אל תעשה לבד, סתם יצא לך מכוער ועם בועות,עדיף לשלם 150 שקל פעם אחת ולצאת מרוצה (לזוג חלונות 150, אחורה 200-זה המחירים המקובלים, יותר מזה זה סתם שוד לאור יום).

בנוסף, ביום רואים הכל, בלילה ברחוב חשוך אתה לא תראה משאית זבל גם אם היא תעצור לך ליד האוטו, בנוסף יש את הפן הבטיחותי שנכנס כאן שבגללו השחרת חלונות קדמיים אינה חוקית במדינת ישראל כמו עוד 99% מהדברים שניתן להוסיף לרכב שאינם חוקיים כאן.

הסיבה שבגללה השחרת החלונות במדבקה אסורה היא מכיוון שהראות במראות התשקיף בלילה נפגמת משמעותית וגם הריאות של הנהג , למשל אם אתה נכנס לפנייה בלילה חשוך ואין לך שדה ראיה לתוך הפניה, וירד לך בנאדם לכביש, זה יגמר בכך שאו שהוא יראה אותך ויברח מהר מהנתיב, מה שלא קורה ב99% מהפעמים, או שאתה תדרוס אותו מה שכן יקרה ב99% מהפעמים.

לי יצא להיות באוטו שההולך רגל שירד לי לכביש במקרה היה עירני, כל מה שאני יכול להגיד לך שלא רואים כלום ברחוב חשוך בלילה ועוד עם חלון כהה מקדימה, ושיום למחרת הורדתי את המדבקות מקדימה.

זה הכל, ואם אתה חושב לעשות השחרה מקדימה, תעשה בכהות הכי נמוכה של 35% שיאפשר לך ראות סבירה בתנאים של חושך מוחלט, כי זה נטו בשבילך.

קודם כל, הצחקת אותי מאוד על העניין של הסופר דופר, לא שמתי לב בהתחלה אבל זה באמת מצחיק(לטובה, אהבתי את התיאור) אבל אתה הצחקת אותי ששמת דגש על זה.

עכשיו לנושא, כל מה שכתבת כאן מתייחס להשחרה בחלונות האחוריים גם?

פורסם
עם כל הכבוד לאותם ציטוטים, איך אתם נוהגים מאחורי משאית או אפילו מאחורי טנדר קטן עם קבינה סגורה?

שתי עוולות לא עושות צדק! זה שלמשאית יש חסרונות מובנים - לא אומר שאתה צריך ליצור לעצמך את אותם חסרונות ברכב פרטי שאין לו אותם. למשאית גם יש בלמים פנאומטיים מעפנים - אז תרכיב כאלו ברכב הפרטי שלך? למשאית יש שדה ראיה מוגבל מאוד לצדדים ואף הישר מלפנים - אז תעשה את זה לרכב שלך?

נכון שעדיין אפשר לראות עם וילון או השחרה, נכון שאפשר לראות רכב עם אורות כבויים (באור יום), נכון שאפשר לשלוט ברכב גם בתנוחת הנהיגה המקובלת (והרחוקה מדי) - אבל למה לא לנקוט בצעד שיאפשר לך לראות/להיראות/לשלוט - עוד יותר טוב או אולי - הכי טוב שאפשר? למה להגביל את עצמך?

בנוסף, לדעתי מתקן התליה והגלילה של הוילון האחורי יכול להיות מזיק מאוד בזמן התנגשות!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הכוונה שלי הייתה שאם אתה נוהג מאחורי, אני ממש לא רוצה שתסתמך על שדה הראייה הלקוי דרך השמשה האחורית שלי (ולא משנה וילון או לא), אלא תשמור מרחק - דבר אשר יהיה הרבה יותר אפקטיבי במקרה של בלימת חירום.

אני לא מנסה לשחק פה משחק מתחכם, אלא רק להעביר נקודה מסויימת - אין לך מה להסתכל דרך השמשה האחורית של המכונית לפנייך, אם אתה שומר מרחק כראוי וער לסביבה עצמה.

אם הייתי מנסה להתחכם, הייתי מוסיף את הוולסטר לרשימה :).

פורסם

קודם כל אתה צודק: מי שנוסע מאחוריך לא אמור להסתמך רק על שדה הראיה דרך החלונות שלך. דבר שני, אתה טועה: מי שנוסע מאחוריך אמור להסתמך גם על שדה הראיה דרך החלונות של הרכב שלך וגם לתוך הרכב שלך.

מעבר לכך, לא כל הנהגים חכמים מספיק בשביל זה, ועשרות נהגים שונים (במקרה הטוב) נמצאים אחריך בכל נסיעה שאתה עושה ובשבילם אתה צריך להוריד את הוילון. בנוסף, הורדת הוילון משמשת גם אותך כדי שהראיה שלך אחורנית תהיה בהירה יותר.

פורסם

1. אני נתקל כל יום בבעיית שמירת מרחק וכל היום מרגיש כאילו מנסים לנשק אותי:). לצערי, פה אתה צודק.

2. אני מאמין בכל ליבי שוילון לא מהווה בעיה ואין בכוונתי להוריד אותו. אני הרגלתי את עצמי, עוד כשרק התחלתי לנהוג, לשמור מרחק ולהיות ער לסביבה. במצב כזה, אני ממש לא צריך את השמשה האחורית של המכונית לפניי.

3. הוילון האחורי ממש לא מפריע לי, לא בשעות היום ולא בשעות הלילה. אני מאוד רגיש לעניין של ראות בלילה ועניין הוילון, ממש לא גורם לי לחשוש.

פורסם

1. הלוואי שהייתי טועה...

2. מה זאת אומרת "לא צריך?" זו בדיוק הנקודה שאני ושביט דיברנו עליה: אתה טוען שאתה רואה מספיק טוב ולא צריך את השמשה של הרכב לפניך. אבל למה לא לראות עוד יותר טוב? אני תמיד מקפיד לראות כמה טוב שרק אפשר, כולל התבוננות מתחת לרכב ממול, הסתכלות לתוך אלומת האור של הפנסים שלו בלילה וכל מה שרק אפשר.

3. ומניין לך שהתחושה שלך (לפיה הוילון אינו מפריע) עולה בקנה אחד עם המציאות? איזו דרך, מלבד תחושת הבטן, יש לך כדי לאמוד את הפגיעה שהוילון יוצר בהבחנה בפרטים? האם מדדת בשעון עצר עד כמה מתארך זמן התגובה שלך למתרחש מאחורה? תוכיח!

פורסם

2. אני רואה מצויין ואני מכין את עצמי מבחינת מרחק, לכך שלא אצטרך להעזר במכונית לפניי, ע"מ לנהוג בבטחה.

3.לא מדובר פה בתחושה, אלא בידיעה. אני נוהג מספיק זמן עם וילון מאחור ונהנה ממעט החום שנשאר בחוץ.

נ.ב

תסכים איתי שהפכנו את העניין לויכוח עקר? :)

פורסם

כשאדם עולה על עץ גבוה ומסרב להודות שהוא לא צודק ב100 אחוז כמו שהוא בטוח, אז כן, הויכוח עקר.

העקשנות של חבר'ה בפורום הזה מפתיעה כל פעם מחדש :shock:

כולי ציפייה לראות לאן השרשור הזה ימשיך.

אני פסימי. מאוד.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אז אני מודיע לך שחור על גבי פיקסלים שאני לא מכבד דעה חסרת הגיון שמטיפה למשהו שהוא חסר זהירות ועוד בפרהסיה!

פורסם

אם הייתי נהג יחיד מתוך רבים, מילא, אבל בנסיעה רגילה, יוצא לי לראות ללא הגזמה, מכונית עם צלון אחורי על כל 2-3 מכוניות.

כל עוד זה חוקי, אני עדיין נחשב כאדם שומר חוק:).

אגב, לא הייתה פה שום כוונה של הטפה, אבל גם לא שום כוונה להתנצל על השמת וילון אחורי במכונית.

פורסם
אני נתקל כל יום בבעיית שמירת מרחק וכל היום מרגיש כאילו מנסים לנשק אותי[...]אם הייתי נהג יחיד מתוך רבים, מילא, אבל בנסיעה רגילה, יוצא לי לראות ללא הגזמה, מכונית עם צלון אחורי על כל 2-3 מכוניות.

אני מבולבל. אתה טוען שרוב הנהגים לא שומרים מרחק (וזה לא מוצדק), אבל שרוב הנהגים שמים וילון אחורי וזה מצדיק את זה. איך?

• תוכן חדש...