Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבלי להיכנס לאם הדרך שלהם מוצדקת או לא,

אותם אנשים גרמו לך לפתוח נושא בפורום ולכל אחד מאיתנו לחשוב לפחות 3 שניות על כך שיש נכי צה"ל שהמדינה הפקירה אותם.

את המטרה (הקטנה אומנם-לגרום לציבור לדעת ולזעזע) שבמחאה הספציפית הזאת הם השיגו...

פורסם

זה המכתב שנשלח לאהוד ברק - ונמסר לראש אגף השיקום ב 24.5.2012 .

( בשחור - תרגום שלי .. )

רשימת הדרישות :

1 החזרת אגף השיקום לתפקידו המקורי-שיקום פצועי צהל. (פשוט אין שיקום- הם לא מבקרים נכה בביתו וא יודעים על מצבו , עובד אוכל או נמצא ברחוב /או ישן ברכב הרפואי שיש לו )

2 משרד הבטחון ובכלל האגף השיקום בפרט ימלא אחר ההסכמים שנחתמו עם הארגון ( חותמים על הסכמים ולא ממלאים - פשוט מאוד לא עומדים בהסכמים )

3 החזרת קבלת ההחלטות הרפואיות והשיקומיות בידי הגורמים הרלוונטים והמוסמכים בלבד,ללא התערבות ראש אגף השיקום אנשי כספים והמשפטנים. ( אחרי הפניית נכים לקבלת חוו"ד מרופאים או ועדות , אגף השיקום מסרב לקבל את המלצות הטיפול - אז למה הוא שולח את הנכים לרופאים ..)

4 החזרת היחס האנושי של אנשי האגף כלפי אוכלוסיית פצועי צהל. ( אין תקשורת ישירה בין הנכים לסגל אגף השיקום , הכל דרך מרכזיה חיצונית , עובדי אגף השיקום לא יוצרים קשר מיוזמתם לברר את מצב הנכים , האם קיבלו תרופות יש מי המטפל בהם , כיצד הם חיים)

5 החזרת השיקול של טובת הפצוע כשיקול המרכזי במערך הטיפול. ( נגמר התקציב לסידור והתאמת הרכב לנכה פצוע , כן , קבלתה רכב אבל אין אפשרות להשתמש בו המתן חודשיים לתקציב השנה הבאה )

6 צמצום הליכים בירוקרטים בדרך לקבלת ציוד רפואי בסיסי. בהענקת שעות ליווי לנזקקים שבינהם ובמתן פתרונות שיקומיים. ( נכים לא יוצאים ימים מהבית כי אין להם מלווה , יש רכב , אין מי שינהג , מוניות לנכים קשים לא תמיד אפשרי, התנהלות קשה לבד , מעבר מעבר חציה , הגעה לבנק , רופאים קופת חולים , בית מרקחת וכו' )

7 מתן רצף טיפולים רפואים .( כן מפסיקים טיפולים באמצע , ומצב הנכים מחמיר , התשובה , נגמר התקציב )

8 עצירת השחיקה הרוחבית בזכויות הפצועים.- ( לא מעדכנים זכויות ותגמולים , ומורידים טיפולים רפואיים )

9 הפסקת קבלת החלטות חד צדדיות של אנשי האגף. ( יש הסכמים חתומים האומרים ,כי אגף השיקום וארגון נכי צה"ל יתאמו שינויים ביחד )

10מתן פרוטזות חדישות לקטועים .( כל כ 5 שנים יש אישור להחלפה , אגף השיקום רוצה להחזיר את הפרוטזות הישנות של לפני כ 15 שנה

בעצם לשדרג את הנכים לאחור - התשלום וההפנייה ניתן לפי סכום הפרוטזות הישנות , ואם הנכה רוצה חדשה , הוסף מכיסך )

11 מתן שעות ליווי לעיוורים . ( כן נכים נשארים בבית כי אין להם ליווי , ו גם בבית הם צריכים ליווי ועזרה , אבל נגמר ה ..)

12 מתן שיתלי השיניים להלומי הקרב .מתן טיפול פסיכולוגי ללא הגבלת זמן. ( זה ההסכם שנחתם - מדוע לא לעמוד בו )

13 קיצור משמעותי בזמן ההמתנה לוועדת מלווים ,וועדת כסא גלגלים או כל וועדה אחרת באגף , וקיצור משמעותי בזמן קבלת התשובה.

14 מינוי ראש אגף מקצועי ששם את שיפור המערך השיקומי והרפואי בראש סדר העדיפויות .( אנשים ללא ידע רפואי או שיקומי מונחתים לניהול אגף השיקום , לא לומדים כיצד מתנהל שיקום נכי צבא במדינות אחרות , אין בקרה או מעקב על שיקום הנכים )

15 מינוי מיידי לסגן רופא ראשי ושני רופאים מרחביים. ( חסרים רופאים ועובדים לטפל בנכים באגף השיקום - והאגף מציב זאת כ יותר מידי נכים - הבנתם)

16 שדרוג האביזרים הרפואיים ואבזרי סיוע טכנולוגים. (כיום - שימוש בנתוני טיפולים ואביזרי סיוע לפי תקן ותשלום מלפני 15 שנים )

17 עידכון התגמולים ודמי נידות , שלא עודכנו מזה 20 שנה. ( יש מה להוסיף - סתם לידע תרגיל חמוד , התשלומים לנכי צה"ל מוצמדים לפי החוק - לתקנים ולדרוג של עובד מדינה בדרג X שבוטל . וכעת אין דרג כזה בשרות המדינה , לכן אגף השיקום הוא לא חלילה וחס עבריין שלא מבצע את החוק .

פשוט מאוד , כבר אין את התקן הנ"ל לעובד בשרות המדינה , ולא מצמידים את התשלום לנכים לתקן דרג עובד אחר בשרות המדינה ) ולכן התשלומים לנכים לא מעודכנים לפי החוק ..

חברים על זה יצאנו למחאה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

מתוך אתר נכי צה"ל תפוז , YNET , פורטל נכי צה"ל .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

חסימת כבישים היא עבירה על החוק מזן נחות ביותר וזה לא משנה אם זה מתנחלים שמעבירים אותם, אנשי צדק חברתי, נכי צה"ל או ניצולי שואה - אסור לפגוע באזרח הפשוט שלא עשה להם מאומה. אני אישית לא נפגעתי מהדברים האלה, אבל זה מרתיח אותי שיש אנשים שמאחרים למבחן או לפגישה חשובה כמו שזה מרתיח אותי השביתות בשדה התעופה שפוגעות לאנשים בתוכניות שהם שילמו עליהם כסף רב.

לכל אלה שמצדיקים את המפגינים בטענה שככה שומעים על המחאה שלהם - תחשבו שהם היו חורטים לכם על האוטו החדש "המדינה מפקירה את נכי צהל" , האם גם אז הייתם מגלים סימפטיה? היו עושים על זה כתבות בYNET וכולם היו שומעים על המאבק. אלימות היא אלימות ולא משנה שמי שנפגע מזה זה לא אתם כרגע ולא משנה שהתקשורת מחבקת ציבור כזה או אחר שחוסם כבישים בזמן שהיא מגנה בתוקף ציבור אחר שעושה את אותו דבר.

פורסם

אני מעדיף חסימת כבישים בשל מחאה כזו שנראית לי צודקת, מאשר חסימת כבישים עבור כל מיני אירועים מטופשים אחרים.

לאייל - אני מקווה שתצליחו במאבקכם הצודק.

alfa 156 2.5.

פורסם

מחאה שלא תרגיז אף אחד, אינה מחאה, היא סתם ארוע חברתי נעים ונחמד. ואת השיעור הזה קיבלנו בקיץ שעבר. גם להרגיז רק את מי שנוגע בדבר ולא חלילה את מי שאין לו יד ורגל בסיבה למחאה, זה אולי מוסרי יותר, צודק יותר, אבל עדיין מאוד לא אפקטיבי. רופאים שלא יפגעו בחולים, עובדי רכבת שלא יפגעו בנוסעים ואלו דוגמאות מעברנו הקרוב, פשוט לא יקבלו כלום. ודאי כך נכי צהל שאין להם באמת שום כפתור כזה שלחיצה עליו יכולה לעצבן או לפגוע בציבור הרחב. ומכאן שלפחות לטובת מאבקם, הצעד הוא בהחלט נכון, אפילו מתבקש.

פורסם
אני מעדיף חסימת כבישים בשל מחאה כזו שנראית לי צודקת, מאשר חסימת כבישים עבור כל מיני אירועים מטופשים אחרים.

לאייל - אני מקווה שתצליחו במאבקכם הצודק.

תודה - אבל אני לא שותף למחאה או להפגנות , התנתקתי מאגף השיקום .(למעט תגמולים מצחיקים ורכב רפואי )

אבל מצדיק מאוד את הנכים המפגינים , וחש כל יום את מחיר הנכות הכאבים וההגבלות .

אני נכה צה"ל שנפצע 3 פעמים בפעילות מבצעית , פציעה רב מערכתית רגליים גב וצוואר .

אבל - אני , יש לי , ולא רוצה לראות , או להמשיך להכנס לשערי אגף השיקום , וכמווני יש רבים .

אשר הבינו כי האגף הנ"ל , כיום פוגע במכוון בנכי צה"ל במקום לעזור ,

לכן שרותי רפואה טיפולים ,תרופות , התקנות עזרים ברכבים וכו' מבצעים מכספנו האישי .

מסכנים הנכים שאין להם משפחות מבוססות, כי במקום להרים אותם ולתמוך בהם , אגף השיקום דוחף אותם יותר לבוץ יותר נכון לבוצה מעופשת .

כאשר נקודת הפתיחה ברחה מזמן - אלה לוחמים , גברים חזקים שהיו מובילים בחברה , והיום הם חסרי אונים , ולמה ..

כדי שהמדינה ואזרחיה יהנו משקט , הם פעלו ונלחמו ונפצעו בכל מקום שנדרשו , והיום .

האם שמעתם בשנים האחרונות בכלי התקשורת , תודה מאגף השיקום לנכי צה"ל , על המחיר שהם שילמו ומשלמים כל יום .

רק לחשוב - עיוור ללא ליווי - הוא לא רואה , זה ברור (משחק מילים ציני) בחור שנפצע מרסיסים בעיניים , ואין השגחה עליו בבית .

איך יאכל, מקלחת , מיטה , תנועה , נפילה , שעמום חברה - אתם מבינים מה מקוצץ -

( רבים מהנכים מתגרשים עם הזמן , קשה להם וקשה לבנות זוגם , והם משחררים כדי לא להרגיש שהם מגבילים או תלויים באחר )

פרופ אבי אורי (המומחה לנושאי שיקום נכים בישראל ) "הזדקנות מוקדמת בקרב נכים " מיום 1/12/07 (עותק מצ"ב )

וכן מאמרו בעיתון הארץ מיום 12/7/09 (עותק מצ"ב).

"חייהם של נכים רבי םמתאפיינים בתת-פעילות (היפו-אקטיוויות) ובחוסר ניידות. ללא סיוע מיוחד, כספי, פיסי ו/או רפואי,

הם אינם יכולים לעסוק בספורט, או אפילו לצאת מהבית ולהלך באופן עצמאי ברחוב. הם נותרים כמעט ללא תנועה

, ואינם מבצעים כל פעילות המחזקת - או לפחות משמרת - את הכושר הגופני. סיבוכים שניוניים ושלישוניים של הנכות עשויים אף הם להחמיר את מצבו של הנכה במהלך חייו, ותופעות נפשיות כמו דיכאון, פוסט-טראומה, או פשוט חוסר תעסוקה ושעמום".

"

בנוסף, ניסיוני לימד אותי כי נכים נאלצים להתאמץ הרבה יותר מאדם שאינו נכה, רק כדי לשמור על הקיים.

הדחק הכרוני - גופני ו/או נפשי - שהם חווים, מדלדל את המאגרים ומחליש את מנגנוני ההגנה

, והמאמץ הבלתי פוסק לשמור על שיווי משקל (אלוסטאזיס) שוחק בהדרגה את המערכת כולה.

זאת ועוד: נכים ששמרו על אורח חיים פעיל לאורך שנים, עלולים להידרדר במהירות בעקבות פגיעה קלה יחסית המפרה את האיזון השברירי."

קראו -

1 . אש על כוחותינו - כך מסתירים מנכי צה"ל את הזכויות שלהם , כיצד מסתיר משרד הביטחון מנכי צה"ל את הזכויות שלהם.

http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/935/321.html

2 . נכי צה"ל, הרופא הראשי וההתעללות - http://www.news1.co.il/Archive/003-D-39119-00.html

מדבר/חושף ד"ר דולפין, מי שהיה 26 שנים הרופא הראשי של אגף השיקום, ומספר לעם ישראל על קצה המזלג

כיצד לכאורה מתעללים בנכי צה"ל, או בשפה דיפלומטית כפי שמתפרש מדבריו: "לא יכולים לתת לנכי צה"ל את שמגיע להם", כל זאת בתירוץ של חיסכון בתקציב. - ( והכוונה לטיפולים רפואיים )

3 . הכתבה בידיעות אחרונות - ד"ר דן דולפין מספר את האמת , אבל לא את כל האמת ..

http://www.omer4u.co.il/article1.php?a_id=60

ושאר השקרים - נכים שנסעו שיכורים ברכב בחופשה - סיפורי סבתא - על זה מרוויח האוצר ואגף השיקום - כן הם מרוויחים .

הם תובעים את חברות הביטוח של הרכבים המעורבים - וזה מתבצע בהסכמה ללא הגשת תביעה לבית משפט -

לאוצר יש אקטוארים המחשבים עליות טיפול ותגמולים - אחת ל 3 חודשים הם מגישים לחברות הביטוח סיכום נתוני דרישה לתשלומים .

המחיר - הוא הממוצע של תביעות דומות ששילמו חברות הביטוח לאזרחים בתביעות דומות - האוצר מקבל את הכסף מגולם מראש

ל 30 שנה - הבנתם .. ואתם יודעים כמה מקבל הנכה ,, נכון לא , הם מסרבים לספר בכמה סגרו את התביעה מחברת הביטוח ..

אז כל הסיפורים של האוצר ואגף השיקום - קחו אותם בערבון מוגבל - בקשו מהם גילויי נאות וחשיפת מסמכים .

ולא הודעות לקוניות - מאגף השיקום נמסר ,, אנו עושים למען הנכים יום ולילה -

הם מוזמנים אליי כל לילה , יהיה מעניין .

נכתוב ביחד בפורום ב 4 בבוקר כרגיל ..:wink:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
מחאה שלא תרגיז אף אחד, אינה מחאה, היא סתם ארוע חברתי נעים ונחמד.

להרגיז אני עוד מסוגל להבין. אבל כאן מדובר על סיכון נפשות! של המפגנים ושל עוברי אורח. כבר תיארתי מספיק טוב מקרים של נהיגה ברברית, נכים בכסאות גלגלים שמתגלגלים בין מכוניות נוסעות בדרכים הסואנות, חסימת נתיבים פתאומית (רכב בדרך בגין שפתאום סוטה ימינה ומיד חותך שמאלה באופן פתאומי עד שהוא חוסם את כל הנתיבים לרוחב בשיא התנועה!), ומה לא.

כבר יותר בטוח לקפוץ מהגג של בניין משרד הבטחון!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
להרגיז אני עוד מסוגל להבין. אבל כאן מדובר על סיכון נפשות! של המפגנים ושל עוברי אורח. כבר תיארתי מספיק טוב מקרים של נהיגה ברברית, נכים בכסאות גלגלים שמתגלגלים בין מכוניות נוסעות בדרכים הסואנות, חסימת נתיבים פתאומית (רכב בדרך בגין שפתאום סוטה ימינה ומיד חותך שמאלה באופן פתאומי עד שהוא חוסם את כל הנתיבים לרוחב בשיא התנועה!), ומה לא.

כבר יותר בטוח לקפוץ מהגג של בניין משרד הבטחון!

חן תתעורר , השאלה או התהייה שלך צריכה להיות - מה גורם להם להגיע למצב הזה .

השיקולים שלך נכונים מנקודת המבט שלך - אבל ממש לא מנקודת המבט שלהם .

זה כבר לא מזיז , אין מה להפסיד .( וכן , ממילא נכי צה"ל רבים מתאבדים )

זו לא תשובה של ריגשי ,, זו מציאות של חיים .

כאשר אתה רוצה לבצע דברים לבד להרגיש שווה , וכל מקומות החנייה לנכים תפוסות ליד הבנק , קופת חולים וכו ' - אתה מוותר .

כאשר יש לך רכב רפואי יפה - וקשה לך להתרומם ולצאת ממנו , אתה מבקש מאנשים זרים בתחילה לעזור , ועם הזמן ,, פחות יוצא מהבית .

כאשר ביום טוב אתה מצליח לבד להתרומם ולצאת מהרכב - והולך תוך גרירת רגליים ואשה מסתכלת עלייך ושואלת , למה שתיתה ,- אתה צוחק .

אבל עוד פעם ועוד פעם - אתה מסנן את היציאות שלך .. יותר בלילה , וחברים ומשפחה שלא ישנים גם .

אבל - הכל נרשם , ואתה חזק ושווה , אבל לאט לאט אין לך כוח להתמודד עם שטויות , ויש גם כאבים - ואתה מסתגר .

כך שבאמת אני מצטער על פגיעה באחרים , ואני אוותר במחיר של אי ביצוע דברים שאני רוצה - אבל זה לא טוב .

קרא את שכתבתי בתשובות הקודמות , אני כבר ויתרתי ( אני לא אחסום אותך :lol: )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

איל, המחאה מבחינתי מוצדקת וגם לא אכפת לי העיכוב (וגם אני נתקעתי שם המון זמן).

מה שאכפת לי זה רק הסיכון. מילא להם אין מה להפסיד - אבל מה מגיע לנהג כביש שידרוס בטעות נכה על כסא גלגלים שהחליט לפרוץ לדרכו? זה כבר חורג מהגבול. מהבחינה הבטיחותית ההפגנה הזאת (והקודמות לה) היו מבישות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

קודם כל נכה צהל שנהג שיכור ונפגע לא שונה מנכה צהל שלא שמר על הוראות בטיחות באימן ונפגע. לא אנחנו נקבע מי נכה צהל ומי לא ומבחינתי כל מי שהוכר כנכה צהל הוא נכה צהל שזכאי לכל מה שמשתמע מכך.

אי אפשר גם לקבוע שבגלל שלנכה אחד התנאים מספקים כך הם גם לאחר כי כל נכות היא שונה ולכל נכה יש את הצרכים והקשיים שלו.

אני גם לא חושב שמישהו מאיתנו יכול לקבוע אם הפעולה שלהם מידתית או לא כי אף אחד מאיתנו לא נמצא במקומם, לא יודע מה הם עשו עד שהגיעו למחה הזו ומה עובר עליהם.

אל תשכחו שלא מדובר בהרבה אנשים ולכן לא מדובר בסכומי עתק. לא מוכן שירקו עליהם כמו שיורקים על כמה אלפי ניצולי השואה שעדיין חיים פה בתת תנאים.

הם מגש הכסף שלנו אבל במגש כסף צריך גם לטפל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...