Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים קצת ארוך אך עם כול הפרטים.

לפני כיומיים נשרפו לי 2 נורות.

האחת של תאורת ידית ההילוכים והאחת של בורר חום/קור מזגן

התקשרתי לטויוטה ואמרו שההחלפה תעלה 185 שקל.

יש לי טיפה חוש מכני לכן נכנסתי ליוטיוב וראיתי אייך אני מגיע לנורות הנ"ל.

לאחר פרוק של חצי מפלסטיקת הרכב הגעתי לשתי הנורות המרגיזות ונסעתי לטויטה

שם רכשתי 2 נורות בעלות 15 שקלים.

לציין שאחת הנורות זואת של הבורר חום/קור היתה צריכה ליפוף מסויים על חתיכת פלסטיק שאת זה עשה לי בחור נחמד במוסך.

הגעתי לבייתי,החלפתי את נורת ידית ההילוכים תחילה ושמתי סוויץ הכול בסדר היא קמה לחיים.

הכנסתי את הנורה של הבורר חום קור וכמו טיפש מהמהירות לפני כניסת שבת לא בדקתי אם זה עובד.

הגיע הלייה אני יורד לאוטו מבסוט מעצמי ולפתע שום נורה בפנים האוטו לא עובדת, אני מדבר על לוח הרדיו.

לא כפתורי הרדיו, לא מזגן, לא נעילת דלתות ולא מרים ומוריד אורות גם לא תאורת מצת (אבל הוא עובד בדקתי עם מטען)

אבל חשוב לציין שהכול כולל הכול עדיין עובד חוץ מהתאורה. מה שהבנתי שכניראה נשרף פיוז.

אני פותח מכסה מנוע בודק בקופסא השחורה את כול הצבעוניים והכול בסדר.

אני ניגש לספר רכב שם מצויין שייש גם פיוזים מתחת להגה לכן פירקתי את כול הפלסטיקה אך חוץ מחטים לא ראיתי שם כלום.

ניגשתי לתא כפפות פירקתי אותו וגם שם חוץ מפילטר מזגן איין שם כלום.

בבקשה עזרה! איפה הפיוז של תאורת פנים הרכב?

פורסם

הפיוזים נמצאים ממש ליד הדוושות כלומר תכניס את הראש לכיוון הדוושת ואז תתבונן למעלה אך קרוב יותר לדשבורד בערך היכן

שנמצאת הידית לפתיחת המכסה מנוע ממש באיזור שלה.

בקורולה יש פיוזים שנקראים מיקרו הם כמו פיוז מיני רק עם רגליים קצרות אתה יכול לשים פיוז מיני רק שתצטרך לוותר על

הכיסוי השחור של הבית פיוזים (לא נורא) להגיד לך איזה פיוז נשרף ככה קצת בעייתי,

אם יש לך מנורת ביקורת תבדוק, אם לא תבדוק בספר רכב או על המכסה של הפיוזים רשום כל פיוז מהו.

אם לא מצאת לא נורא תקח פלייר שפיץ ותוציא פיוז פיוז רק חשוב רכב מכובה מפתח מחוף לסוויץ על מנת שלא יהייה סוויץ

פתוח, והכי חשוב להחזיר כל פיוז למקום שלו ולא להתבלב לכן תוציא אחד אחד ולא שורה שורה.

בהצלחה

פורסם
הפיוזים נמצאים ממש ליד הדוושות כלומר תכניס את הראש לכיוון הדוושת ואז תתבונן למעלה אך קרוב יותר לדשבורד בערך היכן

שנמצאת הידית לפתיחת המכסה מנוע ממש באיזור שלה.

בקורולה יש פיוזים שנקראים מיקרו הם כמו פיוז מיני רק עם רגליים קצרות אתה יכול לשים פיוז מיני רק שתצטרך לוותר על

הכיסוי השחור של הבית פיוזים (לא נורא) להגיד לך איזה פיוז נשרף ככה קצת בעייתי,

אם יש לך מנורת ביקורת תבדוק, אם לא תבדוק בספר רכב או על המכסה של הפיוזים רשום כל פיוז מהו.

אם לא מצאת לא נורא תקח פלייר שפיץ ותוציא פיוז פיוז רק חשוב רכב מכובה מפתח מחוף לסוויץ על מנת שלא יהייה סוויץ

פתוח, והכי חשוב להחזיר כל פיוז למקום שלו ולא להתבלב לכן תוציא אחד אחד ולא שורה שורה.

בהצלחה

תודה על התשובה אבל..

תיראה בטויוטה שלי הדבר היחיד שייש לייד ברך שמאל למטה זה

פתיחת מכסה מנוע,פקק כזה קון לכניסה של כבל בטסט,ותא קטן כזה לשקלים זה!

גם את התא הקטן לשקלים פירקתי חשבתי אולי מאחורה יש.

אבל לצערי יש שם רק חוטים בדקתי בכול המקומות שמצויין בספר רכב אך לא מוצא!

פורסם

תקשיב תעזוב את הדשבורד.

יש לך ידית לפתיחת מכסה מנוע תכניס את הראש ממש מתחת עליה כלומר תשכב על השטיח של הרכב ותרים את הראש למעלה

לכיוון ההגה, כלומר תסתכל על הדשבורד אבל על החלק הפנימי שלו איפה שעוברים החוטים יש לך שם מכסה שחור שמורכב

על קופסת הפיוזים שהיא בצבע בז'-לבן אני חושב איך לנסות לתאר לך את זה אבל אין לי כל כך דרך זה פשוט נמצא

שם תחפש תמצא.

לדעתי בספר רכב חייב להיות רשום על מיקום הפיוזים בתא הנוסעים כנס לרכב דחוף את הראש מתחת ותראה מכסה שחור

בצורת מלבן הגודל שלו בערך 10 ס"מ אולי טיפה יותר על משהו כמו 5 ס"מ צורה מלבנית

פורסם
תקשיב תעזוב את הדשבורד.

יש לך ידית לפתיחת מכסה מנוע תכניס את הראש ממש מתחת עליה כלומר תשכב על השטיח של הרכב ותרים את הראש למעלה

לכיוון ההגה, כלומר תסתכל על הדשבורד אבל על החלק הפנימי שלו איפה שעוברים החוטים יש לך שם מכסה שחור שמורכב

על קופסת הפיוזים שהיא בצבע בז'-לבן אני חושב איך לנסות לתאר לך את זה אבל אין לי כל כך דרך זה פשוט נמצא

שם תחפש תמצא.

לדעתי בספר רכב חייב להיות רשום על מיקום הפיוזים בתא הנוסעים כנס לרכב דחוף את הראש מתחת ותראה מכסה שחור

בצורת מלבן הגודל שלו בערך 10 ס"מ אולי טיפה יותר על משהו כמו 5 ס"מ צורה מלבנית

O.K אני בודק שוב וחוזר!

פורסם

מוכרים הם ניקראים פיוז מיקרו.

חוץ מזה כמו שאמרתי לך בהתחלה אתה יכול לשים פיוז מיני רגיל, פשוט מאוד אתה לא תוכל לסגור את המכסה השחור כי הפיוז

המיני יבלוט טיפה ולא יתן לכיסוי להיסגר זה לא נורא תשמור את הכיסוי אצלך בינתיים שים פיוז מיני רגיל בהזדמנות

תקנה לך כמה פיוזים מיקרו ותחליף.

פורסם
מוכרים הם ניקראים פיוז מיקרו.

חוץ מזה כמו שאמרתי לך בהתחלה אתה יכול לשים פיוז מיני רגיל, פשוט מאוד אתה לא תוכל לסגור את המכסה השחור כי הפיוז

המיני יבלוט טיפה ולא יתן לכיסוי להיסגר זה לא נורא תשמור את הכיסוי אצלך בינתיים שים פיוז מיני רגיל בהזדמנות

תקנה לך כמה פיוזים מיקרו ותחליף.

בדקתי באוטו דיפו,בעשה זואת בעצמיך,בהום סנטר איין....יש שם רק את הגדולים,מחר אני יקפוץ לטויוטה הם אמרו שפיוז זה חלק מ"שרות" והם לא יגבו תשלום.

אבל תודה רבה בכול אופן!!!

פורסם

אם כבר ענית לי אתה בטח מבין טיפה תיראה....

כשפירקתי את הבורר חום/קור והוצאתי את המנורה,ניגשתי איתה למוסך וביקשתי בול כזואת.

המוכר שם הביא לי אחת טיפה יותר ארוכה אך באותו עובי ואותה צורה,אמרתי לו שזה לא ניראה לי אותה מידה הוא אמר לי זה אותו דבר רק יותר ארוך,

גם הבחור שליפף לי את החוט ברזל על ה"בית של הנורה" כמו שציינתי בנ"ל אמר זה לא משנה זה אותה נורה...

אז מה יכל לגרום לפיוז להשרף? זה יכל ליהיות ממכה בחוטים או משו? או מחיבור וניתוק של כול המערכת שם פעמיים?

פורסם
בבקשה.

אם אני לא טועה במכסה המנוע בקופסא יש כמה פיוזים ספר תבדוק על כול מקרה שתדע אם יש לך.

אתה צודק יש שם 3 פיוזים ספר אבל 10/20/30 אמפר ואני צריך 7.5

פורסם

פיוז נשרף כתוצאה מקצר כלומר (+) נוגע ב(-) יכול להיות שהחלפת את המנורה עשית קצר.

אתה יכול לשים במקום 7.5 פיוז של 10 אמפר אבל תמיד עדיף לשים פיוז בעל אותו ערך.

• תוכן חדש...