Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואם מקום העבודה הוא "פרטי", ואינו מאוגד ומאורגן במסגרת הסכם קיבוצי זה או אחר - אז לא ניתן לקנוס ?! (מה זה קשור?)

אני יותר מממליץ לך (פותח השרשור) להתייעץ עם עו"ד, כזה שמתמחה ומבין בדיני עבודה.

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה לכולם על התגובות המשכילות.

אני מתאר לעצמי שצעד קיצוני שכזה יגורר גם פיטורים

האם כדאי להמתין עם זה לסיום העבודה בחברה?

Polo 16v 6N2 -My Previous ride

EAT SLEEP BOOST

פורסם

האם כדאי להמתין עם זה לסיום העבודה בחברה?

אם זה נעשה בקביעות יש לשמור ולתעד את הקיזוזים (איך תוכל לתעד, אם אתה "שותק" כל חודש?)

אם יש הוכחות שתומכות בגרסתך, ניתן בהחלט להמתין עד לסיום העבודה ולתבוע על כל הקיזוזים שנעשו בעבר. רק קשה יותר לטעון להכיר בכל הקיזוזים אם הם נעשו בטווח של חודשים על גבי חודשים ולא פעלת בענין זה באופן עצמאי (דרישה להחזר, פנייה לגורם בכיר, וכו'). מעסיק יטען כי הסכמת לכך, אומנם טענתו תהיה חלשה, אך בכל זאת היא תקום.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

מומלץ להמתין עד סיום העבודה (בכל מקרה עימות כזה עם המעביד כנראה יגרור סיום עבודה), אבל אני ממליץ בחום לאסוף ראיות כתובות, ולהתנגד בצורה ברורה אבל "עדינה" (כמו התכתבות אימייל תמימה בסגנון של "רציתי להבין למה קיזזתם לי 1000 ש"ח מהשכר?") להורדות. הסכמה בשתיקה מצדך, עד לסיום העבודה, מחלישה את הקייס.

כמו שכתבו לך, יש הבדל גדול בין קיזוז מהבונוס לבין קיזוז משכר הבסיס. כמו כן, חשוב להבין האם אופן חישוב הבונוס מתועד ומוסכם בין המעסיק לעובדים (ואם כן, האם ה"קנסות" נכללים שם?)?

:turn-l:
פורסם

.....שיחה לקויה...

אני אקצר ואגיד שיש לא מעט נהלים בחברה והשיחות מוקלטות לצורך בקרה ,

יוצא שכול חודש אני ולא מעט נציגים מקבל קנס בגובהה של 1000 שקל (!!) על מילה לא במקום.

אני מדבר על רמה שהוצאתי שיחה ללקוחה שלא ממאגר הלקוחות שלי , רק בשביל שתקבלו פרופורציה...

אני מתנצל על מראש ההצטדקות. :oops:

הדגשתי את עיניין השיחה הלקויה, הכרה בכך שיש נהלים, והודאה על ביצוע חריגה (מניח שמנוהל שידוע לך מראש?).

ועכשיו כשמסתכלים על זה בצורה קצת אובייקטיבית, ותוקפים רק את המקרה של הוצאת שיחה אל מחוץ למאגר הלקוחות שהוגדר לך.

בוא נבחן רק שתי דוגמאות לנזקים פוטנציאליים מהמעשה שלך:

1.נניח והלקוחה נמצאת במאגר של קולגה שלך, וברגע שפנית אליה, גזלת ממנו לקוחה שלו והורדת לו הסיכויים להגיע ליעדים שלו.

- האם לדעתך החברה צריכה להתעלם מאקט כזה? מה יקרה אם זה יהפוך לתופעה בה נציג יתחיל לגזול את כל הלקוחות עם פוטנציאל מכירה גבוה ע"ח הקולגות שלו? במקרה כזה, קנס מתחיל להראות יותר הגיוני ע"מ להפחית כדאיות למעשה שכזה?

2.נניח והלקוחה דרשה בעבר לא לפנות אליה ולכן לא נמצאת במאגר הלקוחות שלך. או שמתקשרים אליה עכשיו מספר נציגים אחד אחרי השני כי הם "הגדילו ראש". (אני מכיר מצבים דומים בתור הלקוח).

עצם הפנייה שלך אליה מעמידה את החברה בסיכון משפטי עם פוטנציאל לנזק כלכלי (תביעה, פיצוי או שהלקוחה נוטשת את החברה).

- בדומה, צריך להיות כאן הרתעה שתגבר על התמריץ של הנציג לנסות ולזכות בעוד יעד (מתוך מאגר שלא הוגדר לו ממגוון סיבות). אובייקטיבית, אתה לא מוצא פה הגיון לקנס?

ולאיזון, גם אני חושב שבהרבה מקרים החברות הגדולות מקפחות ומנצלות עובדים. וישנם נהלים שגם אם פורסמו מראש, הם לא תמיד הגיוניים ולא יוצרים נזק ממשי לחברה או לעובדים אחרים. מצד שני לפעמים הם כן.

כמה מהחברים הטובים שלי אולי גם עשו מעשים דומים בעבודות דומות.

תשתדלו להיות הוגנים - יאללה, איפה השלום העולמי שלי ;-)

(יש לי הרגשה שבמקום שלום אני הולך להרגם פה באבנים / עגבניות...)

:-D

• תוכן חדש...