Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי תגיד לי איפה אתה עובד ואז אבין כמה מושג יש לך.

העיצות שלי הם מניסיון חיים והרחוב לא הספר.

פותח השרשור אומר שהחניה שלו פרטית בטאבו.

הוא יכול מחר לבנות שם חדר והוא לא יזומן למשפט יוציאו לו צו הריסה ויבקשו ממנו להרוס או שהעירייה תהרוס.

במקרה של צבע לדעתי המקרה פחות בעייתי.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למשפטנים שבין קוראי הפורום, אם כבר חניה, שמתם לב לשיכלול השיטה אצל המנוולים החוסמים, משאירים פתק עם טלפון בתוך הרכב שלהם, או אז הכל מותר, חוסמים חופשי, בין אם זה כניסה לחניה פרטית ובין אם זה חסימת רכב חונה. מיותר לומר שבמקרה והטלפון שהושאר ביכלל יגיב, יודיע/תודיע לך העונה, בטון כעוס ומאיים, אני עוד מעט מגיע...תמשיך לחכות. ניתקלתי כבר בחצופים שענו, אני רק עוד שעה יכול להגיע לרכב.

מדוע אין תגובה נחרצת וחד משמעית של הרשויות נגד כל המזהמים הללו. מדוע הנחסם הוא זה שצריך להתרוצץ, להתחנן ולהיות מושפל במצבים הללו. מי שחווה חסימות יודע למה כוונתי.

נשגב מבינתי, מדוע אי אפשר ליצור מצב משפטי שיהפוך את היוצרות. שירוץ החוסם ויוכיח שהחסימה אינה בניגוד לחוק.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אני אתן לך רמז: זה המקום שאותו כל אזרחי ישראל אוהבים לשנוא. לעיתים בצדק.

פורסם
שלום.

אשתף אתכם בעניין מציק שחוזר על עצמו יותר ויותר בזמן האחרון - חוסמים לי את הכניסה לחניה הפרטית הרשומה בטאבו. החניה בנויה ומסומנת כחוק בשרטוטי הבנייה ורשומה על שמי בטאבו, מחוץ לחניה לא מסומנת "מעטפה" על הכביש אבל רואים בבירור שזוהי חניה פרטית וכולם מודעים לכך, בטח ובטח אחרי כל הוויכוחים שהיו לנו עם חוסמים למניהם, ובן השכנים מהשכונה הצמודה מחנה בכוונה את רכבו בכניסה לחניה הפרטית שלי ומונע ממני להכנס ולצאת ממנה.

אותו הנער מחנה שם כ"נקמה" על כך שהאורחים שלנו מחנים בחניה ציבורית ליד ביתו וזה מפריע לו ממש (הוא טוען שהיא שלו בטאבו אבל בדקתי את זה במחלקת ההנדסה בעיר וראיתי שזהו שטח ציבורי- הוא פשוט הציב שלטי "חניה פרטית" עם מספר הרכב שלו על אחד מהמקומות המסומנים, ויש לו רכב נוסף שהוא מחנה במקום אחר באותו איזור חניה - והוא חושב שגם השטח הזה שייך לו ואסור לאף אחד לחנות שם אע"פ שזוהי חניה ציבורית), היו מקרים של הורדת אוויר מהגלגלים לאחד האורחים שלנו שחנה שם. אין לי ראיות ואני לא יכול להגיד בוודאות שזה הוא, אבל לא קשה להבין מי עשה את זה.

בכל פעם שהוא חוסם אותי אני מתקשר למשטרה ולפיקוח ושניהם מטילים את האחריות על הגוף השני עד שאחד מהם בא ואומר שאי אפשר לתת דו"ח על מצב כזה.

לפי פקודות התעבורה ראיתי 2 סעיפים שנראים לי רלוונטיים למקרה הזה:

סעיף 72 (א) לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד, כולו או חלק ממנו, באחד המקומות המנויים להלן, אלא לשם מניעת תאונה או לשם מילוי אחרי הוראה מהוראות תקנות אלה או אם סומן בתמרור אחרת; ואלה המקומות:

(4) במקום כניסה לשטח המיועד לכלי רכב, פרט להעלאת נוסעים והורדתם.

וכן סעיף 71. לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד באופן –

(1) שיש בו כדי להפריע או לעכב את התנועה.

גם כשהראתי את הפקודה לפקחים הם טענו שהם לא יכולים לתת דו"ח על דבר כזה כי אין סימון של אדום לבן בחניה. הסבר אחר שלהם היה שהם לא יכולים לתת דו"ח על דבר כזה כי הם נותנים דו"ח רק על חוקי עזר עירוניים וזה לא מופיע שם. (אפילו שחוקי עזר לא אמורים להחליף את כל פקודות התעבורה)

אני לא מבין למה אני צריך לסבול מילד כזה שעושה שטויות ומצפצף על כולם, הרי אני לא ארד לרמה שלו ואחטיף לו, והוא לא מבין דיבורים רגועים והסברים הגיוניים, פשוט אף אחד לא עושה לו כלום ולא מביא לו דו"ח אז הוא ממשיך. בתור אחד שיש לו חניה פרטית, אני לא צריך לבקש ולהתחנן מאף אחד רשות לצאת/להכנס לחניה שלי, בטח לא לילד חוצפן משכונה אחרת.

היום הגשתי נגדו תביעה קטנה על מעשיו והצקותיו בציון פקודות התעבורה והזמן והעצבים שהוא גרם לנו, מנסיוני אני מאמין שזה ייקח כמה חודשים עד שנה.

מה אני אמור לעשות במקרה כזה? למה הפיקוח/משטרה לא אוכפים את החוק כמו שצריך ונותנים לגיטימציה לנער קטן וחצוף לצפצף על כולם ולא מסיימים את העניים בדו"ח או 2 כדי שיוציא כמה מאות שקלים וכך ילמד?!

האם באמת הם צודקים בכך שהם אומרים שאין ביכולתם לתת דו"ח על דבר כזה? האם חייב להיות סימון כלשהו על הכביש? או שמא יש פה שאננות וחוסר מעש מצידם הראוי לטיפול בית המשפט?

תודה, אשמח לעצות

תוכל לרשום - אפילו בפרטי היכן אתה גר? באיזו עיר הכוונה :-D

תודה.

פורסם
אני אתן לך רמז: זה המקום שאותו כל אזרחי ישראל אוהבים לשנוא. לעיתים בצדק.

זה לא בושה להיות שוטר ואני למדתי שהישראלי שונא את כל מי שנראה לו שדופק אותו.

יש לי הערכה למשטרה ולאלו שעושים עבודת שיטור אמיתית, במקרה הייתי מכין את תגי השם וארנקי בילוש והכרתי הרבה שוטרים שעושים עבודת קודש.

אבל המשטרה לא תנקוף אצבע על צביעת מדרכה או על חסימת רכב.

בעוונותי יצא לי לצבוע מדרכה שהיתה אדום לבן לאפור ליד בית עסק שהיה לי.

ובגלל שאף אחד לא התלונן האיזור נשאר נגיש לחניה הרבה זמן ולדעתי עד היום למרות ששנים אני לא שם.

פורסם
עוד הפעם, זה שאנשים עושים דין לעצמם וצובעים את המדרכה ואת הכביש בסימונים שונים, לא הופך את העניין לחוקי.

למשל: http://www.givatayim.net/NewsView.asp?num=2986

שוב פעם אתה מוכיח את מה שאני אומר שאם הוא יצבע את החניה הפרטית שלו לא יעשו לו כלום.

כמו כן בכתבה נכתב בבירור שלא עשו כלום לזה שהתחיל עם הצבע רק אחרי מס' פעמים החליטו לתפוס את "העבריין".

פורסם

אני דווקא אתן את תגובתי מהצד האחר.

כשיש בבעלותך חניה פרטית ראוי שתדאג לסימון השטח בצורה ברורה מאוד ובכך תמנע מאנשים לעשות טעות תמימה ולחסום אותך.

אני קיבלתי דו"ח (שאני לא הולך לשלם) על חסימה (72 א) בגלל שהחניה הפרטית הייתה בתוך כוך שכזה בחומה, ובאמת ובתמים לא שמתי לב לקיומה.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם
זה לא בושה להיות שוטר ואני למדתי שהישראלי שונא את כל מי שנראה לו שדופק אותו.

יש לי הערכה למשטרה ולאלו שעושים עבודת שיטור אמיתית, במקרה הייתי מכין את תגי השם וארנקי בילוש והכרתי הרבה שוטרים שעושים עבודת קודש.

אבל המשטרה לא תנקוף אצבע על צביעת מדרכה או על חסימת רכב.

בעוונותי יצא לי לצבוע מדרכה שהיתה אדום לבן לאפור ליד בית עסק שהיה לי.

ובגלל שאף אחד לא התלונן האיזור נשאר נגיש לחניה הרבה זמן ולדעתי עד היום למרות ששנים אני לא שם.

אלקמינו היקר

אתה צודק שיש סיכוי גדול שלא יעשו לו דבר, אבל זה כבר תלוי ברשות המקומית. המשטרה אכן אינה נוהגת לאכוף עבירות חניה ומשאירה זאת לרשות המקומית, למעט חסימת כניסה/יציאה לחניה, או חניה בחניות נכים.

אבל אתה טועה מבחינת החוק, גם אם החניה שלו, הוא אינו רשאי לסמן אותה בתמרור כל שהוא מהסיבה הפשוטה שכל תמרור צריך להיות מאושר ע"י הגוף הסטטוטורי במקום לפי תקנה 18 לתקנות התעבורה, במקרה זה ראש העיר או מואצל סמכויות מטעמו המופיע בפקודת התעבורה ובד"כ נהוג להחתים גם קצין משטרה. כל תמרור שנקבע או סומן שלא כדין אין לו תוקף חוקי (מעמד סטטוטורי). הזכרת גם בנית חדר...אני מניח שזה היה בצחוק, כאן כבר מדובר על עבירה על חוק התכנון והבניה וכן, זה פלילי.

פורסם
אלקמינו היקר

אתה צודק שיש סיכוי גדול שלא יעשו לו דבר, אבל זה כבר תלוי ברשות המקומית. המשטרה אכן אינה נוהגת לאכוף עבירות חניה ומשאירה זאת לרשות המקומית, למעט חסימת כניסה/יציאה לחניה, או חניה בחניות נכים.

אבל אתה טועה מבחינת החוק, גם אם החניה שלו, הוא אינו רשאי לסמן אותה בתמרור כל שהוא מהסיבה הפשוטה שכל תמרור צריך להיות מאושר ע"י הגוף הסטטוטורי במקום לפי תקנה 18 לתקנות התעבורה, במקרה זה ראש העיר או מואצל סמכויות מטעמו המופיע בפקודת התעבורה ובד"כ נהוג להחתים גם קצין משטרה. כל תמרור שנקבע או סומן שלא כדין אין לו תוקף חוקי (מעמד סטטוטורי). הזכרת גם בנית חדר...אני מניח שזה היה בצחוק, כאן כבר מדובר על עבירה על חוק התכנון והבניה וכן, זה פלילי.

ברור לי כמו לכולם כאן שסימון המדרכה אינו חוקי כמו שלחסום מישהו זה לא חוקי.

כמו שהאכיפה על העבירה השניה אינה מתבצעת כך גם על הראשונה למרות שיש יוצאים מהכלל.

לא צחקתי לעיניין החדר.

כי מה שהוא יקבל בתור התחלה זה צו מינהלי שמבקש לפרק ולהרוס את הבנייה.

אם הוא לא יעשה זאת העירייה תבצע זאת בעצמה ובידה הרשות לבקש תשלום על זה.

משפטים ומשטרה מערבים רק אם יש התנגדות לביצוע הצו המינהלי.

(כל זה נאמר מניסיוני האישי וזה לא נכתב בגאווה היו זמנים בהם היינו צעירים ובעייתיים)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

העיצות שלי הם מניסיון חיים והרחוב לא הספר.

פותח השרשור אומר שהחניה שלו פרטית בטאבו.

הוא יכול מחר לבנות שם חדר והוא לא יזומן למשפט יוציאו לו צו הריסה ויבקשו ממנו להרוס או שהעירייה תהרוס.

במקרה של צבע לדעתי המקרה פחות בעייתי.

אתה טועה ומטעה. במקרה כזה הוא עובר על חוק התכנון והבניה ועובר עבירה פלילית. אתה לא יכול לבנות מה שבא לך בשטח שלך ללא ההיתרים המתאימים.

בכל מקרה, בענייננו, אני הייתי ניגש לזה מכיוון אחר. מעבר לזה שהייתי מתלונן במשטרה הייתי מגיש תביעה על פגיעה בקניין. הוא מונע ממך לעשות שימוש ברכוש שלך.תצלם ותשיג ראיות. בכל פעם שהוא עושה זאת הוא מייצר עילת תביעה חדשה. בסוף הוא ילמד.

פורסם
אתה טועה ומטעה. במקרה כזה הוא עובר על חוק התכנון והבניה ועובר עבירה פלילית. אתה לא יכול לבנות מה שבא לך בשטח שלך ללא ההיתרים המתאימים.

בכל מקרה, בענייננו, אני הייתי ניגש לזה מכיוון אחר. מעבר לזה שהייתי מתלונן במשטרה הייתי מגיש תביעה על פגיעה בקניין. הוא מונע ממך לעשות שימוש ברכוש שלך.תצלם ותשיג ראיות. בכל פעם שהוא עושה זאת הוא מייצר עילת תביעה חדשה. בסוף הוא ילמד.

בוקר טוב.

לא אמרתי שזה מותר.

תקרא את כל ההודעה.

טענתי שגם אם הוא יבנה הוא יקבל צו הריסה "מנהלי" הוא יוכל להרוס בעצמו או שהעירייה תהרוס ואולי תיגבה ממנו כספים.

אבל למשפט הוא לא יוזמן.

באמת מעניין מה ניסגר בסיפור המוזר הזה.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון לגבי תוצאות התביעה:

אתמול היה המשפט, השופט פסק כי אסור לנתבע לחסום אותי+ הוצ' משפט.

בפסק הדין כתוב שהוא נהג שלא כדין כשחסם בכוונה. בבית המשפט השופט אמר שמספיק הגיון בסיסי כדי להבין שאסור לחסום חניה פרטית של מישהו שכן זה מציק ומפריע לרכב לצאת ולהיכנס לחניה הפרטית שלו.

אז זה לקח לי 7 חודשים מרגע הגשת התביעה, אך לאחר שהמשכתי, לא ויתרתי וחיכיתי עד שיהיה משפט, הצדק וההיגיון ניצחו.

מה שמאכזב אותי היא העובדה שהייתי צריך להגיע עד לבית משפט בגלל מקרה כזה, שכן היה יכול להיגמר ולהיעצר עוד בשלב שביקשתי מהשכנים לחדול מהמעשה, ואם לא- אז ברמת הפיקוח/משטרה שהוזמנו כשהחסימות בוצעו והחליטו לא לתת דו"ח.

אל ייאוש!

שלומי

• תוכן חדש...