Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור נהג חדש אני לא כל כך מנוסה בנעילת גלגלים , והשבוע בצורה דיי מוזרה זה דווקא קרה לי פעמיים...

הפעם השנייה הייתה יותר מוזרה כי בלמתי והרכב בלם רגיל עד שפתאום ננעלו הגלגלים ממש במהירות נמוכה...

חיפשתי קצת הסברים בגוגל ולא מצאתי יותר מדי , אני יודע שה ABS מונע נעילת גלגלים כדי לאפשר היגוי בעת בלימת חירום (להתחמק ממכשול וכד') אבל מה קורה שאצלי אין ABS?

אני לא מדבר על התחמקות והיגוי בזמן בלימה , אני מדבר על הבלימה עצמה.

האם נעילת גלגלים אמור לעזור בבלימה או שזה מאריך את מרחק הבלימה

לפי ההגיון הרכב מחליק ואין לו כל שליטה עד שהמהירות יורדת.

מה בעצם לעשות כשהגלגלים ננעלים , האם לנסות לבטל את נעילתם ע"י פמפום (מצד שני גם זה נוגד את ההגיון של עזיבת הבלם בעת בלימה)

או שלהמשיך לבלום שהם ננעלים (וזו שאלתי , האם נעילת גלגלים מאריכה את זמן הבלימה או מקצרת אותו)

אני מאמין שהנעילות לא היו סתם כי בכל זאת בלמתי במהירות גבוהה שלא בלמתי כך בעבר , אבל האם יכול להיות בעיה ברכב?

והאם זו פקודה מסויימת של מחשב הרכב לנעול את הגלגלים ? או שזה ללא שום פקודות ננעל עקב בלימה חזקה במהירות גבוהה.

תודה רבה

Miata ND2

פורסם

נעילת גלגלים מאפשרת את מרחק הבלימה הקצר ביותר האפשרי כי החיכוך עם הכביש מקסימלי.

מצד שני היא מבטלת את האפשרות להגוי.

הABS מצד אחד מספק את הפשרה הטובה ביותר ומאפשר הגוי תחת בלימה אבל מצד שני מאריך את מרחק הבלימה יחסית לרכב ללא ABS.

פורסם

בנעילת גלגלים ממהירות גבוהה הצמיג יתחמם מאוד בנקודה אחת והחיכוך ירד עקב החום. זאת לא הדרך המהירה ביותר לבלום.

על כביש רטוב, נעילת גלגלים לא תאפשר ניקוז של המים ולכן כבר תהיה שיטה גרועה ומסוכנת. אפשר גם להסתחרר בלי שליטה, לאו דווקא לאבד היגוי בקו ישר.

בקיצור נעילת גלגלים בכל מצב לא מומלצת ומסוכנת מאוד, אתה תצטרך להכיר את הרכב שלך במגרש ריק כדי לדעת איפה הסף של הנעילה, המקסימום כוח בלימה שאתה יכול להפעיל בלי לנעול גלגלים (אם תנעל תאבד היגוי ותשמע צווחות מהצמיגים). במהירות גבוהה אתה יכול לבלום חזק יותר בלי לנעול גלגלים, אבל אם תמשיך לבלום חזק ממהירות גבוהה, הם ינעלו בסופו של דבר כשכבר תוריד מהירות. בנוסף בזמן הפניית ההגה בבלימה אתה "תגנוב אחיזה" לגלגלים הקדמיים, וגם אם מצאת את "סף הנעילה" הגלגלים יוכלו להנעל ברגע שתסובב את ההגה.

בקיצור תצטרך להתאמן במגרש ריק אבל כמובן עם אספלט סביר, אחרת תתרגל לבלימה חלשה מידי. אני לא יודע להבחין ויזואלית בסוגי אספלט, אבל כבר נתקלתי בדרכים עם אספלט שלא נראה סדוק וכו', שיש בהן אחיזה נמוכה כל כך שאפילו לא תשמע צווחות צמיגים בנעילת גלגלים, אז שים לב לא להתאמן על דרך כזאת!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...