Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפיאט קופה 16V טורבו.

אני מסדר קצת בלאגן שהיה לי עם הצנרות במנוע, צנרת אינטרקולר וצנרת מהטורבו לפילטר אוויר.

מישהו אצל הבעלים הקודם עשה בלאגן עם הצינורות והיה לא נכון הצורה שהרכיבו את הכל.

פירקתי מחדש, חתכתי והכנתי צינורות ומתאמים שישב בדיוק כמו המקורי.

הפורק לחץ יושב לי על צינור מהמצערת לאינטרקולר, לידו המנוע צעדים על אותו הצינור.

הסתכלתי בתמונות בגוגל, ושם אני פתאום שם לב שהפורק יושב על הצינור מהטורבו לפילטר אוויר??

מישהו יכול להסביר לי מה הכיוון פה?

במידה ואני מעביר את הפורק לצינור מהטורבו לפילטר אוויר יהיה לי פריקה בכלל?

הפורק הוא חיצוני מלא של Forge נראה לי 004.

לחידוד השאלה שוב וגם מטעמי נוחות כי קצת צפוץ בתא מנוע.

הפורק כרגע יושב על הצינור מהמצערת לאינטרקולר (אני מצרף למטה תמונה של תא מנוע )

במידה ואני מוציא אותו מהצינור הזה, ומחבר אותו לצינור שיוצא מהטורבו לפילטר אוויר, האם תהיה עדיין אותה פעולה? והוא יפרוק? או שזה ישבש אותו והרכב לא יעבוד עגול.

בתמונה זה תא מנוע סטנדרטי של פיאט קופה

סימנתי את הפורק שם, וסימנתי איפה יושב הפורק שלי.

coupe engine.jpg

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

הפורק אמור לשחרר לחץ בצנרת יניקה כאשר אתה סוגר את המצערת (מוריד את הרגל מהגז). הסיבה לכך היא שאם אתה סוגר את המצערת אז הטורבו דוחס אוויר לצינור שסגור חלקית, תלוי במצב המצערת. במצב כזה הטורבו יאט כי יש התנגדות מאוד גבוהה. הפורק מאפשר לשחרר את הלחץ בצנרת היניקה ובכך מאפשר לטורבו לשמור על האינרציה הסיבובית שלו. וכך למעשה נחסך ההשהיית טורבו שנגרמת מכך שהטורבו צריך להאיץ.

כלומר בשביל להיות אפקטיבי הפורק צריך לשבת בין הטורבו והבית מצערת. אני לא חושב שזה ממש משנה אם זה לפני או אחרי האינטרקוולר.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

בין הטורבו לבית מצערת.

יש צינור מהבית מצערת, שמגיע לקולר, מהקולר מגיע לטורבו ומהטורבו יוצא לפילטר אוויר.

לא משנה איפה אני ממקם את הפורק הוא יהיה אפקטיבי בכל סיטואציה?

כלומר אם אני מוציא את הפורק ושם אותו 3 ס"מ מהפילטר אוויר, הוא יתן את אותה העבודה כמו שהוא יושב נניח על צינור שמחובר למצערת ישירות?

פורסם

לא הבנת נכון, בין הטורבו לפילטר אוויר הוא לא יעשה כלום. הוא צריך להיות בין המצערת והטורבו.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אוקיי אז מחדש.

מהמצערת יש צינור שמגיע לקולר, ומהצד שני של הקולר לטורבו.

לא משנה איפה על אחד הצינורות האלה אני שם את הפורק הוא יעשה את העבודה?

כל עוד הוא לא נמצא בקטע של מהטורבו לפילטר אויר?

בעיקרון איך זה שבתמונה רואים את הפורק על הצינור שאמרת שלא שמים עליו?

ראיתי כמה תאי מנוע בגוגל וכולם עם הפורק על הצינור הזה.

מהטורבו לפילטר אוויר.

איך יכול היות? :S

פורסם

אני לא מכיר את הרכב, אבל זה לא משנה. לא צריך להיות מכונאי או מהנדס מכונות בשביל להבין שפורק לחץ אמור לפרוק לחץ ובין הטורבו לפילטר אוויר אין לחץ (במובן הפיזיקלי יש לחץ שלילי).

0705_turp_08_zedelbrock_honda_turbo_kitstubro_kit_on_motor.jpg

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

מה שאתה אומר זה בדיוק מה שאני מבין ויודע.

בגלל זה אני משתגע איך יכול להיות שכל פיאט קופה סטנדרטית יש לה את הפורק שם ורואים בבירור את התיאום מהצינור.

טוב אני ישאר כמו שזה וזהו, זה לא בדיוק רכב שאפשר להתעסק ולשחק איתו

פורסם

אתה בטוח שככה זה מקורי? אני מאוד בספק.

אגב אתה יכול לקרוא גם כאן:

http://en.wikipedia.org/wiki/Blowoff_valve

יכול להיות שאתה מתבלבל עם זה:

A compressor bypass valve (CBV), also known as a pressure relief valve or diverter valve, is a manifold vacuum-actuated valve designed to release pressure in the intake system of a turbocharged vehicle when the throttle is lifted or closed. This air pressure is re-circulated back into the non-pressurized end of the intake (before the turbo) but after the mass airflow sensor.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אכן פה הטעות שלך, בפיאט קופה מותקן Bypass Valve ולא Blowoff Valve, ההבדל בניהם הוא שה-BOV משחרר את הלחץ לאטמוספרה ואילו השני מחזיר את האוויר לצד הלא מודגש של הטורבו (כלומר בין הטורבו לפילטר אוויר). הסיבה לכך היא שבתיבת האוויר מותקן חיישן MAF (ר"ת של Mass Air Flow) ואם אתה תשחרר את האוויר לאטמוספירה (עם BOV) כמות האוויר בסרעפת היניקה לא יתאים למה שהחיישן מדד מה שיגרום לתערובת לא נכונה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

הבנתי אותך.

כלומר ברגע שיש פורק חיצוני זה שונה?

או נירד לשורש העניין.

כרגע איפה שהפורק נמצא זה מה שצריך להיות?

פורסם

אני לא יודע איך זה בדיוק יושב אצלך. לפורק הזה צריך להיות 3 חיבורים, צינור ואקום להפעלה (מתחבר לסרעפת יניקה), צד אחד שמתחבר על הצנרת יניקה בין הטורבו למצערת וצד אחד שמתחבר לפני הטורבו (בין הטורבו ופילטר).

אולי זה יעזור:

EBV.jpg

EBV.jpg

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אוקיי פה איבדתי אותך קצת.

יש לי forge004 יש עליו סה"כ 2 מקומות לחיבור.

האחד צ'ופצ'יק עליון למעלה, שממנו רץ צינור וואקום לסעפת יניקה

והשני זה הבסיס שלו שהוא יושב על הצינור יניקה.

צירפתי למטה תמונה של הפורק, אין שם חיבור שלישי :S

forge004.jpg

פורסם

הפורק הזה לא מתאים לרכב ויכול לגרום לבעיות. כי הוא משחרר אוויר לאטמוספרה אחרי שהאוויר נמדד כבר ע"י ה-MAF. הסיבה שאתה לא חווה בעיות נעוצה כנראה בכך שהוא מותקן במקום הלא נכון.

כשאתה מוריד את הרגל מהגז אתה שומע שריקה? כי לפי המצב שאתה מתאר אתה לא אמור לשמוע.

אגב אם היה לך מותקן את ה-bypass המקורי גם לא היית שומע שריקה, אבל פה זה היה תקין כי הוא משחרר את הלחץ חזרה ליניקה. כנראה שזאת גם הסיבה שהחליפו את הפורק, כי איזה ערס רצה לשמוע את הצליל פריקה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

מוזר,.

כשאני נניח לוחץ, אני משחרר את הרגל מהגז ויש פריקה, ככל שיש יותר סל"ד ככה היא יותר חזקה..

• תוכן חדש...