Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי לנכון לפתוח שרשור חדש בנושא כי הקודם כבר מיצא את עצמו.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=415012&highlight=neato

לאחר בדיקה מעמיקה שלי של הנושא, צפייה באין ספור סרטונים ובדיקה פיזית של השואבים השונים, הגעתי למסקנה שהשואב הרובוטי מסוג ניטו (NEATO) הוא השואב היעיל, החכם והמוצלח מבין הסוגים הקיימים היום, אומנם הוא יקר במקצת מהמתחרה העיקרי IROBOT, אולם לדעתי ההפרש שווה את המוצר.

אני מוכן להרים את הכפפה ולנהל את המשא ומתן מול היבואן על מנת לקבל מחיר אטרקטיבי לקבוצה גדולה.

כרגע המחיר שלו עומד על 2840, במידה ואשיג 5 אנשים תינתן הנחה של 5% נוספים ואם יהיו יותר אני מאמין שניתן יהיה להשיג מחיר אטרקטיבי יותר.

במידה ומישהו מעוניין להיכנס לקבוצה אשמח לקבל הודעה גם בפרטי.

לינק למוצר:

http://www.roombot.co.il/page.php?pageID=69

נ.ב

אין לי קשר לחלוטין לחברה, המטרה היא לרכוש ולא לפרסם.

תודה.

פורסם

אני כמובן לא רוצה לדבר רעות על הרומבה ועל כל שאר הדגמים (גם הזולים) שיש היום בשוק. פשוט שיטת העבודה שלהם היא די "לא חכמה" והשואב יכול להיתקע באותו חדר ולא לסיים את העבודה (בדגמים הזולים השואב אפילו לא חוזר למקום הטעינה שלו).

למטרה זו בדגמים היקרים יותר ישנו מגדל אור שקורה לשואב לחדר מרוחק.

לעומתם ניטו מתנהג מאוד בחכמה. הוא קודם סורק את שטח העבודה ורק אחרי זה מתחיל לעבוד בצורה מאוד יעילה. הוא גם לא עוזב את המקום לחדר אחר לפני שיסיים אותו לגמרי. כמו כן הוא היחיד שיודע לכמה זמן מספיקה הסוללה לשטח של העבודה ובמידת הצורך חוזר לטעינה ולאחר מכן חוזר לנקודה ממנה הפסיק.

פורסם

לרוב הגברים היכולת (והנכונות) לשאוב הם קריטריון מספיק על מנת להחליף את רעייתם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אולי לנערים בני 16,עם הגיל יכולת השאיבה לא מספיקה בשביל לבצע TRADE IN.

:wink:

אתה תמיד יכול לנסות לבדוק את פתח הטיפול שלו....

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

קצת מדעתי על השואבים וההבדלים ביניהם, הכל מניסיון שלי ושל מכרים, בתוספת לקריאת ביקורות וצפייה בסרטונים:

יתרונות ניטו:

1. יותר מהיר בעבודה שלו.

2. עוצמת שאיבה חזקה יותר.

3. עובד בצורה מאוד מסודרת בחדר.

4. מנקה טוב יותר מהרומבה שטיחים.

יתרונות רומבה:

1. שקט יותר משמעותית בעבודה שלו.

2. מאפשר שליטה באזור הניקיון שלו עם קירות וירטואליים ומגדלורים.

3. מנקה טוב יותר מהרומבה רצפה.

4. למרות שהתבנית שלו הרבה פחות מסודרת, בסופו של דבר הוא מכסה את החדר טוב יותר.

5. חוזר לדוק שלו באופן מושלם פעם אחר פעם (הניטו פוגע בערך ב-50% מהמקרים).

קצת הסברים:

הרומבה עובד באופן שנראה אקראי, אם כי מן הסתם אין אלגוריתמים אקראיים. הניטו עובד בצורה מסודרת הרבה יוותר. זה גורם לכך שהרומבה עוובר על אותו מקום מספר פעמים ואילו הניטו רק פעם אחת.

זה יתרון אדיר בניקוי רצפות. הסיבה פשוטה יחסית - נניח שיש לכלוך כמו שיער או משהו אחר והרובוט עובר על ידו (אך לא מספיק קרוב על מנת לשאוב). זה גורם לכך שהלכלוך עלול לעוף לאזור אחר, לפעמים אזור שהרובוט כבר היה בו. אצל הרומבה יש סיכוי סביר שהוא יחזור לשם ויאסוף אותו, אצל הניטו זה לא יקרה.

בנוסף, הניטו מסתמך הרבה יותר על עוצמת השאיבה שלו, והרומבה הרבה יותר על המברשות. לכן, הניטו עדיף בשטיחים והרומבה עדיף ברצפה.

השיטה המסודרת יותר גם עלולה לגרום לניטו לפספס לגמרי אזור מסויים בבית (שהוא יחליט שהוא קיר). הבעיה היא שהוא עקבי ולכן כל פעם שהוא יעבוד הוא יפספס את האזור. גם הרומבה עלול לפספס אזור מסויים, אך הסיכוי שבפעם הבאה הוא גם יפספס אותו הוא אפסי.

על מנת להבין יותר על מה אני מדבר, תסתכלו כאן:

http://www.hthome.co.il/article03479.%EE%E7%F4%F9%E9%ED-%F8%E5%E1%E5%E8-%F9%E5%E0%E1-%E0%E1%F7-%F9%E9%EE%E5-%EC%E1

פורסם
קצת מדעתי על השואבים וההבדלים ביניהם, הכל מניסיון שלי ושל מכרים, בתוספת לקריאת ביקורות וצפייה בסרטונים:

יתרונות ניטו:

1. יותר מהיר בעבודה שלו.

2. עוצמת שאיבה חזקה יותר.

3. עובד בצורה מאוד מסודרת בחדר.

4. מנקה טוב יותר מהרומבה שטיחים.

יתרונות רומבה:

1. שקט יותר משמעותית בעבודה שלו.

2. מאפשר שליטה באזור הניקיון שלו עם קירות וירטואליים ומגדלורים.

3. מנקה טוב יותר מהרומבה רצפה.

4. למרות שהתבנית שלו הרבה פחות מסודרת, בסופו של דבר הוא מכסה את החדר טוב יותר.

5. חוזר לדוק שלו באופן מושלם פעם אחר פעם (הניטו פוגע בערך ב-50% מהמקרים).

קצת הסברים:

הרומבה עובד באופן שנראה אקראי, אם כי מן הסתם אין אלגוריתמים אקראיים. הניטו עובד בצורה מסודרת הרבה יוותר. זה גורם לכך שהרומבה עוובר על אותו מקום מספר פעמים ואילו הניטו רק פעם אחת.

זה יתרון אדיר בניקוי רצפות. הסיבה פשוטה יחסית - נניח שיש לכלוך כמו שיער או משהו אחר והרובוט עובר על ידו (אך לא מספיק קרוב על מנת לשאוב). זה גורם לכך שהלכלוך עלול לעוף לאזור אחר, לפעמים אזור שהרובוט כבר היה בו. אצל הרומבה יש סיכוי סביר שהוא יחזור לשם ויאסוף אותו, אצל הניטו זה לא יקרה.

בנוסף, הניטו מסתמך הרבה יותר על עוצמת השאיבה שלו, והרומבה הרבה יותר על המברשות. לכן, הניטו עדיף בשטיחים והרומבה עדיף ברצפה.

קודם כל תודה על התגובה העניינית.

בקשר לעובדות:

הניטו יותר מהיר ועובד בצורה מאוד מסודרת - יתרון חשוב לסוללה שנשמרת לזמן רב יותר.

גם לניטו יש מין פס שמונע ממנו להגיע למקום מסוים שבעצם דומה לתפקיד של קיר. מגדל אור לגמרי מיותר בגלל שיטת העבודה.

אני לא יודע מאיפו יש לך את המידע שניטו חוזר לטעינה רק ב 50% מהמקרים. לפי מה שאני בדקתי וראיתי תוצאות של בדיקות הוא תמיד חוזר למקום ודווקא הרומבה לפעמים מפספסת או לא מספיקה לחזור בגלל הסוללה שנחלשה.

בקשר לרעש אתה צודק, אך הדבר לא מפריע לי בגלל שאני רוצה להפעיל אותו בשעות שאף אחד לא בבית!

ישנו עוד דבר שלא ציינת - הריח של אבק אחרי ניטו, אך כנראה גם החיסרון הזה לא יפריע לי מאותה סיבה.

בקשר ללינק שלך - נכון שניטו לא אסף את הכל בגלל פספוס של מקום קטן של 15 על 15 עם כמות גדולה של לכלוך ,אך ברוב הסרטונים שראיתי ברשת בדרך כלל אין לו את הפיספוסים האלו.

אתר האינטרנט האמריקני RobotShop ערך את "המבחן האולטימטיבי" בין ניטו לבין Irobot-roomba 780- הרובוט המוביל של Irobot והתוצאות לא מחמיאות ל Irobot-roomba.

פורסם

התלבטתי לפני שבועיים אם לקנות רומבה או ניטו ובסוף הלכתי על הרומבה מהסיבות הבאות:

1. החברה שמייצרת את הרומבה קיימת הרבה שנים והמוצרים שלה יחסית הוכיחו את עצמם.

לניטו יש מספר בעיות כמו חיישן מיקום שמשתגע ומפסיק את הפעולה של הרובוט, בעיות לחזור לעמדת הטענה (מבחנים מסויימים דיווחו שרק ב-50% מהמקרים הוא חזר לבד), גלגל קדמי שנשבר אחרי מספר חודשים וכו'.

בנוסף, יש בעייה בייצור שגורמת למכשירים חדשים לגמרי לא לתפקד ויש צורך להחליף את המכשיר כולו.

2. הפעולה האקראית של הרומבה אמנם לא חכמה במיוחד אבל כבר קרה לי שהרומבה העיף איזו חתיכת לכלוך לאזור שכבר נוקה.

אני מניח שהניטו לא היה חוזר לאותו מקום ומנקה את זה, בניגוש לרומבה שעובר על כל אזור כמה פעמים מכמה כיוונים שונים.

3. היבואן של ניטו בארץ יחסית חדש ולא ברור איך השרות שלו.

היבואן של הרומבה קיים יותר זמן ולא שמעתי תלונות.

4. יש פער לא קטן בין המחיר של הניטו בארץ לבין המחיר האמיתי שלו בחו"ל.

מי שמזמין מחו"ל מהמר - במידה ונדרש להחליף את הרובוט, מחיר המשלוח חזרה לא זול.

מי שקונה בארץ - משלם הרבה יותר ולא ברור עוד איזה שרות יקבל מהיבואן כאן.

לסיכום, הניטו עוד חדש ואולי בדגמים הבאים יהווה קנייה טובה יותר מהרומבה.

כרגע, העדפתי ללכת על בטוח עם רומבה.

למי שמתכנן לקנות רומבה בארץ - יש הנחה קטנה למי שיש כרטיס של הייטקזון.

פורסם
מאיפה רכשתם ובאיזה מחיר?

ישירות מהיבואן.

10 אחוז הנחה מהמחיר המקורי על תשלומים

ו12.5 אחוז על תשלום אחד.

אבל ניסיתי השבוע להזמין עוד מכשיר במחיר הזה וכבר לא נתנו לי.

• תוכן חדש...