Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

הזמנתי אתמול באינטרנט (FocalPrice) שתי תוספות לרכב שלי (אקסנט 2008).

הראשון הוא נורות הלוגן דמוי קסנון של פיליפס (חיקוי) בעוצמת 4300K.

השאלה הראשונה היא שלפי מה שקראתי, מבחינת חוקיות זה חוקי, נכון?

קיבלתי במתנה עם הנורות עוד 2 נורות חנייה קטנות, היכן נמצאות נורות החנייה ומתי הן משמשות? בזמן שמצב הנורות לא כבוי ולא דולק במולאו (באמצע)?

שאלתי השניה היא לגבי הלדים, הזמנתי פס לדים לבנים שאני מעוניין לשים אותו בקדמת הרכב בחלק קצת מתחת לפנסים הרגילים, כאן (ציירתי):

bzl2azfjmzjj.jpg

רציתי לדעת כאן בעיקר לגבי החוקיות ובאותו נושא לגבי ההתקנה.

הבנתי שאפשר לחבר למצבר עם מפסק \ לחבר לנורות הרכב שידלק בזמן שמדליקים את הפנסים.

ראשית, האם זה חוקי? יש היום הרבה רכבים בארץ שמגיעות עם לדים כבר במקור (לדוג' אוודי, פורד).

הנה תמונה (ציירתי סימון):

qzymmgzdyizz.jpg

האם יש בעיה שאני אוסיף אותם בעצמי? הן לא אמורות לסנוור או להועיל לנהיגה, אלא ליופי בלבד.

לגבי ההתקנה וכאן משתלב עם שאלת החוקיות. בחלק מהמקומות קראתי שכדאי לחבר למצבר עם מפסק לזמן טסט או מפני שוטרים. מצד שני, אם אין בעיית חוקיות עם זה, אני מעדיף לחבר אותן לפנסים הרגילים שיידלקו מתי שאני מדליק אורות ושיכבו כשאני מכבה אותן.

לגבי הטסט - לא קשה להבחין שיש שם נורות לד, כך שגם במצב שהן כבויות עם מפסק, וזה לא חוקי - ניתן להכשיל על זה.

מה העניין והפסיקה לגבי נושא הלדים?

תודה רבה לעוזרים, חג שמח! :)

פורסם

כשאתה אומר חיצוני אתה מתכוון לחיצוני ע"ג הרכב או לכל נורה חיצונית?

מכיוון שהחלפת נורות פנסי הרכב בנורות של פיליפס דיאמונד ויז'ן או בלו ויז'ן חוקיות, לנורות יש תו תקן ומותרות לשימוש.

אלא אם אתה מתכוון רק לנורות שנמצאות ע"ג הרכב כמו הדבקת לדים וכד'.

פורסם

לפנסים הראשיים ונורות החנייה מותרות מנורות בצבע לבן או צהוב.

לגבי הוספת תאורה חיצונית זה קצת יותר מסובך.

אם אתה מתקין במקום פנסי ערפל - חשוב שהאור לא יאיר גבוה יותר מהמצב הכי נמוך של אורות המעבר (אור נמוך).

לגבי הצבע אני לא בטוח מה אומר החוק.

אם אתה מוסיף סתם ככה מנורות (כמו שהיה על השפריצרים בעבר) זה לא חוקי ולא עובר טסט.

חלומות גדולים ברכב קטן :wink:

פורסם

תודה.

לא, אני לא מתכוון לשים אורות חזקים או אורות שיהיו יותר גבוהים מהאורות הנמוכים.

בסה"כ 2 פסי לדים קטנים (בערך באורך של 20 ס"מ) בכל צד, בדר"כ איפה שממוקמים פנסי הערפל ברכבים, לי אין פנסי ערפל, שם אני רוצה לשים פס לד קצר בכל צד, ליופי.

משהו כזה: http://vantagecanada.com/wp-content/uploads/2010/05/audi-LED-DRL-007-s.jpg

במיקום הזה, רק עם 2 פסי לדים בערך באורך הזה.

פורסם

לפי החוק אסור להוסיף תוספות מחוץ לרכב, שלא באו מהמפעל.

אני הייתי מחבר ושם מפסק בתא נוסעים, כל פעם שמזהה ניידת או בלשים או משהו, מכבה.

לדעתי זה שטויות, זה אולי יפה מאוד, אבל מי כבר רואה את זה?

פורסם
ובטסט זה עובר? לדים שנמצאים שם כבויים?

לדעתי לא ישימו לב.

מה יקרה בפועל, נגיד והוא יסתכל, אז פשוט תתלוש אותם ותחתוך את החוטים, עניין שקלים בודדים.

• תוכן חדש...