Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני חודש רכשתי סט של 4 צמיגי פאלקן חדשים ("טריים" יחסית - יוצרו לפני ארבעה חודשים) לסוזוקי סוויפט 2008 של אשתי. אתמול אחה"צ התפוצץ הצמיג הקדמי הימני. למזלה הרב מאד זה היה במהירות 20 קמ"ש ברחוב צפוף ליד הבית. התברר כי היה קרע אופקי בדופן החיצוני של הצמיג.

כשהלכתי לפנצ'ריה להחליף את הגלגל בחדש (בכוונה לא זאת ממנה קניתי את הצמיג), אמר לי הצמיגאי כי לא מדובר בתקלה בייצור אלא הדבר נגרם כתוצאה ממכה חזקה שקיבל הצמיג - אולי כתוצאה מכניסה לבור. אמרתי לו שדבר זה לא התרחש בעת פיצוץ הצמיג.

האם ייתכן כי הצמיג קיבל מכה לפני זמן מה ופתאום התפוצץ? גם זה לא זכור לנו אבל נניח.

בכל מקרה אני מודאג לגבי שאר הצמיגים ושוקל להחליפם. לעזאזל הכסף - אם זה היה קורה בכביש המהיר הסוף היה יכול להיות מזעזע...

מה אתם אומרים?

תודה

אוהד

סובארו ג'אסטי 93', 2000-2010, יהי זיכרה ברוך

פורסם

סביר להניח שהצמיגאי צודק,הקרע בדופן כנראה נוצר במהלך הזמן מאז שקנית אותו ולאו דווקא בעת הפיצוץ,כנראה מבור,מדרכה לא שלמה או כל מפגע אחר בכביש,אישתך לא שמה לב לקרע עד שלבסוף הצמיג התפוצץ.

״צמיג תקין מציל חיים״ זו לא המצאה של אור ירוק.

בסט צמיגים הקודם ברכב שלי מצאתי קרע עמוק בדופן(וגם,אני לא נוהג לקפץ על בורות/מדרכות או כל דבר אחר),לא התפשרתי אפילו על נסיעה איתו לפנצרייה,שמתי את הרזרבי והחלפתי לחדש.הצמיגאי אמר שהצמיג פסול וסביר להניח שאם הייתי ממשיך לנסוע עליו,הוא היה מתפוצץ-אולי תוך שעה אולי תוך שנה.

לכן חשוב להקדיש זמן בלבדוק את הצמיגים מדי פעם,ולא להמעיט בערכם.

עריכה:אני במקומך לא הייתי מודאג משאר הצמיגים במידה והם נמצאו תקינים.

פורסם

ממש לא ברור לי מדוע לא חזרת לצמיגאי שמכר לך את הצמיג.

דווקא לצמיגאי אחר יכול להיות אינטרס למכור לך צמיג חדש.

לצמיגים יש יבואן, ורצוי לפנות אליו במקרה שיש חשד שמדובר בפגם.

אם אתה מודאג, אתה צריך לחזור לצמיגאי שלך, לבצע פירוק של צמיג נוסף ולבדוק אותו מבפנים.

האם הצמיג הקרוע עדיין ברשותך? האם יש לך צילום של הצמיג?

פגיעה של צמיג קדמי ימני יכולה להיגרם גם בעת חנייה. כמו כן יש להקפיד על לחץ אוויר תקין.

פורסם

אוהד, אין לך מה להחליף את שאר הצמיגים אם הם תקינים. אני מציע שבמקום זה תסביר לנוהגים ברכב להשתדל לא לשפשף צמיגים עם ספי מדרכה או אבנים ולהזהר בכניסה לשלוליות שעלולות להסתיר בור.

פאלקן הוא צמיג טוב מאד ביחס למחירו.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

שהייתם ילדים קרה לכם מקרה. ששיחקתם בכדור.והכדור עף על משו חד וקיבל נפיחות??אותו דבר בצמיג. פעמים הוא מקבל מכה מבור.או שקע בכביש.ונוצרת מעין נפיחות.במקום המכה וכאשר הצמיג עובר על זכוכית או משו חד ישר נוצר פיצוץ שקורע את הצמיג.

פורסם

האם ייתכן כי הצמיג קיבל מכה לפני זמן מה ופתאום התפוצץ? גם זה לא זכור לנו אבל נניח.

בכל מקרה אני מודאג לגבי שאר הצמיגים ושוקל להחליפם. לעזאזל הכסף - אם זה היה קורה בכביש המהיר הסוף היה יכול להיות מזעזע...

מה אתם אומרים?

תודה

אוהד

שלום

מנסיון תפרק את הצמיגים אצל בעל מקצוע תאזן אותם ותבדוק ששאר הצמיגים לא חטפו מכה.

אם זה ממידרכה שעלית במהירות אז אפילו כיוון פרונט תצטרך.

ירון-צמיגי גודייר

פורסם

לאחי היה מקרה שבוא צמיג חדש נקרע וזאת אחרי שבוע וקצת לאחר שהוחלפה רביעייה. קניתי אותם מצמיגי רוני בנהריה והוא בטוב לבו מכר לי צמיג במחיר הנחה משמעותית ממה ששילמתי בהתחלה עבור כל צמיג. פשוט מרוב השתתפות בכאב שצמיג חדש פחות משבוע הלך לפח. מאז אני קונה רק אצלו שצריך צמיגים חדשים למישהו אצלי במשפחה.

צר לי אם זה נשמע כאילו אני עושה לו פירסומת אבל לאנשים טובים, אמינים וישרים בהחלט מגיע לפרגן שצריך. לי אישית אין שום קשר אליו חוץ מהצמיגים.:wink:

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

קרע כזה יכול להיווצר כתוצאה מחוסר אוויר בגלגל

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

הרבה תודה לכולם על העצות והתגובות האיכפתיות! עכשיו יש לי דבר אחד פחות לדאוג לו.

לא ברור לי מדוע לא חזרת לצמיגאי שמכר לך את הצמיג

צודק, אבל הצמיגאי היה באשדוד איפה שאשתי עובדת, ורציתי מאד לגמור עניין באותו הערב. אכן לצמיגאי אחר יש אינטרס למכור אבל מכיוון שהפיצוץ היה בדופן היה לי ברור שצריך להחליף כי בדופן לא מתקנים.

שהייתם ילדים קרה לכם מקרה. ששיחקתם בכדור.והכדור עף על משו חד וקיבל נפיחות??

מכיר את הילדים שבחרו אותם אחרונים לכדורגל? זה הייתי אני.

קרע כזה יכול להיווצר כתוצאה מחוסר אוויר בגלגל
ירון - קצת אירוני שענית :) מאד מאד רציתי לקנות את האפישיינט גריפ שלכם ולא היה במלאי בלפחות 10 חנויות....לאיפה לא נסעתי - והייתי מוכן לנסוע גם לבאר שבע אבל גם שם לא היה...

סובארו ג'אסטי 93', 2000-2010, יהי זיכרה ברוך

פורסם

אישתך כנראה שיפשפה מדרכה (וכנראה יותר מפעם אחת), הסטיגמות על נשים וחניות במקביל לא ריקות מתוכן...

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
שלום

מנסיון תפרק את הצמיגים אצל בעל מקצוע תאזן אותם ותבדוק ששאר הצמיגים לא חטפו מכה.

אם זה ממידרכה שעלית במהירות אז אפילו כיוון פרונט תצטרך.

ירון-צמיגי גודייר

זה יותר נכון הציטוט שלי :-P

טוב, עכשיו אני כאן מי שצריך לדעת מלאי / מחיר/ מקום הרכבה מומלץ :arrow:

סופ"ש נעים

ירון-צמיגי גודייר

• תוכן חדש...