Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנהג שלא עבר ולא מתכוון לעבור בזמן הקרוב הדרכה מהסוג המדובר,במקרה של בלימת חירום - מה עדיף:לחיצה לסירוגין על הבלמים ("פמפום") כמו שלמדו אותי במשך השנים או ברקס בכל הכח?

עקרונית אמורים לבלום בכל הכוח. בלימה לסירוגין היא טובה (אולי) רק ללא ABS בתנאים של קרח. בכל מקרה אני כן ממליץ לעבור הדרכה, כיוון שבלי הדרכה כזאת לא תוכל לבצע גם משהו פשוט לכאורה כמו "לבלום בכל הכוח." אם יש לך קצת רצון וטיפה רגש, תוכל בהדרכה כזאת ללמוד גם לבלום בלימה "נסוגה" שבה נועלים את הגלגלים לרגע ואז "משחררים" את הנעילה ובולמים על סף הנעילה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ADZ

שוב אני יכול להסביר לך פה איך לבלום נכון אבל ללא תרגול נכון אתה לא תעשה את זה נכון(כמו בכל תרגיל בחיים) בעקרון צריך לפמפם אבל שוב צריך לדעת איך לעשות את זה, לא הייתי רוצה שתצא לכביש ותעשה את זה ללא שמדריך אמיתי עבד איתך על זה.

Peugeot 107 2012 :-D

פורסם

לחן ופוקוס RS תודה על התשובות.

מה עם השאלה לגבי הביטוח,למישהו יש תובנות?

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

לגבי הביטוח,

נראה לי שאתה מכיר את חברות הביטוח, איפה שהם יכולות לחסוך הם יעשו את זה, הם ילכו לחוק ויראו שזה לא חוקי ואז אתה יכול ללכת ולחפש אותם, אני הייתי מברר לפני שאני קובע קורס כזה אם המדריכים הם מורים לנהיגה, אם לא לא הייתי מסתכן, יכולה להיות תאונה אפילו קטנה אבל הנזק יכול להיות גדול ללא הביטוח.

זאת דעתי :)

פורסם
לגבי הביטוח,

נראה לי שאתה מכיר את חברות הביטוח, איפה שהם יכולות לחסוך הם יעשו את זה, הם ילכו לחוק ויראו שזה לא חוקי ואז אתה יכול ללכת ולחפש אותם, אני הייתי מברר לפני שאני קובע קורס כזה אם המדריכים הם מורים לנהיגה, אם לא לא הייתי מסתכן, יכולה להיות תאונה אפילו קטנה אבל הנזק יכול להיות גדול ללא הביטוח.

זאת דעתי :)

תפסיק לערבב את הדלק.

זה חוקי.

פורסם

יגאל,

אתה מצחיק אותי :lol:

אתה אומר שזה חוקי יופי אז אמרת.. יש לך הוכחות? לא!

אני אומר שזה לא חוקי ואכן הבאתי הוכחות לזה.

אני אומר לכל מי שרואה את השרשור הזה ולא יודע מה לעשות, לכו תקראו את התקנות ותבינו לבד וכמובן שתעשו מה שאתם רוצים אבל אחר כך אם לא יהיה לכם כיסוי לביטוח אל תבואו בטענות אליי ותזכרו מה אני אמרתי.

כנראה שאתה בעל אינטרס כל שהו ואתה לא רוצה להיפגע מזה אז אתה רוצה להסתיר את האמת, זה לא ילך לך כי אנחנו במדינה שהדיבור פה הוא חופשי, אנשים יראו את מה שאתה אומר בלי כיסוי והוכחות והם יראו מה שאני אומר, עם כיסוי והוכחות ויחליטו לבד.

פורסם
יגאל,

אתה מצחיק אותי :lol:

אתה אומר שזה חוקי יופי אז אמרת.. יש לך הוכחות? לא!

אני אומר שזה לא חוקי ואכן הבאתי הוכחות לזה.

אני אומר לכל מי שרואה את השרשור הזה ולא יודע מה לעשות, לכו תקראו את התקנות ותבינו לבד וכמובן שתעשו מה שאתם רוצים אבל אחר כך אם לא יהיה לכם כיסוי לביטוח אל תבואו בטענות אליי ותזכרו מה אני אמרתי.

כנראה שאתה בעל אינטרס כל שהו ואתה לא רוצה להיפגע מזה אז אתה רוצה להסתיר את האמת, זה לא ילך לך כי אנחנו במדינה שהדיבור פה הוא חופשי, אנשים יראו את מה שאתה אומר בלי כיסוי והוכחות והם יראו מה שאני אומר, עם כיסוי והוכחות ויחליטו לבד.

אני הראתי לך הגדרה מתוך התקנה ואתה הבאת הגדרה מויקיפדיה

תפסיק לגרז את השטנגות ואל תבלבל את המוח.

פורסם

לא!, אני הראתי הגדרה של מדריך, מהו ומה הוא עושה ואיך.

אתה הבאת הגדרה לא קשורה של מי הוא מבקש רשיון או של הגדרה שטחית.

ובנוסף אני הבאת בעמוד הקודם ציטוט של תקנה 213ג תקרא את כולה ותבין.

או אם קשה לך:

תקנה 213ג (א)רשות הרישוי רשאית להסמיך מדריך בהשתלמות מעשית, למבקש שנתקיימו בו כל אלה:

(1)הוא תושב ישראל;

(2)הוא בעל רשיון להוראת נהיגה או מחזיק בידו תעודת בוחן נהיגה שנתנה רשות הרישוי;

ויש עוד המשך, אתה מוזמן להמשיך לקרוא.

פורסם
לא!, אני הראתי הגדרה של מדריך, מהו ומה הוא עושה ואיך.

אתה הבאת הגדרה לא קשורה של מי הוא מבקש רשיון או של הגדרה שטחית.

ובנוסף אני הבאת בעמוד הקודם ציטוט של תקנה 213ג תקרא את כולה ותבין.

או אם קשה לך:

תקנה 213ג (א)רשות הרישוי רשאית להסמיך מדריך בהשתלמות מעשית, למבקש שנתקיימו בו כל אלה:

(1)הוא תושב ישראל;

ויש עוד המשך, אתה מוזמן להמשיך לקרוא.

213ג מחייבת את מי שרוצה לבצע את האמור ב 170 ולא האמור בויקיפדיה.

לך תצליב גלגלים יש לך שחיקה אסימטרית

פורסם

טוב פה אתה מתחיל לדבר שטויות ואתה מתחיל להגיע לפסים אישיים, אז קודם כל תרגע:-D

ואחר כך תפסיק להיתפס בדברים שלא קשורים, לך תקרא את התקנה הזאת ואם תבין אז יופי ואם לא אז לך תהיה עבריין(אם אתה "מדריך") ואם לא אתה מוזמן לעשות קורסים אצל עבריינים ונראה איזה כיסוי יהיה לך בביטוח.

תהנה:-P

פורסם

לדעתי, גם אם ההדרכה חוקית, זה לא אומר שהפוליסה שלך תהיה תקפה במקרה ותבוא לחברת ביטוח ותגיד שנכנסת בגדר במהלך הקורס. ותהיה בטוח שחברות הביטוח תנסה להתנער מהאחריות. את זה כמובן בודקים בפוליסה ולא בחוק.

אברה קדברה

פורסם
טוב פה אתה מתחיל לדבר שטויות ואתה מתחיל להגיע לפסים אישיים, אז קודם כל תרגע:-D

ואחר כך תפסיק להיתפס בדברים שלא קשורים, לך תקרא את התקנה הזאת ואם תבין אז יופי ואם לא אז לך תהיה עבריין(אם אתה "מדריך") ואם לא אתה מוזמן לעשות קורסים אצל עבריינים ונראה איזה כיסוי יהיה לך בביטוח.

תהנה:-P

קראתי את התקנה הבנתי והפנמתי , אבל נראה שאתה לא קראת את התקנה וכפועל יוצא מכך לא תוכל להבין ו/או להפנים עד שלא תקרא את ס' 170 ואל תמשיך לבלבל את מוח לך תחליף מנורות רוורס.

בנוסף אתה ממשיך לטעון שעבריינים מעבירים קורסים. אני ממליץ לך לבדוק (ולא בוויקיפדיה) את משמעות דברייך.

פורסם

גם אני קראתי את מה שאתה הבאת וזה לא קשור לתקנה 213ג אבל בסדר זה כבר מובן שיש לך אינטרס זה בסדר זאת הפרנה שלך ואתה עבריין (וגם מתנהג כמו אחד כזה, שמדבר שטויות בלי קשר, ללכת להחליף נורת רוורס?! נו באמת, תרשה לי לא לרדת לרמה הזאת), בקיצור מה שאתה הבאת הוא הגדרה להדרכה ולא למיהו מדריך ומי יכול להיות מדריך כמו שרשום בתקנה 213ג, באותה מידה אתה יכול לנסוע על 140 קמ"ש כמו שהרבה עושים ולא תהיה עבריין? אתה כן תהיה.

בקשר לביטוח, כמובן שהם תמיד ינסו להתנער בכל דרך גם אם זה בחוק, כך דוגמא לאדם שהוציא רשיון נהיגה על רכב אוטומטי והוא נוהג על רכב ידני, לא כתוב נגד זה שום דבר בפוליסה אבל עדיין זאת עבירה לפי חוק. הבנת?:wink:

פורסם
איתמר היקר,

אני הייתי כאמור בקורסים שונים וראיתי את הרמה והיא שואפת ל-0 ואכן גם הייתי בקורסים שונים בחו"ל ומעניין שבקורס של BMW אומרים אחרת לגבי החלקה ונעילת גלגלים!

אני לא אומר שאני יהפוך אותך או משיהו לנהג פורמולה 1 ומכאן הבורות שלך, אני מדבר על נהיגה מתקדמת ולא על מירוצים, כנראה שזה מה שאתה ומסלולים חושבים.

ואם אתה רוצה הדרכה אתה מוזמן, אבל בחינם אני לא עובד וכסף אסור לי לקחת על זה.

לגבי התקנות, לכו לתקנה 213ג (א)רשות הרישוי רשאית להסמיך מדריך בהשתלמות מעשית, למבקש שנתקיימו בו כל אלה:

(1)הוא תושב ישראל;

וזה ממשיך אתם מוזמנים לקרוא.

אז כנראה שאתם קמים עכשיו ורואים שהעולם הוא לא שטוח, כי זה מה שלימדו אותכם עד עכשיו ה"מומחים" ממסלולים וחבריהם העבריינים יש לציין.

כמות השטויות שאנשים כותבים פה ועוד בכזה ביטחון ועוד מכאלה שאמורים להיות מומחים, אני כל פעם מחדש מבין איזה רמה יש פה בארץ.

עריכה:

תגובה לרוני,

אבל רוני אנחנו דיברנו פה אך ורק על נהיגה מתקדמת ולא נהיגה ספורטיבית. ויש הבדל גדול.

אבל חוץ מזה אני רואה שאתה מסכים איתי אז אני שמח. :)

אני רואה לפני אדם שהבנתו במשפטים שואפת לאפס .

כי בתקנה הזו למושג השתלמות מעשית יש פירוש אחד והוא

(ב) בעל רישיון נהיגה יעבור השתלמות מעשית בנהיגה (להלן – השתלמות מעשית), בהתאם לתכנית שתכין רשות הרישוי ובמגרש שאישרה לכך ופרסמה לגביו הודעה.

לגבי התובנות של הנהיגה עצמה אשאיר ל"קטנים" ממני להגיב.

ולגבי הביטוח

כל מה שאתה מסכם עם חברת הביטוח תופס.

וכל מה שמופיע בתקנה 213 הוא חלק מתת הפרק

סימן ה': הזמנת בעלי רשיונות לבירור, לקבלת הדרכה, לבחינה ולבדיקה.

לכן הדרכה במסלולים או אצל כל אחד מבתי הספר לנהיגה מתקדמת לא נכללים בכך.

האם קראת את מה שמשרד הרשוי מסביר בקשר למדריך נהיגה בלינק שצירפתי או שזה גם נכלל בקשקושים שצירפו כאן "המומחים".

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
גם אני קראתי את מה שאתה הבאת וזה לא קשור לתקנה 213ג אבל בסדר זה כבר מובן שיש לך אינטרס זה בסדר זאת הפרנה שלך ואתה עבריין (וגם מתנהג כמו אחד כזה, שמדבר שטויות בלי קשר, ללכת להחליף נורת רוורס?! נו באמת, תרשה לי לא לרדת לרמה הזאת), בקיצור מה שאתה הבאת הוא הגדרה להדרכה ולא למיהו מדריך ומי יכול להיות מדריך כמו שרשום בתקנה 213ג, באותה מידה אתה יכול לנסוע על 140 קמ"ש כמו שהרבה עושים ולא תהיה עבריין? אתה כן תהיה.

בקשר לביטוח, כמובן שהם תמיד ינסו להתנער בכל דרך גם אם זה בחוק, כך דוגמא לאדם שהוציא רשיון נהיגה על רכב אוטומטי והוא נוהג על רכב ידני, לא כתוב נגד זה שום דבר בפוליסה אבל עדיין זאת עבירה לפי חוק. הבנת?:wink:

קראת את 213ג לפני שקראת את 213א ??

כדי שלא יהיה לך קשה :

213. (א) רשות הרישוי תזמין בכל שנה בעל רשיון נהיגה, למעט מי שהוא בעל רישיון נהיגה לפי תקנה 179, בלבד, שבאותה שנה מלאו חמש שנים מיום שקיבל לראשונה את רשיון הנהיגה, שיעבור השתלמות בנהיגה במועד ובמקום שקבעו רשות הרישוי או מי מטעמה ויעמוד בהצלחה במבחן בסופו (להלן – השתלמות בנהיגה); תקנה זו תחול גם על מי שקיבל רישיון נהיגה לפי תקנה 216, אם במועד שבו ניתן לו הרישיון, חלפו פחות משנתיים מיום שקיבל לראשונה רישיון נהיגה לאומי כהגדרתו בתקנה 562.

מה הקשר בין ההשתלמות ב213 לבין הקורסים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...