Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

כשאני מכבה את האוטו ויוצא מהדלת ורוצה לסגור אותה אני נוגע בקורה של הדלת העליונה אם היד ודוחף בכדי שהדלת תיסגר.

במקום הזה אני מקבל פליק של חשמל. בלילה יוצא ממש ניצוץ ואף שומעים את הקול של הניצוץ.

על החולצה שלי כבר יש כמה כתמים חומים מהניצוץ.

חשוב לציין שרק בפעם הראשונה שנוגעים בדלת זה קורה, ואם מייד לאחר מיכן שוב ניגע בדלת, נפתח וניסגור אותה, זה לא יהיה שוב. רק בהתנעה והכיבוי הבא של הרכב.

מה עושים?

תודה.

פורסם

קודם כל רק שתדע שזה בגלל שישבת ברכב והשתפשפת בו, ויצרת הפרש מתחים חשמליים, וברגע שאתה עומד על האדמה ונוגע בגוף מתכתי ברכב, זה פורק את המתח החשמלי.

למשל, אם תדחוף את הדלת לסגירה ע"י כפפה, לא יעבור המטען החשמלי שגורם לניצוץ.

בתחנת דלק זה אפילו מסוכן, וקרו אסונות כבר.

אם אני לא טועה, אתה יכול לפתור את זה תמיד, אם תיגע בדלת, ואז תדרוך על הכביש/מדרכה. כך תפרוק אותו בלי לקבל ניצוץ. ניסיתי את זה לפני שנים, אז אני לא בטוח שאני זוכר נכון.

פורסם
קודם כל רק שתדע שזה בגלל שישבת ברכב והשתפשפת בו, ויצרת הפרש מתחים חשמליים, וברגע שאתה עומד על האדמה ונוגע בגוף מתכתי ברכב, זה פורק את המתח החשמלי.

למשל, אם תדחוף את הדלת לסגירה ע"י כפפה, לא יעבור המטען החשמלי שגורם לניצוץ.

בתחנת דלק זה אפילו מסוכן, וקרו אסונות כבר.

אם אני לא טועה, אתה יכול לפתור את זה תמיד, אם תיגע בדלת, ואז תדרוך על הכביש/מדרכה. כך תפרוק אותו בלי לקבל ניצוץ. ניסיתי את זה לפני שנים, אז אני לא בטוח שאני זוכר נכון.

ממש לא קשור לצמר או כותנה

הדבר הזה לא היה בעבר, מה שלדעתי אומר שזה לא קשור לכך שנגעתי במושבים ושאר חלקי הרכב.

זה קורה גם כשאני נוגע אם הבגד בדלת, וגם אם יד חסופה. וזה רק בפעם הראשונה.

לפני שאני יוצא מהאוטו אני נוגע בדלת אבל בדיפונים, כך שעדיין זה לא מועיל.

אני בטוח שהדבר הזה לא תקין ולא נימצא ברכבים אלה אם כן משהו גורם לזה.

שוב, זה לא היה בעבר.

מה מקור הבעיה, איך פותרים את זה?

פורסם

העובדה היא שהניצוץ הוא מעבר חשמל בין הרכב לאדמה שאתה נעמד עליה. ואחרי שנתת לעודף המטען החשמלי לעבור, כבר אין מטען ששואף לעבור בפעם השנייה שאתה נוגע. עד כאן עובדות.

לא עוזר לגעת בדלת לפני שאתה יוצא, אלא להחזיק בדלת תוך כדי שאתה מניח את הרגל הראשונה על הכביש.

דבר נוסף ששמעתי לפני שנים הוא שאתה יכול להתקין הארקה בין הרכב לכביש, נגיד חוט חשמל שנוגע באוטו בקצה חשוף שלו, ובצד השני נגרר על הקרקע. משהו כזה. פעם היו דברים יעודיים לזה, הארקה לברקים או משהו כזה, שהיו מגומי עם מוליך חשמלי בפנים.

בגלל שהצמיג מהווה בידוד טוב.

פורסם
העובדה היא שהניצוץ הוא מעבר חשמל בין הרכב לאדמה שאתה נעמד עליה. ואחרי שנתת לעודף המטען החשמלי לעבור, כבר אין מטען ששואף לעבור בפעם השנייה שאתה נוגע. עד כאן עובדות.

לא עוזר לגעת בדלת לפני שאתה יוצא, אלא להחזיק בדלת תוך כדי שאתה מניח את הרגל הראשונה על הכביש.

דבר נוסף ששמעתי לפני שנים הוא שאתה יכול להתקין הארקה בין הרכב לכביש, נגיד חוט חשמל שנוגע באוטו בקצה חשוף שלו, ובצד השני נגרר על הקרקע. משהו כזה. פעם היו דברים יעודיים לזה, הארקה לברקים או משהו כזה, שהיו מגומי עם מוליך חשמלי בפנים.

בגלל שהצמיג מהווה בידוד טוב.

עשיתי מה שאמרת.

פתחתי את הדלת , השארתי את היד על הדיפון של הדלת, ושמתי רגל על האדמה, ולא הועיל.

נגעתי אם הנעל בדלת והיה פליק.

ממש מוזר איך זה ניהיה פיתאום ? !

פורסם

פעם הסבירו לי שבתקופת החורף האוויר קר יותר והכיכוך עם הרוח יוצר מיטען חשמלי.

ניתן ליקנות הארכה בעלות של 20 שקלים מרכיבים אותה בין גוף הרכב לאדמה (ניתן ליראות את זה לרוב במכוניות ישנות)

סתם לידע כללי בתקופה האחרונה כל ברזל שאני נוגע בו אני מקבל זיץ (גם ברזל שעומד כמו תמרור ברחוב)

רז...

פורסם

תופעת חשמל סטטי אכן מושפעת ממזג האוויר, אם כי הקור אינו הגורם. בשבוע האחרון היו רוחות מזרחיות שהורידו את הלחות ולפיכך השכיחות של התופעה גדלה.

מכיוון שהנושא נדון בעבר, כולל כל דרכי הפיתרון, עשה חיפוש בפורום.

• תוכן חדש...