Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי Ford Mondeo 2006

בעל רכב הקודם השתמש תמיד במים רגילים במקום נוזל קירור(כך היה גם ביד הראשונה לפי טענתו). בבדיקה במכון אמרו לי שצריך לנקות את מערכת קירור. הלכתי למוסך FORD ואמרו לי שהם עושים את זה ב-3 שלבים וכל שלב יעלה כ-400ש"ח(עם מע"מ+עבודה), כי נוזל קירור לרכב שלי יקר והם שמים נוזל קירור הטוב ביותר.

במסוך רגיל אמרו לי שהם יודעים שב-FORD עושים ב-3 שלבים אבל הם עושים בשלב אחד עם משאבות חזקות שמנקות הכל וכל זה יעלה לי(עם הנוזל קירור) 300ש"ח(כנראה בלי מע"מ).

האם בניקוי בשלב אחד או ב-3 שלבים(ב-FORD)אני אקבל תוצאה זהה והאם מחיר 300ש"ח הוא הגיוני או שמכניסים לי נוזל זול?

פורסם

מעולם לא ניתקלתי בניקוי רדיאטור בשלבים וכבר ביצעתי ניקויים שכאלה בעצמי. מפרקים את הרדיאטור מהרכב,מוציאים ממנו את המיכלים הצדדיים ומנקים טוב את צלעות הקירור עם כלי שנועד לזה ולאחר מכן בלחץ מיים וסוגרים הכל. מכניסים לחץ מיים מצד האחד של המנוע עד לצידו השני שבדרך כלל הצד השני זה הטרמוסטט עצמו אז אני פשוט מוציא אותו ואז נותן את הלחץ. בסוף מרכיב הכל חזרה וממלא נוזל קירור כרצוני. אם יש שיטות נוספות אשמח לדעת. המחיר של 300 שח במוסך הרגיל שהציעו לך נשמע יותר הגיוני ושפוי.

פורסם

נשמע מוזר מאוד ה "ניקוי ב 3 שלבים", רדיאטור מנקים בשלב אחד מפרקים אותו מהרכב ומפרקים ממנו את הדודים ומעבירים חוטר בין כל הצלעות על הדרך שוטפים בלחץ מים את המעברים במנוע מרכיבים בחזרה וממלאים נוזל קירור, הכל מכה אחת.

האם כל המערכת מלאה במים מהברז או שהבעלים הקודמים רק הוסיף מים מהברז?

אם הוא הוסיף מים מהברז וברדיאטור יש תערובת של נוזל קירור+ מים אז אין צורך בכלל לבצע ניקוי רדיאטור, אפשר לנקז את כל המים מהרדיאטור, לבדוק שלא יוצאים משקעים בעת הניקוז ולהציץ למעברי המים דרך פירוק צינור הרידטור, אם נקי אז אפשר להסתפק בניקוז המים, ביצוע שטיפה עם לחץ מים לרדיאטור+ מעברי המים במנוע ומילוי נוזל קירור איכותי.

הרכב יחסית "חדש" רק מ 2006 ולא סביר שכל המערכת קירור תהיה 100% מים מהברז, בטח היה חסר מעט והשלימו עם מים מהברז, במצב זה לא יגרם כל נזק כל עוד לא מדובר באחוזים גבוהים של מים מול נוזל קירור, ובמיוחד אם אין בעיות של התחממויות ואין משקעים אז אין ממה לדאוג סך הכל לבצע החלפה.

פורסם

כשפתחתי את המיכל לנוזל קירור, כדי לשים מים(כי המים יורדים מתחת למינימום כל יומיים), אז ראיתי שהמים כבר עם חלודה ועל הפקק הצטברו טיפות עם חלודה. האם זה גורם נזק כלשהו(אני גם ככה מתכוון לנקות ולהחליף לנוזל קירור) או שאולי כבר נגרם? האם החלודה גרמה לכך שצריך להחליף רדיאטור ולא לנקות?

נ.ב. לא ראיתי שהרכב מתחמם(המחוג של טמפ' לא עובר את האמצע)

פורסם

אם יש חלודה המערכת במצב לא טוב באמת שחייב לבצע ניקוי ייסודי.

במערכת קירור תקינה לא צריך להיות חוסר בנוזל קירור, אם חסר אז יש בעיה, או נזילה חיצונית או בעיה במנוע, בדוק את מערכת הקירור בלחץ, במוסך מחברים משאבה שיוצרת לחץ במערכת ותוך כדי מאתרים את הנזילה(אם ימצאו אותה).

יש לבדוק את כל הצנרת שאין חור בצינור או באנד שלא מחוזק כראוי וממנו הנזילה.

במצב של חלודה כדאי לבצע ניקוי ייסודי בהקדם האפשרי לפני שתהיה סתימה רצינית שתגרור התחממות והרס המנוע.

• תוכן חדש...