Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בנושא לעוס וכתוש עד זוב נוזל בלמים מכל פיטמת ניקוז אפשרית, ויעיד על כך שהנושא לא יורד מהכותרות. אז במקום להוסיף את חותמת המומחה על מילים של אחרים, ובכך להנציח את האטימות של קורא אלמוני לאותו הגיון, בואו ננסה משהו שונה.

כשלא נכנסים לטכניקות ספציפיות קל יותר להגיע להסכמה רבתי על מונחים כמו "רכיבה חלקה", "שמירת מתלים מאוזנים", "זרימה חופשית לפניה", "רצף תנועה", "הרמוניה בין אדם למכונה", "הרמוניה עם הדרך" ועוד.

במסגרת תמונת הרכיבה הכוללת מתמודד הרוכב עם המון מצבי חוסר יציבות, אשר מתקיימים בדרך כלל בנקודות החיבור, או המעבר, בין פעולות של תאוצה, בלימה, ופנייה. נקודות אלה מאופיינות לא רק בשינוי של כיוון ועצמת הכוחות, אלא גם בריבוי של פעולות תפעול בעת ובעונה אחת. השילוב הקטלני בין כוחות פיזיקליים מנוגדים, לבין ריבוי פעולות תפעול שאמורות להתבצע במיומנות גבוהה ובתזמון מושלם, הוא יצרן ה"תקיעות" הראשי שלנו ברכיבה - אויב מספר אחת של ההרמוניה עם המכונה והדרך.

כל רוכב יכול בוודאות להעיד על בעיות ממוקדות כמו: "בחירת הילוך בכניסה לפנייה", "שילוב בלימת מנוע עם שימוש בבלמים, תוך כדי הורדת הילוכים", "שינויי כיוון קיצוניים, תוך כדי שמירה על קצב" ועוד שפע דוגמאות.

לא לפסול על הסף

נושא בלימת המנוע מטריד ומעורר ויכוחים במיוחד כשמדובר בבלימה לקראת פנייה. אני מעדיף להימנע לחלוטין מכניסה לטכניקה ולהגיון העומד מאחורי הטכניקה. במקום זאת הייתי רוצה לתת לכם חומר אחר למחשבה.

אין צורך לפסול את בלימת המנוע על הסף. צריך רק לחשוב טוב עד כמה היא מפריעה לנו לזרום חפשי לתוך הפנייה. אני טוען ששימוש בבלימת מנוע לצורך בלימה הוא גורם מעכב זרימה, שפוגם בהרמוניה וברצף של התנועה לתוך הפנייה. היכולת לווסת את עצמת הבלימה דרך מנופי הבלמים אינה באה לידי ביטוי כאשר סומכים על בלימת המנוע. המעבר חזרה לגז מבלימת מנוע חריפה הוא לעולם לא חלק, לא נעים, אגרסיווי, ומזעזע את האחיזה והיציבות. ככל שהמעבר מתאוצה לבלימה וחזרה לתאוצה יהיה קצר יותר, חלק יותר, זורם יותר, כן יגבר השקט והרוגע בתוך הקסדה.

אם בלימת המנוע מרסנת את האופנוע בזמן כניסה לפניה בירידה, או מהווה שלב ראשון בהעברת משקל לגלגל הקדמי רגע לפני הפעלת בלמים בבלימה מתכננת, אז היא לגיטימית לחלוטין, אין שום בעיה איתה.

אך מה קורה כשרצוי לבלום על-פני מרחק קצר, או להפחית ממהירות גבוהה מאוד למהירות נמוכה? ואני לא מתכוון לסצנת הסופרמוטו, או סיבוב כאסאח בכביש סדום-ערד. מצבים כאלה מתקיימים גם בתוך העיר כשעדר מכוניות נושף לך בעורף, או בכבישים מפותלים בהרי ירושלים עם פניות הדוקות מאוד בסוף ישורות מהירות, ועוד. האם לא עדיף להשתמש בבלמים באופן החלטי, ממוקד, מדויק, ובעיקר קצר יותר בזמן ומרחק? הרי אין ספק שבלימת מנוע היא בלימה איטית יותר משימוש נכון בבלמים, על זה אין שום ויכוח. לאור זאת, האם בעצם שימוש בבלימת מנוע חריפה אנחנו קונים עוד זמן, זמן שלכאורה נותן לנו אפשרות להסיר חששות, להיכנס יותר לאט לפניה, ובעצם לתקוע את הזרימה שלנו לפניה?

טעות לחבר בין רכיבה לפורנוגרפיה

כל הפלסף הזה דומה קצת למה שכולנו מחפשים גם בחיים. איזשהו סוג של סטייט אוף מיינד, שמאפשר לנו להתמודד עם תלאות החיים, מבלי לאבד את שלוות הנפש שלנו. למי שזה נשמע כמו זיון שכל טהור, סיכוי טוב שהוא עוסק בפורנוגרפיה בזמן הרכיבה, ולא משקיע מספיק ברומנטיקה, בסקס טוב. וזה לא שאני מתנגד לפורנוגרפיה. יש בפורנוגרפיה משהו מסעיר, מרגש, מרטיט, שורף פיוזים, מביא לשיאים קיצוניים של אורגזמה. ואין לי שום בעיה עם זה. אבל לדעתי זו טעות לחבר את הרכיבה על אופנוע לפורנוגרפיה. זה כבר הופך את עסק למאוד מסוכן.

לסיכום: בלימת מנוע היא מכשיר שימושי מאוד בזמן רכיבה. אך כמו כל דבר בחיים, לדעת להשתמש בה נכון זו כל החוכמה.

25.6.2004 גידי פרדר/TheMarker

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

סלח לי אבל אם אני לא טועה מאמר זה פורסם באתר של מוטו.

לפי מה שזכור לי זה הפורום של פולגז. לא כך? :puzzled:

למכירה - פולריס ריינג'ר. 2002. פרטים בה"פ או כאן:http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129096

• תוכן חדש...