Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין כאן שום בעית איכות והנושא הזה מוכר גם אצל יצרנים אחרים כמו פג'ו רנו וגם ניסאן

אויר תמיד זולג גם לשמשה כדי למנוע אדים בחורף ככה תכננו את המערכת מיזוג

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפתרון היחידי שאני מצאתי לזה בזמנו זה להפעיל את הוישרים לויש אחד כל כמה דקות.

אכן הבעיה הזאת האוקטביה חמורה יותר מאשר רכבים אחרים - כנראה כשל בתכנון.

פורסם
הפתרון היחידי שאני מצאתי לזה בזמנו זה להפעיל את הוישרים לויש אחד כל כמה דקות.

אכן הבעיה הזאת האוקטביה חמורה יותר מאשר רכבים אחרים - כנראה כשל בתכנון.

סתם למרוח את כל השומן והלכלוך על כל השמשה הקדמית, למה?

נהגתי להפעיל את "מחזור אוויר" יחד עם המזגן,נוסעי הרכב העידו על כך שהמזגן מקרר יותר טוב כאשר מופעל "מחזור אוויר".

"מחזור אוויר" הופעל כל עוד המזגן היה בפעולה,הן אם מדובר בנסיעות קצרות או ארוכות.

היום קראתי בספר הרכב שמומלץ לא להדליק כלל את אופציית "מחזור אוויר" אם מעוניינים בקירור מירבי.

בספר הרכב מצויין שאפשר להדליק אם רוצים קירור מהיר אך מומלץ לכבות כי אוויר ממוחזר מרדים את הנהג ומהווה

גורם להיווצרות אדים.

זה לא מדויק, מחזור אוויר מקרר טוב יותר (טמפ' נמוכה יותר + עוצמת סחרור אוויר גבוהה יותר). אני לא חושב שזה נכון שלא מומלץ להדליק כלל את אופציית "מחזור אוויר", קיימים כל מינ מצבים שיש לזה שימוש:

1. יום חם - לדעתי הכי לפתוח תחילה את כל החלונות, לפעיל מזגן ושייקח אוויר מבחוץ. כעבור מספר רגעים לסגור החלונות ולהפעיל מחזור אוויר.

2. ריחות לא נעימים ואיכות אוויר לא טובה - אם אתה עובר באיזור תעשייה או סתם נוסע מאחורי רכב ישן אשר פולט ריחות לא נעימים.

בכל אופן, בנסיעה כשמחזור אוויר מופעל, מומלץ לרענן (במשך דקה לפחות) את האוויר ברכב ע"י ביטול מחזור האוויר.

אני זוכר שיש כאן בפורום בעלים של פולו חדשה שגם סובל מהבעיה, כניראה זה משותף לכל המשפחה של WV

משום מה האוויר פשוט בורח בתעלות איורור ויוצא דרך פתח השמשה , איכות גרמנית של היום :-(

זה יכול לקרות בכל רכב, לא רק אצל האיכות הגרמנית אלא גם אצל זו היפנית.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
סתם למרוח את כל השומן והלכלוך על כל השמשה הקדמית, למה?

למה?

כי אחרת אתה תימרח על איזה גדר הפרדה.

יש אדים, מפריע לשדה ראייה - כל קסמי המזגן כמו ביטול אוויר לשמשה, הפעלת סירקולציה וכו' לא עובדים כאן ספציפית באוקטביה, אז מה האלטרנטיבה?

פורסם

סקודה .... בעבר היתה לי אחת וכל הזמן נלחמתי עם אדים בחלון הקדמי וכל הזמן אמרו לי שזו לא בעיה. כנראה שזה כן בעיה.

אבל זו היתה רק אחת מהבעיות שהיו לה. ממש קיללתי אותה כל הזמן עד שהלכה בתאונה טוטל לוסט. אמן.

ניסיון חד פעמי לרכוש רכב דמוי פולקסווגן .

פורסם

תודה על חידוד העניין לגבי הסירקולציה.

לקרוב משפחה היתה ניסאן טיידה והוא התלונן על תופעה דומה .

במקרים בהם לא תהיה ברירה ,אשתמש בווישרים .

בספר הרכב רשום שהפעלת הסירקולציה ,בין היתר גורמת להופעת אדים,לא מצויין האם אילו אדים בחלק הפנימי או החיצוני של השמשה.

נראה לי שמדובר באדים בחלק הפנימי ,כתוב שכיבוי הסירקולציה יעזור בהעלמת האדים.

נתקלתי גם בהופעת אדים בחלק הפנימי של השמשה,הם הופיעו כאשר העליתי את פתחי האוורור כלפי מעלה עד הסוף

לאחר שקצת הורדתי אותם,האדים נעלמו.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני מכיר את הבעייה יש לי את אותו סוג רכב...

נסיתי לבדוק את העניין ושמתי לב שכאשר אתה מכוון את המיזוג לאזור העליון מישום מה גם המיזוג בדשבורד פועל..

הפיתרון שמצאתי הוא לכוון את המזגן 3קליקים ליכוון הרגליים וזה יעזור

פורסם

גם אצלי בסיאט קורדובה 2005 יש את אותה הבעייה. מדובר בעיקר בלילות חמים ולחים והאדים מצטברים בחלק החיצוני של השמשה. גיליתי שאם לא מכוונים את המזגן לשמשה (עדיף לרגליים) זה עוזר.

פורסם

קורה בפאביה, קרה באיביזה והיה קורה גם בפונטו.

המלצה שלי - מיזוג לכיוון שמשות ולפתוח חלון. נעלם בזריזות...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אתה מתבלבל בחור

הפניית המזגן לחלון רק תגביר את האדים כי הם מבחוץ לשמשה ולא מבפנים

אני אנסח עצמי מחדש:

הפניית המיזוג אל החלון - בטמפ' גבוה יותר (ז"א 22 ומעלה) ופתיחת חלונות.

עובד במצבי אדים פנימיים / אדים חיצוניים.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
המזגן מכני ,כיצד ניתן לדעת שהטמפ' היא 22 או יותר ?

שלי דיגיטלי - Climatronic.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...