Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי סונטה 2001 2.0 ליטר, 145 אלף קילומטר

אני יודע שבחיפוש יש לנושא לא מעט אשכולות עם תוכן עשיר, אך מטרת נושא "חדש" זה היא לאבחן את הרכב הנ"ל ספציפי בהתאם לנסיבות על מנת לזהות את מקור הבעיה.

הרכב ברשותי כבר קרוב לחמש חודש וכעת החלה לה תופעה חדשה ומאתגרת, לפני הכל יש לציין שבמכון הבדיקה (קומפיוטסט אשקלון) בו נבדק הרכב לא אוזכר כלל שריפת שמן/מים (אטם ראש פרוץ) או כל דבר אחר בסגנון חוץ מהכסת"ח הרגיל של "בדוק תצרוכת שמן בנסיעה".

כדי שבאמת תוכלו לעזור לי לאתר את התקלה אני אפרט את מהלך האירועים ואת הבדיקות שבוצעו על ידי:

הרכב המדובר עמד בחנייה עם כיסוי ארבעה ימים רצופים ללא הנעה או תנועה כזאת אחרת, בשעה 10 בבוקר של היום הרביעי הגעתי כדי להניע את הרכב, הנעתי כרגיל והרגשתי שמהלך ההתנעה התארך מעט אך לא ייחסתי לזה חשיבות עליונה. בזמן שהמנוע מנסה להגיע לטמפ' עבודה החלטתי לצאת לבדוק שהכל תקין מסביב לרכב, כשהגעתי לחלק האחורי של הרכב זיהיתי עשן לבן בהיר וחלש מאוד שיוצא מהאגזוז, חזרתי לתא הנהג וחיכיתי בסבלנות עד אשר המנוע יגיע לטמפ' עבודה ומיד יצאתי שוב לבדוק באם יש עשן ולצערי הרב אכן אותו עשן דק ובהיר שצבעו לבן המשיך לצאת ממערכת הפליטה. חזרתי לתא הנהג ונתתי כמה לחיצות גז הגונות, יצאתי שוב ועדיין אותו עשן מרגיז. כיביתי מנוע וחזרתי לבית.

לאחר כשעה וחצי חזרתי לרכב ובדקתי שמן מים כדי לוודא מה נשרף, פתחתי את פקק המילוי ברדיאטור והמים עמדו באותו קו שבו הם היו, כך שכנראה מים לא נשרפו מה גם שצבעם נשאר ירוק ולא נראו סימני "טחינה" (אופייני לפריצת אטם ראש מנוע). הוצאתי את מדיד השמן ונראה שבאמת מפלסו ירד מעט אך צבעו נשאר תקין ללא שום סימני "טחינה" או בועות. מאחר וגם ככה הייתי צריך לנסוע למוסך הנעתי שוב את הרכב -ראיתי שעדיין יוצא עשן- ויצאתי לכיוון המוסך, שהגעתי יצאתי לבדוק מה מצב העשן אך פתאום הוא חדל לצאת, כדי לאמת את התקלה גם היום בסביבות עשר בבוקר אחרי לילה שלם של מנוחה הנעתי את הרכב ושוב לא נראו סימני עשן או ירידת מפלס המים (רק ירידה קלה בשמן מנוע).

כעת נשאלת השאלה הגדולה שהיא: מה לעזאזל נשרף שם? ואיך אני עוצר את זה?

(אם זה עוזר לצינור "הנשם" נקרעה כל מעטפת הגומי והוא מוגדר פגום)

פורסם

ככול הנראה זה לחות שהצטברה במערכב הפליטה (אגזוז וכו) לאחר הלילה, והמים התאדו ולכן זה הפסיק.

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם

אני מבין שכרגע אין עשן ולכן אל תיהיה מוטרד יותר מידי בשלב זה. תעקוב אחר מפלס השמן ואחר העשן אם יתחיל שוב, באיזה תנאים הוא מופיע.

פורסם

danniel, חזרתי עכשיו לרכב אחרי יותר מיממה שבה עמד, הנעתי ושוב אותו עשן מרגיז. לחצתי מעט על דוושת הגז והסתכלתי במראה האחורית וראיתי את העשן מתגבר יחד איתי (אם כי כך היה פעם שעברה עד שנסעתי על הרכב מספר קילומטרים ומאז העשן הפסיק עד עכשיו). תכף אני יוצא עם הרכב לקצת מאמץ סל"ד כדי לראות אולי זה שוב יעלם כלא היה.

לפחות בינתיים עם המידע שיש עד עכשיו, למישהו יש רעיון מאיפה מגיחה הרעה? האם אני סה"כ נתקל בגומיות גמורות? או שמא עלי להכין את הכסף בשביל החלפה/שיפוץ מנוע?

פורסם

טוב מכיוון שלא ניתן לערוך אני נאלץ לפרסם הודעה חדשה.

יצאתי לנסיעה קצרה כשבתחילתה יצא עשן ומספר דקות אחרי שהתחלתי לנסוע הוא הפסיק, באמת שקשה לי לאבחן מאיפה זה, מחיפוש קצר בפורומים בכלל נראה שמדובר על גומיות גמורות ולא על משהו מסובך יותר, אני באמת מקווה שזה רק זה ולא יותר מזה.

אשמח אם חברי הפורום המלומדים יוכלו לספק לי קצת תשובות לתופעה הזאת.

פורסם
מעשן בבוקר וכשממנוע מתחמם מפסיק זה בדרך כלל הרינגים ולא הגומיות שסתומים

מזה חששתי, אז מה שווים כל מכוני הבדיקה האלו? בבדיקה הרכב יצא נקי, ותוך חמש חודש שנסעתי על הרכב אולי אלפיים קילומטר ו-"הרינגים" גמורים. זה פשוט סרט שקשה לצאת ממנו, אני את המסקנה שלי קיבלתי, בחיים לא קונה רכב שעבר את גיל השלוש, פשוט ביזיון.

Dan-idin, אתה בטוח שאלו הרינגים ולא הגומיות? כי מחיפוש קצר בפורום עולה שדווקא התסמינים שלי מעידים על גומיות (וזאת התקווה שלי). ובמידה ואכן אלו הרינגים סופית, מה עדיף לטעמך לשפץ מנוע? או להחליפו באחד אחר (שהוא יהיה כנראה ישן כמו שלי)?

פורסם

מצאתי עוד נושאים דומים לשלי ובכולם ההמלצה והמסקנה זה גומיות שסתומים גמורות, איך אצלי זה רינגים ולא גומיות?

עשן לבן אפור וריח מהאגזוז

עשן לבן/אפור בעט לחיצה חזקה על הגז

[אוסטין] עשן לבן רק בסיטאציה מסויימת - מה זה אומר?

פורסם

עשן לבן או אפור במפלט לאחר התנעת בוקר זה לרוב עקב שחיקה של צלינדרים או טבעות בוכנה.

כדי לוודא באופן מוחלט מפרקים סעפת יניקה ובוחנים את השסתומים למשקעי יתר שיעידו על שמן שחודר דרך המובילים.

פורסם

הנושא הזה באמת בלבל אותי, ברוב מקרי העשן הלבן בהנעות קרות דובר על גומיות שסתומים (גם במועדון P.S.I), כנראה שאני "אכלתי" אותה, אין ברירה בהזדמנות הראשונה שלי אקח את הרכב למוסך ואתן להם לאבחן את המנוע.

פורסם

מנהלים יקרים, לא מצליח לערוך, לכן פורסמה הודעה חדשה.

חיפשתי קצת בחו"ל על הנושא ומשם גם מתקבלת תמונה שונה מרינגים, למרות שבחלק מהפורומים גם הזכירו את הנושא תחת התנעות קרות.

הנה חלק מהציטוטים:

If the exhaust billows white smoke for a few seconds when first starting the engine after it has been sitting for a while, such as overnight, and then runs normally, it could mean that the rubber valve stem seals have perished - especially if the vehicle is a few years old and has done over 60/70,000 miles

One thing that I noticed, is that when valve seals get some years on them, a little bit of white smoke can emitted from the tail pipe when you first start it up or when you set at a stop light idling. But usually not that much smoke. Old valves could be causing you to run rich.

אני יודע שאני קצת משגע אתכם בנושא הזה, אבל חשוב שתבינו שאני רוצה לאמת את התקלה אצלי לפני שאני מגיע למוסך ומקבל מסכת על החלפת מנוע.

פורסם
אז אל תשגע אותנו, קיבלת המלצות לפעולה.
דניאל היקר, אתה לא חייב להגיב בשנית, ההודעה החדשה שפרסמתי היא כדי לנסות "ולסחוט" עוד מידע מאנשי מקצוע אחרים שאולי יאבחנו את הבעיה אחרת ממך (שכן אבחנה מרחוק גם כך לא בהכרח מדויקת). אני חדש בעולם הרכב ולכן שאלות רבות תוקפות אותי, כמו כל תחום אחר שאני עוסק בו אני מנסה להבין את מקור הבעיה ואת אופן הטיפול בה, שאלתי מספר פעמים מדוע לדעתכם הבעיה היא ברינגים וכל מה שקיבלתי היה "כי לפי התסמינים זאת הבעיה" שמנגד הרשת מוצפת בחומר הטוען בדיוק הפוף ומכאן נולד הדחף לשאול שוב.
פורסם

הסבר יותר מעמיק.

באופן טבעי התחממות מנוע גורמת לבוכנות להתפשט למידה הנכונה בצילינדר ולכן קיימת צריכת שמן טבעית בזמן התחממות המנוע, בלאי מואץ בצלינדרים או בטבעות הבוכנה יחריף את התופעה הטבעית ויגדיל את התצרוכת שמן מה שיבוא לידי ביטוי בעשן לבן/אפור שנעלם כאשר המנוע מתחמם, החלקים מתפשטים "ומתיישבים" במקום והתצרוכת קטנה.

גומיות למובילי שסתומים עלולות לאבד גמישות עקב תחזוקה לא תקינה או שימוש בשמן או תוספי שמן לא מתאימים, לעיתים כאשר הוא קר מאוד הגומיות קשות מאוד וחסרות גמישות ואז יש תצרוכת שמן גבוהה ועם חימום המנוע הגומי מתרכך ואוטם יותר טוב אך לרוב זה לא המצב, גומיית האטימה של השסתום מאבד גמישות וגורמת לתצרוכת שמן בכל תנאי העבודה של המנוע, במיוחד כאשר הואקום מנוע גבוה (עזיבת דוושה במידרון או לאחר האצה חזקה).

גם לנשם מנוע לא תקין עלול לגרום לתופעה ותמיד מומלץ להתחלי בבדיקת השסתום PCV ותקינות כל מערכת הנשם למרות שבעיות של תצרוכת שמן בהתחממות מנוע לא קשורות לנשם.

לצמיגות שמן המנוע יש תפקיד משמעותי לתצרוכת שמן ולכן בשלב ראשון הייתי עובר לשמן איכותי אך בעל צמיגות גבוהה יותר כדי לצמצם את התופעה למשל 15W-40.

אי טיפול בזמן בתצרוכת השמן תגרום לתפיסת של טבעות הבוכנה ואז תצרוכת השמן תגבר משעעותית ויהיה צורך לטפל גם בטבעות הבוכנה וגם בגורם לתצורכת השמן (טבעות, נשם).

תצרוכת שמן גבוהה גרמת גם לממיר קטליטי להסתם ויהיה צורך בהחלפתו לאחר תיקון תקלה התצרוכת שמן.

אישית נתקלתי ברוב הבעיות של עישון בהתחממות המנוע שנגמרו בתקלות של טבעות בוכנה. דרך טובה לאבחן זאת היא ע"י פירוק הסעפת יניקה ובדיקה של המשקעים על גב צלחת השסתום, משקעים רבים מעידים על תצרוכת שמן עקב מובילי שסתומים שחוקים או גומיות למובילים.

• תוכן חדש...