Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבועיים החלפתי רדיאטור למאזדה לנטיס 98 F אצל בנטוב ברחוב נירים בתל אביב.

השבוע הבחנתי שהבורר של הזרמת אויר מבחוץ או בפנים, לא עובד, כל הזמן מוזרם אוויר מבחוץ.

הנחתי שיש קשר בין התקנת הרדיאטור לתקלה (לא, מסתבר שאין קשר).

הלכתי לבנטוב (לפני שידעתי אם יש קשר...) כי הוא החליף את הרדיאטור וזו ההתעסקות החרונה שנעשתה עם הרכב.

הוא הסביר שאין קשר ושאני צריך ללכת למומחה מזגנים או אולי אפיל למוסך מאזדה שנמצאים באותו רחוב.

בגלל שלא רציתי להוציא כסף, שאלתי אותו אם יש אפשרות לתקוע את התריס על מצב סגור ?

הבחור שטיפל בי אמר שלא צריכה להיות בעיה ואין לו בעיה לעזור לי .

פירק את תא הכפפות הגענו לקונקטור וראינו שהתריס לא מגיב באופן רציף (לפעמים כן ולפעמים לא)

הוא נתן לי לשחק עם התריס עד שיגיע למצב סגור ו

וניתק את הקונקטור.

ואז באופן מפתיע אמר שלקח לו יותר מידיי זמן ושאני צריך לשלם משהו ( הוא ניסח את זה "כמה גרושים")

בגלל שלא היה לי נעים אמרתי סבבה למרות שזה לא מה שסוכם מלכתחילה.

שלח אותי למשרד ושם המנהל שואל אותי כמה נראה לי שאני צריך לשלם?

אמרתי שלא נראה לי שאני בכלל צריך לשלם.

אמר לי טוב תביא 150

שאלתי על מה 150 על ניתוק קונקטור?

אמר שהוא לא יודע ושנקרא לבחור שטיפל בי

המכונאי הגיע ואז הם ירדו ל 100

מיקוח קצר נוסף וירדו ל90

ובכל זאת יצאתי עם תחושה של נדפק...

DSC01471.JPG

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

לי זה נראה מחיר הוגן

זה לא בדיוק נכון להגיד: "רק ניתוק קונקטור",

הרי צריך גם לדעת איזה קונקטור לנתק.

הרי אם זה רק לנתק - מדוע לא ניתקת זאת בעצמך ?

הרי נעשתה עבודה על הרכב והושקע זמן - הרי הוא לא עובד בחינם...

כך שהמחיר נשמע לי הגיוני.

פורסם

מחיר הוגן לחלוטיין עבור פירוק תא הכפפות וניתוק הקונקטור.

אין ארוחות חינם !

אני בטוח שהעובד עבד יותר מרבע שעה על העסק לכן תגיד תודה ולהתראות.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אתה לאו דווקא צודק למרות שבדר"כ אתה תמיד צודק. :)

ישנו דבר כזכור לי שניקרא שירות. אם נתייחס לעובדה שהבחור פה חזר לאותו מוסך שכבר גבה ממנו כסף בפעם הקודמת על התקנת הרדיאטור ונתן את ההרגשה לאותו בחור שיצא משם ושם לב שבמיקרה הבורר גם הפסיק לתפקד שהוא איפה שהוא קצת גרם לו חוסר אמון בגלל מיקרה זה, הוא הפעם יכל להפוך עזרה זו לשירות ולא ישר לתרגם לכסף. אלא אם כן באמת מדובר על טיפול מורכב של איזה חצי שעה בזבוז זמן על הרכב.

זה כמו שתיכנס לפנצ'רייה ותבקש שייסתכלו לך על הצמיגים לראות אם הם נחוצים החלפה ועל הדרך תבקש שיימלאו לך אויר ואז ייקחו על זה כסף כי בזבזו עליך איזה 10 דקות. אבל זה שירות אז אין סיבה לקחת.

שוב, כל מיקרה לגופו והכל תלוי מה נעשה שם ובכמה זמן!

ומאיפה הכניסו את הסעיף הזה בחשבונית - "ניתוק תקע חשמלי......." זה בכלל כבר נישמע מצחיק.

:)
פורסם
אני בטוח שהעובד עבד יותר מרבע שעה על העסק לכן תגיד תודה ולהתראות.

פירק לי את מגירת התא הכפפות ואת הבית של המגירה - 6 ברגים

לדעת איזה קונקטור לא מסובך כי יש רק אחד שאחראי על המנוע של התריס

למה אני לא עשיתי את זה?

כי חשבתי שזה קשור להחלפת הרדיאטור...

וכשהציע לעזור לי זה לא השתמע כאילו זה יעלה לי.

משך העבודה 15 דקות ברוטו:

הוא פתח את פירק את תא הכפפות ושיחק קצת עם המנוע

ואז השאיר אותי לבד במשך 6-7 דקות אמר לי לשחק עם המתג והתריס ולקרוא לו כשזה במצב סגור (הלך לטפל ברכב של חבר שלו)

חזר ניתק את הקונקטור- 25 שניות

והרכיב את תא הכפפות.

בחשבון פשוט יוצא פחות מ15 דקות

שלא לדבר על זה שהמתנתי יותר משעה כי הוא עושה לי טובה

ואז דרש תשלום :-o

שילמתי ואמרתי שלום וחג שמח (מחר שבועות).

אבל יצאתי עם תחושה של מנוצל

ומאיפה הכניסו את הסעיף הזה בחשבונית - "ניתוק תקע חשמלי......." זה בכלל כבר נישמע מצחיק.

מאד מצחיק בגלל זה העליתי ...

ממש כשהוא הוא ניסח את זה היה נדמה לי שאסי כהן מארץ נהדרת מגלם את אורי גלר "שקר כלשהו..." קפץ לבקר במוסך

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם
פירק לי את מגירת התא הכפפות ואת הבית של המגירה - 6 ברגים

לדעת איזה קונקטור לא מסובך כי יש רק אחד שאחראי על המנוע של התריס

למה אני לא עשיתי את זה?

משך העבודה 15 דקות ברוטו:

הוא פתח את פירק את תא הכפפות ושיחק קצת עם המנוע

ואז השאיר אותי לבד במשך 6-7 דקות אמר לי לשחק עם המתג והתריס ולקרוא לו כשזה במצב סגור (הלך לטפל ברכב של חבר שלו)

חזר ניתק את הקונקטור- 25 שניות

והרכיב את תא הכפפות.

בחשבון פשוט יוצא פחות מ15 דקות

שלא לדבר על זה שהמתנתי יותר משעה כי הוא עושה לי טובה

ואז דרש תשלום :-o

שילמתי ואמרתי שלום וחג שמח (מחר שבועות).

אבל יצאתי עם תחושה של מנוצל

מאד מצחיק בגלל זה העליתי ...

ממש כשהוא הוא ניסח את זה היה נדמה לי שאסי כהן מארץ נהדרת מגלם את אורי גלר "שקר כלשהו..." קפץ לבקר במוסך

צר לי לומר לך ידידי שאכן נוצלת על מה שניקרא "שירות" אבל מה לעשות שכיום קיימים לא מעט מוסכים שאצלם המילה שירות היא אך ורק בגדר המלצה למוסכניק שעובד על הרכב ולא דבר שניתן מכל הלב ולא אמור להיגבות על זה כסף! בהחלט מרגיז ומצטער לשמוע!

פורסם

למה אני לא עשיתי את זה?

נודע מכך שמדובר באי הבנה, ולמרות זאת ברגע שעובד מוסך/מכונאי מקדיש מזמנו במסגרת יום עבודה על רכבו של לקוח, הדבר כרוך בתשלום על פי הגיון בסיסי.

כמו כן ניתן להבין שבעל המוסך לא היה סגור על עלות הגבייה לגבי ״מתן שירות״ שכזה

ולכן ממחיר התחלתי של 150₪ התפשר איתך על 90 שקלים.

דעתי האישית - הוגן למדי. אין צורך להרגיש מנוצל.

ומאתה ואילך דע כי אין ארוחות חינם!

פורסם

הבעל בית משלם לעובד ? כן

עלות אחזקת מבנה? כן

ידע לאן לגשת בכלל היה? כן

אם שואלים אותי כל המהלך היה אמור להיות כך,

א. ברגע שחזרת עם הרכב היו צריכים לומר לך לשבת בחדר המתנה.

ב. להודיע לך כי תבוצע בדיקה במידה ויהיה קשר בין התקלה לתיקון לא תחוייב במידה ולא תשלם עלות (חלק/בדיקה)

ג. ברגע שאותרה התקלה ולא משנה בכלל כמה זמן והראו לך כי אין קשר לא היו צריכים לומר לך לא "כמה גרושים" אלא עלות אבחון

שהיא גבוהה מ 150 שקלים סדר גודל של 250

ד. לא לוותר לך על שקל.

ה. לפחות עם כבר תלכלך תהיה לך סיבה טובה.

פורסם
צר לי לומר לך ידידי שאכן נוצלת על מה שניקרא "שירות" אבל מה לעשות שכיום קיימים לא מעט מוסכים שאצלם המילה שירות היא אך ורק בגדר המלצה למוסכניק שעובד על הרכב ולא דבר שניתן מכל הלב ולא אמור להיגבות על זה כסף! בהחלט מרגיז ומצטער לשמוע!

אני לא מבין למה אתה מסכים איתו מעניין מהי עבודתך ומה אתה נותן חינם ללקוחות.

אם הוא היה כזה חכם ומבין ברגע שאמרו לו שזה לא קשור היה צריך לגשת למוסך אחר שהמליצו או לחלופין לבדוק את התקלה לבד.

ואכן שירות הוא בגדר המלצה בלבד.

פורסם
מרק, אתה לאו דווקא צודק למרות שבדר"כ אתה תמיד צודק. :)

גם עכשיו אני צודק. אני לא בעל מוסך ולא מכונאי רכב מוסמך אבל יש לי מספיק ניסיון בטיפול ברכבים ובמגע עם מוסכים ולא זכור לי שראיתי אי פעם שלט תלוי מחוץ למוסך "כאן מוסך של פרייארים העבודה בחינם " או משהו בסיגנון.

גם החלפת מנורה ראשית בגולף דור 4 צד שמאל משלמים 100 שקלים במוסך מורשה, אם תנסה לבד להחליף את המנורה אני מהמר שבפעם הראשונה אתה תבזבז 30 דקות ויותר על ההחלפה.

איזה כייף לי :)

פורסם

בחייאת חברים, מה קורה איתכם...?!

האינטרסים של מוסכניקים לפחות של הרוב דיי ברורים שהם להרוויח על כל פיפס הכי קטן כל עוד הם באים במגע עם הרכב אבל במיקרה זה שמדובר על רבע שעה של עבודה עוד שהלקוח ממתין שם איזה שעה כי עברו ממנו לרכבים אחרים באמצע ובמיקרה שלו גם שום חלק לא יצא מכיסו של בעל העסק על הרכב הנ"ל אז למה זה לא יכול להיקרא שירות? יצא לי לבוא במגע עם לא מעט מוסכים עד היום שעל דברים שלקחו יותר זמן לא לקחו אגורה. על המורשה אין מה לדבר בכלל ששם מחייבים אותך גם על המיים שאתה שותה מהקולר בזמן ההמתנה.

ניסן - אני מאוד מכבד אותך כבעל מיקצוע ולא מנסה חס וחלילה לפגוע בפרנסתך אבל אם אתה גובה כזה סכום עתק (250 ש"ח) על דבר כזה כמו שרשמת אז שיהיה בכייף. אל תיכעס אבל אליך לקבל שירות אני לא חושב שאגיע למרות האמינות והמיקצוענות שטמונה בך כי מה לעשות, היום הכסף משחק תפקיד מאוד חשוב בכל הנוגע לתחום הרכב ותחזוקתו.

פורסם

דוגמא קטנה אתן לך מיום שני (ערב חג)

לקוחה של המוסך שלי החליפה במאזדה לנטיס במהלך טיפול לפני חודש מצתים

הגיע עם רכב מזייף הודענו לה מראש כי הרכב יבד ואם יש קשר לא תחוייב במידה ולא עלות אבחון במוסך (מרכזי) 250 שקלים.

הרכב נכנס בדקנו סלילי הצתה - תקינים

התנגדויות חוטי הצתה - תקינים

הוצאנו מצתים וראינו מצת סדוק הוחלף מצת בחדש ללא עלות בדיקה,כשבישרתי ללקוחה כי הרכב תוקן ללא עלות הלקוחה הביעה תמיהה כאילו לא מאמינה שאנחנו לא מחייבים אותה זה שירות

במידה וסליל ההצתה היה פגום ולא הייתה מעוניינת בתיקון הייתה משלמת בדיקה

שאלה: לא יודע אם אתה מכיר אותי אבל ההתמחות שלי היא במאזדה פורד כיום יש המון תקלות ברכבים הללו שאני מתקן בחמש דקות כיוון שאני מראש יודע מה הבעיה, אבל הרכב הראשון שהיה עם אותה תקלה לפעמים השקעתי בזה כמה ימים ואפילו שבועות של עבודה ומחשבה, אז מה לדעתך עליי לעשות במקרה שכזה לתת את הידע שלי בחינם או לחייב ????

פורסם

הספקתי לשמוע עליך רבות ניסן ורק דברים טובים כך שאת הידע והמיקצוענות שלך אני באמת מעריך מאוד אין ספק בכך.

זה ברור לחלוטין שאם ישנה תקלה ברכב שניגזרת מתיקון שנעשה לפני כן אז אין לחייב. שירות מבחינתי זה מתן עזרה ללקוח שעזרה זו היא כמובן בגדר הזמן הסביר כמו שהזכרת לדוגמא - 5 דקות וללא הוצאה מכיסו של בעל העסק על חלק מסויים שבעל הרכב נחוץ לו למטרת התיקון של אותה תקלה. מה שאומר שאם ניתקלת בתקלה מסויימת והיית צריך להשאיר את הרכב ולעבוד עליו ולבזבז עליו זמן יקר גם אם זה לא עולה בלהחליף חלק מסויים אז ללא ספק ייגבה פה כסף כי הרכב עמד במוסך, תפס מקום, הושקע עליו זמן וכיוצא בזה.

גם לי יש סיפור: ביצעתי ניקוי רדיאטור במכון לרדיאטורים. על הניקוי שילמתי כבר מראש כמה שעלה. בבדיקת הלחץ לאחר הניקוי היתברר כי יש סדק ברדיאטור. מייד אמר לי בעל העסק "עזוב אני יעזור לך עם זה" לקח אפוקסי (שזה כמובן עלה לו כסף) שיפשף קצת את מקום הסדק שיהיה נקי, חימם מעט את המקום עם ברנר (וגז עולה כסף) ובסיום לא ביקש אגורה. אני מצפונית שאלתי אם הוא רוצה תשלום אך אמר שלא. בזבז על זה איזה 10 דקות מזמנו. לזה אני קורא שירות!

פורסם

דרך אגב,

בגלל זה אני תמיד אומר מראש לכל אחד שיש לו תקלה ברכב: לפני שאתה ניכנס לבדוק תשאל אם הבדיקה תעלה לך כסף, ואני לא מדברר על חיבור למחשב שזה ידוע שעולה אלא על בדיקות שנחשבות יחסית פשוטות. לא חסרים מקומות שעל בדיקות שכאלה לא גובים כסף כי ישנם בדיקות שמתייחסים אליהם כשרות של המוסך וזה שיטה בהחלט טובה למשוך לקוחות. בדוק!

• תוכן חדש...