Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי בעיה עם רכב פונטו ספייס 16V 2002 ידני. בעצירות קצרות הרכב לא מצליח להניע. זאת אומרת, בחניות הקצרות מ15+- דקות הרכב מסרב להניע. לעומת זאת, אם אני מחנה את הרכב לפרק זמן שמעבר ל15 דקות הוא מניע פיקס. מישהו מכיר את הבעיה?

( לפני כחודש - חודשיים ביצעתי הוספת מים מזוקקים למצבר שהוא בן כשנתיים - שלוש )

תודה רבה,

שבוע טוב.

פורסם

יש לבדוק לחץ דלק ודליפות מזרקים שעלולים לגרום להצפה או נעילת אדים ואז יש התנעה קשה כשמנוע חם.

בדיקה נחמדה שאפשר לעשות כאשר המנוע מסרב להתניע, היא לנסות להניע עם מצערת פתוחה לגמרי, אם מניע כנראה מזרקים דולפים.

בכל מקרה בדיקת לחץ דלק יחד עם בדיקת סורק תקלות של פיאט, כדאי לבצע במוסך שמכיר את דגם הרכב.

פורסם
יש לבדוק לחץ דלק ודליפות מזרקים שעלולים לגרום להצפה או נעילת אדים ואז יש התנעה קשה כשמנוע חם.

בדיקה נחמדה שאפשר לעשות כאשר המנוע מסרב להתניע, היא לנסות להניע עם מצערת פתוחה לגמרי, אם מניע כנראה מזרקים דולפים.

בכל מקרה בדיקת לחץ דלק יחד עם בדיקת סורק תקלות של פיאט, כדאי לבצע במוסך שמכיר את דגם הרכב.

בוקר טוב,

למה הכוונה להניע עם מצערת פתוחה לגמריי?

לשאלה של הקודמים - יש סטרטר, ובהנעה עם כבלים האוטו מצליח להניע.

פורסם

הכוונה שדוושת הגז לחוצה עד הסוף

בדוק/החלף את חיישן טמפ מים יתכן ומזייף ולכן קשה למנוע להניע (עד שהוא מתקרר)

בדוק את המצבר עם מכשיר לבדיקת מצברים בעומס וערכי טעינה של האלטרנטור

פורסם

יש עניין אחד שמוזר לי, ויכול לכוון אותנו לפתרון הבעיה - כמו שכתבתי, האוטו לא מניע בחניות קצרות, אבל כשאני מנסה להניע עם כבלים - מניע כמעט פיקס. מכאן אפשר להסיק שהבעיה היא בתחום החשמל?

איתי.

פורסם

למיטב ידיעתי ברכב הזה אי אפשר לפתוח מצערת ברכב לא מונע, כי זו מצערת חשמלית.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

האם בדקת את המצבר כמו שאמרתי לך?

כשהרכב חם, במידה והקטבים לא סגורים עד הסוף עקב החום הם מתפשטים ולכן הרכב מתקה בהנעה.

קובי

פורסם
האם בדקת את המצבר כמו שאמרתי לך?

כשהרכב חם, במידה והקטבים לא סגורים עד הסוף עקב החום הם מתפשטים ולכן הרכב מתקה בהנעה.

אני אנסה את זה בשישי. סך הכל לחזק את הברגים שם?

פורסם

בדוק שאין סימני קורוזיה על הקטבים, במידה ויש אז נקה אותם בעזרת נייר לטש.

ואז תבדוק שהקטבים מהודקים היטב.

שים לב שאולי אם תנתק את המצבר מהרכב לגמרי אז הרכב יתאפס, והרדיו ינעל וכדו'(לא יודע אם זה קורה בפונטו) לכן אם אתה מנתק את המצבר מהרכב תחבר מצבר עם כבלים בתור גיבוי.

קובי

פורסם
בדוק שאין סימני קורוזיה על הקטבים, במידה ויש אז נקה אותם בעזרת נייר לטש.

ואז תבדוק שהקטבים מהודקים היטב.

שים לב שאולי אם תנתק את המצבר מהרכב לגמרי אז הרכב יתאפס, והרדיו ינעל וכדו'(לא יודע אם זה קורה בפונטו) לכן אם אתה מנתק את המצבר מהרכב תחבר מצבר עם כבלים בתור גיבוי.

שטויות, אני אתמודד עם ארגון הרדיו מחדש :-)

תודה רבה,

עדכונים בשישי.

לילה טוב,

איתי.

פורסם

אז ככה, אתמול פתחתי את מכסה המנוע - הידקתי את כל החיבורים + הוספתי אום אחד על אחד הקטבים (משום מה, היה חסר..). אני מקווה שאכן העניין יצליח, ההגיון אומר שכן.

אני אשתדל לעדכן בהמשך.

תודה רבה לכולם,

ל"ג בעומר שמח

ושבוע טוב,

איתי.

פורסם

אהלן חברים,

לצערי לא עזר הטיפ האחרון. אתמול החנתי את האוטו ל5-10 דקות והאוטו לא הניע. רק אחרי "מנוחה" של עוד כ20 דקות הניע.

מה עוד יכולה להיות הבעיה?

יום טוב,

איתי.

• תוכן חדש...