Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

מזה זמן רב מקנן בי הרצון להחליף את צבע התאורה הספק-ירוק-ספק-תורכיז-בהיר והכל כך ניינטיז' ביאריס שלי.

מאחר ואני למוד נסיון וקרבות עקובים מדם ופלסטיקים שבורים, הצבע הכחול אפילו לא עמד על הפרק, כמו גם צבע לבן או כל צבע בהיר אחר. אם היה מדובר רק בלדים - ניחא, אין מגבלה לאיזה צבע שרוצים. מאחר והתאורה ביאריס מורכבת הן מלדים והן מנורות להט רגילות צבע קר לא יתפוס טוב.

הפור נפל על הצבע האדום. גם כי הוא משדר "קרביות", גם כי הוא מתאים לצבע האדום של היאריס ובעיקר כי קל מאוד ליישם אותו, הן בלדים והן בנורות להט. בנוסף, בגלל שמדובר בצבע חם הוא חי וחזק יותר מצבעים קרים כמו ירוק או כחול.

את הפרוייקט עשיתי ביחד עם AvivB, חבר טוב (ושכן :wink:) שכבר הוכיח שהוא מבין דבר או שניים באלקטרוניקה (והחבר'ה של האודיו בוודאי מנידים ראשם בהסכמה). יש לציין שלולא היידיים שלו הפרוייקט הזה לא היה יוצא לפועל ואני ממליץ בחום להימנע מפרוייקט בסדר גודל הזה אם אתם לא יודעים בוודאות מה אתם עושים.

ולפני שירוצו שאלות והערות לגבי הצבעים - המצלמה הרבה יותר רגישה מהעין האנושית בכל מה שקשור לעוצמת תאורה. בפועל התאורה די אחידה ונראית הרבה יותר טוב מבתמונות, למה? ל CANON הפתרונים.

שנתחיל?

1. המצב המקורי: ככה נראו לוח השעונים והקונסולה המרכזית.

LED 001 (Large).jpg

LED 010 (Large).jpg

2. פירוק לוח המחוונים ובדיקת סוג התאורה. למזלי התברר כי לוח המחוונים מואר ע"י שתי נורות T5 קטנות (שני החורים במעגל החום בתמונה השנייה) שעל ראשן כיסוי סיליקון כחול (הידוע יותר בשם "קודנום"). הסיפור היה יכול להסתבך אם הייתי מגלה שמדובר בתאורת לדים, היה צריך לפרק את הלוח לגורמים, לפרק מחטים ולבצע הלחמות עדינות.

לצערי אין ברשותי כיסויים אדומים וברגע זה ממש הם עושים דרכם מאנגליה לארץ.

[ATTACH]238951[/ATTACH]

[ATTACH]238950[/ATTACH]

3. לאחר שעברנו את מבחן לוח המחוונים, הגיע מבחן מחשב הדרך. תודות לדוד גוגל השגנו את ה Service manual של יחידת מחשב הדרך, כולל סכמות וסוגי רכיבים. עם זאת לא הצלחנו להבין האם ניתן לשנות את צבע התאורה של מסך המחשב מאחר ונראה היה שהוא מגיע כיחידה אחת בלתי ניתנת לפירוק. אביב, שכבר הוכיח את כשרונו בפרוייקט אחד או שניים עד היום, לא אמר נואש ובעדינות של מנתח כירורגי פתח את המסך וחשף את הנורות. גם כאן התברר כי מדובר בנורות עוטות אמצעי הגנה כחול והוא הוחלף באדום.

פירוק ראשוני של מחשב הדרך:

[ATTACH]238947[/ATTACH]

[ATTACH]238948[/ATTACH]

פתיחת המסך וחשיפת הנורות:

[ATTACH]238949[/ATTACH]

החלפת הכיסויים:

[ATTACH]238952[/ATTACH]

בדיקה ראשונה באוטו לראות שכל הנורות שרדו את המבחן והתאורה עובדת:

[ATTACH]238953[/ATTACH]

5. לאחר מכן הגיע שלב החלפת הלדים של הכפתורים. פירוק שני לוחות השליטה של מחשב הדרך חשפו 8 לדים ירוקים. 5 דקות עבודה והם הוחלפו ללדים אדומים.

[ATTACH]238954[/ATTACH]

[ATTACH]238957[/ATTACH]

[ATTACH]238955[/ATTACH]

6. החלפת התאורה של קונסולת הרדיו. פירוק הפאנל חשף 3 נורות שעליהן היו מורכבים כיסויים ירוקים. ירוק OUT אדום IN.

[ATTACH]238956[/ATTACH]

7. קונסולת המזגן. את קונסולת המזגן מאירות זוג נורות שעוטות כיסוי ירוק. הכיסוי הוחלף באדום והוספנו נורה שלישית שתאיר את החלק הכחול בבורר הטמפרטורה. הסיבה לכך היא שאם לא היינו עושים כך אז רק חצי סקאלה הייתה מאורת, החצי האדום, ואילו האור לא היה עובר את הכחול.

[ATTACH]238959[/ATTACH]

8. פקד הבקרה של החלונות. ישנו לד ירוק רק בכפתור חלון הנהג. גם כאן הלד נשלף החוצה והוחלף בלד אדום.

[ATTACH]238958[/ATTACH]

9. גלגלת גובה האורות הקדמיים. היה ירוק, עכשיו אדום :cool:

[ATTACH]238960[/ATTACH]

10. זהו. לאחר ההרכבה ככה העסק נראה. כמו שניתן לראות, תאורת הלדים של מחשב הדרך קצת עמומה, במיוחד הלחצנים השמאליים שפשוט כמעט ולא עבדו. גם הלד של מתג החלונות כמעט ולא נראה. שימו לב שלוח המחוונים הפך להיות הרבה יותר צהוב (בגלל שכבר אין את הכיסויים הכחולים וכאמור האדומים עושים את דרכם ארצה).

[ATTACH]238962[/ATTACH]

[ATTACH]238961[/ATTACH]

11. מאחר וזה לא לעניין, אתמול בצהריים החלטנו להמיר את כל הלדים של מחשב הדרך ללדים חדשים מסוג High Power, לדים חזקים משמעותית. התוצאות לפניכם:

[ATTACH]238963[/ATTACH]

[ATTACH]238964[/ATTACH]

[ATTACH]238965[/ATTACH]

[ATTACH]238966[/ATTACH]

לחצן החלונות: (וסליחה שאין צילום של הגלגלת, אבל תאמינו לי, היא אדומה :wink:)

[ATTACH]238967[/ATTACH]

זהו.

לדעתי מדובר בשדרוג נחמד מאוד של פנים הרכב. הוא נותן תחושת יוקרתיות \ ספורטיביות \ WHATEVER מאשר התאורה הירקרקה-דהוייה המקורית. אם הייתי חובב קומבינות הייתי מחליף את כל התאורה ללדים, אבל מאחר וחשוב לי לשמור על מקוריות הרכב הרעיון נגנז.

אז שיהיה לכולם חג שמח ואשוב לעדכן כשיגיעו הכיסויים האדומים ללוח המחוונים.

איתמר.

LED 011 (Large).jpg

LED 012 (Large).jpg

LED 013 (Large).jpg

LED 014 (Large).jpg

LED 016 (Large).jpg

LED 017 (Large).jpg

LED 020 (Large).jpg

LED 025 (Large).jpg

LED 027 (Large).jpg

LED 028 (Large).jpg

LED 029 (Large).jpg

LED 030 (Large).jpg

LED 033 (Large).jpg

LED 034 (Large).jpg

LED 035 (Large).jpg

LED 036 (Large).jpg

LED 038 (Large).jpg

LED 039 (Large).jpg

LED 040 (Large).jpg

LED 041 (Large).jpg

LED 043 (Large).jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אחת היציאות הטובות זה שטויוטה שידכו ל-T ספורט את הסקאלות הלבנות והיפות האלו,

מאשר הצג הדיגיטלי של הדגמים הרגילים.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יצא יפה מאד, הצבע באמת מתאים לרכב. תאורה ירוקה לא מתאימה לרכבים חדשים.

רואים את ההשקעה הגדולה בפירוק והקפדה על הפרטים הקטנים!

הלוואי ולכל שאר הערסים היה כזה טעם :)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
איזה הבדלים חבל על הזמן! מזכיר את התאורה של הפיאט פונטו ספייס

זו אמורה להיות מחמאה? המסך האדום דווקא יותר מזכיר לי פנים של אוודי או סתם VAGית :wink:

מצחיק, אצלי בXS הכל אדום ואני רוצה להחליף לכחול..

כמו שרשמתי בתחילת השרשור, כחול זה באמת צבע יפה, אבל הוא מחייב שכל התאורה תהיה לדים במקור. במקרה של נורות להט רגילות הסיכוי שצבע כחול ייצא מוצלח שואף ל 0. "קונדום" כחול מאיר בצבע ירקרק וקונדום איכותי בעל צבע כחול כהה ואטום באמת עושה תאורה כחולה, אך מחליש אותה משמעותית. אם מתקינים לדים במקום נורות הלהט בלוח המחוונים נוצרים כתמי אור וצל, לא להיט.

סח על ההשקעה כמה זמן נסעת עם דאש מפורק?

אפילו לא דקה. למעט הכיסויים של הנורות ללוח המחוונים היו לנו בהישג יד את הלדים ושאר הכיסויים האדומים. כל הפרוייקט לקח שעתיים פחות או יותר, מרגע הפירוק ועד סוף ההרכבה.

תודה על התגובות וסליחה שהשרשור ערוך בצורה כזאת, זה עמוס והקריזות שלו.

וכמו שאמרתי, התמונות עושות עוול וזה נראה איום ונורא, במציאות זה הרבה יותר מוצלח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ערס, אבל בטיחותי - תאורת פנים אדומה מסייעת לראיית לילה טובה יותר מאשר מול דש ירוק\כחול\סגול.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
זו אמורה להיות מחמאה? המסך האדום דווקא יותר מזכיר לי פנים של אוודי או סתם VAGית :wink:

כמו שרשמתי בתחילת השרשור, כחול זה באמת צבע יפה, אבל הוא מחייב שכל התאורה תהיה לדים במקור. במקרה של נורות להט רגילות הסיכוי שצבע כחול ייצא מוצלח שואף ל 0. "קונדום" כחול מאיר בצבע ירקרק וקונדום איכותי בעל צבע כחול כהה ואטום באמת עושה תאורה כחולה, אך מחליש אותה משמעותית. אם מתקינים לדים במקום נורות הלהט בלוח המחוונים נוצרים כתמי אור וצל, לא להיט.

אפילו לא דקה. למעט הכיסויים של הנורות ללוח המחוונים היו לנו בהישג יד את הלדים ושאר הכיסויים האדומים. כל הפרוייקט לקח שעתיים פחות או יותר, מרגע הפירוק ועד סוף ההרכבה.

תודה על התגובות וסליחה שהשרשור ערוך בצורה כזאת, זה עמוס והקריזות שלו.

וכמו שאמרתי, התמונות עושות עוול וזה נראה איום ונורא, במציאות זה הרבה יותר מוצלח.

איתמר.

היי, לא ציינת איזה לדים הרכבתם וכיצד חיברתם אותם למקור מתח.

איזה כייף לי :)

פורסם

אין לי מושג. הם הוזמנו לפני כמה חודשים מאי-ביי ולא זכור לי מפרט כלשהו. במבחן התוצאה מדובר בלדים חזקים מאוד, הרבה יותר חזקים משני סוגי לדים שהיו בארסנל של חבר שלי.

הלדים במחשב הרכב באים במקור, לא היה צריך לעשות קומבינה עם נגדים או כל דבר אחר, הוצאנו לד ירוק הלחמנו לד אדום.

איתמר.

• תוכן חדש...