Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי שהחום שמן אמור להיות מתחת ל3/4

היום בנסיעה קצת לחוצה באיילון (130 לאורך כל הדרך מקיבוץ גלויות ל443 וכולל 443 על 130) החום עלה עד לשלושת רבעי השעון

לא נשאר לו המון דרך בשביל להגיע לתחום האדום.

מה יכול להיות שגרם לשמן להתחמם כך? עד עכשיו לא קרה לי מקרה כזה

השמן בן 5,000 קילומטר ויוחלף כנראה רק בעוד 5,000 אלא אם כן יועלו הצעות אחרות.

אשמח לעזרה בנושא

כי עד עכשיו השמן מנוע היה נשאר תמיד מתחת ל3/4.

פורסם

גם לי יש את אותו הרכב,וגם לי יש את אותו החשש לגבי חום השמן.

זה קורה רק בנסיעה מאומצת או בנסיעות ארוכות.

אמרו לי(בפורום הנ"ל) שזה נורמלי ,אבל אני בכל אופן מתכנן ניקוי של מערכת הקירור(מים ירוקים),לא יודע אים זה ישפר את המצב :?

אם תמצא פיתרון תידע אותי בבקשה

נ,ב-אמרו לי(בפורום הנ"ל)שזה טמ"פ העבודה של המנוע :twisted: ??

שקט, שש... לאט לאט!.. להירגע- הראלי השחורה :twisted:

פורסם

אהלן.ה"בעיה" מוכרת.קודם כל,זו לא כ"כ בעיה-זו טמפ' העבודה הנורמאלית.אמנם זו לא הטמפ' המומלצת בעולם-אבל אנחנו בישראל .....(לכן לרוב המוסכים אין פיתרונות לבעיה והם טוענים שזה לחלוטין נורמאלי.הפיתרון שלהם הוא להחליף סוג שמן.זה לא פותר כלום-אולי יש ירידה בטמפ' אבל תכיפות ההחלפה עולה ורמת הנזק נשארת. זה לא פיתרון!!!) שנית- אם זה כ"כ מטריד אותך (אותי זה הטריד) ,באוטו שלך מנגנון קירור השמן עובד על מחליף חום מים לשמן-אתה תראה 2 צינורות שמן יוצאים מבית פילטר השמן-אלה צינורות ההולכה.

השיטה לא כ"כ יעילה-שלא לדבר על העובדה שמחליפי מים שמן במכוניות שלא תוחזקו בנוזל הקירור המקורי נוטים להיאכל ואז המחליף קורס (קורוזיה) ותוך פחות מחמש שניות כל מע' השמן שלך מתמלאת במים (כלומר-מים בשמן) וכל מע' המים שלך מתמלאת בשמן (כלומר-ניקוי רדיאטור,ראש מנוע וכיו"ב).

אם אתה רוצה להוריד את הטמפ' בכ20 מעלות עליך לרכוש מצנן שמן חיצוני (OIL COOLER).המצנן החיצוני הרבה יותר יעיל ואין בו סכנה של עירבוב שמן ומים.

ישנה חברה בריטית שנקראת MOCAL.הם ימכרו לך קיט מלא (באזור ה1000 שקלים) שכולל מתאמים מיוחדים לבית הפילטר שלך ותושבות למצנן השמן.אם זה חשוב לך-תעשה את זה-ויפה שעה אחת קודם.רכבים שלוחצים בהם זקוקים לשימון יעיל!!!!!!!!!!

אם זה לוחץ בכיס,אפשר להתאים קולר של אונו טורבו (או לדפוק חשבון לאלפיה ולהסתכן בנזק עתידי הרבה יותר גדול ובלאי מואץ).

נ"ב-ראלי 1300 ששורפת שמן צריכה החלפת גומיות שסתומים או בדיקה של הרינגים.

mocal.jpg

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

נ"ב-ראלי 1300 ששורפת שמן צריכה החלפת גומיות שסתומים או בדיקה של הרינגים.

זה נכון לגבי כל רכב, ולא רק ראלי 1300. לא?

Back to the original - NC again.

פורסם

הראלי שלי שורפת ב5000 קילומטר, לגימה קטנה של שמן.

לדעתי זה לא הרבה

היו לי מכוניות שהיו אוכלות פי 5 מזה.

השמן הוא 10-40 חצי סינטטי

יש המלצה לשמן אחר לפני טיפול 10K ?

פורסם

אני בספק אם ניתן להשיג.אם כן-הכתובת היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא אצל יובל מלמד.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
אני בספק אם ניתן להשיג.אם כן-הכתובת היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא אצל יובל מלמד.

קולר של אסטרה GSI יוכל לעבור התאמה?

פשוט יש אחד כזה תלוי בין שמיים לארץ באיזה הר בירושליים למי שזוכר :wink:

פורסם

או קיי יש פיתרון לבעית השמן החם :beerchug: .

אבל הוא לא ברור לי היכן זה בידיוק מותקן (המיקום לא מוכר לי) :roll: .

האם כל רדיאטור (שעומד בלחצים "נגיד")יכול ליפתור את הבעיה?

נ'ב - צינורות לחץ כאלה לא אמורים לעלות כל כך יקר(אפילו בהתאמה אישית), מה שיקר פה זה רק הרדיאטור.

רק תגיד לי היכן זה ממוקם בבקשה תמונות בזויות יעזרו מאוד :type: .

בתודה רועי

פורסם
או קיי יש פיתרון לבעית השמן החם :beerchug: .

אבל הוא לא ברור לי היכן זה בידיוק מותקן (המיקום לא מוכר לי) :roll: .

האם כל רדיאטור (שעומד בלחצים "נגיד")יכול ליפתור את הבעיה?

נ'ב - צינורות לחץ כאלה לא אמורים לעלות כל כך יקר(אפילו בהתאמה אישית), מה שיקר פה זה רק הרדיאטור.

רק תגיד לי היכן זה ממוקם בבקשה תמונות בזויות יעזרו מאוד :type: .

בתודה רועי

צינורות???

מהמסנן שמן??

בראלי דור ראשון 1.3 שנת 96'

משהוא לא בסדר כניראה שיש לי מנוע אחר :conf: (ישנה צינירית קשיחה אחת שהיא של המדיד שמן בחלק העליון)

מסנן שמן.JPG

• תוכן חדש...