Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לחברי הפורום.

כפי שנכתב בכותרת:

הרכב החל לקרטע כתוצאה של ירידת סל"ד חדה ועלייה חזרה במחזוריות פחות או יותר קבועה.כל כמה שניות המנוע נחנק לרגע וחוזר לעצמו,גם בסרק וגם בנסיעה רגילה.

היום פירקתי את בית המצערת,וממנו פירקתי את מנוע הצעדים וחיישן המצערת ובנוסף פירקתי את חיישן ה- MAF ,וניקיתי את כל אחד מהם בנפרד (ע"י ספריי ניקוי בלמים למעט חיישן ה- MAF שאותו ניקיתי עם ספריי ניקוי מגעים) ואת מנוע הצעדים שימנתי עם מעט ספריי שמן.

לאחר ההרכבה הנפילות כמעט שנעלמו וכאשר הן מופיעות הן מאד חלשות וקצרות,אבל עדיין קיימות,בעיקר בהאצה.

מה הלאה?

בתודה מראש,

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

כניראה שהבעיה בהצתה ולא במערכת היניקה.

בדוק את חוטי ההצתה, פלאגים וסליל הצתה.

אם הם תקינים, יש להתחבר לסורק תקלות ולבדוק קריאה של חיישן גל ארכובה.

פורסם

טוב,עדכון:

היום,לאחר שסוף סוף הוחלפו חוטי הצתה (מקוריים,480 ש"ח..) הרכב נבדק במוסך,כולל חיבור לסורק ואלו הממצאים:

נמצא שחיישן חמצן נותן ערכים קיצוניים ואחד הפלאגים מזייף.הפלאגים פורקו וציפוי החרסינה סביב האלקטרודה של פלאג מס' 4 שבור,שוב פעם..הנה קישור לשרשור שפתחתי על בעיה דומה בחודש מאי,שם גם ציינתי שהיה איבוד קטן של נוזל קירור והוחלף צינור נוזל והוחלף פקק מיכל עיבוי.האיבוד כמעט נעלם לגמרי אבל עדיין לאורך זמן היה איבוד קל.לאחר שהבוחן סיים את הבדיקה הוא שאל אותי לגבי איבוד נוזל קירור וע"פ הממצאים על הפלאג נתן אבחנה של חדירת נוזל קירור לחלל השריפה שכתוצאה מכך הפלאג "מתפוצץ".חשוב לציין שהרכב שומר על טמפ' תקינה - מחוג קבוע על האמצע ואין חדירת מים לשמן.

השאלות:

1.האם האבחנה שחדירת כמות קטנה של נוזל קירור לחלל השריפה יגרום לנזק מסוג זה לפלאג הגיונית?המשמעות של האבחנה היא ראש מנוע,ואם כבר ראש אז גם טיימינג (צריך היה לעשות ב- 08/2012) ואם כבר טיימינג אז גם משאבת מים..הנזק הצפוי 3500 ש"ח.

2. הבוחן אמר שבגלל הבעיה של ניצוץ לא תקין בצילינדר 4 מתקבלת הקריאה הלא סדירה מחיישן החמצן.הגיוני או שלהכין ממון גם לחיישן חמצן?

בתודה מראש,

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

שלום.

בהודעה הראשונה עשיתי קצת "סלט" בנושא החיישנים:

החיישן שבטעות קראתי לו חיישן MAF הוא בעצם חיישן טמפ' אויר שנמצא על צינור יניקת האויר בין הפילטר ובית המצערת והחיישן שהבוחן אמר שמזייף(תגובה 3) הוא בעצם חיישן ה- MAP(אני כנראה לא הבנתי אותו כראוי..).

ועכשיו חזרה לשאלה המקורית מתגובה 3:האם יתכן שהפעולה הלא סדירה עקב הפלג השבור עלולה לגרום לחיישן ה-MAP לתת ערכים לא סדירים או שבנוסף כבר להתכונן לכך שהחיישן תקול?

בנוסף,מה תפקידו של חיישן טמפ' האויר ועד כמה הוא משמעותי?עשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובה ממצה.

בתודה מראש,

ADZ

פורסם

ביום א' בבוקר הרכב צריך לצאת מהמוסך אחרי שיפוץ ראש מנוע והחלפת טיימינג + משאבת מים ואז נראה.במאמר מוסגר,לשאלתי (עדיין לא ראיתי בעצמי),המוסכניק אומר שמשאבת המים הישנה שהוחלפה (שהיא המקורית לאחר 164,000 ק"מ) במצב טוב מאד.

שאלה נוספת,האם הגיוני שלאחר 164,000 ק"מ,וללא אירוע יוצא דופן של התחממות מאז שהרכב אצלי - כמעט 3 שנים,טיפולים בזמן ו"לפי הספר" לאורך השנים ע"פ הסטוריית טיפולים מתועדת ממוסכים מורשים מאז עליית הרכב לכביש משנת 1999,שתהיה פריצת אטם ראש מנוע (קטנה מאד,אמנם,אבל פריצה)?

ADZ

פורסם

עשית סלט גדול ומלא תערובות

כך

1. תמיד כדאי להחליף טיימינג+משאבת מים כאשר עושים ראש מנוע.

2. אין סיכוי שמשאבת המים לא הוחלפה כבר בעבר.(היא יכולה להיות מקורית כי החליפו למשאבה מקורית).

3. הרכב היה מתחמם לך היה מאבד מים?

4. משהו לא מסתדר בתיאור שלך לבעיה עשו בדיקת לחץ הפוך לצילנדר 4?

5. לכל חיישן יש התנגדויות ואפשר לבדוק אם הוא תקין.

6. חיישן טמפ'- תפקידו לשדר למחשב את טמפ' האוויר שנכנס למנוע וכן יש לו חשיבות.

7. חבל על הכסף של חוטי הצתה מקוריים יש חליפיים שעושים את העבודה שעלותם 130-200 ש"ח

פורסם

תום ערב טוב.

1. מסכים לחלוטין,מעולם לא אמרתי או רמזתי אחרת,אני ביקשתי מיוזמתי מהמכונאי שיחליף טיימינג(סט מלא ומחזירי שמן)+ משאבת מים.

2.ברשותי היסטוריית טיפולים מודפסת ממוסך מורשה אחד בו טופל הרכב מיום עלייתו על הכביש ועד 9 חודשים לפני שקניתי אותו.החלפות הטיימינג נעשו בזמן ולא מצויין שם בשום מקום החלפת משאבת מים.

3. הרכב לא התחמם אבל סבל מאיבוד מים קל בחודש מאי השנה ושאז גם החלו הרעידות וגיליתי בפעם הראשונה פלאג שבור בצילינדר 4.אז ייחסתי את הפלאג השבור להחלפה רשלנית במוסך(מורשה..) שבוצעה בטיפול 40,000 זמן מה לפני.הוחלף צינור מתכת במוסך מורשה (אחר,שגם לא מצא בעייה בנושא הרעידות והבוחן טען שבדק במחשב כולל תוך כדי נסיעת מבחן והכל תקין.שעה אחר כך פתחתי לבד את הפלאגים ומצאתי את הפלאג הדפוק בצילינדר 4).

מאז היה איבוד נוזל קירור כמעט בלתי מורגש,אבל איבוד,בייחוד שבמהלך השנתיים עד אז הרכב לא איבד אפילו לא טיפה.בדיעבד,היום אני מבין שכבר אז החלה הבעיה שעכשיו אני מטפל בה.

4. לא בוצעה בדיקת לחץ הפוך.האבחנה התבססה על סמך הממצאים על הפלאג בשילוב אותו איבוד מים קל.האם אתה חושב שיכולה להיות סיבה אחרת לתופעה ולא פריצת אטם ראש מנוע?

5. ידוע.הערכים נבדקו ונמצאו בתווך תקין.הבעיה היא השתנות הערכים("קופצים")בתוך הטווח התקין,וזה יכול להגרם מהפעולה הלא סדירה של הצילנדר - נפילת סל"ד ועלייתו משנה את עוצמת היניקה בכל רגע נתון וחיישן ה- MAP בודק את תת הלחץ בסעפת היניקה. (MAP = manifold absolute prssure).ביום א' לאחר סיום התיקון תבוצע סריקה מחדש לבדיקת תפקוד המנוע ואז אדע האם יש או אין בעיה.

6. מעולם לא אמרתי שחיישן טמפ' אויר ביניקה (חיישן IAT - intake air temperature) לא חשוב.נהפוך הוא.יש לו חשיבות רבה גם מבחינת צריכת הדלק וגם מבחינת זיהום האויר.מוכרים במקומותינו "חאפרים" שטוענים שניתן לבטל את החיישן הזה ללא כל השפעה.ע"פ הבנתי זוהי שטות וחוסר מקצועיות ואצלי לא יהיה דבר כזה.

7. לחלוטין לא מסכים.חוטי הצתה מקוריים/OEM חשובים,לדעתי,מאד גם מהיבט התאמתם למערכת ההצתה וגם מבחינת איכותם ואמינותם.במידה וניתן לדעת בוודאות שיש חוטי הצתה מיצרן מוכר ואיכותי שבפרסומים רשמיים שלו מצהיר שהם מתאימים לרכב מוגדר אז,שוב לדעתי,אכן אפשר להשתמש בהם.לא מצאתי כאלו למעט חוטים של BERU שהם גם ה- OEM של רנו ולא היה לי זמן/אפשרות להגיע ל"עמנואל" בחיפה ונאלצתי להזמין מקוריים שהגיעו כמעט עד לבית.אולי אני טועה,אבל לא נראה לי שחוטים של BOSCH או כל יצרן איכותי אחר יהיו זולים באופן משמעותי,אבל,שוב,אולי אני טועה ושמח אם תתקן אותי ע"מ שאוכל להמנע בעתיד מהוצאה מיותרת מפני שאכן מחירם של החוטים הוא גבוה.

בכל מקרה,תודה על התגובה ולילה טוב.

ADZ

פורסם

הבהרה לגבי השאלה של DAN-IDIN בתגובה 5 והתשובה שלי בתגובה 6:

המצב לפני הכנסת הרכב לתיקון היה שהמנוע עבד עגול ומדי כמה שניות היתה רעידה קלה בס"לד והיתייצבות,גם בסרק וגם בנסיעה.האם אתה חושד שהנוזל קירור שחדר לצילינדר 4 עבר לסעפת הפליטה והשפיע על הקריאות של חיישן החמצן או גרם לו נזק?

מחר,בכל מקרה,תבוצע סריקה ונקווה לטוב.

ADZ

פורסם

נראה לי שסתם הורידו לך ראש מנוע...אז אם יש פלאג שבור, קודם היו צריכים לשם פלאג חדש ולעקוב אחרי עניין איבוד המים ורק אז לקבל החלטות...בכל מקרה תופעה של נפילות סל"ד בתדירות קבועה יכולה באמת להיות בגלל חישן חמצן עצלן.

פורסם

דן תודה על התשובה.

השאלה היא,האם העובדה שפעמיים במהלך החודשים האחרונים(מאז מאי השנה) נפגע הפלאג בצילינדר 4,ובאותו האופן - ציפוי החרסינה סביב האלקטרודה נסדק ונשבר,ובנוסף איבוד נוזל קירור הקטן מאד אבל עקבי לא בהכרח מעיד על חדירת נוזל קירור לצילינדר 4 או שיש אפשרויות נוספות?על שני הפלאגים שפורקו מצילינדר 4 נראו סמיני שריפה שונים מיתר הפלאגים בנוסף לנזק לציפוי החרסינה.כמובן שבשתי הפעמים הוחלף הפלאג ולפלאג מקורי בלבד.

בנוסף,האם תוכל לקרוא את הפרטים בשרשור נוסף שפתחתי בנושא החלפת חוטי הצתה ולכתוב מה דעתך על הנתונים החריגים של חוט מס' 3?האם משמעותי או לא?

ADZ

פורסם

היום הרכב יצא מהמוסך לאחר שיפוץ ראש מנוע והחלפת טיימינג מלאה(רצועה,מותחנים ומחזירי שמן)+משאבת מים.הרעידות נעלמו,בינתיים,ובימים והשבועות הקרובים אבדוק גם איבוד נוזלים ואי חזרת הרעידות.

בעקבות ההערה של DAN-IDIN אני חוזר שוב לשאלות ששאלתי בתגובה 11:

1. האם יכולות להיות סיבות אחרות לשבר/פיצוץ ציפוי החרסינה של הפלאג בבוכנה 4 פעמיים תוך מס' חודשים,איבוד נוזל הקירור והרעידות חוץ מהאבחנה של פריצת אטם ראש שגרם לחדירת כמות קטנה של נוזל קירור לצילינדר בא במגע עם הפלאג וגרם לנזק ורעידות עקב פעולה לקויה של הפלאג?אני שוב מזכיר שלא בוצע לפני הפירוק בדיקת לחץ הפוך או התקנת מד לחץ על פקק מיכל העיבוי לבדוק עלייה בלחץ המערכת.האיבחון היה ע"פ הסמנים על הפלאג+סיפור מקרה של איבוד קל של נוזל קירור.

2. האם הערכים החריגים של חוט הצתה מס' 3 (יש קישור לשרשור בתגובה 11) מחייבים בדיקה של מע' ההצתה או פשוט מדובר בבלאי טבעי שהחלפת חוטי ההצתה שבצעתי מספיקה?

בתודה מראש על התגובות,

ADZ

פורסם

לדעתי פלאג לא ישבר כתוצאה מחדירת נוזל קירור.

קודם כל נשאל אם הפלאגים שהותקנו אם הם זהים בדגם שלהם 1 ל 1 לפי דרישות היצרן, או שהתקינו פלאגים לפי "עיצתו של המוסכניק"?

יתכן והותקן פלאג בעל הולכה טרמית לא מתאימה לדרישות היצרן(מצת קר/חם).

יתכן והותקנו פלאגים מזוייפים, חפש אשכולות ותקרא על העניין של זיוף פלאגים ולתוצאות בנזק.

פורסם

לגבי האפשרות של פלאגים מזוייפים:הפלאגים נקנו ממוסך שבעברו הלא רחוק היה מורשה רנו והפלאגים(המקוריים) נשארו אצלו במלאי.המק"ט על הקופסא ועל הפלאג זהה: 7700500155.הסיפורים על זיופים התייחסו ל-NGK.

השאלה היא,בהנחה שהפלאגים אינם מזוייפים ומתאימים לרכב,מה יכול לגרום לתופעה שפעמיים בהפרש של 6 חודשים נפגע פלאג באותו צילינדר ובדיוק באותו אופן (ציפוי החרסינה סביב האלק' נסדק) בשילוב איבוד קל מאד של נוזל קירור?

ADZ

פורסם

כאמור,הרכב יצא אתמול מהמוסך אחרי שיפוץ ראש והחלפת טיימינג ובנוסף יום לפני התיקון החלפתי חוטי הצתה.

הרעידות פסקו,מורגש שהמנוע עובד טוב יותר ומגיב טוב יותר לדוושת התאוצה(האצה והאטה).

אבל,הסל"ד סרק שלפני תחילת הבעיה היה על 750,לאחר התיקון נמצא על בערך 550.לאחר התנעה(מנוע קר) המנוע עולה ל - 1000 - 1100 למס' שניות,מתייצב על 750 למס' שניות נוספות ויורד ל- 550.המנוע אמנם עובד עגול אבל הסרק הנמוך מורגש.ב- 750 סרק המנוע כמעט בלתי מורגש -חלק לגמרי.

בדקתי את כל צינורות הואקום,בדקתי שהקונקטורים של מנוע הצעדים,חיישן MAP,חיישן המצערת וחיישן טמפ' יניקת אויר מחוברים כראוי ושהחיישנים הנ"ל ומנוע הצעדים מחוברים ומהודקים(היכן שיש ברגים) כראוי.מה יכול לגרום לסרק נמוך ויציב?אני אמנם מתכוון לחזור למוסך שביצע את התיקון לסריקה ובדיקה בימים הקרובים אבל הייתי שמח לדעת מה יכולה להיות הבעיה לפני זה.

ADZ

• תוכן חדש...