Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

רכב שעבר לפני 45,000 ק"מ ראש מנוע,שהיה אמור לכלול:חריטה,וכמובן החלפת האטמים.בפועל הדבר היחיד שנעשה ברכב,הוא החלפת האטם ראש ושאר האטמים ללא כל חריטה.

האם כיום לאחר 45,000 ק"מ,ולאחר פירוק ראש המנוע,ניתן יהיה לדעת האם הרכב עבר חריטה,או שאין אפשרות לדעת זאת?

יש לציין שהרכב מאז "הראש מנוע" טופל בפדנטיות,ולפי הוראות היצרן,תוך שימוש בחלקים מקוריים ובמי קרור מקוריים.לאחרונה הרכב מאבד מים בכמויות רציניות,ובבדיקה שנעשתה,מתברר שלרכב יש ראש מנוע.

השאלה היא האם לאחר 45,000 ק"מ מאז הראש מנוע שעשו לרכב,יהיה ניתו להבחין האם באמת עשו חריטה לראש מנוע או שלא?

בתודה מראש

שי

פורסם

6ין מראש מנוע בקוןקינט חשמלי, שנת 2010 !

כותרת ארוכה ללא משמעות עינינית כלל, וללא פרט אחד חשוב , ססוג הרכב ושנת היצור, בהיגוד לגללי פורום טכני למשתמש וותיק ממייסדי הפורום !

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
6ין מראש מנוע בקוןקינט חשמלי, שנת 2010 !

כותרת ארוכה ללא משמעות עינינית כלל, וללא פרט אחד חשוב , ססוג הרכב ושנת היצור, בהיגוד לגללי פורום טכני למשתמש וותיק ממייסדי הפורום !

מצטער על אי מסירת הפרטים.

מדובר בפיאט פונטו שנת 98 מנוע 1250 סמ"ק,גיר רגיל.

הרכב עבר ראש מנוע ב-110,000 ק"מ,כיום הרכב עומד על 155,000 ק"מ.

הרכב טופל בפדנטיות:מי פראפלו בלבד שהוחלפו כל קיץ.ניקוז אוויר.החלפת תרמוסטט מקורי.הרכב לא אוכל גרם שמן,ואין שום נזילות שמן.הרכב מאז הראש מנוע לא התחמם אף פעם.2 המצבים של המאווררים עובדים כראוי,אין שום טחינה בשמן,אבל יש איבוד מים רציני שהתגלה כראש מנוע.

פורסם
אין ראש מנוע בקורקינט חשמלי, שנת 2010 !

הכותרת ארוכה ,ללא משמעות עינינית כלל, וללא פרט אחד חשוב , סוג הרכב ושנת היצור, בניגוד לכללי פורום טכני,ולא נאה

למשתמש וותיק מוותיקי הפורום !

הציטוט נערך מחדש, בגלל שגיאות כתיב מחפירות !!

שי שלום רב !

לבקשתך , שלא לפרסם את שם המוסך, שמסרת לי בהודעה פרטית, אני נענה ברצון !

ודווקא בגלל המידע החסוי שמסרת לי בפרטי, אני מתעקש לשלול אפשרות, של פגם טכני בעבודתו של המכונאי, ולכן אנא ספק פרטים, על הבדיקה שנערכה לרכב, וקבעה שבעיית אובדן צמי הקיערור קשורה לעובדה, שראש המנוע לא מולא יושר והושחז, טרם החלפת ראש המנוע?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אין חובה לחרוט ראש מנוע בכל פירוק .יש חובה לבדוק במידה ויש צורך מבצעים מילוי וחריטה.יש מקרים שמפרקים ראש מנוע עקב שסתום לא תקין יש חובה לבדוק .במידה שהראש מנוע תקין מבצעים תיקון נקודתי ומחלפים אטמים.מה הייתה הסיבה לפירוק ראש מנוע בפעם הראשונה?

פורסם
אין חובה לחרוט ראש מנוע בכל פירוק .יש חובה לבדוק במידה ויש צורך מבצעים מילוי וחריטה.יש מקרים שמפרקים ראש מנוע עקב שסתום לא תקין יש חובה לבדוק .במידה שהראש מנוע תקין מבצעים תיקון נקודתי ומחלפים אטמים.מה הייתה הסיבה לפירוק ראש מנוע בפעם הראשונה?

ראש מנוע לא חורטים !

במחרטה העובד מסתובב ובעזרת סכין חריטה חורטים חלקים גלילים בדרך כלל.

ראש מנוע עובר ליטוש (השחזה) או כירסום תלוי מאיזה מתכת עשוי ראש המנוע קרי סגסוגת אלומיניום או יצקת ברזל.

צלינדרים מעבדים על מכונה ייעודית לעיבוד קדחים הנקראת cylinder boring machine, במקרה זה העובד (הבלוק) סטטי וכלי העיבוד מסתובב.

מה למדנו ?

כירסום, חריטה, השחזה אלה פעולות עיבוד שבבי המבוצעות במכונות שונות.

יש בתי מלאכה שיש ברשותם מרכזי עיבוד שבבי ייעודים לעיבוד ראשי מנוע שניתן לבצע עליהם את כול הפעולות שציינתי.

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם

אדון שי,איך אתה קובע בנחרצות שהוחלפו רק אטמים וזה הדבר היחיד שנעשה,ובאותו משפט שואל אם אפשר לבדוק זאת?

אין סיכוי בפונטו עם הסימנים שהיו ברכבך אז,שלא ביצעו חריטה,ושהרכב נסע אחר כך 45 אלף ק"מ,ובהכירי את בעל המקצוע שביצע את העבודה,אני יכול להעיד שהוא מהמכונאים הישרים ביותר בארצנו,והמקצועיים ביותר בארצנו,ולא הייתי חושב לרגע להטיל ספק בדבריו.

אורן

פורסם

מרק היקר

אתן לך דוגמא אחת

בטרנספורטר קרור מים מנוע אחורי מתבצעת עבודה עם סכין חריטה במחרטה אנכית בראשי מנוע קרור מים .

תרצה הסבר מדוע ? מוכן להשיב לך .

• ספונסר פורום
פורסם

למרות שלעולם לא ראיתי ראש מנוע של טרנפורטר מנוע אחורי,אני יכול רק לנחש שאולי עושים חריץ לטבעת אטימה כלשהי.

פורסם

מרק כמובן צודק, פעולת יישור השטח של ראש המנוע נקראת כרסום ולא שום דבר אחר. פשוט מקובל בז'רגון של המוסכים לדבר על "חריטה" בכל מה שקשור לחלק שיוצא לבית מלאכה לעיבוד שבבי של חלקי רכב.

גם למפעיל הציוד בבית מלאכה כזה אנחנו קוראים חרט וזה לא משנה לנו איזה ציוד הוא בדיוק מפעיל שם.

לגבי השאלה אם ניתן לראות אם ראש מנוע עבר כרסום, לפעמים כן, אבל צריך להכיר איך נראה ראש מנוע חדש. לעיתים קרובות עקבות סכין הכרסומת ניכרים על פני השטח בצורה יוצאת דופן מאשר ראש מנוע לפני שנגע בו בית מלאכה מקומי. אפשרות נוספת לבדיקה היא כמובן גובה הראש, יש מידת סטנדרט ואם המידה נמוכה יותר זה סביר שהראש מנוע עבר טיפול. יש עוד שיטות כמו למשל סימון תאריך או הטבעה ייחודית שבית המלאכה מטביע על החלק לצורך זיהוי פנימי (רבים עושים זאת) וכו'.

פורסם

לאורן בן סימון

אכן עבודה על הראש אבל לא למען חריץ שכמעט ואינו נפגע ,אלא חריטה של הקף הקדח שאליו מוכנס הסליב.

הבעייה שם היא שנוצרת או נוצר עיוות או אובליות, עקב סיבות שונות ויש צורך חשוב לשמור עלמידה ועיגול מושלם.

כפי שבודאי ידוע לך הראש ברכב הזה צף ,על אטם העשוי מחומר מיוחד הדומה לגומי שחור שעוטף רק את מעטפת הראש .

מאחר וכך מי שמשלים את ההפרדה בין המים לסליבים הוא אותו קדח מדויק בראשים אשר עולה בדיוק רב על שני צילינדרים ,בתוכו יושבות דסקיות בהקף ומסביב לסליב יש גומייה ORING מיוחדת ועמידה שיוצרת הפרדה בין הסליב למים שמסוחררים סביבו .

גם בחלקו התחתון של הסליב יש גומייה נוספת, המפרידה ממים לעבור לאגן ומשמן למי הסחרור סביב הסליבים .

בסובארו יש גם אותם ראשים אבל שם הראשים אינם צפים , אלא אטם המוכר לכולנו יוצר הפרדה בין מים לגזים לשמן .

לטעמי שמירה על מידות ועיגול מדוייק של ראשים בטרנספורטר דורשים עבודת חריטה על הראש .

אבל אני מוכן לקבל שזה כרסום למרות שכרסום בדרך כלל מכרסם שטח רצוף ולא הקפים עגולים .

שאר חלקי הראש בטרנספורטר והשטחים הישרים הנאכלים עם הזמן בעיקר בהקף היכן שיושב האטם המיוחד אכן מתוקנים על ידי הכרסומאי עם מילוי וכרסום .

פורסם

אבל אני מוכן לקבל שזה כרסום למרות שכרסום בדרך כלל מכרסם שטח רצוף ולא הקפים עגולים .

חגי לשם,

אינני יודע מהו תחום ההתמחות שלך או המקצוע שלך (אשמח עם תציין זאת) בכדי שאוכל להתאים את התשובות שלי לרמה המקצועית שלך.

בכרסומת ניתן לכרסם חריץ עבור טבעת או אטם עגול בעזרת 'כרסום מעופף' שזה למעשה סימה לכירסום (או סכין חריטה המושחז לצורה הרצוייה).

בכרסומת CNC ניתן לכרסם היקפים בעזרת תנועה משולבת של הגררות בציר X ו-Y ועם תרצה גם Z (עומק השבב).

הדיוק של כירסום היקפי או חלקים גלילים לא מגיע לדרגת דיוק כמו בחריטה מכיוון שהגררות של הכרסומת מונעות על-ידי מנועי צד המוגבלים בדיוק שלהם.

שאני המשיך ?

איזה כייף לי :)

פורסם

בטח שתמשיך, אבל אתה עצמך טוען שבכירסום קשה להגיע לדיוק הקפי כמו בחריטה ,ברכב המדובר עם ראשים מקוררי מים הדיוק בנקודה המדוברת הן כורח מציאות ,שאחרת מים או גזים הגבוה מבינהם ישאפו לחדור זהלזה ,בל נשחכ שהמפריד בינהם הוא ORING אמנם איכותי אבל עדיין אם הלחץ סביבו לא זהה למרות גמישותו וחוזקו הרב גזים עלולים לפרוץ למים או ההפך .

דבר אחד בטוח , הקף הראשים מבוצע או במשחזת שטח או בכרסום ,אבל שם האטם ההקפי מחפה כמעט לחלוטין על אי דיוק מזערי .

בכלל כשאתה עונה לאחרים או לי השתדל לענות ברמה הגבוהה ביותר ,יש לזה חשיבות רבה .

אגב בעת סגירת הראשים הלחץ סגירה אינו משפיע על ה ORING בלחץ אלא הלחץ מופנה לספייסרים שיושבים בקדחי הראש ונשענים על הסליבים ועל האטם ראש שאותו אני מכנה צף ,בין היתר בשל השוני שלו מסובארו או אלפא רומיאו או אחרים שכרגע איני זוכר .

• תוכן חדש...