Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה קורה חברה?בוקר טוב.

אני רוצה להזמין את שאר הרכיבים שחסרים לי להשלמת הCARPC שלי.

אני רוצה להזמין מקלט GPS - את bu 353

אני רוצה להזמין Joycon לשליטה מההגה

וכמה כבלים ומחברים.

עלותם כ90 דולר, האם כדאי לפצל לשני משלוחים?

דבר נוסף, אני רוצה להזמין ספק כוח נפרד למסך, בשביל הבטחון שלא יקרה לו כלום ולעשות הפרד ומשול בין המחשב למסך, גם כי הספק של המחשב מתחיל להיות עמוס.

יש לכם הצעות?המסך צורך 10W לפי מה שהבנתי, אז אני מחפש ספק זול שיאפשר הדלקה יחד עם הM4, כיבוי עם כיבוי הצתה וכיבוי מפסק (3 מצבים).

עוד משהו שמטריד אותי בזמן האחרון זה האם לעבור לעבודה אקטיבית (קומפוננט HSK165) או לשים קומפוננט/קואקסיאלים מאחורה.

מצד אחד אני לא מרוצה מנקודות החיתוך של הקרוסאובר, לדעתי הטוויטרים צורמים מידי והמידבאסים משתלטים מידי. אבל אני לא מתכוון לרכוש כרטיס קול ייעודי אלא לעבוד על הכרטיס קול המובנה (asus atom ion).

מצד שני אני חושב שהסאונד מאחורה ריק, אני רוצה לקבל יותר תחושה של סאונד עוטף וגם לרצות את הנוסעים ברכב...

התכנון הוא להחליף סלסטרה fa2150x שברשותי המגביר את הקומפוננט כיום בסלסטרה fa475x או hertz ep4x לעבודה אקטיבית או לחלופין הוספת במה אחורית. הסלטרה/הרץ ירימו את הסט בעבודה אקטיבית?חשוב לי להפיק את המקסימום כי עוצמה חשובה לי גם כן.

תודה לעוזרים:)

פורסם

מתן

למטב את הCARPC ולהוסיף לו עוד קצת פיצ'ה פאצ'ה כמו מקלט GPS, ג'ויקון ושאר חארטבונה זה עניין יחסית זול ותמיד אפשר לבצע אותו.

מה שאני מציע לך זה להשאיר את הM4 - הוא מספיק חזק ואם אתה כל כך דואג לקנות POL

point of load שהוא ספק כוח קטן של 15 וואט למכשירים פריפריאלים - כלומר כל הדונגלים USB שלך - אפשר לרכוש אחד כזה בחלקת הPOWER בMP3CAR.COM

או לקנות ספק כוח שמוריד בסטפ דאון מ12V ל5V כמו שאני עשיתי בפרוייקט האחרון.

---- לגבי הסאונד ----- הייתי אומר שאתה לא כל כך יודע מה אתה רוצה אבל לפעמים אנשים מדברים מהלב או מהאינסטינקטים

ואתה חשפת את מה שכואב לך - אתה אוהב צליל היקפי ולכן אתה צריך לשים רמקולים אחוריים.

אני באופן אישי במקומך הייתי כרגע חוסך לסט קדמי טוב יותר כמו הMLK ולא הHSK ומעביר אח"כ את הHSK אחורה ומגביר אותו פסיבית - ממש טיפה רק להשלמת הנופח האחורי

את הMLK תגביר אקטיבית. (מציע לך גם להתעניין באודיסון ווצ'ה - דבר איתי בפרטי אם אתה צריך עזרה)

אבל יש עוד אופציה -

תקנה רמקולים סאטליטיים קטנים של מערכת ביתית - אתה יודע, BOSE וכדומה.. קוביות קטנות כאלו ותחתוך אותם מ400 הרץ עד 4000 הרץ על מגבר קטנטן והם יתנו לך את הנופח החסר לך

תשים אותם בצדדים של המגש ותכוון אותם ישירות לשמשה הקדמית - קו ישר.

תעשה קצת סדר בראש כי לרוץ על בלאגן זה ליפול לתוך בור.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מגבר 2 ערוצים חזק עדיף ממגבר 4 ערוצים חלש מאותה הסדרה, הוא פשוט יהיה יותר איכותי, אם זה בהפרדת צלילים, חלוקת הספק, נקודת עיוות, לינאריות וכו'.

למה שלא תוסיף עוד מגבר 2 ערוצים קטן או מונובלוק ?

לפני שאתה רץ להגביר אקטיבית, אתה חושב שמיצית את יכולות הסט הפאסיבי? אתה יודע כמה ההיענות של הטוויטר יכולה להשתנות אם תשנה לו את הזווית? ניסית להנמיך את הטוויטר דרך הקרוס? לבצע תיקוני איקולציה?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

סה"כ המצב אצל מתן נתון שיפור בהחלט עוד על התשתית הקיימת ולא נשמע כמו משהו שגורם לפולני עדין נפש לברוח מהרכב :oops:

לכן אני מציע להתעזר בסבלנות ולחסוך לסט קדמי שבאמת יתן תוצאה מעולה ואז באמת לשקול הגברה אקטיבית על הדרך או באמת שדרוג ההגברה כשלב שני לפני מעבר לאקטיבי (בעצם היה עדיף לעשות את המעבר לאקטיבי תוך כדי שדרוג ההגברה)

הדרך הרצויה היא לכוון ולקלוע - כלומר לאגור רכיבים ולחסוך כסף ואז לשדרג את הכל במכה

אבל המציאות היא שונה והיא מכתיבה לנו תנאים קשים יותר ולכן הדרך היא דרך של טלאים.

הטיפ הכי טוב במקרה הזה הוא לשדרג באמת חלק חלק ולעשות את השדרוגים לפי הקל או זול אל הקשה או היקר.

מה שנוח לך יותר תעשה קודם - אם תוכל לשדרג קודם כל את ההגברה ולעבור לאקטיבי אז תעשה את זה קודם.

אם יהיה לך נוח יותר דווקא לשדרג לסט יותר טוב ולהגביר שני סטים פסיביים תעשה את זה קודם כל.

אבל מה שחשוב זה לא לנסות לשדרג את הכל ביחד אם אתה לא יכול ולהחליט על סדר עדיפויות בכדי למנוע באלאגן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי וישראל, תודה על התגובות.

אדי - אתה יכול לפרט על האודיסון ווצ'ה?

ישראל - הטוויטרים על -2 שזה הכי נמוך...

אני לא יודע אם מציתי את הסט או שעכשיו שאני יודע מה אני מחפש יותר ואחרי ששמעתי אני את הסט אז אני רוצה יותר.

אני מחפש את הWOW, אני מחפש את הסט שיתן לי את אפקט הWOW ויעמוד בזה מול כל שיר שאזרוק לו.

מצד שני, רובנו עוד מחפשים את זה והחיפוש ולפעמים התוצאה יקרים יותר ממה שאנו מוכנים להוציא.

אם אשדרג סט ואעבוד אקטיבית, אני צריך הגברה טובה יותר.

אם אני אשאר עם הסט ואעבוד אקטיבית אני עדין צריך הגברה טובה יותר, או שונה.

אם אשאר ואוסיף קואקסיאלים לאחורה או משהו בסגנון שוב אצטרך לשפר הגברה.

אז הגברה זה ההתחלה, איזה מגבר יתן לי הגברה אקטיבית לסט כמו הMLK למשל או הגברה אקטיבית ל HSK או עוד סט מאחורה?

לחלופין, היות ויש לי 2 סלסטרות FA2150X אז מונובלוק כדאי לקנות בשביל להריץ סאב כמו אולטימו או היי אנרג'י?

האם כדאי ואוכל לעבוד אקטיבית בלי הוספת כרטיס קול?

פורסם

אדי, יש לו רכיבים מצויינים ופוטנציאל גדול. לא הייתי לוקח את זה למקום של שדרוג רכיבים כמו סט קדמי או הגברה.

ה HSK מעולה, הטוויטר שלו עדין יותר מה MLK, ואני לא חושב שמשם תבוא לו הישועה.

וד"א, אם כבר היה מדובר על החלפת רכיבים הייתי מנסה לכוון לחברה אחרת שתקלע יותר לטעמו, אבל אני בדעה של לא להחליף רכיבים.

מתן- נסה לכוון את הסטאפ שלך כמו שצריך:

בצע כיוון פאזות מקיף (אתה יכול להיעזר בדיסק בדיקה כמו פוקאל 2), לא רק בדיקה שטחית של "יש באס/אין באס" מהקומפוננט, אלא נתק את הטוויטרים, בדוק את הפאזה הנכונה למידבאסים, לאחר מכן את הפאזה הנכונה לטוויטרים ולבסוף את הפאזה בין שני הזוגות.

שנה את הזווית של הטוויטר לקצת יותר אוף אקסיס, וכך תוכל להגביר את העוצמה של הסט הקדמי מבלי ליצור תדרים צורמים או מודגשים מדי, זה יכול להביא לשיפור ניכר בתחום המיד אצלך ברכב ולתחושת הסאונד ה"עוטף".

נסה לשנות את יחסי העוצמה בין המידבאס לטוויטר, אתה יכול לעשות זאת דרך הקרוס הפאסיבי או שאתה יכול לעשות זאת דרך האקולייזר של המכשיר שלך (להנחית תחום שלם ב- 2-3 דציבלים כל פעם ולראות מה השינוי).

דבר שלישי שאתה יכול לעשות, והוא יכול לבוא במקום השלב השני שהסברתי מקודם, הוא לשים דיסק אשר משמיע כל תחום תדרים בנפרד, ולנסות וליצור מצב שבו כל ההשמעות, דהיינו כל תחום תדרים אותו אתה יכול לשנות באקולייזר, נשמע באותה העוצמה ומגיע מאותה הנקודה ברכב.

שוב, הרכיבים שלך יכולים להגיע ליכולות סאונד טובות יותר בעזרת כיוונים טובים יותר.

אם הייתי שם את עצמי במקומך, יכול להיות מאוד שמה שהייתי הולך עליו זה ה MS-8.

שמע את הרכב של אופיר DJ-GUTS ללא נגיעות הפרוססור ולאחר נגיעות הפרוססור, אולי הוא יהיה מוכן לחבר אותו אצלך ברכב שתוכל להתרשם מהתוצאה שאתה תקבל איתו.

עריכה:

כתבתי את התגובה לפני שהגבת.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

מתן היות ואני שפוך מעייפות ואני מסטול לגמרי

:-D ואני לא בטוח שאני מתרכז נכון בכתוב :-P

האודיסון ווצ'ה הוא סדרת הכניסה של אודיסון אחרי שהם יצאו עם סדרת הרפרנס שלהם - התסיסס

זה בעצם תסיסס לעניים במובן מסויים אבל הסט עומד פחות או יותר באותו הקו של הMLK ועד כמה שידוע לי אמור להיות דווקא זול ממנו - התמורה למחיר היא נהדרת לפי חוות דעת של מגזינים כמו caraudiomag.com

שווה בדיקה וכמו שאמרתי אם תרצה להתעניין הלאה אני יכול לעזור לך בהפנייתך לגורם הנכון אבל זה כבר בפרטי.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...