Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקורולה שלי נסעה בשנה האחרונה כ-3000 ק"מ, רובם ככולם בתוך חיפה. היא משמשת כרכב שני ונוסעת יחסית מעט.

אין לה שום בעיות טכניות מיוחדות וככלל היא מטופלת מדי שנה במוסך החברה בחיפה (המכונה כיום "פריים מוטורס"), וכך גם היה לפני כשנה.

בשבועות הקרובים אני צריך להעביר אותה טסט שנתי ואני תוהה האם באמת נדרש לבצע טיפול שנתי (שצפוי לעלות כ-600 ש"ח בערך עבור החלפת פילטר שמן; אם הבנתי זה נכון זו התוכנית), או שפשוט לגשת לטסט ובהנחה שהיא תעבור לשכוח מזה עד לשנה הבאה.

לתשומת לב - היה מי שאמר לי שהעובדה שהיא נוסעת בעיקר נסיעות קצרות בעליות\ירידות של חיפה עלולה ליצור פיח במנוע ואולי גם שחיקה מוגברת של הבלמים (הבלמים טופלו לפני שנה).

תודה מראש על הייעוץ 8)

פורסם

בוודאי שצריכה טיפולים, יש חלקים שמתבלים ומתפוררים ומשתנים עם הזמן ללא קשר לקילומטרז.

תסתכל בספר הרכב שלך. אצלי למשל בסוזוקי צריך לבצע טיפול כל 10,000 ק"מ או כל חצי שנה מה שבא קודם.

ולמה אתה הולך למוסך החברה ? זה ידוע שהם שוחטים במחירים. אני עשיתי טיפול לא מזמן החלפתי שמן חצי סינטטי + מסנן שמן + פלאגים + מסנן אויר ב 300 שקל.

תמצא לך מוסך טוב ואמין בסביבה שלך ותעשה את הטיפולים אצלו.

פורסם

מרווח הטיפולים של הרכב לא תלוי אך ורק בקילומטראז' אלא גם פונקציה של זמן.

זה שלא עובר הרבה שמן בפילטר (רכב לא נוסע הרבה) לא אומר שלא יכולים להצטבר בו משקעים או למשל אבק בפילטר האויר.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם
בוודאי שצריכה טיפולים, יש חלקים שמתבלים ומתפוררים ומשתנים עם הזמן ללא קשר לקילומטרז.

תסתכל בספר הרכב שלך. אצלי למשל בסוזוקי צריך לבצע טיפול כל 10,000 ק"מ או כל חצי שנה מה שבא קודם.

לא נראה לי שפילטר דלק או שמן מתבלה תוך שנה רק בגלל הזמן שחלף. יש אביזרים שאכן מתבלים עם הזמן וצריך להחליפם גם אם לא נסעת כמעט (למשל רצועת טיימינג, שצריך נדמה לי להחליף פעם בחמש שנים), אבל לפי המחשב של החברה אין לי כרגע שום דבר מסוג זה שמצריך טיפול.

אני שואל כאן שאלה ספציפית לגבי מקרה ספציפי, ולא האם צריך באופן כללי לעשות טיפולים.

ולמה אתה הולך למוסך החברה ? זה ידוע שהם שוחטים במחירים. אני עשיתי טיפול לא מזמן החלפתי שמן חצי סינטטי + מסנן שמן + פלאגים + מסנן אויר ב 300 שקל.

תמצא לך מוסך טוב ואמין בסביבה שלך ותעשה את הטיפולים אצלו.

אני הולך למוסך החברה כי אני יודע שיש שם אבא ואמא, הכל מתועד ומסודר וניתן להוכחה במקרה של מכירת הרכב, הם הכי מקצועיים בקשר לרכב שלי, יש להם את כל הכלים והמכשור הכי מתאים, והם (כמעט) לא משחקים משחקים. כאשר מדובר בטיפול בסדר גודל סביר בלי החלפה של חלקים יקרים במיוחד אני מעדיף לטפל שם. כשהם ניסו לדחוף לי חלפים מקוריים במחירים מופרכים, ניהלתי איתם מו"מ ו\או הבאתי להם חלפים אחרים ובסופו של דבר לא שילמתי הרבה מעבר למה שהייתי משלם במקום אחר. היתה פעם אחת, בשש שנים שהאוטו אצלי, שהיה צריך טיפול לא שגרתי ויותר רציני ולא הגעתי איתם לעמק השווה, אז הלכתי לטפל במקום אחר. צריך להפעיל שיקול דעת לטווח ארוך - לא להסתכל דרך החור של הגרוש ומצד שני גם לא לבזבז כסף סתם.

פורסם

כן, גם אם אתה נוסע מעט קילומטרים בשנה עדיין יש צורך בטיפול תקופתי.

הבעייה העיקרית היא עם השמן, שעם הזמן מתחמצן, מאבד מתכונותיו ועלול לגרום לנזק חמור למנוע. כמובן שלא נפקדים מהתיישנות גם רצועות ושאר נוזלים שמתחמצנים, סופחים לחות ומאבדים מתכונותיהם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

להחליף שמן כן כי השמן בן שנה והוה יתחמצן הקבנה שזה ירד כל האפקת של שמין הוה לא מקתין שחיק כמו שמן חדש ועוד עם מכונית חדשת לא נכון לחליף שמן כמו שהיצרן אומר איפול עם השמן סמטיט מלא 35000 ק"מ או שנה וחצי זארבה אוטו אזרק ישירה מומלץ כל 10000 לאחליף שמן

ועל הבלמים עם אתה אומר רק3000 ק"מ לא צריך לעשות אפילו עם אוטו יורד מהר כל יום או עולה רק עם התא נוהג כמו בראלי אז כן

פורסם

לא כדאי לך לוותר על טיפול תקופתי, גם אם מדובר בכמה מאות שקלים. באותה הזדמנות בודקים גם דברים נוספים - למשל את מצב הבלמים, ולא כדאי להסתכן באבדן בלמים, בודאי בירידות של חיפה, או בדליפת מים שעלולה להתפתח לנזק חמור וכו'.

אני ממליץ לך להתקשר למוסך ולבקש הצעת מחיר לטיפול השגרתי לגיל\קילומטראז' של רכבך.

אני, אישית, החזקתי בקורולה דומה לשלך כ-9 שנים, טיפלתי בו לפי הספר במוסך מוסמך יבואן, תמיד היתה לי תחושה שהמוסך אולי לא זול, אבל בהחלט לא מוכר לי לוקשים ולא מבצע עבודה מיותרת, והמכונית הודתה לי באמינות מופלגת (סה"כ משך 9 שנים שתי תקלות שהשביתו אותה ללילה, ועוד פעמיים בהן המצבר התרוקן לאחר חזרה בטיולים בחו"ל), וכל זאת בעלויות סבירות מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעייה העיקרית היא עם השמן, שעם הזמן מתחמצן, מאבד מתכונותיו ועלול לגרום לנזק חמור למנוע.

תודה על הנימוק המשכנע איתמר.

באופן כללי תודה לכל העונים; החלטתי בהתאם לא לבטל את התור לטיפול.

אהוד

• תוכן חדש...