Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם , אני סטודנט שלא עושה יותר מדי כסף כרגע... מעוניין לרכוש פיג'ו 205 שנת 98לנסיעות עירוניות קצרות (נעול עליה הכי סקסית בעיניי בטווח המחירים) באזור המחירים 6-7 אלף ש"ח (כמובן לאחר שהתמקחתי ככל ישראלי גאה והורדתי מהמחיר) . לאחר קריאה מעמיקה בנבכי הפורום ושיחות מזדמנות עם עוברים ושבים במקומות שונים דעתי חצויה; יש הטוענים שה205 במידה ושמורה עם קילומטרז' נמוך תעשה את העבודה ותהיה אמינה וצריכת הדלק תהיה נמוכה. מנגד ישנם הסוברים :להתרחק ולהמשיך לחסוך ורק אז לקנות רכב איכותי יותר.

1)האם לחסוך ל15 אלף ש"ח ולקנות פיג'ו 206 או שמא ה205 מתחרה ראויה ותעשה את עבודתה נאמנה?

2)בתחשיב זריז מה ההוצאות הצפויות שלי לחודש על הרכב למעט דלק (הערכה באיזור ה-500 ש"ח) ,טסט שנתי (1000 ש"ח) וביטוח(2500 ש" חובה + צד ג') ?

3)האם ישנו פרט כזה או אחר שלא שאלתי עליו וכדאי לי לדעת ?

אציין שדי לחוץ לי כבר לרכוש רכב בכדי להיות עצמאי כך שהעדפתי להסתפק במה שיש ולרכוש את ה-205 בהנחה כמובן שתתפקד בצורה סבירה וראויה

פורסם

ה-205 היא אחלה מכונית לפתוח איתה את הקריירה המוטורית. קטנה, זריזה, נוחה, מהנה לנהיגה והכי חשוב - לא יקרה לתיקון. לא מדובר במכונית הכי אמינה שיש, אבל כשמשהו מתקלקל הוא לרוב די זול ודי פשוט לתיקון ואם יש לך זוג ידיים טובות וקצת כלי עבודה הרבה תוכל לעשות לבד ולחסוך לא מעט כסף. החלקים זמינים, גם מקוריים איכותיים וגם חלקים תחליפיים שברוב המקרים עושה את העבודה לא רע בכלל.

ועכשיו לשאלות הממוספרות -

1. באופן כללי, ה206 טובה יותר מה205. האם לחסוך כסף ולשדרג ל206? לא יודע, זה מאוד אינדיבידואלי. אולי יקח לך חודש לחסוך עוד 15K ש"ח ולשדרג ל206, ואז זה כדאי? אולי יקח לך שנתיים וחצי לחסוך סכום כסף כזה ואז זה לא כדאי? אולי אם תוציא כל כך הרבה על ה-206 לא ישאר לך כסף לקנות קפה בקפיטריה של האוניברסיטה, תירדם בדיוק בשלב שבו המרצה נותן את הטיפים למבחן, תיכשל בקורס ותעבור למצב אקדמי לא תקין?

אין לזה סוף. ככל שתעלה בתקציב תמצא רכבים טובים יותר. החוכמה היא לבדוק כמה כסף יש לך לרכישת הרכב ומשם להתחיל.

2. ההוצאות שציינת הם הוצאות קבועות ואותן קל יחסית לחשב. כל השאר תלוי הרבה במזל ובטיב הרכב שתקנה.

3. חפש רכב ממודל 96 ומעלה, עם הדש-בורד המשופר והפחות מתפרק.

בדוק את תקינות המזגן, חימום וקירור (יקר לתיקון).

בדוק את תקינות מערכת ההזרקה ברכב.

אל תאכיל תנינים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה והעניינית שבהחלט פיקסה אותי וגרמה לי לגבש דעה,בחרתי לקנות את ה205 בסכום הכסף שיש לי כעת -שוב תודה .

מצאתי בלוח יד 2 רכב שמעניין אותי -שנת 98 יד 4 200 אלף קילומטר נראית טוב ובשיחת טלפון אמר הבחור שהוא דורש 7 אלף(לפני משא ומתן עתידי..) שמתי לב שהמודעה נמצאת משהו כמו חודשיים פחות או יותר ובמודעה כתוב שהוחלפו חלפים רבים ובוצעו תיקונים לא מעטים(מובן לי שזה משחק לטובתי הרי אלו תיקונים מתבקשים לרכבים בגילאים הללו) ובאופן כללי הרכב נראה במצב ממש טוב.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1602478 לינק לרכב המדובר.

יש לי מספר שאלות שאשמח לשמוע הערות וכיוונים בכדי שאוכל לרכוש את הרכב המדובר:

1)הבחור לא ציין מה בנוגע לטסט , האם עלי לדאוג שמה הטסט הקרב ובא (אני מניח) יכול להסתיים בכישלון או סתם ידרוש תיקונים שלא ידועים לי כרגע?

2)הרכב נראה חיצונית ממש טוב אפילו מציאה, אם כך מדוע הוא עומד זמן כה רב למכירה? (לא נראה לי שזה סתם מזל רע...)

3)ראיתי עוד שני מודעות רק שבהן הנתונים יותר טובים בהרבה יד 1 120 אלך קילומטר יד 1 (לינקים מצורפים) אך מביך ככל שזה ישמע לדעתי ,חיצונית הרכב הכחול שבו אני מעוניין יפה הרבה יותר ובכלל רציתי הרבה זמן אחד כזה והוא גם יותר זול, האם בשנים הללו הפערים של הקילומטרז' משנים כל כך בכדי לוותר על "היופי" ולשלם 2000 ש"ח יותר (לאחר המיקוח)?

http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1628969

http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1597340

4)בהקשר לשאלה הקודמת עד כמה קריטי(סליחה מראש על הבורות:?) פער של 70 אלף קילומטר והבדל של כמה ידיים בטווח השנים הללו ובטווח המחירים האלה במידה ורכב מטופל כראוי ונראה טוב כמו במקרה דנן?

תודה מראש לכל העונים והעוזרים!!!!

פורסם

1. שים לב שבמודעה הראשונה כתוב שאין מזגן. אמנם הקיץ קרוב לסיומו אבל מקורבים לדני רופ מסרו לי שהוא יחזור בעוד מספר חודשים חד-ספרתי.

2. במודעה הראשונה לא כתוב מתי הרכב צריך לעבור טסט אז תצטרך להתקשר ולשאול מתי הטסט. ברור שטסט ארוך משחק לטובתך.

3. אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו. הראשונה אולי נראית יפה אבל זה פחות חשוב ונתוני הפתיחה של השתיים האחרות נראים טוב יותר.

4. הפרש בקילומטראז' לא ממש קריטי. גם כי לזייף קילומטראז' ברכב כזה זה די קל וגם לאופי האחזקה של הרכב יש משמעות הרבה יותר גדולה. מצד שני, אם מצאת רכב מיד ראשונה, קילומטראז' נמוך והיסטוריית טיפולים מסודרת בהחלט יכול להיות ששווה לשלם עליו קצת יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בחיים אל תקנה רכב בלי מזגן. מעבר לנוחות מזגן הוא אביזר בטיחות לכל דבר. ברכב שלי אין מזגן ואני לא מסוגל לנהוג מעבר לעשרים דקות רצופות בימים החמים של הקיץ בגלל תשישות ואיבוד ריכוז.

• תוכן חדש...