Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לציין גם שמנועי הטורבו בנזין הקטנים סגרו מעט את הפער באספקטים של צריכת דלק וזמינות כוח מול הטרובו דיזלים והם גם פחות מזהמים ורועשים.

...Our necessities are few but our wants are endless

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
ב. הפיקוח הוסר וכיום מחירו של הסולר, ללא הנחה, עומד על כ-16 שקל לליטר.

זה לא נכון. הסולר בתחנות לרוב זול יותר מבנזין אני משלם 5.29 בשירות מלא וזה לא המחיר הנמוך ביותר.

ולגבי זה שהדיזל יותר רועש ורועד מבנזין, מי שאמר צודק. זה נכון גם במרצדס. אבל זה עינין של הרגל ואפשר לחיות עם זה.

וגם נכון שבמזין קטן נפח עם טורבו סוגר פער בחיסכון, במיוחד בהתחשב בהפרש במחיר קניה.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בעבר גם סלדתי מדיזל אך לאחר כשנתיים על דיזל אני יכול להגיד שיהיה לי קשה מאוד לחזור למנועי הבנזין.

לרעש מתרגלים ובכללי הדיזלים של היום הרבה יותר שקטים מבעבר.

הסולר כיום יותר זול מהבנזין.

פורסם

וגם נכון שבמזין קטן נפח עם טורבו סוגר פער בחיסכון

לא מדוייק, גם מנועי הדיזל צעדו קדימה..

משפחתומטית ממוצעת בשנות ה2000 הייתה צורחת בערך 1:12 בעוד שאחותה זוללת הסולר עשתה 1:17.

היום משפחתומטיות עם מנועי TSI צנועים עושים בערך 1:14, בעוד שהדיזלים המודרנים עוברים את ה1:20.

יום טוב גם לך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הטענה על רעידות מגוחכת לדעתי. מנוע טורבו דיזל 4 צילינדרים מודרני רוטט משמעותית פחות ממנוע בנזין 3 צילינדרים למשל, ומשיג צריכת דלק זהה אם לא טובה יותר.

לצליל מתרגלים בקלות וגם נהנים מהגרגור של הדיזל כשמאיצים ברכב והוא סוחב קדימה כמעט בכל מצב. לרכבי בנזין אטמוספריים כיום יש צליל של שואבי אבק תעשייתיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עברתי מפלואנס דיזל לפיגו 308 עם מנו 1.2 3 צלינדרים טורבו בזנין.

לגבי הרעידות והרעש- אין מה להשוות מנוע הבנזין על אף שהוא 3 צילינדרים הרבה יותר שקט

מבחינת כח ומהירות- נראה לי שגם פה מנוע הטורבו בנזין מהיר וחזק יותר.

לטעמי היתרון המשמעותי של מנועי טורבו דיזל על פני מנועי טורבו בנזין הוא עניין צריכת הדלק

פורסם

לטעמי היתרון המשמעותי של מנועי טורבו דיזל על פני מנועי טורבו בנזין הוא עניין צריכת הדלק

אספקט נוסף הוא עניין האמינות,

לטעמי (ואני מקווה שאני טועה) מנועי הבנזין המטורבתים עדיין סובלים מבעיות אמינות משמעותית יותר מהדיזלים ואורך החיים שלהם להערכתי פחות מחצי ממנוע דיזל שעבר רמת אחזקה דומה

יום טוב גם לך

פורסם
מעבר לבעיות בVW שגם פחתו ,שמעת על בעיות מעוד יצרנים?

הבעיות שיש לVW זה משחק ילדים לעומת מה שבעלי פז'ו סיטרואן אוכלים ממנועים הTHP שלהם..

יום טוב גם לך

פורסם
בין השאר בגלל רעידות.

יצא לי לנהוג על רכבים מודרניים בגרסת דיזל וזה עדיין יותר רועש מבנזין (שמבחינתי גם עושה יותר מדי רעש).

לא יודע על איזה דיזל מודרני נסעת, אבל יש כיום רכבי דיזל שקטים בצורה הזויה.

אני אישית מעדיף דיזל על פני בנזין בכל רגע נתון, אפילו על חשבון 1-2 שניות בתאוצה למאה.

פורסם

אכן, כל החסכון בצריכת הדלק בדיזל מתבזבז על סתימות שיניים שעפות בגלל הרעידות, עדשות משקפיים שנשברות, סרבל עבודה שצריך לכבס בסוף כל יום כי הוא מתלכלך ממזוט ועוד...

פורסם

ובנימה יותר רצינית - אין שום רעידות במנועי דיזל מודרניים. יצרנים כל הזמן עובדים על נושא הקטנת הרעידות ונכון להיום הצליחו להתקרב לרמת רעידות של מנועי בנזין.

גם במנועי דיזל ישנים מלפני 15-20 שנה, שנחשבו "טרקטורים" רועשים ורועדים - עם תושבות תקינות ומערכת סולר תקינה הרעידות היו זניחות ולא מפריעות. הרבה יותר קטנות בהשוואה לחלק ממנועי 3 צילינדרים של היום.

פורסם

אני רק שאלה:

אני יודע שבלוקי מנוע מודרניים של בנזין עשויים מסגסוגת אלומיניום וסגסוגות קלות אחרות... ומה בנוגע לדיזלים מודרניים ממה עשוי הבלוק מנוע עצמו?

פורסם (נערך)
לא מדוייק, גם מנועי הדיזל צעדו קדימה..

משפחתומטית ממוצעת בשנות ה2000 הייתה צורחת בערך 1:12 בעוד שאחותה זוללת הסולר עשתה 1:17.

היום משפחתומטיות עם מנועי TSI צנועים עושים בערך 1:14, בעוד שהדיזלים המודרנים עוברים את ה1:20.

נכון, הדיזל עושה בבין עירוני 1-20 ומעלה. אני יכול להעיד שבנסיעה רגילה אני מגיע קבוע ל1-20 עם הדיזל שלי. אם הייתי נוסע בקצב סבתא, הייתי מגיע ל1-25.

עם בנזין מודרני 1.2TSI אפשרי באותו תוואי להגיע ל1-16 ואף ל1-18. בהתחשב בהפרש במחיר בין הרכבים של כK30~55K ש"ח, על מנת לפצות על הפער במחיר, עם הדיזל צריך לנסוע יותר בהמון. לכן, אפשר להגיד שהבנזין עבור רוב המשתמשים סגר את הפער הזה (אי אפשר להתעלם ממחיר בחישוב עלויות, כי הרכב עולה לא רק בצריכה שותפת, אלא גם במחיר קנייה).

בפועל הפרש בצריכה לא גדול אם מדובר על דגם אוטומטי. DSG7 גיר הרבה יותר יעיל מבחינת הפסדי אנרגייה ויש לו 7 הילוכים (כאשר הגיר מתפקד :roll:), לאומת DSG6 שהיא פחות יעיל ויש לו רק 6 הילוכים והTDI נוסע על סל"ד גבוה יחסית (2000סל"ד כ105קמ"ש שזה בערך כמו בנזין או אפילו כמו רכבים עם גיר רציף כמו ניסאן מיקרה).

מצד השני פער במחיר מתקזז במחיר מכירה ובסיכוי למכור. יהיה קשה יותר למכור רכב פרטי כאשר יש כאלה פליטי ליסינג בתנאי מימון שלם ככל יכולתך ועוד עם אחריות.

הטענה על רעידות מגוחכת לדעתי. מנוע טורבו דיזל 4 צילינדרים מודרני רוטט משמעותית פחות ממנוע בנזין 3 צילינדרים למשל, ומשיג צריכת דלק זהה אם לא טובה יותר.

לצליל מתרגלים בקלות וגם נהנים מהגרגור של הדיזל כשמאיצים ברכב והוא סוחב קדימה כמעט בכל מצב. לרכבי בנזין אטמוספריים כיום יש צליל של שואבי אבק תעשייתיים.

אני לא משווה מנוע דיזל לויברטור שגורם להתקפים אפילפטיים (מנוע 3 צילינדר בגירסאות ללא מישקולות איזון - מתנצל על הדימוי). אני משווה מנוע דיזל 4 צילינדר למנוע בנזין 4 צילינדר מודרני.

זה לא שהדיזל המודרני רועד בצורה כזאת שזה גורם להתקפים אפילפטיים, אבל הוא כן רועד יותר ממנוע בנזין שקול וגם יותר רועש (ולא רק בסרק). מתרגלים לזה, אבל זה מורגש, כאשר נוסעים בדיזל אי אפשר להתבלבל איזה סוג מנוע מותקן, גם בלי להסתכל במד סל"ד, ישר שומעים את ההבדל ומרגישים (לטוב ולרע). אם להשוות דיזל מודרני לרכב בנזין בן 15 שנה, קרוב לודאי שהנהג לא ירגיש בהבדל ברעידות ורעש.

בדיזלים המנוע עשוי לרוב מCAST IRON ולרוב מדובר בבלוק CLOSED DECK כדי לעמוד בלחצים. מדובר על מנוע מאסיבי יותר ממנוע בנזין והרבה יותר כבד. אם מנוע בנזין אלומיניום 4 צילינדר שוקל כ90~100ק"ג עם אויזרים, מנוע דיזל יכול לשקול עד כ200ק"ג (תלוי מדגם וכד').

כמה שאני זוכר רק במוו עושים מנועי דיזל מאלומיניום. לפי אתרים טכניים רוסיים, הם קוראים למנועים האלה - חד פעמיים.

אגב, מי שטוען שאין הבדל ברעש ורעידות - מוזמן לקחת שני רכבים מאותו סוג, לעשות סיבוב ברכב עם מנוע בנזין ומנוע דיזל וישר ירגיש בהבדל. גם מנועי בנזין לא עומדים במקום מבחינת רעש ורעידות.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...