Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני עכשיו בשלב שלפני בחירת ההתמחות בתואר. עם איזה התמחות אפשר לעשות דברים נחמדים יותר בחיים מבין הארבע: שיווק, מימון וחשבונאות, חשבונאות או ניהול וארגון ?

כרגע אני נוטה לכיוון החשבונאות במטרה להמשיך לראיית חשבון, אבל אני לא סגור על עצמי עדיין.

מה אומרים? :-o

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם

בוא נגיד ככה, שיווק הוא מקצוע שמאוד כיף להיות נוכח בו בשיעורים, אבל מאוד מתסכל ללמוד לגביו למבחנים(מיליון מצגות). ואני גם לא חושב שאפשר ממש "ללמוד" שיווק. לדעתי, שיווק זה עניין שאו שיש לך את זה או שאין לך את זה. חשבונאות עשיתי רק יסודות, היה מבחן קשה, אבל החומר עניין אותי. בכלל, אני אוהב הרבה יותר קטע של מתמטיקה מאשר חומרים ונושאים עיוניים. מימון סימסטר הבא ולגבי ה-ניהול וארגון אין לי מושג מה זה.

אני לא יודע עדיין למה אני מתחבר יותר, אני רק רוצה לדעת עם איזו התמחות יהיו לי יותר אפשרויות לעשות דברים בעתיד.

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם

שיווק זה לא מכירות ובהחלט יש מה ללמוד בנושא.

חשבונאות מכשירה אותך יותר לניהול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני הייתי אומר לך ללכת לכיוון של מימון, אבל קח את זה בעירבון מוגבל, ולו רק מפני שזה המקצוע היחיד שבאמת למדתי מכל האפשרויות שציינת. נכון, למדתי גם את שאר הקורסים הללו, אבל רק ברמת המבוא, בעוד שבמימון נכנסתי ממש לעומק.

גם אם בהתחלה זה ייראה לך קשה ומייאש, אני יכול לחתום לך על זה שברגע שאתה מצליח להיכנס לראש של זה, זה נראה לך כדבר הטריוויאלי ביותר בעולם. במבט לאחור, למרות שזה היה אחד המקצועות שיותר התקשיתי בו במהלך התואר שלי, היום אני יודע שהוא מאוד תרם לי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני מאוד התחברתי לשיווק כי זה נושא ממש מעניין (תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים- בר אילן)

אני ממש לא אהבתי חשבונאות ואת כל החישובים במימון ובשיווק זה התכלס

אם אתה נוטה לחשבונאות ע"מ להמשיך לראיית חשבון מדוע מלכתחילה לא נרשמת לראיית חשבון?

בכל אופן שיהיה בהצלחה ושנה טובה

אבי

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

***עידכון/הקפצה***

אז ככה, בחרתי בסוף ללכת לכיוון החשבונאות במטרה להמשיך לראיית חשבון, התחלנו את ההתמחות כבר בסוף השנה הראשונה כאשר אני עושה את הקורס יסודות החשבונאות לחשבונאים א', ומה אני אגיד לכם, למרות שאת רוב הנושאים שבקורס אני די מבין, אני מרגיש בשיעור הזה כמו שהרגשתי בשיעורי היסטוריה בתיכון-כבד ומשעמם. מה גם שכ-ל מקצועות ההתמחות בחשבונאות הם בימי שישי בלבד ומשך השיעורים נע בין 4 ל6 שעות. שלא תבינו לא נכון, אני אחד שאוהב ללמוד, אבל אני לא בטוח לגבי אם זה ההתמחות שאני צריך ללמוד.

מצד אחד ראיית חשבון יכולה לפתוח לי הכי הרבה דלתות בחוץ משלל ההתמחויות, אבל מצד שני, יש לי משהו כמו עוד 20 קורסי חובה בהתמחות(לעומת מימון שיש 5 ויש גם אפשרויות בחירה).

ככה, אז כמו שהבנתם, ההתלבטות שלי היא האם להמשיך במסלול של החשבונאות או לעבור למימון? ההתמחות במימון היא יותר קצרה אצלנו בהרבה מהחשבונאות, אבל השאלה היא מה אפשר לעשות איתה בחוץ לעומת החשבונאות? והאם תואר בראיית חשבון הוא באמת מקור הכנסה כ"כ טוב כמו שחלק מהסטודנטים אצלנו חושבים שיהיה להם לאחר התואר?

פורסם

אני הייתי בוחר שיווק

פשוט כי יש יותר דורשי עבודה בתחום

מכיוון שהלכת על חשבונאות, תישאר שם. עדיף על מימון. (ופשוט יותר).

משם לתואר בחשבונמות, ואתה רואה חשבון ומנהל. זה מצויין. מנכ"ל שהוא מנהל כספים

פורסם

תראה, חשבונאות זה יותר ממקצוע טכני נטו.

זו הבנה של אבני הבניין של ניהול של ודיווח על כסף בארגון.

ברמה הטכנית, בסיסית, זה... נו, טכני, וגם לטעמי - מ ש ע מ ם.

ברמה הגבוהה יותר, של ניתוח דוחות כספיים, לדוגמא, או הערכת שווי או בנייה נכונה וניהול של תקציב, זה מעניין (שוב, לטעמי), שלא לאמר, הכרחי.

כלומר, אם בעתידך אתה רואה את עצמך עוסק בהשקעות, הערכות שווי, אפילו ניהול עסקי... זו התמקצעות מצויינת כבסיס. את היידע במימון, תשלים אח"כ.

לעסוק בשיווק זה ענין אחר לגמרי.

בכל מקרה, אנשי שיווק ואנשי מכירות (להבדיל!) לא אוהבים שמבלבלים אותם עם עובדות (מספרים), חוצמי אלו שקשורות לגובה העמלה שלהם (במקרה של אנשי מכירות...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה לא רק מקור הכנסה טוב, זה מקור הכנסה עצמאי. והכוונה פה היא שברגע שאתה מסיים את ההתמחות בראיית חשבון ואת בחינות ההסמכה יש לך מקצוע שתוכל לעבוד בו גם כעצמאי, גם אם חלילה לא תמצא עבודה עם התואר של מנהל עסקים.

חוץ מזה, תוכל תמיד לשאול כל אחד בדרג ניהולי איזה משקל הוא נותן להסמכה של רו"ח, ולראות בעצמך אם כדאי או לא.

פורסם

האם מימון זה ייעוץ השקעות או שהלכתי לאיבוד פה?

אני לא כ"כ מבין את חשיבות ההתמחות בתואר הראשון. לפי מה שהוסבר לי בתור תלמיד, התואר השני במנהל עסקים הוא למעשה ההתמחות האמיתית והחשובה.

ההתמחות בתואר הראשון היא רק כדי לתת קצת "בשר" לתואר שנחשב כללי ללא כיוון מוגדר.

פורסם

אני לומד חשבונאות.

והדבר היחיד שמבדיל בין חשבונאות לכל השאר זה שחשבונאות זה רכישת מקצוע (בדיוק כמו עריכת דין).

רק אל תשכח שאחרי ה 3 שנים שאתה מסיים את התואר בחשבונאות יש לך שנת השלמה של מבחני לשכה ושנתיים סטאז'.

המסלול הוא 6 שנים. ואפשר גם לסיים אותו ב5.

יש ביקוש גדול לרואי חשבון ולכן גם השכר גבוה מהממוצע.

ראוי גם לציין שהציונים של מתמחי חשבונאות לעומת שאר מקצועות ההתמחות של מנהל עסקים הם נמוכים משמעותית (בגלל הקורסים הקשים יחסית במהלך התואר).

פורסם

לא בהכרח. חבר טוב שלי סיים תואר בכלכלה עם התמחות במימון ומועסק כיום כעוזר לסמנכ"ל הכספים בקרן הון סיכון, כשבפועל הוא האחראי על הרכש בחברה.

הוא אומנם מתעסק בשוק ההון ובעל הבנה מעמיקה בו, אבל הוא אינו עוסק בזה כמקצוע, אלא כהכנסה צדדית.

חוץ מזה, ייעוץ השקעות זה עוד כמה דברים נוספים מעבר למימון (דיני חברות וני"ע, אקונומטריקה, כלכלה מיקרו+מקרו וסטטיסטיקה).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...