Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אתמול הרכב עבר טסט החליפו לו גומיות הגה וציריה, היום אחרי נסיעה ממש לא ארוכה אני שם לב שהחום מנוע עולה בצורה חריגה לגמרי, בדיוק עצרתי את הרכב, אח"כ בדרך חזור החום עלה גם כן כמעט עד הקצה הייתי כבר צמוד לבית ומישהו אומר לי שנוזל לי מים מאיפה שהוא.

אחרי כמה זמן שהרכב עמד אני פותח את המיכל של המים ומגלה שהוא ריק לגמרי, אחרי 5-6 חודשים שהרכב אצלי וחוץ מפעם אחת שהוספתי לו מים לא קרה משהו שהתקרב לזה, הוספתי מים וזהו.

התנעתי את הרכב עשיתי סיבוב ושוב פעם החום עולה, אני מחפש נזילה כל שהיא אין כלום. והמים נשארו אותו גובה במיכל.

בלי קשר למים אני מגלה שאיזה צינור ליד איפה שאני מוסיף שמן מנותק צד אחד שאלתי כמה אנשים אם יש קשר אמרו שאין אבל אף אחד לא ידע להסביר לי מה זה הצינור הזה, מישהו שהגיע לעזור לי קרע בטעות לגמרי את הצינור הזה שהיה ממש רופף גם ככה.

אז א האם באמת אין שום קשר בין החום לבין הצינור הזה?

ב מה זה הצינור הזה הוא מחובר מהכניסה של השמן לתוך הפילטר שמעל המנוע.

ג מה לעשות עם החום מנוע? לא לגעת בכלל ברכב עד שאני יילך למוסך?

אני מפחד עליו :-(

תמונה006.jpg

פורסם

הצינור המנותק זה צינור נשם שם הראש, אין קשר להתחממות,

בקשר לאיתור הבעיה בחימום יש כמה שלבים:

וונטה נדלקת בזמן? גם במהירות הגבוהה?

מה זה אומר מתחמם?

רדיאטור נסתם?

טרמוסטט נדפק?

יוניט מאוררים כשל?

שרשרת של מרכיבים במערכת שעליך לבדוק ..

בהצלחה

פורסם
היי

אתמול הרכב עבר טסט החליפו לו גומיות הגה וציריה, היום אחרי נסיעה ממש לא ארוכה אני שם לב שהחום מנוע עולה בצורה חריגה לגמרי, בדיוק עצרתי את הרכב, אח"כ בדרך חזור החום עלה גם כן כמעט עד הקצה הייתי כבר צמוד לבית ומישהו אומר לי שנוזל לי מים מאיפה שהוא.

אחרי כמה זמן שהרכב עמד אני פותח את המיכל של המים ומגלה שהוא ריק לגמרי, אחרי 5-6 חודשים שהרכב אצלי וחוץ מפעם אחת שהוספתי לו מים לא קרה משהו שהתקרב לזה, הוספתי מים וזהו.

התנעתי את הרכב עשיתי סיבוב ושוב פעם החום עולה, אני מחפש נזילה כל שהיא אין כלום. והמים נשארו אותו גובה במיכל.

בלי קשר למים אני מגלה שאיזה צינור ליד איפה שאני מוסיף שמן מנותק צד אחד שאלתי כמה אנשים אם יש קשר אמרו שאין אבל אף אחד לא ידע להסביר לי מה זה הצינור הזה, מישהו שהגיע לעזור לי קרע בטעות לגמרי את הצינור הזה שהיה ממש רופף גם ככה.

אז א האם באמת אין שום קשר בין החום לבין הצינור הזה?

ב מה זה הצינור הזה הוא מחובר מהכניסה של השמן לתוך הפילטר שמעל המנוע.

ג מה לעשות עם החום מנוע? לא לגעת בכלל ברכב עד שאני יילך למוסך?

אני מפחד עליו :-(

לא כתבת על איזה רכב מדובר.

קודם כל מים בודקים ברדיאטור כשהרכב קר ! והוא צריך להיות מלא עד הסוף עד לפקק, המיכל בצד מיועד לעודפי מים של הרדיאטור שם רק תדאג שיהיו מים בין המינימום למקסימום.

נראה שמשהו קרה במוסך שטיפל ברכב. יכול להיות שפגעו באחד מצינורות המים. הדבר הכי בטוח לעשות זה לגרור את הרכב למוסך אבל אם אתה רוצה לבדוק לבד אתה יכול לעשות את הבדיקה הבאה :

חכה לפחות כמה שעות אחרי נסיעה שהרכב יתקרר ואז פתח את הרדיאטור ואם חסרים שם מים תוסיף. ותבדוק שבמיכל העודפים יש מספיק מים.

תניע את הרכב. מעכשיו אתה צריך לבדוק מספר דברים

1. כל הזמן תציץ לראות שמד החום לא עובר את החצי, אם הוא עובר, כבה את הרכב.

2. גע בצינור הגומי העליון שנכנס לרדיאטור. הוא אמור להתחמם אחרי זמן מסויים כשהמים יוצאים מהמנוע מספיק חמים כדי שהטרמוסטט ייפתח. אם מד החום הגיע לחצי והצינור הזה קר. כנראה הטרמוסטט תקוע.

3. תציץ בצינורות המים ומתחת לרכב ותנסה לאתר נזילות

4. תשאיר את הרכב מונע עד שהמאוורר של הרדיאטור יתחיל לפעול. אם מד החום מתחיל לטפס מעבר לחצי והמאוורר לא פועל, יש לך בעייה שם. יכול להיות מאוור תקול, או חיישן תקול, או ממסר תקול וכו .. .

5. אחרי שהמאוורר נכנס לפעולה כבה את הרכב ותן לו להתקרר כמה שעות. אח"כ פתח את מכסה הרדיאטור ובדוק אם חסרים מים. אם חסרים יש לך בטוח נזילה מאחד הצינורות.

בכל מקרה אל תתן לרכב להתחמם מעבר לרמה הרגילה בבדיקה. למנוע שמתחמם יותר מידי יכול להגרם נזק גדול.

פורסם

צודק

מדובר בסקודה פליסיה 95

הוא נסע מעולה עד אתמול בחיים לא היה חום מנוע יתר על המידה.

טוב עשיתי מקודם סיבוב עליו ואחרי כמה זמן דווקא אחרי שעצרי הוא התחיל להעלות חום,

אין לי שום נזילה בשום מקום ולא חסר מים בכלל.

הצינור העליון היה חם.

איפה בדיוק אני בודק את המים בתוך הרדיאטור? אני לא רואה שם שום מכסה או משהו כזה.

פורסם
צודק

מדובר בסקודה פליסיה 95

הוא נסע מעולה עד אתמול בחיים לא היה חום מנוע יתר על המידה.

טוב עשיתי מקודם סיבוב עליו ואחרי כמה זמן דווקא אחרי שעצרי הוא התחיל להעלות חום,

אין לי שום נזילה בשום מקום ולא חסר מים בכלל.

הצינור העליון היה חם.

איפה בדיוק אני בודק את המים בתוך הרדיאטור? אני לא רואה שם שום מכסה או משהו כזה.

אתה יכול לבדוק רק על ידי פתיחת הפקק של הרדיאטור,אם הוא מלא או שחסרים מים (לבדוק כמובן רק כשהרכב קר)

יכול גם להיות שיש בעייה עם הפקק עצמו. הפקק יש לו תפקיד חשוב ביצירת לחץ ואיזון הלחץ בתוך הרדיאטור, הלחץ הזה מונע מהמים לרתוח בטמפרטורה הרגילה של 100 מעלות. אם הפקק פגום או לא מתאים המיים עלולים לרתוח ולהזרים את האדים לתוך המערכת ולגרום להתחממות.

מה לגבי המאורר, הוא מתחיל לעבוד ?

שמע, ברור שיש לך בעייה ובמצב הזה נראה לי שכדאי לך לקחת את הרכב למוסך. אני לא יודע מי החליף לך את הגומיות (המוסך ליד מכון הטסט ?)

אתה צריך לפנות למוסך טוב, או מכון רדיאטורים, בכל מקרה אל תיסע ברכב במצב הזה.

פורסם

המיכל של המים אחרי נסיעה ושהרכב חם יש לחץ גדול בתוכו

ועוד דבר נורא חשוב ששמתי לב מקודם, כל פעם אחרי שהייתי נוסע ומכבה את הרכב מהמנוע היה ממשיך להיות רעש כאילו עובד שם איה מאורר ועכשיו אין את זה.

יכול להיות שהלך המאורר של הרדיאטור?

פורסם
המיכל של המים אחרי נסיעה ושהרכב חם יש לחץ גדול בתוכו

ועוד דבר נורא חשוב ששמתי לב מקודם, כל פעם אחרי שהייתי נוסע ומכבה את הרכב מהמנוע היה ממשיך להיות רעש כאילו עובד שם איה מאורר ועכשיו אין את זה.

יכול להיות שהלך המאורר של הרדיאטור?

לא בהכרך.

המאורר עובד ומפסיק לעבוד לסירוגין. אם כיבית את הרכב כשהמאורר לא פעל הוא לא יעבוד גם אחרי. אם הוא עבד כשכיבית את הרכב הוא ימשיך לעבוד עוד קצת גם אחרי שהמנוע הפסיק לעבוד.

אבל תוודא שהוא בכלל מתחיל לעבוד. ושהוא נכנס לעבודה בטמפרטורה הנכונה ...

פורסם
אתה יכול לבדוק רק על ידי פתיחת הפקק של הרדיאטור,אם הוא מלא או שחסרים מים (לבדוק כמובן רק כשהרכב קר)

יכול גם להיות שיש בעייה עם הפקק עצמו. הפקק יש לו תפקיד חשוב ביצירת לחץ ואיזון הלחץ בתוך הרדיאטור, הלחץ הזה מונע מהמים לרתוח בטמפרטורה הרגילה של 100 מעלות. אם הפקק פגום או לא מתאים המיים עלולים לרתוח ולהזרים את האדים לתוך המערכת ולגרום להתחממות.

מה לגבי המאורר, הוא מתחיל לעבוד ?

שמע, ברור שיש לך בעייה ובמצב הזה נראה לי שכדאי לך לקחת את הרכב למוסך. אני לא יודע מי החליף לך את הגומיות (המוסך ליד מכון הטסט ?)

אתה צריך לפנות למוסך טוב, או מכון רדיאטורים, בכל מקרה אל תיסע ברכב במצב הזה.

למה יש קשר בין הגומיות הגה לרדיאטור?

כן זה מוסך באיזור של הטסט אבל זה לא קרוב אלי.

פורסם
למה יש קשר בין הגומיות הגה לרדיאטור?

כן זה מוסך באיזור של הטסט אבל זה לא קרוב אלי.

אין קשר, פשוט זה היה המוסך שנגע ברכב יום לפני ההתחממות, ואני לא ידעתי אם זה המוסך הקבוע שלך או שהגעת אליו רק בגלל שהוא קרוב למכון הטסטים (טעות חמורה לדעתי, קח את הרכב תמיד למוסך טוב שאתה סומך עליו ולא למישהו אקראי)

ואם הם גרמו לנזק בצורה כלשהיא הם צריכים לתקן אותו.

פורסם
אין קשר, פשוט זה היה המוסך שנגע ברכב יום לפני ההתחממות, ואני לא ידעתי אם זה המוסך הקבוע שלך או שהגעת אליו רק בגלל שהוא קרוב למכון הטסטים (טעות חמורה לדעתי, קח את הרכב תמיד למוסך טוב שאתה סומך עליו ולא למישהו אקראי)

ואם הם גרמו לנזק בצורה כלשהיא הם צריכים לתקן אותו.

אני לא לקחתי אף פעם את הרכב לשום מוסך חוץ מטיפול 10K שעשיתי כמה ימים לפני הטסט והייתי איתו שם הוא לא נגע בכלום,

פשוט לא הלכתי כי הוא לא עשה שום בעיות טפו טפו.

יש לך מושג איפה נמצא הפקק של הרדיאטור ברכב הזה? מכיר אותו?

מישהו אמר לי שהרכבים של סקודה אין להם פקק נפרד ברדיאטור אלא רק המיכל של המים זה הפרמטר היחיד שאפשר לראות דרכו יש בזה משהו?

תודה בכל מקרה חג שמח

• תוכן חדש...