Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בן 18, וחשבתי ביחד עם אמי לרכוש רכב ראשון לנו.

בהתחלה חשבנו לקנות רכב בעוד מספר חודשים בתקציב של כ40K ותכננו ללכת על הפיאנט פונטו ספייס או על הפולקסווגן פולו.

לאחר מחשבה קטנה, אנו חושבים כי יהיה עדיף לקנות כרגע רכב זול - בסביבות ה15K כרכב ראשון, ובע"ה בהמשך להחליף.

שימושים: נסיעות קצרות בתוך העיר- אולי פעם בכמה זמן נסיעה מחוץ לעיר.

האם לדעתכם זו החלטה נכונה?

שנית, אני אשמח לקבל המלצה מכם על רכב אמין,בטיחותי,חסכוני בדלק, ובעל עלות אחזקה נמוכה במידת הצורה שיענה על צרכינו.

תודה מראש.

פורסם

בתקציב הזה אני ממליץ על פז'ו 306 1.6 ל'. רכב אמין יחסית ומהנה לנהיגה. בתקציב הזה תוכל למצוא אפילו מודל 2000-2001. לדעתי הידנית עדיפה בהרבה, הן מבחינת אמינות, כח והנאה. אם תתעקש על יפנית, תצטרך ליסוע ברכב ישן יותר בכמה שנים, ספרטני יותר ומשעמם יותר...

פורסם
בתקציב הזה אני ממליץ על פז'ו 306 1.6 ל'. רכב אמין יחסית ומהנה לנהיגה. בתקציב הזה תוכל למצוא אפילו מודל 2000-2001. לדעתי הידנית עדיפה בהרבה, הן מבחינת אמינות, כח והנאה. אם תתעקש על יפנית, תצטרך ליסוע ברכב ישן יותר בכמה שנים, ספרטני יותר ומשעמם יותר...

אז עדיף כלומר לקחת בהתחלה רכב זול יחסית, ולאחר מכן להתקדם למשהו חדש וטוב יותר?

תודה

פורסם
אז עדיף כלומר לקחת בהתחלה רכב זול יחסית, ולאחר מכן להתקדם למשהו חדש וטוב יותר?

תודה

אין עדיף, הכל תלוי בבן אדם ובצרכים שלו. רכב ב15K יהיה ישן יותר מרכב ב40K ולכן גם מועד יותר לתקלות, מה שיסבך את האחזקה בו במיוחד אם אין לכם ניסיון קודם עם מכוניות.

פורסם

אני חושב שכדאי שתקנו רכב טוב באיכות גבוהה ברוב הכסף שלכם, כי אם תקנו רכב שמועד לתקלות לא יישאר לכם בסופו של דבר לרכב חדיש יותר אחרכך, כי הרכב הקודם פשוט ישתה לכם את הכסף ששמתם בצד.

עזבו שטויות, גם נהג ביומו הראשון יכול לנהוג על רכב טוב, לא חייבים להתפשר על רכבים ישנים כי זו "התחלה" אלא אם יש בעיה תקציבית

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
אני חושב שכדאי שתקנו רכב טוב באיכות גבוהה ברוב הכסף שלכם, כי אם תקנו רכב שמועד לתקלות לא יישאר לכם בסופו של דבר לרכב חדיש יותר אחרכך, כי הרכב הקודם פשוט ישתה לכם את הכסף ששמתם בצד.

עזבו שטויות, גם נהג ביומו הראשון יכול לנהוג על רכב טוב, לא חייבים להתפשר על רכבים ישנים כי זו "התחלה" אלא אם יש בעיה תקציבית

ממ אוקי, עוד נחשוב על זה :}

בכל מקרה ... בשני המקרים ההמלצה הטובה היא פיאט פונטו ?

בתקציב הנמוך גם באה הפיג'ו 306 וגם פורד פיאסטה?

פורסם
ה- 306 רכב ברמה גבוהה יותר מהפיאסטה. היתרון של הפיאסטה רק בעלויות אחזקה נמוכות מאוד וחסכון נוסף בדלק.

אוקי,

תודה רבה=]

אז בתקציב של כ40K..לקחת פיאט פונטו ספייס בשנתון הכי חדש שניתן, ובתקציב של נגיד 15K לקחת את ה306?

ד"א בתקציב של 40K...איך הפיג'ו 206 אל מול הפונטו ספייס?

תודה

פורסם

פונטו ספייס - תוכל לקנות מודל 2006 ב- 30 א' ש"ח - אך זה רכב עם מנוע חלש יותר (60 כ"ס)

פז'ו 206 1.4 ל' תוכל לקנות מודל 2005 ב- 40 א' ש"ח ולהנות מרכב חזק יותר (75 כ"ס)

אם חשוב לך לקנות רכב כמה שיותר חדיש ולהנות גם מהוצאת רכישה נמוכה יותר, במיוחד בהתחשב בכך שתמיד יש גם עלויות יישור קו במוסך, לך על הפונטו.

אם הכח חשוב לך יותר לך על הפז'ו.

פורסם
פונטו ספייס - תוכל לקנות מודל 2006 ב- 30 א' ש"ח - אך זה רכב עם מנוע חלש יותר (60 כ"ס)

פז'ו 206 1.4 ל' תוכל לקנות מודל 2005 ב- 40 א' ש"ח ולהנות מרכב חזק יותר (75 כ"ס)

אם חשוב לך לקנות רכב כמה שיותר חדיש ולהנות גם מהוצאת רכישה נמוכה יותר, במיוחד בהתחשב בכך שתמיד יש גם עלויות יישור קו במוסך, לך על הפונטו.

אם הכח חשוב לך יותר לך על הפז'ו.

OK

תודה רבה=]

פורסם
אוקי,

תודה רבה=]

אז בתקציב של כ40K..לקחת פיאט פונטו ספייס בשנתון הכי חדש שניתן, ובתקציב של נגיד 15K לקחת את ה306?

ד"א בתקציב של 40K...איך הפיג'ו 206 אל מול הפונטו ספייס?

תודה

בתקציב של 40K אני חושב שתצליח להוציא משהו הרבה יותר טוב ואיכותי מפונטו ספייס.

יש לך לדוגמא פורד פוקוס שזה אוטו מעולה במחיר הזה (אם אתה קונה אוטומט, ידני אני בספק אם תמצא). יונדאי אלנטרה גם אוטו טוב (כמו אצל ההורים שלי) עם צריכת דלק טיפה גבוהה (לדעתי, למרות שנראהלי שזה הסטנדרט), סקודה אוקטביה, שמעתי שגם סיאט קורדובה (אישית שמעתי על המודל של 2002 ידני דיזל אבל שווה לבדוק) גם טובה ומשתלמת

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

ממש לא צריך רכב משפחתי (לדוגמא הפורד פוקוס), גדול (אוקטבייה), זולל דלק (אלנטרה) או דיזל?! (הקורדובה שהוזכרה), כאשר הדרישות הם לרכב שינוע בעיקר בעיר וישרת שני אנשים.

הפונטו היא בהחלט אופצייה מצויינת ואם הקנייה (ב40000) היא רק עוד כמה חודשים אז יש סיכוי טוב מאוד שתוכל לקנות גרנדה פונטו פרטית משנת 07, שתהווה לכם תמורה מצויינת לכסף. ד"א כבר עכשיו בסכום הזה ניתן לרכוש פיאט פנדה חסכונית משנתון מתקדם (06-07) שתאפשר לכם התניידות מצויינת בעיר, וחיסכון מירבי בכל הקשור לעלויות תחזוקה, דלק וביטוח.

בכל מקרה, אין לך מה לפזול לכיוון המשפחתיות כאשר אלו הדרישות, ולהתמקד יותר ברכבים ה"קטנים" (ויש מבחר די טוב). כך תוכל למקסם את הקנייה בכל הקשור לשנתון גבוה יחד עם הוצאות אחזקה נמוכות יחסית.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

רכב ב-15K קנית, על הכסף בכית. הוצאות האחזקה ימררו לך את החיים. כל פעם משהו אחר, וכל פעם זה יעלה לך כסף.

בסה"כ אחרי שנה שנתיים עם הרכב אתה תגיע למצב שבו הוצאת את ה-25 שחסרים לך כרגע, רק שנשארת עם רכב עתיק יומין שעושה צרות ולא עם רכב מודרני.

הייתי בסרט הזה, לא כדאי לך.

• תוכן חדש...