Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דבר שני

לא למדתי גמרא אצל רב ואני מתנצל שהייתי עדיין ילד במלחמת ששת הימים אך שירתתי בצה"ל במדים למעלה מ6 שנים ובחיל האויר

יש בזה יתרון?

אינך צריך להתנצל שהיית ילד כי עדיין נשארת ילד..

ולא שלחתי אותך לרב ללמוד גמרא, כרגיל סילוף מה שאני כותב, אלא הנחתי כי כמו כל יהודי טוב עלית לתורה בבר המצווה שאותו חגגת באוגוסט 1965.

האם לשירותך בצבא יש מבחינתי יתרון התשובה היא כן . אני לא ממוקד רק בחור של הגרוש אלא גם מסביב לו, מה שאתה מסרב. אבל ניחא.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 342
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נחזור קצת לנושא של הביטוח לספורט המוטורי.

אך תחילה הסבר שוודאי רובינו לא נזקקים לו אבל הוא ימחיש חלק מן הבעייתיות בנושא בו אנו דנים.

כל המבטח רכבו בבטוח מקיף רוכש בנוסף גם בטוח צד ג'.

הבטוח המקיף מכסה את בעל הרכב בכיסוי נזקי תאונה הנגרמים לרכבו ,בטוח צד ג' מכסה נזקי רכוש הנגרמים לצד ג' שנגרמו על ידי הרכב המבוטח, רכב אחר או רכוש אחר.

הבטוח המקיף במקרה של אובדן גמור לרכב המבוטח מכסה את מלוא הנזק שנגרם , לפי שמאות או לפי מחירון יצחק היקר בד"כ.

כלומר שווי רכבי ביום קרות התאונה בניכוי השרידים +השתתפות עצמית 1 מיליון ש"ח זה מה אני מקבל מחברת הביטוח.

מה קורה אם פגעתי ברכב אחר / רכוש אחר . כל המסתכל בפוליסה המצוייה בידו יווכח כי יש הגבלה לסכום הביטוח כלפי צד ג' איש איש וביטוחו אחד מבטח ב 300 אלף ש"ח השני ב Xש"ח. כמובן שככל שעולה סכום הכיסוי כלפי צד ג' עולה גם הפרמיה המשולמת לחברת הביטוח.

ונניח לצורך הדוגמה כי הוסכם עם חברת הביטוח שלי כי התקרה תהיה 600 אלף ש"ח לבטוח צד ג'.

נסעתי ופגעתי ברכב מרצדס דנדשה שנהרסה כליל ושוויה לא עלינו 1 מיליון ש"ח.

חיש קל בעל המרצדס ידרוש את שווי הרכב מיליון ש"ח ( בניכוי השרידים ) = לדוגמה 950 אלף ש"ח.

פונה אני לחברת הביטוח שלי ואומר לה שלמי לבעל המרצדס 950 אלף ש"ח אומרת חברת הביטוח שלי הצחקת אותי 600 אלף ש"ח נקודה.זה ההסכם ( הפוליסה ) בינינו .זוכר.

בעל המרצדס לא מתאים לו הסיפור, פונה לחברת הביטוח שלו ואומר להם , יש לו ביטוח מקיף כזכור , הבי לי 1 מיליון ש"ח או 950 אלף ש"ח ותשברי את הראש מול בעל הרכב הפוגע וחברת הביטוח שלו.

חברת הביטוח שלי משלמת 600 אלף ש"ח וחברת הביטוח של בעל המרצדס תובעת ממני בעל הרכב הפוגע את יתרת הכסף 350 אלף ש"ח.

ואני המסכן אצטרך לשלם את הסכום של 350 אלף ש"ח., כמה פשוט ככה כואב.

ומן המשל לנמשל.

אני נהג בספורט המוטורי. המחוקק קבע תקרות מינימום לכיסוי 10 מיליון ש"ח או במקרה של בעל מסלול שעליו לכסות גם את הנהגים המשתתפים באירוע 50 מיליון ש"ח.

הבאתי בהודעה אחרת את המקרה הטרגי של אמיר רנד שקיבל פיצויים בסכום של 12 מיליון ש"ח.

עכשיו כך על פי המידע שדני הביא לנו , מתנהל מו"מ עם המדינה להקטין את סכומי הכיסוי הנדרשים אני מניח גם בנהיגה שלא במסלול וגם בנהיגה במסלול.

וכדי להקצין את הדוגמה בוא נאמר לרגע שהמדינה מחליטה לבטל בכלל את תקנות הביטוח. האם מישהו שפוי ואחראי יעלה על מכונית וינהג בה ללא בטוח צד ג' ראוי!! או בעל מסלול?? תמהתני .

הקטנת הסכומים עלולה להביא את הנהג /מארגן המסלול במקרה של תאונה רצינית ,כי יהיה במצב של אותו יהודי שצריך לשלם את ה 350 אלף בדוגמה הקודמת. רק כאן מדובר בנזקי גוף שעלולים להאמד במיליוני שקלים שיחולו על הנהג / המארגן.

ומי שלא יודע כדאי שידע אין תקרה לנזקים שאותו יכול לדרוש ולקבל אדם שניזוק בנזק גוף. הכל תלוי במצבו הבריאותי בגילו ברמת הכנסתו ועוד פרמטרים של כאב וסבל ועוד מרעין ובישין.

וגם אם יבואו ויטענו בפני השופט , היי , המחוקק קבע את הסכומים , תשובתו תהיה , ראשית המחוקק קובע סכומי מינימום ולא מקסימום, והסכום המגיע הוא על פי הנזק המוכח ולא מוגבל על ידי שום דבר אחר.

כך הוא המצב בכל מדינות העולם. ואינני נכנס כרגע לנושא של רשלנות תורמת כן או לא כי העיקרון הוא אותו עיקרון.

המקרה הפרטי הוא זה המכוסה במסגרת חוק הפיצויים לתאונות דרכים ( בטוח החובה ) שם קבע המחוקק אמות מידה אחרות לפיצוי, ומטרתם היא סוציאלית שכל אדם שנפגע בתאונת דרכים , יהיה לו יכולת קיום הוגנת.

בבטוח החובה גם לא בודקים בכלל מי אשם בגרימת הנזק, כפי שיעשה במקרה של בטוח מוטורי.

וכידוע לכולם בטוח החובה לא חל בעת אירוע או נהיגה ספורטיבית

אז אם היום רועדים הידיים אולי אח"כ ירעדו הביצים.

המסקנה שלי את הפתרון יש לחפש בהוזלת העלות למשתתף / למארגן ולא בהקטנת הכיסוי. זה הכיוון שצריכים לבקש /לדרוש מן המדינה.

והשאלה כיצד עושים זאת בהגדלת כמות המשתתפים , ככל שמספרם יגדל כך ירד הסכום למשתתף כך אפשר יהיה לקבל מחירים טובים יותר מחברות הביטוח .

כאשר אתם מדברים על 30 -50 פעילים או 1000 פעילים , זה צחוק מהעבודה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
(ג) תקנות משנה (א) ו–(ב) לא יחולו כאשר אירוע נהיגה ספורטיבית ומשתתפיו, מבוטחים על ידי בעל רישיון לפי סעיף 8 או 9 לחוק, בסכום כולל שלא יפחת מ–50,000,000 שקלים חדשים לאירוע נהיגה ספורטיבית ו–100,000,000 שקלים חדשים לתקופת ביטוח שנתית

כל עו"ד בודאי עו"ד שמתעסק בנזיקין או מומחה ביטוח יגיד לך שהסכום של 10מיליון ש"ח אינו מופרך. כך גם הסכום של 50 מיליון ש"ח לאירוע.

שבת שלום לכולם

ישה צר לי אולי אני לא מבין גדול? אולי אני קצת איטי? או אולי אני אדיוט גמור? אבל נראה לי שלך יש חלקי אינפורמציה ואתה עושה דיסה אחת גדולה וקשה לי ואני מאמין שגם לאחרים להבין מה בדיוק אתה מנסה להגיד? בוא נעשה חשבון ביחד, בישראל כולה ישנם נניח לרגע 1000 משתתפים בספורט המוטרי חלק את סכום הבטוח שהמדינה רוצה ותמצא שלפני שמישהו יזיז אוטו לתחרות הוא צריך לעבוד חצי שנה רק בשביל תשלום הבטוח, עכשיו קח מדינה אחרת שבה ישנם 150.000 ספורטאים ותמצא מהר מאוד שהבטוח בכלל לא נורא?? וכנל למה שכתבת על הכדורגל בארץ, כמה קבוצות ישנם בארץ? וכמה ספוטאים ישנם? ובוא נמצא כמה משלמת כול קבוצת כדורגל בארץ בשביל הבטוח השנתי? ( ואני בטוח שבכדורגל הסיכון הוא הרבה יותר גדול היום לך למשחק של ביתר ירושלים). ולסכום עשו פה טעות בקשר לבטוח כי לא לקחו בחשבון לדעתי את כול הפרמטרים ולכן הכול תקוע כרגע ואף חברת ביטוח לא מוכנה לבטח את הספורט המוטרי ( דרך אגב אין חברת בטוח בארץ שמבטחת את הספורט הזה כול הבטוחים מגעים ממדינות באירופה והנציגים שלה יהיו בארץ).

בברכה והמשיכו לנהוג בזהירות המטיףף

אהלן למטיף.

המומחית של הספורטאים נקבה בסכום של 80-100 אלף דולר לשנה עבור כל הספורטאים עבור סכומי הכיסוי "הבובמסטיים"

חלק את המספר הזה ב 1000 ספורטאים תקבל 80$ לאיש לעונה. סכום סביר בהחלט.

רק פתאום הסתבר כי הבוסים של המומחית חצופים שכמותם רוצים פי 10 מהסכום הראשוני. דהיינו 800 $ לעונה.

זה עדיין רחוק מאוד מחצי שנת עבודה, זה בקושי שכר מינימום לחודש.

דני אומר חבר'ה בואו יש לי פתרון ניסע לאי השכן המקסים קפריסין , דמי העברת הרכב בלבד 200 יורו, לכיוון אחד 400 יורו הלוך חזור, בוא נעשה הנחה 350 יורו. = 460$ שתי נסיעות של הרכב כיסינו את דמי הבטוח ונשאר קצת לפיסטוקים לשבת.

אז בוא נסגור את הפינה ונצא לדרך.

או אולי גם אני וגם אתה טועים איפשהו בגדול.

דני טוען את ההיפך ממה שאתה כותב בשורה המואדמת. מי צודק? להערכתי אתה, אבל אתה בטח גם מצוייד בנתונים .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה

בקשה שלי - תנסה לצמצם את התגובות שלך ולגעת בנקודה הרלוונטית, קשה לקרוא חצי עמוד שנותן דוגמא על גרימת נזק לרכב בכביש, כאשר זה לא רלוונטי בביטוח ספורט מוטורי, החוק קבע שגרימת נזק בין רכבים (אם לא נעשתה בזדון ) אינה קיימת.

עכשיו, נגיד שלא צריך להפחית את סכום המקסימום שעומד אם אני לא טועה על 150 מיליון. כאשר אני מבטח בעבודה סיכון כזה (ויש סיכון )הפרמיה תהיה לא יותר מכמה עשרות אלפי שקלים לשנה, לא הבנתי איך חברת הביטוח ( הפניקס) הגיעה לפרמיה של קרוב למיליון דולר ?

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם

ישה אתה לא רק חופר אלא טוחן ללא שום בסיס

כרגיל אתה מתעלם מכל מה שאני כותב לך ומנסה להוכיח תחת חפירות ,העיקר למלא עמודים של תיאוריות מגולגלות בחוסר ידע בתחום

ביטוח

אין בארץ 1000 ספורטאים שאחוז הסיכון שלהם זהה

מכוניות יותר בטוחות בביטוח אישי ויותר מסוכנות בביטוח צד ג'

אופנועים ההיפך

בעולם יש רשלנות תורמת לצופים ,במסלולי ראלי בארץ לא מוכנים לשמוע על זה

ביטוח הפך להיות בארץ אחד הנדבכים החשובים בהפקת אירועים אבל לדאבוני זה לא רק,חוק אלימות בספורט מחייב סדרנים למסלולי מירוצים,עוד הוצאה,תכניס לויכוח הזה מפיקי אירועים הם יסבירו לך איך כל שלל התקנות,ההוצאות,האישורים סתמו לדעתי את הגולל על הפקת אירועים מוטורים מתקדמים

לגבי ה"פריים" הביטוחי, כל חברת ביטוח ישראלית נשענת על מבטח משנה שבדרך כלל אלו חברות ביטוח וספקי ביטוח, כמו לדוגמא "לויידס" הבנת ישה?

ושוב כרגיל לא שמעתי מתי אתה מפשיל שרוולים והולך לעזור לספורט המוטורי כי האמת? אתה מתחיל ממש אבל ממש לעייף

בנוסף

שוב דמגוגיה וחוסר דיוק מאלוף החופרים

ציטוט ישה

דני טוען את ההיפך ממה שאתה כותב בשורה המואדמת.

איפה בדיוק כתבתי שהביטוח הוא לגמרי ישראלי ? ומה זה רלוונטי?

ולסיום

כיף לאכול פיסטוקים בקפריסין ולשתות גם אוזו

לו היית קורא את ההיסטוריה של המירוצים בקפריסין היית מבין אולי שזו לא המצאה ממוח קודח של איש חיל האויר (הילד() לדבריך

היינו שם ואנחנו חוזרים לשם

מירוצי מכוניות

פורסם

כבר מהחלטה הראשונה הזו ניתן ללמוד שהמדינה גמרה אומר ללכת בדרך של חקיקה ראשית דהיינו חוק של הכנסת ולא בדרך של חקיקת משנה דהיינו תקנות שהשרים רשאים להוציא במסגרת סמכויותיהם, כמובן באישור ועדות הכנסת. זו הדרך שדני וחבריו סברו כי היא הדרך שבה צריכים ללכת..

מסקנת ישה:

"זו הדרך שדני וחבריו סברו כי היא הדרך שבה צריכים ללכת".

שוב טעות ומסקנה דמגוגית

זו בדיוק הדרך בה לא רצינו ללכת,אבל זו הדרך שהמדינה דרשה ללכת באמצעות העו"ד שהיא העמידה לנושא, ז"ל

לנו לא נותר אלא לשתף פעולה ו"לזרום", ברירה אחרת היתה לנו? בידיש קוראים לזה אם כל חטאת

שיעורי בית מר ישה לא תמיד עובדים דרך מקלדת.:oops:

דני בוא נעשה שיעורי בית .

לצורך כך נביא את הקטעים מתוכם ישה הביא את המסקנה הדמגוגית והשגוייה.

כך טוענת המדינה

לטענתם, הסעד שביקשו העותרים ( דני וחבריו ) בעתירתם הינו הסדרת נושא הספורט המוטורי בישראל באמצעות חקיקת משנה ולא בחקיקה ראשית, על פי לשון העתירה

כך כותב השופט

אכן, הסעד שנתבקש על ידי העותרים לפי העתירה הינו חיובם של המשיבים להסדיר את הסוגייה באמצעות התקנת תקנות שבסמכותם על-פי דין ולא באמצעות חקיקה ראשית.

בסופו של יום בחרו המשיבים ( המדינה ) לטפל בשאלה שעלתה בעתירה בחקיקה ראשית ולא בחקיקת משנה.

אם מהודעתי הבנת אחרת יש לך בעיה בהבנת הנקרא. המשפט האחרון בקטע מתייחס למשפט האמצעי - חקיקת משנה ולא לחלק בו המדינה גמרה אומר .. .

המדינה גמרה אומר ללכת, זה כמובן לא מה שאתם ביקשתם אלא מנוגד לעמדתכם הלא כן?

עוד פחות ברור לי המשפטים המואדמים בהודעה שלך. איפוא רוח הלחימה, איפוא?סתם

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ישה

בקשה שלי - תנסה לצמצם את התגובות שלך ולגעת בנקודה הרלוונטית, קשה לקרוא חצי עמוד שנותן דוגמא על גרימת נזק לרכב בכביש, כאשר זה לא רלוונטי בביטוח ספורט מוטורי, החוק קבע שגרימת נזק בין רכבים (אם לא נעשתה בזדון ) אינה קיימת.

עכשיו, נגיד שלא צריך להפחית את סכום המקסימום שעומד אם אני לא טועה על 150 מיליון. כאשר אני מבטח בעבודה סיכון כזה (ויש סיכון )הפרמיה תהיה לא יותר מכמה עשרות אלפי שקלים לשנה, לא הבנתי איך חברת הביטוח ( הפניקס) הגיעה לפרמיה של קרוב למיליון דולר ?

אהלן אריה

ידוע לי כי בין שני מתחרים לא חל הבטוח אלא אם יש זדון

כוונתי הייתה להדגים דרך יתרת הנזק שעל בעל הרכב בדוגמה הראשונה שהבאתי לשלם את הבעייתיות כלפי הנזק הנגרם לצד ג' צופה תמים שנזקו עלול ליפול על המשתתף / מארגן באירוע מוטורי אם הכיסוי הביטוחי יורד . אם הדוגמא לא הובנה כך, האשם במסביר קרי אני.

הסכום למסלול לשנה הוא 50 מיליון לאירוע ורק 100 מיליון לשנה כבר "הרווחנו" 50 מיליון .

איך הגיעו חכמי הפניקס לסכומים שהגיעו אין לי מושג אולי דני יודע.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

"אין לי יותר מה לאמר מה שהיה כבר עבר" ציטוט של שיר

תקשיב חופר

מחוץ לביקורת והחפירות שמעלות כבר באמת גיחוך

?אתה חושב מחוץ לטחינות בפורום להרתם לעוסקים בתחום?

נראה לי שאחד כמוך מגיע למשרד הספורט תוך דקה כולם מתאבדים בקפיצות דרך החלונות

יאללה באמת הגזמת, חפש עץ אחר

שבוע רגוע

מירוצי מכוניות

פורסם

הסכום למסלול לשנה הוא 50 מיליון לאירוע ורק 100 מיליון לשנה כבר "הרווחנו" 50 מיליון .

איך הגיעו חכמי הפניקס לסכומים שהגיעו אין לי מושג אולי דני יודע.

זה שאלה מעניינת, כמו שאמרתי קודם יש בקרב העוסקים בספורט המוטורי אנשים מתחום הביטוח, יש לפחות משפטן אחד של חברת ביטוח, לדעתי כדאי לערב אותם שיבדקו את העניין, לי באופן אישי נשמע שפרמיה של 3 מיליון שקל לביטוח של 100 מיליון נשמע מופרז, שווה בדיקה .

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם

דני, שאלה לא קשורה...

למה דווקא קפריסין ולא ירדן? על פניו נראה לי שהעלויות בירדן יהיו נמוכות יותר (בעיקר הובלה אבל לא רק). אני מניח שבדקתם את הנושא, והשאלה מתוך סקרנות גרידא.

(אני יכול לחשוב על סיבה אחת לפחות, וזה שיש אנשים שאסור להם לנסוע לירדן, אבל לא נראה לי שזו הסיבה)

אסף.

פורסם

אסף

התשובה פשוטה

כל זעזוע מדיני או פוליטי באיזור משפיע מיידית על ההתייחסות של המארחים מירדן

אל תשכח שאנחנו מדברים על מירוצים מקומיים ולא על אירועים בין לאומיים ששם יש כבר יד של בית המלוכה שמכוונת את העניינים

דבר נוסף זו הרגשה אישית

קפריסין כבר קיבלה אותנו בעבר במאור פנים,יש לנו נסיון,אנחנו מכירים אישית את כל הגורמים השולטים בענף

אפשר לאכסן בבטחה את כלי הנהיגה והציוד

חוץ מזה הליגה המקומית בכל התחומים מאד מפותחת

שבוע טוב

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

שלום לכולם

אריה לשאלתך כשיושבים חכמים שלא ממש מבינים בביטוח או בארועי ספורט מוטרי ומחליטים לפי נתונים שהם קיבלו ממדינות אחרות את ההחלטה השגויה לגבי ישראל לפחות בכול הקשור לבטוח, עכשיו יותר מאוחר התברר שאף אחד לא הספורטאים ולא המארגנים יוכלו לעמוד בפרמיות, ושישנה בעיה בהחלטת החברה החכמים ממש שלנו שהגיעו למסקנה שצריך לשנות אותה,אבל השאלה היא איך? עכשיו אנו נמצאים במצב שדני כתב פה שהמדינה צריכה למצוא פתרון שיהיה נוח לכולם כי הם מבינים שם שמה שיש לנו עכשיו לא יהיו מרוצים בארץ.

ישה שאלות בשבילך 1. יש לך 3000 שקלים להגיע לארוע? 2. יש לך עוד 4000 שקל לבטוח? לדעתי במחירים האלו לא יארגנו ולא יהיו משתתפים. (ודרך אגב ישה בוא ספר מי הגיע לחלץ אותך במלחמת 6 הימים? אוי עכשיו גיליתי את גילי:oops:).

המשיכו לנהוג בזהירות המטיףף

פורסם

ציטוט:

אריה לשאלתך כשיושבים חכמים שלא ממש מבינים בביטוח או בארועי ספורט מוטרי ומחליטים לפי נתונים שהם קיבלו ממדינות אחרות את ההחלטה השגויה לגבי ישראל לפחות בכול הקשור לבטוח,

כבר נטחן ונאמר הכל,הדבר היחידי שלא עשו במנהל הספורט זה להתייעץ עם האנשים המבינים ו,או, להקים סיעור מוחות עם המומחים ובעלי הידע האמיתיים בתחום.

אבל במדינה כמו במדינה תיכף תישלף מילת הקסם של המימסד (לקחנו יועץ), התוצאה והמסקנה של היועץ התבררה כהרת אסון לספורטאים

הבינוניות והבירוקרטיה הרסה כל חלקה טובה.

כואב הלב באמת

מירוצי מכוניות

פורסם

ישה שאלות בשבילך 1. יש לך 3000 שקלים להגיע לארוע? 2. יש לך עוד 4000 שקל לבטוח? לדעתי במחירים האלו לא יארגנו ולא יהיו משתתפים. (ודרך אגב ישה בוא ספר מי הגיע לחלץ אותך במלחמת 6 הימים? אוי עכשיו גיליתי את גילי:oops:).

המשיכו לנהוג בזהירות המטיףף

אהלן מטיף

הדלקת את סקרנותי שפוך את סיפורך אני אשפוך את שלי אחריך.

לגבי השאלות ששאלת לכך נתפנה אח"כ

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...