Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנוגע לסאן רוף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

האם כדאי\לא כדאי להתקין סאן רוף לרכב שנקנה ללא סאן רוף?

שמעתי שזה לא מומלץ, אז הייתי רוצה לדעת למה לא?

תודה.

פורסם

לדעתי כבעל סאנרוף טרי יחסית, לא כל כך כדאי גם לקנות סאנרוף מקורי, אז בטח ובטח לא כדאי להתחיל לחתוך רכב שאין לו סאנרוף על ידי "המומחים" המקומיים בארצנו.

יתרונות לסאנרוף - אפשר לראות מטוסים, אפשר לצפות בציפורים, אפשר להשתזף גם בראש ולא רק ביד שמונחת על אדן החלון. חשוב, לא ? פחות רעש מאשר לפתוח חלונות. פוזה - בעיקר מהתקנה מקומית שמסוגלת לפתוח ל"מצב דאווין" של איזה 30 מעלות שיפוע, כדי שכולם יראו שיש לך סאנרוף.

חסרונות לסאנרוף - כל השאר.

פירוט בכל זאת ? חם. עושה רעש רוח כשפתוח. עושה רעש רוח כשסגור (בהתקנה מקומית). יעשה נזילות, בעיקר מהתקנה מקומית שאין לה ניקוז כמו למקורי. מנגנונים לא אמינים עם תיקונים יקרים. מוסיף קרקושים לרכב. אם לא נסגר בנעילה מרכזית, אז עוד משהו שצריך לסגור לפני שמכבים סוויץ'.

סה"כ סאנרוף זו המצאה לארצות אירופה הקרות, ששם כל טיפת שמש שאפשר להשיג היא ברכה. אצלנו, אם הייתי מוצא איפה החביאו את הכפתור שמנמיך קצת את העוצמה של השמש בקיץ, הייתי מאוד מבסוט.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
לדעתי כבעל סאנרוף טרי יחסית, לא כל כך כדאי גם לקנות סאנרוף מקורי, אז בטח ובטח לא כדאי להתחיל לחתוך רכב שאין לו סאנרוף על ידי "המומחים" המקומיים בארצנו.

יתרונות לסאנרוף - אפשר לראות מטוסים, אפשר לצפות בציפורים, אפשר להשתזף גם בראש ולא רק ביד שמונחת על אדן החלון. חשוב, לא ? פחות רעש מאשר לפתוח חלונות. פוזה - בעיקר מהתקנה מקומית שמסוגלת לפתוח ל"מצב דאווין" של איזה 30 מעלות שיפוע, כדי שכולם יראו שיש לך סאנרוף.

פירוט בכל זאת ? חם. עושה רעש רוח כשפתוח. עושה רעש רוח כשסגור (בהתקנה מקומית). יעשה נזילות, בעיקר מהתקנה מקומית שאין לה ניקוז כמו למקורי. מנגנונים לא אמינים עם תיקונים יקרים. מוסיף קרקושים לרכב. אם לא נסגר בנעילה מרכזית, אז עוד משהו שצריך לסגור לפני שמכבים סוויץ'.

סה"כ סאנרוף זו המצאה לארצות אירופה הקרות, ששם כל טיפת שמש שאפשר להשיג היא ברכה. אצלנו, אם הייתי מוצא איפה החביאו את הכפתור שמנמיך קצת את העוצמה של השמש בקיץ, הייתי מאוד מבסוט.

יש לי סאנרוף באוטו, ועוד כזה שהותקן בארץ, בידי ש.א סביר במשמר השבעה. הוא כבר בן ארבע ואין בעיות של נזילות, וגם לא ניתקלתי בבעיות טכניות אחרות, או בקרקושים. והוא כן נסגר אוטומטית, עם כיבוי המנוע, כך שלא צריך לסגור אותו במיוחד. עם זאת רואים אצלי שהריפוד הפנימי של הגג אינו מקורי, כי הוא הוחלף במסגרת ההתקנה.

סאנרוף הוא עניין לגמרי קוסמטי. הוא לא ממש תורם לאיוורור. אני לא מרגיש רעש רוח מיוחד כשהוא סגור, אבל יש הרבה רעש כשהוא פתוח במהירות נסיעה בין עירונית. הוא גם מכניס פנימה הרבה רעש, ולכן הוא שימושי כשהוא פתח לגמרי רק בשעות הערב, כשיש פחות תנועה, ותענוג להכניס פנימה עוד אור מבחוץ. מאוד כיף לנסוע איתו פתוח בלילה. בשאר הזמן אפשר להנות מתוספת האור שנכנס בזכות הזכוכית.

חיסרון שעוד לא מצאתי לו פיתרון (מלבד שטיפות...) הוא שמייד רואים על הזכוכית של הסאנרוף את הלכלוך שתופס הגג, ופחות מורגש על חלקי המתכת. כשהשמשה הקדמית מתלכלכת יש וישר. בסאנרוף צריף לצאת ולנגב.

סך הכל זה עניין של טעם. אני מאוד ממליץ.

פורסם

לי יש גג נפתח באוטו ,במהלך 8 השנים שיש לי את האוטו נסעתי איתו פתוח אולי 20 פעמים.

כמה פעמים שזה היה חדש לי ועוד כמה פעמים שחברים שנסעו איתי התלהבו.

היום אני יודע בוודאות שאין לי צורך בזה.

פורסם

אני חושב שאתה הראשון ששמעתי שלא אוהב סאן רוף :shock:

אצלי ברכב יש סאן רוף מקורי וידני כלומר : חף מתקלות שנובעות מסגירה אוטומטית עם האזעקה.

בוא נעבור על החסרונות :

חום? אפשר לסגור (לפחות אצלי) את הגג של האוטו מבפנים (החלק המרופד) ולא רואים בכלל שיש סאן רוף, השמש לא מפריעה לרגישים.

מנגנון רגיש ?

נפתר ע"י היותו של הסאן רוף ידני לפחות אצלי.

גם בחשמליים המנגנון יחסית בסדר (כל עוד אין לך RSI) כל עוד הוא לא נסגר אוטומטית עם האזעקה.

במקרה זה המנוע יכול לעבוד "על ריק" למשך כמה שניות למרות שהגג כבר סגור , מה שעלול לגרום לבלאי מואץ ואף שריפה שלו במקרים מסויימים.

רעש רוח?

כמו שאמרת, יש מהירויות מסויימות בהן אי אפשר לנסוע עם חלון פתוח וסאן רוף פתרון הרבה יותר טוב (וגם פחות רועש)

פתאום נעלמו הבעיות.

מבחינתי הוא נטול חסרונות .

רק כשתחליף את הרכב לאחד ללא סאן רוף, תבין כמה הוא חסר לך .

(שאל את אריאל לדוגמא)

אני לעומת הדובר שמעליי, מתקשה להיזכר מתי נסעתי עם גג סגור , לא בחורף... 8)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, לא טענתי שסאנרוף זה חארה. גם לא אמרתי שאני לא אוהב אותו. יש לזה את הכיף הקטן שלו, וזה לכל הפחות (ולדעתי גם לכל היותר) נחמד.

טענתי שהוא לא נותן עלות / תועלת מספיקה, אם זה עולה יותר ברכישה, או חלילה נעשה במיוחד לרכב שלא היה בו סאנרוף. סאנרוף ידני בכלל הייתי מוכן לשלם כדי שלא ישימו לי (אל תעלב, עניין של העדפה).

לסגור את המדף של הסאנרוף קבוע כדי שלא יהיה חם (שזה מה שחברה שלי עושה בד"כ) שקול בעיני ללא לקנות סאנרוף מראש, ואפילו קצת יותר גרוע כי את הבעיות קיבלת ואת התועלת לא.

אותי לא שאלו כשקניתי, כי ככה זה הדגם. כשהתעניינתי פעם ב-WRX אגב, בהחלט שקלתי את הדגם ללא ספוילר וללא סאנרוף, מה שלדעתי חוסך הרבה דאגות וגם איזה +10K שקל.

ולסיום סיפור סאנרוף מיומני היקר:

אצלי מ-day one יש רעשים קטנים מכיוון הגג, בעיקר בנסיעה על כבישים משובשים ועוד עם הקשיחות של הרכב. אני מאד רגיש לקירקושים למיניהם ובעניין הזה הסיאט הרבה פחות טובה מ-VW. בנוסף מייד אחרי שקיבלתי את הרכב התפרק לו איזה פלסטיק קטן מהגג, שהמוסך אמר לי שזה רק לטובתי שהוא התפרק ככה, כי בד"כ הוא מתפרק תוך כדי פעולה של הגג אחרי כמה שנים, ומסתבך במנגנון, ואז צריך לפתוח חצי עולם.

אני לא ויתרתי כי הרכב באחריות והתעקשתי שיפתחו חצי עולם. אז פתחו, ואמרו שסידרו משהו. נחש מה ? עכשיו התחלפו הרעשים הישנים ברעשים חדשים, ויותר מעצבנים. כצפוי, כי בטח כמו שכתוב בחתימה של שמר, אחרי הפירוק וההרכבה נשארו להם ביד איזה שני ברגים שהם לא יודעים מאיפה באו. אני מבחינתי השגתי את שלי, שמנהל המוסך יודע מי אני ומכיר את הרכב, ולרכב יש תעוד של הסטוריית סאנרוף מגיל 0, ולכן כאשר בעוד שנה הגג ייתקע כמו שאני מצפה, אני אלך וארים צעקות ליבואן שזה היה דפוק במקור. אולי יחסוך לי איזה 2000 שקל אז. ואולי לא. בינתיים התועלת העיקרית מהסאנרוף היא אכן כתחליף לפתיחת חלונות במהירויות גבוהות, מה שמעמיד אותו קצת יותר גבוה על סקאלת השימושיות מאשר וישרים לפנסים, למשל.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

כבר התווכחנו בעבר על זה,

נכון שההמצאה הגאונית מתאימה יותר לארצות קרות, אבל מי שנוסע ברכב בשעות הבוקר או הערב יכול להנות מזרימת אויר לתוך הרכב, זה עדיף על מזגן, עדיף על חלונות פתוחים.

בימים אלו אני נוסע לפחות פעם אחת ביום עם הסאן רופ פתוח.

הדגש על נוסע ולא עומד בפקקים, בפקקים אין שום זרימת אויר וזה ברור למה

ללארק, הסאן רופ המקומי שמותקן אצלך אינו נפתח באופן זהה לסאן רופ מקורי ולכן אין אצלך זרימת אויר.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

כבר התווכחנו בעבר על זה,

נכון שההמצאה הגאונית מתאימה יותר לארצות קרות, אבל מי שנוסע ברכב בשעות הבוקר או הערב יכול להנות מזרימת אויר לתוך הרכב, זה עדיף על מזגן, עדיף על חלונות פתוחים.

בימים אלו אני נוסע לפחות פעם אחת ביום עם הסאן רופ פתוח.

הדגש על נוסע ולא עומד בפקקים, בפקקים אין שום זרימת אויר וזה ברור למה

ללארק, הסאן רופ המקומי שמותקן אצלך אינו נפתח באופן זהה לסאן רופ מקורי ולכן אין אצלך זרימת אויר.

שי

:mm_yeah:

הסאן רופים אשר נפתחים אחורה לגובה (מקדם דאווין) לא נותנים זרימת אוויר כמו שצריך

ל 20VT:

הכי טוב ידני, הכי אמין, הייתי מוכן לשלם על הסבה לידני אם היה לי חשמלי.

הרי כל מנוע סופו להישחק/להתעייף/להיתקע.

ודרך אגב:

הרכב שלי שנת 97 ולא נשמע שמץ של קרקוש...

P1010024.JPG

P1010020.JPG

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל

אני מבין את החשש שלך מתקלות בסאן רופ חשמלי, אבל הסיכון כזה גדול :?:

ההבדל כפי שאני מבין הוא בסך הכל מנוע,

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

אם כבר פתחתם נושא על הסאן רוף יש לי כמה שאלות בקשר לחברה שמתקינה סאן רופים בארץ (ש.א סביר או משהו כזה):

1 . לפי מה שהבנתי ממה שכתוב להם באתר זה שהם מתקינים של כל מיני חברות , האם כל המכוניות של אותם חברות מגיעות לארץ ללא סאן רוף ומי שמזמין את הסאן רוף עושים לו אותו פה בארץ?

2 . מישהו יודע אם יש לחברה הזאת סאן רופים שלמשל אם פותחים את כל החלון אז במקום שייצא החוצה הוא ייכנס לבפנים.

3 . מומלץ לעשות סאן רוף לחברה של רכב שלא מופיעה ברשימת חברות שש.א. סביר מתעסקים איתם.

פורסם

אייל

אני מבין את החשש שלך מתקלות בסאן רופ חשמלי, אבל הסיכון כזה גדול :?:

ההבדל כפי שאני מבין הוא בסך הכל מנוע,

לדעתי כל עוד הוא לא מחובר למערכת האזעקה, הסיכון איננו כה גדול...

מערכות האזעקה מקצרות לו את החיים בצורה משמעותית מכיוון שבמקום למדוד בדיוק כמה זמן לוקח לו להיסגר ולכוון זאת באזעקה , אז האזעקות מבוססות על כך שהן נותנות את אותו הפולס לכל החלונות ברכב + סאן רוף, ולסגור חלון צדדי פתוח עד הסוף לוקח הרבה יותר זמן מסגירת סאן רוף...

באופן כללי אני מניח שיש לו בלאי כמו מנוע של חלון חשמל רגיל...

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

היתרון הגדול של גג שמש הוא למעשנים.בהרמה חלקית של הגג העשן עף החוצה בלי להשאיר אפילו ריח באוטו!באירופה גג שמש מקובל בהרבה,מזג האוויר קר יותר,ונחמד שניכנס אור ושמש לאוטו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני לא יודע איזה אוטו יש לך...

אבל את הנקודה האולי הכי חשובה לא הזכירו לך פה...

סן רוף מחליש את השילדה של האוטו :evil:

אם כבר מנוע... אז שיהיה לו קרבורטורים

www.psi.co.il

פורסם

אל דאגה,חזקה על ב.מ.וו,מרצדס וכו,שהם בדקו היטב את חוסן המרכב...גג שמש מקורי לא אמור לפגוע בקשיחות המיבנית של האוטו,בטח לא של המכוניות הממש חדשות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...