Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניין לקנות רכב עד 30000 אוטומט (החברה לוחצת). שיהיה בכמה שיותר אמין וזול לתחזוקה (סטודנט). צריכת דלק כמה שיותר טובה (סטודנט אמרתי?). ושנתון מעל 2001. אני יודע שזה נראה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה ועוד לקבל עוד עוגה קטנה לקינוח. אבל אני מוכן להתפשר על נוחות וביצועים כי רוב הנסיעות שלי יהיו קצרות עד 10-15 ק"מ.

פחות רוצה גרמניות.

חשבתי עד פיאט פנדה 05 פיאסטה 04 206 02-03 קליאו אבל ביא נראית לי יקרה לאחזקה (טיימינג 4000???)

תודה מרא על התשובות.

נ.ב סליחה מראש אם עשיתי פדיחות אני חדש פה .....:?:

פורסם

הדרישה לגיר אוטומט בהחלט מצמצמת את המבחר, אבל יש עדיין כמה אופציות טובות.

הפנדה נותנת תמורה טובה לכסף, אבל שים לב שהגיר שלה לא באמת אוטומטי אלא רובוטי, וזה לא מתאים לכל נהג. אופציה טובה נוספת מבית פיאט היא הפונטו-ספייס. אמנם גם שם הגיר הוא לא אוטומטי "רגיל" אלא רציף, אבל זה כבר גיר שלרוב הנהגים הרבה יותר קל לקבל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על התגובה.

מי מבין שתיהן עדיפה מבחינת אמינות? ועלויות אחזקה? (טיפולים וכו')

כמו כן מה ההבדל בגיר מבחינת הדגמים השונים "האוטומטיים" של הספייס? (דינאמיק/קלאב/אקטיב)

מה לגבי סחירות?

פורסם

עלויות האחזקה והאמינות של הרכבים די דומה, אין הבדלים גדולים.

לספייס היו שני גירים אוטומטיים - אחד רובוטי והשני רציף. הרציף הגיע רק ברמת האבזור הגבוהה, שבתחילה נקראה ELX, אחר כך Club ובסוף (לאחר מתיחת הפנים) דיינאמיק. הגיר הרובוטי הגיע ברמת האבזור אקטיב, בדגמים שלאחר מתיחת הפנים.

הסחירות של שני הרכבים טובה, רכבים טובים נחטפים במהירות. אבל בתור קונה כמובן שזה עובד לרעתך, וזה גם לא ממש אומר משהו על מה שיקרה בעוד אי-אלו-שנים, כשתרצה למכור בעצמך.

פורסם

תודה רבה.

כרגע אני נוטה יותר לכיוון הפנדה. אבל כמעט ואין רכבים למכירה. אם אני לא אמצא בקרוב אני אפזול לספייס.

זה נכון שהגיר הרובוטי וההגה החשמלי נוטים לשבוק חיים בטרם עת בפנדה? הוצאה לא קטנה.

והמחשב בספייס גם?

פורסם

תגדיר "בטרם עת".

התיבה הרובוטית של הפנדה אכן עלולה להיות יקרה יחסית לתיקון, לדעתי בגלל שלא כל המוסכים יודעים "איך לאכול את השרץ".

יש מספיק בעלי מקצוע שיודעים לשפץ את ההגה החשמלי במקרה הצורך ובעלות סבירה. ברוב המיקרים לא נדרשת החלפה יקרה ומלאה של המנגנון.

על בעיות במחשב ניהול המנוע של הפונטו לא שמעתי.

פורסם

האם זוהי באמת בעיה נפוצה בפנדה או שזה יחסית נדיר?

יש בעיות אחרות שצריך לבדוק בפנדה או בספייס? מעבר למה שצריך ברכב אחר.

פורסם

א. בצע בדיקה לכל רכב.

ב. להוציא בשנים הראשונות של הפונטו ספייס (01-02), לא ידוע לי על בעיה כרונית עם ההגה.

ג. אין שום בעיית אמינות לגיר הרובוטי של הפנדה וכך גם לספייס משנים מתקדמות, אדרבא זה אולי אחד הגירים הרובוטיים\אוטומטיים היותר אמינים שיש, רק אביא לדוגמא את הפנדה שיש במשפחה שלא עשתה שום בעיית "אמינות" (באף מיכלול) ויותר מ3 שנים היא מבקרת במוסך רק לצורכי טיפול תקופתי.

ד. היות שאתה לא צריך למשל, תא מטען רחב יותר או להסיע באופן קבוע אנשים מאחור, ואתה נוסע רוב הזמן בעיר (וגם מחפש חנייה שם) הייתי בוחר ללא ספק בפנדה, ומתחיל את החיפושים כמה שיותר מהר- הן נחטפות בטירוף ממש, ובמחיר גבוה משני המחירונים.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
האם זוהי באמת בעיה נפוצה בפנדה או שזה יחסית נדיר?

יש בעיות אחרות שצריך לבדוק בפנדה או בספייס? מעבר למה שצריך ברכב אחר.

אני כנראה קצת פחות חד משמעי מloty, אבל אני לא חושב שזה מה שצריך לעצור אותך מלקנות פנדה אוטומטית. הפעולה הלא חלקה של הגיר - דווקא כן. אל תקנה פנדה (או פונטו) רובוטית לפני שעשית סיבוב על הרכב ולמדת את פעולתו של הגיר הרובוטי.

מה לבדוק בפונטו? מעבר להיסטוריית טיפולים מלאה ומסודרת, בדוק גם את המזגן. מזגן תקין בספייס מקרר טוב גם ביום חם. בדוק את תקינות החימום, הרדיאטור הפנימי נוטה לנזול. בדוק שכל המהירויות של המפוח הפנימי עובדות (בשלושה מהפונטואים שהיו לנו נדפקה אחת המהירויות). חפש רכב עם כמה שפחות נגיעות במערכת החשמל המקורית. וזהו, בגדול.

פורסם

וואי חברה אתם גדולים נותנים תשובות לעניין.

כרגע אני מחפש במקביל פנדה ופונטו. נראה מה יבוא קודם. אפילו העלתי מעט את התקציב. (חבל שאני לא גר בצפון יש שם רכבים ביותר זול)

מה הק"מ הסביר לרכבים האלה בשנתונים 04-05 בהם הרכב לא יחשב מועד לפורענות. כי אחרי הכל זה רכב שמוגדר כזול יחסית וכך גם ההרכבה. מנועים יחסית קטנים. אני יודע ש 17-18K זה הממוצע אבל ש מחלות שמתחילות מק"מ מסויים?

אני שואל כי כרגע הגדרתי עד 100K והשאלה שלי עם להעלות ל 150K או שזה כבר הסתכנות?

פורסם

ברור שהבלאי של הרכב גדל ביחד עם הקילומטראז', אבל אני הייתי מעדיף רכב עם 150K קילומטרים והיסטוריית טיפולים מסודרת במוסך מקצועי על פני רכב עם 100K קילומטרים והיסטוריית טיפולים "במוסך של הבן-דוד השני מצד גיסי, הוא עושה לי טיפולים כבר שני בלי קבלות".

בקיצור - כל מקרה לגופו. תתחיל לחפש רכבים עם קילומטראז' ממוצע ומטה, אבל אל תפסול רכב טוב רק בגלל הקילומטראז'.

פורסם

שאלה אם כבר עסקנו בפונטו.

האם יש הבדל בין צריכת הדלק בגיר הרובוטי ולבין הרציף ?

ומעבר לכך האם מישהו יכול לתאר לי כיצד מתנהג הגיר הרובוטי בפונטו ?

PUNTO 16V

206 XS

• תוכן חדש...